Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Królik, dużo się złożyło, ale nie na wszystko masz wpływ niestety Co do rodziców to się nie przejmuj. Nie zmienisz ich, najważniejsze, że Twoje dziecko ma tego czego potrzebuje :*:*;*09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
🌿 Królik przytulam. Z Mężem na pewno się ustabilizuje jak wróci. Też go pewnie stres zjada. 😢 Totalnie się nie zgadzam ze słowami Taty, to jest pokolenie, które w ogóle nie potrafiło mówić o uczuciach... Moi rodzice są najlepsi na świecie, kochają mnie nad życie i wiem o tym, mamy super kontakt, ale takiego wprost "kocham Cię" to też nie słyszałam. Może kiedyś od Mamy, ale to naprawdę jednorazowe sytuacje. I brakowało mi tego! Z Mężem mówimy sobie za to codziennie i nie ma nic piękniejszego od poranka, który się zaczyna od tych słów i Leosiowi też będziemy powtarzać ile się da. ❤️☺️ Przytulam!
Liyss🧚🏻, aszin lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Bulbasek wrote:Dzwonił do mnie przed chwilą urząd skarbowy🤦♀️🤦♀️ miałam postępowanie w zeszłym roku bo z własnej głupoty sie spóźniłam z jedną deklaracją ale całe postępowanie, decyzja to było jakoś rok temu w wakacje i ja już dawno zapłaciłam karny podatek i zapomniałam a dzisiaj mi Pani mówi że ona ma dalej nie wyjaśniona tą sprawę i świece się im na czerwono a Pani która się tym zajmowała to jej nie ma i się pyta kiedy im dostarczę pisma, no nie mogę. Dobrze, że chociaż jak opisałam sytuację to powiedziała że poszuka u nich tych papierów bo gdzieś muszą być i zadzwoni mi jak wszystko wyjaśni żebym się też nie stresowała. Jaki burdel tam mają, masakra.
-
Króliku niezmiennie Cię wspieramy. Niestety w momentach jak takie wszystko wydaje nam sie katastrofą. Co do taty to współczuje, ale pamiętaj to są jego poglądy a nie Twoje, nie musisz się z nimi zgadzać.
A co do testu to trzeba wysłać Ci kopniaki. To ze w okresie płodnym jak mówisz kochaliście się raz nie oznacza że nie ma szans. Są i to ogromne. Gdyby tak nie było to by nie było wpadek na dyskotekach. A jak dalej w to nie wierzysz to przytocze CI przykład mojej znajomem która z meżem współżyła 6dc, potem przez cały okres płodny nic, bo byli chorzy. Owulację ma w rejonie 12-14 dc, cykle zawsze regularne i akurat wtedy zaszła w ciążę. Zalecam wykonanie testu szczególnie że masz w najbliższych dniach wizytę u onkologa. W razie czego musisz powiadomić lekarza w jakiej jesteś sytuacji. Ciąża w tym momencie top nie koniec świata ale jeżeli potrzebujesz dalszego leczenia trzeba je zaplanować w oparciu o Twój aktualny stan.
Rozumiem w takim razie, że masz już wyniki biopsji?siesiepy lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Późne dzień dobry 🌺
Gosia widziałam test i też tak uważam jak dziewczyny, to nie bladzioch z wypłukanki, oby to było to, bardzo mocno Tobie kibicuje 🫶💐
Siesiepy kciuki💐
Pusshka za betę i ładny przyrost 🫶goska000, Pusshka, siesiepy lubią tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
🌿Bulbasek bo te urzędy to na wszystko mają czas, a Ty nie mozesz nawet się raz z czymkolwiek spóźnić. 🤦🏼♀️ Moja Mama ostatnio przeszła z renty na emeryturę automatycznie. I nagle dzwonią z przychodni, że jest nieubezpieczona... Pojechała do ZUSu i tam mówią, że rzeczywiście pomyłka, ktoś czegoś nie odklikał. Naprawimy - UWAGA - w ciągu 30 dni! 🤦🏼♀️
Mojej siostrze odrzucili wniosek o L4 w ciąży, bo się dopatrzyli, że parę lat przed ciążą spóźniła się ze składką o dzień lub dwa... Na szczęście po odwołaniu jej przyznali, no ale to kpina jest. 🫤
Oby szybko się wyjaśniło u Ciebie.31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Butterfly23 wrote:No trochę ich poniosło. Ale niestety wcale mnie to nie dziwi. Mojego męża ścigali po 3 latach, gdzie wszystko z jego strony było załatwione. Ale ktoś czegoś nie odnotował i później się dzieją takie cyrki.
Nie pocieszasz myślałam że jestem jednorazowym przypadkiem. Najgorzej jak mi przyjdzie szukać tych papierów, wszystko na szczęście zostawiłam ale teraz jakbym miała znaleźć w którym to jest kartonie to może być ciekawie🤣Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Bulbasku to mojej koleżanki przyszedł kiedyś gość z urzędu osobiście z zawiadomieniem bo uwaga 4 lata wcześniej źle rozliczyła pit i uwaga miała do zapłaty kilka złotych, z odsetkami już !23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
Cerva ja już karę za to zapłaciłam i to nie małą więc no nic więcej mi nie zrobią w tym temacie poza zatruwaniem życia. A co do Zusu i wstrzymywania świadczeń to mnie to przeraża bo coraz więcej tego jest, oni sobie wstrzymają i weź się odwołuj a najlepsze jest to że 90% tych odwołań przechodzi bez problemu to kurczę widać że chyba przesadzają trochę a i tak wstrzymują. A jak świadczenia wstrzymają to już nikt nie myśli czy ludzie mają za co żyć w ogóle.
Alyska no masakra to ja w zeszłym roku też miałam to postępowanie do sprawy sprzed 3 lat. Tylko u mnie zamiast kilku złotych to było do zapłacenia kilka tysięcy ale i tak zamiast kilkudziesięciu tysięcy bo się udało skorzystać z ulgi i sama to prostować zaczęłam więc nie było jeszcze dodatkowej kary. A najgorsze ze psychicznie mnie to kosztowało trochę się pogodzić z tym wtedy, a to mi teraz odgrzebywać jeszcze będą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 11:13
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Alysa wrote:Bulbasku to mojej koleżanki przyszedł kiedyś gość z urzędu osobiście z zawiadomieniem bo uwaga 4 lata wcześniej źle rozliczyła pit i uwaga miała do zapłaty kilka złotych, z odsetkami już !
A to klasyk, że czekają do ostatniej chwili, bo chyba po 5 latach się przedawnia. 🤦🏼♀️ Pamiętajcie jak będziecie kiedyś kupować jakaś nieruchomość z rynku wtórnego, żeby przejść się do urzędu i sprawdzić czy według niego cena za nieruchomość była spoko. Bo jak stwierdzą, że kupione "za tanio" to mogą doliczyć jeszcze część podatku 2% i też upomną się po kilku latach... Nam Notariusz o tym mówił.31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Lola nie przejmuj się, trzymamy kciuki zeby jak najwięcej się zapłodniło 8 to też dobry wynik.
A teraz wypoczywajWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 11:18
Lola93 lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Cerva wrote:A to klasyk, że czekają do ostatniej chwili, bo chyba po 5 latach się przedawnia. 🤦🏼♀️ Pamiętajcie jak będziecie kiedyś kupować jakaś nieruchomość z rynku wtórnego, żeby przejść się do urzędu i sprawdzić czy według niego cena za nieruchomość była spoko. Bo jak stwierdzą, że kupione "za tanio" to mogą doliczyć jeszcze część podatku 2% i też upomną się po kilku latach... Nam Notariusz o tym mówił.
Cerva na to nie ma rady i tak. Zawsze mogą podważyć cenę zakupu, sprzedaży, remontu itd. Całe szczęście rzadko się to zdarza, gorzej przy jakiś mega okazyjnych cenach właśnie bo to się rzuca w oczy że coś tanio, a czasem ludziom zależy na czasie i wystawiają taniej.
I nas jeszcze sprzedaliśmy mieszkanie szybciej niż podatkowe 5 lat(tak normalnie to prawie 7 minęło) i też już musiałam składać deklarację podatkową i w sumie sprawę mamy jasną bo zamieniliśmy mieszkanie na dom a to jest zwolnione z podatku ale już się boję że będą jakieś cyrki z tym teżStarania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Lola 8 to jest całkiem dobry wynik😊 a zresztą nieważna ilość tylko jakoś i żeby się jak najwięcej zapłodniło🤞 odpoczywaj😘
Lola93 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
🌸Pusshka kciuki za betę
🌸Gosia oby taka kreska była też w niedzielę ❤️ chyba że planujesz wcześniej testować?
🌸blador ja to bym ze strachu kto to o tej porze też nie wyszła
🌸króliczku dużo zdrówka dla ciebie ❤️
🌸lola oby jak najwięcej się zapłodniło
Widziałam że był temat outlandera, osobiście uwielbiam teraz planuje wciągnąć męża i obejrzeć z nim od nowa 😂
Ja zastanawiam się nad sensem testowania z tym moim pms-em, ale jak małpa nie przyjdzie do soboty to zatestuje dla sportu 😃
W ogóle kolejny cykl nam się tak nie składa ze stymulacja że szok, bo nie dość że nie znalazłam jeszcze kogoś godnego zaufania (2 wizyty mam za tydzień i zobaczę co wyjdzie ) to jeszcze plany urlopowe nam się idealnie pokrywają z ewentualnym monitoringiem 🤦♀️goska000, Lola93, Pusshka lubią tę wiadomość
👩🏻 27 PCOS
tarczyca ok ✔ TSH 1,5 ; FT3 3,11; FT4 0,89
brak IO ✖
🧬PAI-1 homo, MTHFR
💊 lametta 3-7 dc
🧉 fertisim, NAC, magnez, cynk, kwasy omega, wit. D, wit E, lactoferyna, ubiquinol, wit.b i folian metylowane
🧔 32 🏋️♀️
morfologia 2%
Starania o 👶 - od grudnia'23
~No all who wander are lost ~ -
Bulbasek wrote:Cerva na to nie ma rady i tak. Zawsze mogą podważyć cenę zakupu, sprzedaży, remontu itd. Całe szczęście rzadko się to zdarza, gorzej przy jakiś mega okazyjnych cenach właśnie bo to się rzuca w oczy że coś tanio, a czasem ludziom zależy na czasie i wystawiają taniej.
I nas jeszcze sprzedaliśmy mieszkanie szybciej niż podatkowe 5 lat(tak normalnie to prawie 7 minęło) i też już musiałam składać deklarację podatkową i w sumie sprawę mamy jasną bo zamieniliśmy mieszkanie na dom a to jest zwolnione z podatku ale już się boję że będą jakieś cyrki z tym też
Tak, zawsze mogą, ale właśnie notariusz mówił, żeby wtedy się przejść, zapytać o tą cenę i jak ewentualnie wg nich było za tanio to można od razu dopłacić ta różnice w podatku. Żeby odsetek już nie naliczali. 😊
🌿Lola to teraz kciuki za zapładnianie. Nie ilość, a jakość. 😘Lola93 lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Lola93, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Ale historie z tymi urzędami i ZUS. W głowie się nie mieści. Ktoś popełnił błąd i nie mam ubezpieczenia i mam czekać 30 dni 🙈 kpina
Lola to nadal świetny wynik, trzymam kciuki ✊🏻
U mnie dziś szaro ale i tak siedzę z zasłoniętymi oknami 🙈 próbuje spać ale nie mogę zasnąć. Wczoraj znowu pół dnia przepłakałam. Czekam na lepszy czas 🥹
W ogóle ostatnio przypadkowo odkryłam na TVP serial miłość i medycyna i tak mnie wciągnęło, że chyba znajdę sobie odcinki i będę oglądać 🙈
Lola93 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰