X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • ezra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    mówię jak było hihi :) może u Ciebie będzie powtórka :D

Pyśka, Butterflay czekamy na wyniki :)

Oby, cieszyłabym się pod niebiosa 🔥❤

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Zmiana planów 🫣 Przez ten stres i emocje straciłam rachubę czasu i nie wyrobię się dziś na badania, moje okoliczne laby pracują do 11.30. Jutro bardzo rano podjadę 🙄

@goska000 😥 Nie ma tego złego… 😘

@aszin zabraniam Ci tak myśleć! Owszem, ryzyko masz większe, ale będziesz obstawiona lekami. Bez leków mogłoby być różnie. Z lekami będziesz bezpieczna Ty i dziecko ❤️🫶

Czyli do jutra nas wstrzymujesz z emocjami.. osz Ty 🔥😆

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin bez leków mogłoby być źle, ale Ty Kochana będziesz je miała wdrożone natychmiast ❤️

Ultramaryna to czekamy do jutra :) masz w planach jeszcze sikać na patyk? może Pink strumieniowy? bo ten płytkowy chyba faktycznie słabo się wybarwia, ale jak już się wybarwi to nie oszukuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 10:28

aszin lubi tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bladorek, Olalee , Astereae , Nomeolvides , Pusshka , ultramaryna, Aszin , Butterfly jak zwykle nie zawodzicie mnie swoim wsparcie 💜

Nomeolvides może być że wyższa temperatura jest spowodowana późniejszą pora , raczej lammeta nie wpływa na to, bynajmniej u mnie nie powodowała wzrorstu w pierwszej fazie. W czwartek melduje się pod gabinetem ☺️

Pusshka swietne wieści, zaczynasz coś nowego 🤞🤞 oby w nowej pracy udało Ci się również nawiązać tak dobry kontakt z przełożonym, z Twoim wielkim serduchem wszyscy Cię pokochają ☺️ tylko nie zostawiaj Nas 🥹 tak z ciekawości na rozmowie pytali o Twoje plany na przyszłość dzieci itp?

Ezra kochana czekam na laparo w szpitalu, zaplanowana na jutro ☺️

Ultramaryna czekam z niecierpliwością na Twoje wyniki bety 💜 mąż faktycznie ma jakiś detektor 🤣

Gośka , przypomina mi się sytuacji Puszinki , jej te rozmowę przełożyli a niebawem zaczyna tam nowa pracę. Może to jakiś znak ?

Pyska szok, myślę że fakt że krew leżała nie będzie mieć wpływu , raczej beta jako hormon nie ulatnia się , chociaz w sumie już nic mnie nie zaskoczy. Trzymam kciuki za wynik 🤞🤞

Butterfly23 koszty niektórych badań to lekka kpina, oby wyniki były dobre 🤞

Ezra planujesz kontaktować się z lekarzem w celu zmniejszenia dawki?

Aszin na spokojnie masz leki więc musi być dobrze 🍀

Jestem już po badaniach, 10dc endometrium 4mm śmiech na sali trochę, wcinam awokado, orzechy brazylijskie i morele prawie co dziennie a efekt żaden. Pęcherzyków zero więc nawet nie mam co liczyć na ten cykl, a miałam nadzieję że na świeżo po laparoskopii coś zaskoczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 10:28

Pusshka, Olalee, aszin, goska000, ezra, Butterfly23, Pyśkaaa lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • ezra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    A ja jeszcze mam rozkminę odnośnie accardu bo też miałam cisnąć doktorka, ze względu na ten stan przedrzucawkowy ale leki na rozrzedzenie krwi plus plamienia... miałam też plan iść do gina na nfz tylko żeby robić badania ciążowe za free ale on był średnio delikatny więc boję się, że mi dodatkowo zaszkodzi, no nic mam jeszcze chwilę, zobaczymy co jutro przyniesie

Bladorku, trzymam kciuki mocno żeby w końcu jutro lekarz Cie uspokoił - ale obiecaj, że jak Cie uspokoi to już zaczniesz się w końcu cieszyć, zasługujesz na to ❤🥰

blador2 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aszin, to może faktycznie te plamienia wynikają ze stresu. Wiem, że łatwo się mówi, ale postaraj się uspokoić, wyciszyć się <3 Wiele w tym miesiącu się u Ciebie zadziało, ale tak jak @ultramaryna pisze - będziesz obstawiona lekami, masz świadomość co jest grane, a to najważniejsze!

@Blador, już jutro, zobacz jak szybko czas leci. Oszczędzasz się, odpoczywasz - musi być dobrze i będzie 🙏

@ultramaryna, to musimy czekać do jutra 🤞
    ezra wrote:
    Czy zamówiłam właśnie przez neta 15 pinków? Nie zaprzeczam, nie potwierdzam 😆😆🔥
    Szalonaaa!

aszin, blador2, ezra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Czy zamówiłam właśnie przez neta 15 pinków? Nie zaprzeczam, nie potwierdzam 😆😆🔥
    hihi dobrze, że przez neta to trochę taniej :D

ezra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii a Ty swoje owulacje masz? może masz późne i dlatego nie ma dominującego

• aszin Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ❤️ ja ogólnie jestem osobą, która dużo myśli i analizuje, łatwo się też stresuję, ale jak sobie poukładam w głowie to powinno być dobrze :)

Pusshka, blador2, ezra, Butterfly23, Myszkaaa20, Sarka94 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uciekam już dziś. Mam parszywy nastrój. Nie chcę nim zarażać. Będę poczytywać :****

ezra lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Dziękuję dziewczyny ❤️ ja ogólnie jestem osobą, która dużo myśli i analizuje, łatwo się też stresuję, ale jak sobie poukładam w głowie to powinno być dobrze :)
    mam podobnie, do tego zamartwiam się na zapas

Będzie dobrze ❤️

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Effiii ostatnio na ktoryms koncie hormonalnym na insta wyskoczylo mi info, ze cienkie endometrium jest przy niskim progu. Badalas go kiedys?

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Effiii a Ty swoje owulacje masz? może masz późne i dlatego nie ma dominującego
    Przy stymulacji aromkiem 3-7dc owulka dopiero 15/16dc, naturalne niestety nie występują , chociaż ostatnie pół roku monitoringi miałam na sterydach , miesiąc temu naturalny cykl i był jakiś mikro pęcherzyk, w tym żadnego. Chyba że Pani doktor nie chciała się za długo oglądać jajników tylko sprawdziła Endo i czy nie mam jakiś zmian na jajnikach.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Kira Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę pod gabinetem ze łzami w oczach. Plamienia się zwiększyły. Brzuch mnie boli jak na okres od rana i właśnie zaczęły plecy…
    Trzymajcie kciuki

ezra, Malamia lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • metkamniedrapie_87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Metka Ty też dziś cichutko ...

Tak… jakoś tak mnie zrobiła sytuacja Anki i Megi, że musiałam ogarnąć głowę… do tego w nocy koleżanka urodziła synka. Jak bardzo chcę tych ⏸️ tak bardzo uświadomiłam sobie, że to, że zobaczymy je na teście jeszcze tak naprawdę o niczym nie świadczy 😢. Wrzucam trochę na luz w tym cyklu, obstawiłam się suplami i zobaczymy… nie ma wyjścia, tylko spokój i czas może pomóc.

Nie wiem na ile to moje wrażenie, a na ile wiesiołek działa. Stosuję go od piątku 500mg - żeby nie przesadzić, bo nie miałam problemu ze śluzem wielkiego, ale mam wrażenie, że jest go więcej. Jakoś lepiej też się czuję po dołożeniu wit C, NAC i Wit D w formie leku… 🤔

Odbieram dziś z paczkomatu testy owu z DL, a od piątku zaczynamy 🔥♥️. Nie rozmawiamy o tym jak o staraniach, chcemy cieszyć się sobą i tym, że będziemy mieli siebie na tydzień… chyba tak trzeba, a nie zastanawiać się czy „trafiliśmy”, przestaliśmy od dnia @ wgl o tym rozmawiać i jest inaczej, nie myślę o tym ciągle, wiec może jest to jakiś sposób.

Btw: śnił mi się dziś poród. Córeczka, a M trzymał ją na rękach po urodzeniu… ale obudziłam się spokojna, a nie jak zawsze rozkminiająca ten temat.

Pusshka, blador2, ezra lubią tę wiadomość

👩🏼‍🦰1987
    🧔🏽‍♂️1993

👦🏽2007
    👧🏼2012

💊wit D 4000
    💊Magnez + B6
    💊B12
    💊Kwas Foliowy 800
    💊Inozytol
    💊DHA
    💊Cholina

09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!

09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL

Luteina od 11.02. do 12tc

12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
    progesteron: 28,99ng/mL

27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
    21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
    08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
    11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
    23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
    13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
    03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
    18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    mam podobnie, do tego zamartwiam się na zapas

Będzie dobrze ❤️
    Za to mój mąż to wieczny luz we wszystkim, żadnymi egzaminami, wizytami się nie stresuje. Jak mu powiedziałam o heparynie itp to powiedział tylko "to będę musiał Cię kłuć" 😜

blador2, Olalee, ezra, Butterfly23, Myszkaaa20, Sarka94, Liyss🧚🏻, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻

IVF?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Dziewczyny, uciekam już dziś. Mam parszywy nastrój. Nie chcę nim zarażać. Będę poczytywać :****
    Gosiu nie zarazisz nas, a może my będziemy w stanie Ci go poprawić. ale rozumiem i przytulam mocno.

• aszin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Siedzę pod gabinetem ze łzami w oczach. Plamienia się zwiększyły. Brzuch mnie boli jak na okres od rana i właśnie zaczęły plecy…
    Trzymajcie kciuki
    Trzymam mocno kciuki, informuj nas🥺✊

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    🧑🏻

IVF?

• Effiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Jesteśmy ulepione z tej samej gliny, mam wrażenie że moja głowa nie odpoczywa tylko wiecznie coś analizuje, wszystko 100razy muszę obgadac sama ze sobą..
    Mąż też ma totalny luz, zawsze mówię mu żeby mnie tego nauczył /zaraził 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 10:41

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    @Effiii ostatnio na ktoryms koncie hormonalnym na insta wyskoczylo mi info, ze cienkie endometrium jest przy niskim progu. Badalas go kiedys?
    Niestety ale ostatnie cykle były na dupku i luteinie więc mija się to z celem 😥

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ