X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    Nad jeziorko 40 km od nas 😁
    To my już byliśmy autem u mojej gin, u CDL, i na sesji 😁 młody dobrze znosi podróże, przestaje płakać, oby mu tak zostało 😅
    Starszak też się uspokajał w wózku i w foteliku 🙏
    Nasz też nie płakał w drodze ze szpitala, a jechaliśmy przez całe miasto z 40 minut. Ale jakoś tak na razie próbujemy go okiełznać w pobliżu domu. 😅

🍀 Bladorku, przyzywamy. 😁 Jak tam Blania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 11:13

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌞☀️

Chce już jesień i mniej słońca ... Mam dość upałów 🙄

Megi zazdrość jest bardzo bardzo zła 😂 wiem co mówię bo brat męża jest dokładnie taki sam 😂 zazdrości wszystkim wszystkiego, obgaduje każdego komu tylko jest lepiej w życiu 😂 mimo że wszystko ma od swoich ojców i niczego nie musiał się w życiu dorabiać to jemu wiecznie jest źle 😂 jak ktoś kupi auto to zawsze komentuje " ja bym tego nawet za darmo nie chciał" 😂😂😂

Aniu zobaczysz że jeszcze dorobicie się kiedyś maluszka ❤️ ja w to wierzę❤️ i trzymam kciuki 😍

U nas raczej już zamknięty temat starań 🥺 wczoraj się popłakałam do męża że moje marzenie się już nie spełni nie będę mogła karmić dziecka piersią 🥺 nie zajdę w ciążę. No ale jak to mąż powiedział nie można mieć w życiu wszystkiego. Najważniejsze żebym żyła.

Megipta lubi tę wiadomość

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    @Effiii chwilowo ciężko mi myśleć pozytywnie 🥹
    Liczę, że to się zmieni za jakiś czas ale nie liczę, że we wrześniu będzie lepiej skoro miałabym rodzic w tym miesiącu.
    Całkowicie Cię rozumiem 🫣 tylko jeśli mamy być szczere i tak podchodzić do tematu to coraz mniej będzie tych miesięcy gdzie możemy być szczęśliwe, bo wyliczanka jest spora tego miesiąca zaczęłam starania, sramtego miesiąca była strata, w tym miesiącu miałabym rodzić, wiem bo samo to przechodzilam/ nadal przechodzę.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔

Wysłany: 28 sierpnia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Całkowicie Cię rozumiem 🫣 tylko jeśli mamy być szczere i tak podchodzić do tematu to coraz mniej będzie tych miesięcy gdzie możemy być szczęśliwe, bo wyliczanka jest spora tego miesiąca zaczęłam starania, sramtego miesiąca była strata, w tym miesiącu miałabym rodzić, wiem bo samo to przechodzilam/ nadal przechodzę.
    Dokładnie. Ja rok temu w sierpniu leżałam w szpitalu z krwawieniem i byłam łyżeczkowana. Patrzyłam na kobiety w ciąży przechodzące przez oddział i sobie myślałam czemu ja nie mogę tego mieć. I proszę, w sierpniu rok później urodziłam zdrowego synka. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Wierzę, że na każdą z nas przyjdzie pora.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik nie do końca się zgodzę z Twoim mężem. Rozumiem że nie będziesz karmić piersią ale marzenia można modyfikować, nadal masz szansę być mamą, tylko nie KP. Teraz jest najważniejszy powrót do zdrowia i tego się trzymaj a czasu na zostanie mamą masz jeszcze sporo i jeden cud już koło siebie.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Dokładnie. Ja rok temu w sierpniu leżałam w szpitalu z krwawieniem i byłam łyżeczkowana. Patrzyłam na kobiety w ciąży przechodzące przez oddział i sobie myślałam czemu ja nie mogę tego mieć. I proszę, w sierpniu rok później urodziłam zdrowego synka. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Wierzę, że na każdą z nas przyjdzie pora.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie chcę Cię urazić ale łatwo się pisze o cierpliwości gdy dopiero co powitało się Maluszka na świecie 😊

Alysa, Ccarolinaa lubią tę wiadomość

• Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Dokładnie, ja też to rozumiem i też w zeszłym roku byłam łyżeczkowana, w tym też, staram się już tak nie myśleć ze mogłam urodzić teraz w marcu/kwietniu itp itd , trudno trzeba sobie z tym poradzić i iść do przodu, nie wiem co mnie jeszcze czeka.. taka prawda, ale wierze ze się doczekam( oczywiście zaraz po stracie miałam inne myślenie, ale trzeba to sobie przepracować i trzeba czasu ).
    Mam wyniki na wolne białko s i na przeciwciała ana, póki co wszystko dobrze :) czekam jeszcze na te nieszczęsne kariotypy i zespól antyfosfolipidowy, zobaczymy czy cos wyjdzie ..

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔

Wysłany: 28 sierpnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie chcę Cię urazić ale łatwo się pisze o cierpliwości gdy dopiero co powitało się Maluszka na świecie 😊
    No masz rację, na pewno jest mi łatwiej na ten moment. Mimo wszystko też pamiętam swoje podłamanie staraniami i rozumiem, że takie gadanie może wkurzać także kończę i po prostu zaciskam kciuki. 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Anka32 lubi tę wiadomość

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    60 tys to naprawdę mało jak za urządzenie domu. Nie wiem czy nie dałam więcej za moje mieszkanie kilka lat temu.
    No to masz telenowelę. 😅 Żal mi takich ludzi, którzy zazdroszczą do tego stopnia, że muszą obrażać innych. Zamiast się wziąć za siebie umniejszają innym. Rozumiem, że ten brat mamy już nie będzie gościem na ślubie?
    Tak, miał być potencjalnym świadkiem za to, że nas swatał bo tego chciał

👱‍♀️ 34l. 🧔‍♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
    🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
    🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
    🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
    🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
    🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
    🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
    🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
    🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
    🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:

Masz rację, nie powinnam rozpamiętywać i wyliczać ale ostatnie dni są dla mnie mega ciężkie.
    Mam nadzieję, że te lepsze są w drodze 🥹

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie OvuFriend jako Appke na telefonie? Od dosłownie paru dni jakoś tak mega mi się ścina, nie mogę stron przewijać bo się dosłownie zacina na jednej i nic, muszę na nowo odpalać apke żeby móc czytać, macie też tak czy to tylko mój telefon postanowił focha strzelić :(

• Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Masz rację, nie powinnam rozpamiętywać i wyliczać ale ostatnie dni są dla mnie mega ciężkie.
    Mam nadzieję, że te lepsze są w drodze 🥹
    Na pewno ! :) ja też mam gorsze lepsze dni, to normalne, w jednym dniu myślę że już nigdy nie będe mieć drugiego dziecka, w innym myślę że dlaczego ma się nie udać? i tak w kółko, trzymają mnie przy życiu jakieś plany ... lekarz, badania.. jeśli nie robię nic to po prostu jest gorzej.
    Wierzę Ania ze będziesz w ciąży:) naprawdę.

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Dziewczyny macie OvuFriend jako Appke na telefonie? Od dosłownie paru dni jakoś tak mega mi się ścina, nie mogę stron przewijać bo się dosłownie zacina na jednej i nic, muszę na nowo odpalać apke żeby móc czytać, macie też tak czy to tylko mój telefon postanowił focha strzelić :(

Mam identycznie ale w przeglądarce 😅

Lola93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Na pewno ! :) ja też mam gorsze lepsze dni, to normalne, w jednym dniu myślę że już nigdy nie będe mieć drugiego dziecka, w innym myślę że dlaczego ma się nie udać? i tak w kółko, trzymają mnie przy życiu jakieś plany ... lekarz, badania.. jeśli nie robię nic to po prostu jest gorzej.
    Wierzę Ania ze będziesz w ciąży:) naprawdę.

🫂❤️

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:

Ja muszę czasami nawet 2 razy dziennie usuwać i pobierać na nowo tę apkę 🙈 wkurzające

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja muszę czasami nawet 2 razy dziennie usuwać i pobierać na nowo tę apkę 🙈 wkurzające
    O serio, to jeszcze do tego nie doszłam, ale no czasem już jestem w środku czytania i finito, nic nie zrobię nic nie kliknę masakra. Halo twórcy, widzicie ile osób korzysta z tego, weźcie to jakoś usprawnijcie 😅

• Effiii Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Ja już od dawna nie korzystam z forum na aplikacji, mam w chromie uruchomiona zakładkę z forum i jej nigdy nie zamykam ;) na aplikacji się zupełnie nie mogłam odnaleźć ;)

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔

Wysłany: 28 sierpnia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Ja już od dawna nie korzystam z forum na aplikacji, mam w chromie uruchomiona zakładkę z forum i jej nigdy nie zamykam ;) na aplikacji się zupełnie nie mogłam odnaleźć ;)
    Ja tak samo. Już nawet nie pamiętam czemu odinstalowałam aplikację, ale denerwowała mnie. Przeglądarka jest wygodniejsza, chociaż wkurza mnie, że ciągle mnie wylogowuje.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    Nad jeziorko 40 km od nas 😁
    To my już byliśmy autem u mojej gin, u CDL, i na sesji 😁 młody dobrze znosi podróże, przestaje płakać, oby mu tak zostało 😅
    Starszak też się uspokajał w wózku i w foteliku 🙏

U nas też super w aucie jak na razie. Ale w sumie jak mogło być inaczej skoro Tatuś to na tyłku nie usiedzi i ciągle by gdzieś jeździł. 🙈 Cieszymy się i oby tak zostało. Jak sesja się udała?

🌿Megi o mamo, ale cyrki. 😀😀😀 Dobre!

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva ja właśnie przez to, że mój mąż też się usiedzi to mówię na niego powsinoga 😂😂 przed ciążą to oboje byliśmy takie powsinogi wiecznie gdzieś jeździliśmy 🙈

No ta apka wkurzająca ale właśnie na stronie www trzeba się logować 🙈

Cerva lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
‹‹ 3335 3336 3337 3338 3339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ