X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • ezra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas jest inna ale teraz doszłam do tego, że w równe 6 tygodni z TSH 3,470 zjechałam do 0,213 przy codziennej dawce 100 Eythyrox branej poprawnie (z zachowaniem min. godziny przerwy od jedzenia i kawy), więc jeśli ktoś ma za duże TSH to regularność i odpowiednia dawka i to kwestia kilku tygodni 💪🏻

blador2 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Blador, @ na razie nie ma, ale nadal brązowe plamienie, nie przypominam sobie, żebym tak kiedykolwiek miała 🙄 mam nadzieję, że to nie żadna niedomoga, nie miałam jak sprawdzić proga. Nigdy nie miałam plamien pomiędzy cyklami, jak już to tylko przed okresem. Dziś 25dc
    Jak to jest, że gdy zaczynamy starać się o dzidzi to zaczynają się takie anomalie... A jakiej długości masz zazwyczaj cykle?
    goska000 wrote:
    Dziewczyny, nie ma czego oglądać :) Cień kiepsko widoczny.

Pusshka, fajnie tak zakończyć współpracę :) W normalnej atmosferze :)

Maryna, czekam na wieści od Ciebie :****

Dzwonił niedoszły szef, ma pilny wyjazd. Odezwie się w czwartek i się umówimy. Cudownie... A ja już ubrana, ogarnięta, CV uszykowane. Podwójny stres.
    O nie, rozumiem Cię jakie stresujące jest takie przesuwanie rozmowy... ale patrząc po moim przykładzie - może to dobry znak? Trzymam kciuki, żeby udało się jak najszybciej umówić

goska000 lubi tę wiadomość

• aszin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, tak 27/28 dni. Może i stres, trochę tego było w tym miesiącu.

Wykupiłam Acard i heparynę. Niby od pozytywnego ciążowego, ale ginekolog kazała kupić i mieć w razie w, mam natychmiast wdrożyć po ujrzeniu ⏸️. I przyznaje, że trochę mnie nastraszyła tą mutacja. Niby nic takiego nie mówiła, wydawało się, że wie co robi, ale sam fakt, że to takie rzadkie i niebezpieczne bez leków mnie trochę zdołował.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • ezra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @Pusshka Dzielna jesteś, takie rozmowy to zawsze tyle stresu… 🫂❤️ Cieszę się, że wszystko ma dobre zakończenie! 👌

@ezra prog 👌😍 A z tsh - wpadłaś w lekka nadczynnosc, może trochę za duża dawka?

@goska000 kochana, Ty się jeszcze nie poddawaj, zobacz jak te testy pokazują sobie co chcą 🙄 A cień miałaś już wcześniej! 🤞🍀 Nie ciemnieje on? Na pewno to już nie zastrzyk…

@Fooskatt kochana, na tych zdjęciach z lampa coś mi się układa na kształt 😝 🤞🍀

@Effiii kochana, jestem z Tobą! 🤞🍀🫂 Czekam z niecierpliwością na informacje po ❤️

@Butterfly23 🤞🍀 i @Malgosiagosia 🤞🍀

Za duża zdecydowanie - po prostu wcześniej brałam 50 ale nie zachowywałam przerwy a teraz wszystko cacy i dowaliłam 100 Eythyrox i popłynęłam 😆

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Każda z nas jest inna ale teraz doszłam do tego, że w równe 6 tygodni z TSH 3,470 zjechałam do 0,213 przy codziennej dawce 100 Eythyrox branej poprawnie (z zachowaniem min. godziny przerwy od jedzenia i kawy), więc jeśli ktoś ma za duże TSH to regularność i odpowiednia dawka i to kwestia kilku tygodni 💪🏻
    Strasznie wysoka ta dawkę dostałaś. Ja z wyższego tsh mam 50.

ezra lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Dziewczyny dzwoniłam kolejny raz do labu i bardzo mnie przepraszają ale badanie mojej krwi robią dopiero teraz 🙉🤯 mam tylko nadzieje, ze to nie będzie miało wpływu na wyniki bo krew pobrali mi wczoraj przed 8 i jak widać chyba o mnie zapomnieli 😭 powiedzieli, ze do 11 postarają się już wklepać wyniki w system
    No nieźle... Oby do 11:00 już były dostępne wyniki!
    Butterfly23 wrote:
    Melduję spuszczenie krwi! I to z dwóch rąk 🙈 dokupiłam sobie w luxmedzie ft3, bo oczywiście endo dają skierowanie tylko na ft4. 57 zł 😮 pamiętam jak płaciłam za to 22 zł 🥲

Ultramaryna jeeeeestttt! Leć kochana na betę ✊🏻✊🏻✊🏻
    Puszinko cieszę się, że udało Ci się wszystko załatwić ze swoją kierowniczką ☺️

Ezra wyniki ok oprócz tego tsh. Stanowczo za niskie. Jaką bierzesz dawkę leku teraz?

Effiii ✊🏻✊🏻✊🏻

Aszin te plamienia mogą być spowodowane też stresem.
    Cykle masz 28 dniowe?
    Ojej, to Cię trochę przetyrali! Czekamy na wyniki ✊🏻

Butterfly23 lubi tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Przy staraniach jest naprawdę ok ja miałam 156 i kazała mi podnieść do 180-190

Rok temu jak do pracy robiłam badania pamiętam miałam ok 240 i wtedy Pani Doktor prawie zawału dostała 😆 tylko fakt wtedy żarłam jak świnka 😂

Butterfly23 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka ja też tak jak Blador jestem z Ciebie dumna i bardzo bardzo Ci kibicuję.

Blador po informacji, że wszystko się ładnie goi coś tam w ten weekend działaliśmy, ale bez spiny, bez owulaków itp. Tak jak pisałam wczoraj, nie mam objawów owulki, a już 16dc. Najgorsze, że jeszcze nie ma wyniku badania histopatologicznego. Lekarz operujący podejrzewa, że nie wiedzą co to jest ( tak jak oni nie wiedzieli po rezonansie, usg a nawet po wycięciu ) . Mają próbować z wszystkimi odczynnikami.

Pusshka lubi tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:

Dzwonił niedoszły szef, ma pilny wyjazd. Odezwie się w czwartek i się umówimy. Cudownie... A ja już ubrana, ogarnięta, CV uszykowane. Podwójny stres.
    To dobry znak jak u Puszinki!

Pusshka, goska000 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • ezra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Strasznie wysoka ta dawkę dostałaś. Ja z wyższego tsh mam 50.

Moja gin powiedziała żebym zwiększyła na 100, tylko żadna z nas nie wzięła pod uwagę, że nie przyjmowałam tego Euthyroxu jak powinnam i dopiero tu od Was zaczęłam robić to poprawnie na większej dawce 😆 zjeżdżam do 50 😁

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Kochana ja pamiętam, że w ciąże z synem zaszłam gdy wariowało mi TSH - najpierw miałam niedoczynność, później przeszło w nadczynność.

ezra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:

no kurde nie ma nic gorszego...Ty już nastawiona a tu nic z tego

goska000 lubi tę wiadomość

• ezra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ noooooo koniecznie bym leciała na betę proga i tsh - trzymamy kciuki i daj znać jak się zdecydujesz i czekamy razem na wyniki 😍😍😍

Butterfly - super, daj znać jak dostaniesz wyniki 💪🏻🥰

Gośka - cień cienia w 13 dniu po zastrzyku? Hmmm 😁

goska000, Butterfly23 lubią tę wiadomość

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Kochana ja pamiętam, że w ciąże z synem zaszłam gdy wariowało mi TSH - najpierw miałam niedoczynność, później przeszło w nadczynność.

Już mi nie rób nadziei Kobieto! 😁😂😂😂

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Już mi nie rób nadziei Kobieto! 😁😂😂😂
    mówię jak było hihi :) może u Ciebie będzie powtórka :D

Pyśka, Butterflay czekamy na wyniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 10:22

ezra, Butterfly23 lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze mam rozkminę odnośnie accardu bo też miałam cisnąć doktorka, ze względu na ten stan przedrzucawkowy ale leki na rozrzedzenie krwi plus plamienia... miałam też plan iść do gina na nfz tylko żeby robić badania ciążowe za free ale on był średnio delikatny więc boję się, że mi dodatkowo zaszkodzi, no nic mam jeszcze chwilę, zobaczymy co jutro przyniesie

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiana planów 🫣 Przez ten stres i emocje straciłam rachubę czasu i nie wyrobię się dziś na badania, moje okoliczne laby pracują do 11.30. Jutro bardzo rano podjadę 🙄

@goska000 😥 Nie ma tego złego… 😘

@aszin zabraniam Ci tak myśleć! Owszem, ryzyko masz większe, ale będziesz obstawiona lekami. Bez leków mogłoby być różnie. Z lekami będziesz bezpieczna Ty i dziecko ❤️🫶

ezra, aszin, goska000, blador2, Butterfly23, Sarka94 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    A ja jeszcze mam rozkminę odnośnie accardu bo też miałam cisnąć doktorka, ze względu na ten stan przedrzucawkowy ale leki na rozrzedzenie krwi plus plamienia... miałam też plan iść do gina na nfz tylko żeby robić badania ciążowe za free ale on był średnio delikatny więc boję się, że mi dodatkowo zaszkodzi, no nic mam jeszcze chwilę, zobaczymy co jutro przyniesie
    Środa już tuż tuż, zrobiłaś Kochana co mogłaś, odpoczywasz, bierzesz leki - musi być dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2024, 10:24

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    No właśnie ja z tego powodu nie mam mieć na początku acardu, może dopiero po pierwszych prenatalnych i pomiarach doktorowych. Właśnie ze względu na plamienia w poprzedniej. Tylko heparynę chce mi włączyć.

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ezra Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zamówiłam właśnie przez neta 15 pinków? Nie zaprzeczam, nie potwierdzam 😆😆🔥

goska000, karola_b, Olalee, blador2, ultramaryna_, Butterfly23, Astereae, Sofka88, Pyśkaaa, Myszkaaa20, bonassola, Nomeolvides, Muuu., Wenka, Sarka94, Liyss🧚🏻, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ