Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry☀️

Blador ja polecam czopki glicerynowe, po operacji działały na mnie jak złoto😊

Klaudia🫂🫂 jeszcze sobie odbijesz te spacerki po ciąży z dzidziolkiem w wózku😍

klaudia_23 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    🌿Klaudia, a nie masz koło siebie gdzieś parku albo nawet dalej bo autem jako pasażer możesz jeździć? Żeby pojechać, położyć się na kocu. Zawsze to inaczej taka godzinka na świeżym powietrzu.

Mam i na pewno bede tak robic czy np pojade sobie do rodzicow, bo oni mieszkaja w domu i maja fajny taras 😊 ale narazie do czwartkowej wizyty nie wychodze z mieszkania (jedynie na balkon), bo sie boje 🙈 Jesli w czw gin powie, ze nie musze ciagle lezec to wtedy bede cos kombinowala :)

@Liyss tak, w ciazy czeste sa zaparcia ale nie nastawiaj sie negatywnie, ze na pewno bedziesz je miala. Ja np nie mam ;)
    Co do wychodzenia z domu moze sprobuj najpierw do jakiegos najblizszego sklepu po jakiegos loda? I stopniowo zwiekszaj dystans.

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Wiecie co, kocham ekspres do kawy, ale komunikatu „napełnić pojemnik” nienawidzę 🤪 zawsze w najmniej odpowiednim momencie.

Też nienawidzę, jeszcze najgorzej jak combo trafisz i po napełnieniu wyskakuje "opróżnij pojemnik na fusy"😆

karola_b lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Sania, no chyba nie ;D Ja nie mam czasu zaglądać na Nasze forum na bieżąco czasami 😎

Ty Gosia nie zaglądasz, ale podejrzewam, że Alysa tak :)
    Nusia miała rację pisząc, że Alysa "po dramie" zaciera złe wrażenie, jest nadzwyczaj miła, wypytuje o wszystko, można powiedzieć, że " wchodzi w dupkę", później troszkę się odsuwa :) gdy był problem z Renatą - była tak strasznie aktywna na kwietniowym, wszystkim doradzała, więc nie chce mi się wierzyć, że nie podczytuje innych wątków :D

• Alysa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss tak w Gnieźnie wczoraj był armagedon. Współczuję tym ludziom. Jak słuchałam jak opowiadali co mają zniszczone, ile rzeczy tam mają - masakra. No i sam fakt że na raz tyle zgłoszeń, straż ma ograniczona ilość środków. Ludzie zapewne do dziś czekają żeby ktoś przyjechał wodę wypompować. A były też takie przypadki ze tej wody było po prostu za mało na pompę strazacką ( zazwyczaj musi bym 50 cm żeby w czymś się zanurzyła, czasem mają nowsze działające od 30cm), a ludzie mieli tej wody np 15 cm. I muszą wtedy starać się działać na własną rękę. Bo straż pojedzie w pierwszej kolejności tam gdzie moga użyć pomp, jak wszystko to o robią to dopiero ewentualnie czasem pomagają przy tych innych przypadkach.

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅
    • USG jąder - prawidłowe, brak ŻPN

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • aszin Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sania92 wrote:
    Nusia miała rację pisząc, że Alysa "po dramie" zaciera złe wrażenie, jest nadzwyczaj miła, wypytuje o wszystko, można powiedzieć, że " wchodzi w dupkę", później troszkę się odsuwa :) gdy był problem z Renatą - była tak strasznie aktywna na kwietniowym, wszystkim doradzała, więc nie chce mi się wierzyć, że nie podczytuje innych wątków :D
    Nie chciałam się wtrącać w dyskusje, ale to, że ciągle analizujesz Alyse mimo, że już dawno po temacie, jest niesmaczne i już kompletnie niepotrzebne.

Paula9463, Edithka, nick nieaktualny, ezra lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pozalewane piwnice i to tak, że woda stała przy drzwiach na metr i wlewała się do środka przez szpary. Ogólnie nasze miasto jest okropne pod tym względem, jakiś większy deszcz i bardzo dużo ulic i dzielnic po prostu tonie.

Lyiss, jak będziesz zakładała najgorsze i unikała wszystkiego, bo „może” coś się stanie, to podupadniesz psychicznie. Po prostu spróbuj 🫂

Alysa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♂ Oligoteratozoospermia

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • Muuu. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️

@Maniaa 🫂🫂🫂

@Puszinku, cały czas kciuki za Was ✊

@blador, a próbowałaś oleju lnianego albo siemienia?

@Liyss nie ma innej rady jak stopniowo wychodzić, na krótki czas i zwiększać sobie 🙂

Liyss🧚🏻, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Alysa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sania, jak widzę znasz mnie lepiej i wiesz co robię w wolnym czasie. To chyba żyjemy w dwóch różnych rzeczywistościach i nie wiem co robię 🤪🤣

Myślałaś że wywołasz tu jakaś burzę wpisem o Marynie - nie udało się. Teraz próbujesz dalej prowokować. Widać lubisz wywoływać dramy.

Paula9463 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    IUI

35🧔‍♂️
    • badania hormonów – ✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️

Melduję się z przerwy 😎

Butterfly23, Effiii, Alysa, Królikkicek, Paula9463, ezra lubią tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Pogadaj z lekarzem, żeby wpisywał kod C na recepcie.
    Trochę mi głupio za parę złotych. 😅

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. ☺️

🌿Blador ja ostatnio miałam trochę problem z zaparciami, nie było jakoś tragicznie, ale bałam się, że od napinania jeszcze będę mieć problem z hemoroidami. Wzięłam Forlax saszetki kilka dni i od tej pory się unormowało - odpukać. Mają lepsze działanie niż laktuloza. I możesz śmiało sobie pić jak gdzieś wychodzisz, bo one nie działają tak gwałtownie. 😛 Bardziej regulują, efekt występują między 24-48 godzin. Jak to nie pomoże to są też takie mikrowlewki doodbytnicze, np. Melilax (wersja dla dorosłych). Tutaj efekt powinien wystąpić od razu. Mogą być stosowane w ciąży. Osobiście nie stosowałam, ale pacjenci bardzo sobie chwalą jeśli już się ktoś przekona do takiej formy podania. 🙂

🌿Motylku tempka pnie się w górę ładnie. 🤞🏼

🌿Alysa super, że udało się na NFZ ogarnąć termin.

Ja dziś w planach spacer z przyjaciółkami, a potem Małżyk już wraca i lecimy na szkole rodzenia. 🙂

A byłam wczoraj w LuxMed i mogę normalnie przyjść do nich ze swoją szczepionka.

Butterfly23, blador2, Alysa, Paula9463 lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    U nas też pozalewane piwnice i to tak, że woda stała przy drzwiach na metr i wlewała się do środka przez szpary. Ogólnie nasze miasto jest okropne pod tym względem, jakiś większy deszcz i bardzo dużo ulic i dzielnic po prostu tonie.

Lyiss, jak będziesz zakładała najgorsze i unikała wszystkiego, bo „może” coś się stanie, to podupadniesz psychicznie. Po prostu spróbuj 🫂
    Aszin ja teraz mieszkam w dzielnicy położonej najwyżej w całym mieście, więc deszcz zawsze od nas spływa. Ale centrum jest niżej, do tego zabetonowane jak to centrum w tych czasach🙄. W zeszłym roku miałam zawieść bratanków na zajęcia sportowe, złapała nas po drodze ulewa, trwała max 15 minut. Na szczęście udało nam się przejechać przed falą. 5 minut po naszym przejeździe jedna z głównych ulic przeszło tyle wody że samochody tam stojące zostały zalane 🙄 Oczywiście każdy większy deszcz tak jest.

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja
    IUI

35🧔‍♂️
    • badania hormonów – ✅

• blador2 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss to wyjdź w towarzystwie męża przed blok, przekonasz się, że będzie ok i będziesz chciała więcej😁

Cerva dzięki, kupię te saszetki😘 wiem o wlewkach i byłam już zdecydowana żeby wysłać męża, ale wyczytałam na necie od 01.05 nie ma u nas dyżurów aptek, najbliższa 40 km a on szedł na noc do pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 08:53

Cerva, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Małgosiagosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Mnie te hormony wykończą, właśnie 4h spędziłam w wc, ud nie czuję, mam takie zaparcia... a już było tak dobrze. Piję jak to P. Mówi jak smoczyca, owoców jem 3 razy tyle co w 1 trymestrze a jest jeszcze gorzej niż na początku😭
    A pijesz może maślankę? Ja co prawda zaparć nie mam, ale jak sobie wypiłam sporo maślanki to efekt przeczyszczający gwarantowany. 😅

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Butterfly23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sania92 wrote:
    I po co znów zaczynasz?

Paula9463, ezra lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 8tc (FET 3.1.2)

🍀02.2026🍀

14 dpo ⏸️
    beta 180 → 16dpo 383 →18dpo 732
    💊 accofil, encorton, hydroxychloroquine, neoparin, utrogestan
    preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Aszin ja teraz mieszkam w dzielnicy położonej najwyżej w całym mieście, więc deszcz zawsze od nas spływa. Ale centrum jest niżej, do tego zabetonowane jak to centrum w tych czasach🙄. W zeszłym roku miałam zawieść bratanków na zajęcia sportowe, złapała nas po drodze ulewa, trwała max 15 minut. Na szczęście udało nam się przejechać przed falą. 5 minut po naszym przejeździe jedna z głównych ulic przeszło tyle wody że samochody tam stojące zostały zalane 🙄 Oczywiście każdy większy deszcz tak jest.
    Moja dzielnica jest notorycznie zalewana, ale na szczęście ja też mieszkam trochę wyżej 🫣 co nie zmienia faktu, że piwnicę mi czasem zalewa, ale nie tak, że woda stoi po kostki, po prostu mam kałuże na podłodze 🤦‍♀️ i to wybija z kanału, raczej nie oknami.

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♂ Oligoteratozoospermia

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍

preg.png
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana!
    U mnie dziś też zapowiadają +27*C, od rana jest pięknie 😍
    Dziękuję za Wasze wczorajsze życzenia urodzinowe! <3
    @bladorku też obstawiałam, że u Ciebie to przez żelazo, ale jednak nie bierzesz. Może spróbuj wypić zalane wrzątkiem i odstane siemię lniane? Mi sporadycznie trafiają się zaparcia, ale zwykle pogoni mnie już z rana po kawie z mlekiem 😁
    Proszę dziś o pół kciuka - o 15:15 mam wizytę, liczę na jakieś ładne zdjęcie mojego Dzidziolka, bo jeszcze żadnego ładnego nie mam 😊 zagadnę mojego doktorka o 3D 😁

aszin, Bulbasek, Butterfly23, Alysa, Małgosiagosia, klaudia_23, Myszkaaa20, Paula9463, Muuu., Edithka, PoczątkującaPisarka, nick nieaktualny, ezra lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sania92 wrote:

I tym wpisem udowodniłaś,że nie tylko piszesz o innych bez ich wiedzy bo o osobie nie masz czego to dodatkowo,że uwielbiasz dramy. I nadal masz nudne życie bo siedzisz tylko na forum i szukasz dramy.
    I mimo,że jesteśmy takie złe to i tak tu siedzisz i czytasz.

Paula9463, ezra lubią tę wiadomość

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Cerva ano pnie się 😁 ale ogólnie dziwny ten wykres, bo zawsze mam spadek przed wzrostem. A tu nie. I tak wiem, że nic z tego nie będzie, żyje już cyklem kiedy będę obstawiona lekami z każdej strony ☺️

Cerva lubi tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 8tc (FET 3.1.2)

🍀02.2026🍀

14 dpo ⏸️
    beta 180 → 16dpo 383 →18dpo 732
    💊 accofil, encorton, hydroxychloroquine, neoparin, utrogestan
    preg.png
‹‹ 2592 2593 2594 2595 2596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ