X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Hej dziewczyny! Czy u was też tak mgliście? Masakra.. nic nie widać 😂 Jak nastroje w ten pierwszy dzień roku?

Widzę, że woda idzie w ruch! Może wezmę przykład z was dziewczyny 😘
    Tak paskudna pogoda. Nic się nie chce 😫

Zaczarowan lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
    05/25 🍀

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard, estrofem
    💉 accofil, neoparin 0,6

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:36

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam polecam serie Camilli Lackberg (szwedzkie kryminały).

Książkę "za zamkniętymi drzwiami", na długo zostało w mojej pamięci więc szczerze Wam polecam.

A z romansów na lepsze libido polecam: Possesed, Pan Masters i w sumie wiele innych. Jak będziecie zainteresowane to dajcie znać napiszę więcej.

Najpiękniejsza historia miłosna o przyjaźni jaka czytałam i bardzo płakałam to ''Promyczek'' i druga część "GUS" przeczytałam w jedna noc , nie mogłam odłożyć też książki. 🥹🥹🥹 Serio chciałabym żebyście mi zaufały, nie do końca to typ książek który ja lubię ale jednak się na nią zdecydowałam i nie żałuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2024, 15:57

Pusshka lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie śnieg pada bardzo i mgła przez cały dzień była, jak przestanie trochę padać to pójdę na spacer bo tylko siedzę całymi dniami

👩🏼27 👨🏽26
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •Podejrzenie endometriozy
    2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2024, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na przemian śnieg z deszczem albo sam deszcz.
    Małżyk mnie zaskoczył bo zaproponował spacer, sam z siebie i przeszliśmy prawie 5 km :D
    Poza tym ściągnął sobie Stravę i stwierdził, że planuję być bardziej aktywny w tym roku. Nareszcie 🤣❤️

blador2, Monia•, Viii, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

• blador2 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 13:08

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • aszin Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    A ja Wam polecam "Jeźdźca miedzianego" piękne 3 cegły z historią miłosną i wojną.
    Kocham! Czytałam więcej niż raz 🥺❤️

Edit. To na pewno jedna z moich ulubionych książek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2024, 16:11

blador2 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG
    🔜 Klinika 06.25r.

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Anka może maz liczył na jakisz szybki numerek w plenerze?

A jak Wasze gagatki? Jakiś plan mają na siebie?

Jakby chcial mnie przyprawić o zawał to pewnie by to zaproponował bo to byłby dla mnie szok 🤣

Dam znać jutro bo plany planami ale zobaczymy co faktycznie zrobią 😜

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Ja wam polecam serie Camilli Lackberg (szwedzkie kryminały).

Książkę "za zamkniętymi drzwiami", na długo zostało w mojej pamięci więc szczerze Wam polecam.

A z romansów na lepsze libido polecam: Possesed, Pan Masters i w sumie wiele innych. Jak będziecie zainteresowane to dajcie znać napiszę więcej.

Najpiękniejsza historia miłosna o przyjaźni jaka czytałam i bardzo płakałam to ''Promyczek'' i druga część "GUS" przeczytałam w jedna noc , nie mogłam odłożyć też książki. 🥹🥹🥹 Serio chciałabym żebyście mi zaufały, nie do końca to typ książek który ja lubię ale jednak się na nią zdecydowałam i nie żałuję.
    Też mi się meeega podobała książka "Za zamkniętymi drzwiami". Druga Książka B.A. Paris "Na skraju zalamania" też była spoko, ale pierwszy tytuł zostaje na długo w pamięci.
    Widzę że tu więcej fanek Cobena 😊
    Chyłkę mam w kolejce do przeczytania.
    Dzięki dziewczyny za polecajki, screeny poszły 🤩
    Effiii, chętnie przygarnę więcej tytułów na zwiększenie libido, choć ostatnio nie mogę na to narzekać

• Alysa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Oj tam od razu szok, trzeba urozmaicać pożycie :P

Tutaj polegam na sobie tylko i wyłącznie :D

• Alysa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Anka32 lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• blador2 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤬

aszin lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • ezra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni mnie nie było i ponad 40 stron do nadrobienia - ale dałam radę! 🤣 pewnie mam już spore opóźnienie ale nie chciałam niczego ominąć..

Szczęśliwego Nowego Roku kochane i wiadomo - brzuszków dla nas wszystkich w tym 2024 roku 🙌🤩
    Pusshka wrote:
    Do owulacji Proovulin x2 czyli kwasu foliowego 800, a po owu 1 saszetka czyli 400, ale po wczorajszych wynikach będę cały cykl brać 800 ☺️

@Luna 🫂

A to ma znaczenie w jakich porach się pije? Na czczo? Coś? Też przerzucam się na Proovulin 😍🤗

blador2 wrote:
    Nie znamy całej historii, ale za to że piła w ciąży nie wzbudza mojej sympatii. Myślę, że dlatego czasami tak ostro tu o niej na forum. Bo mimo wszystko co innego syndrom sztokholmski a co inneho koedy ona sama tworzy takie sytuacje.
    Nikt jej nie zabronił szukać nawet bogatszego!

Ezra hop, hop where are you?!

Oh, kochana ktoś o mnie pamięta aż mi się ciepło na serduszku zrobiło 😍 trochę się rozleniwiłam na wątku ale już wracam do Was babeczki agentki! 😎😎😎😎

Kira wrote:
    Jeszcze chciałam się pochwalić jak bardzo można zjebać przekazanie info o 🤰
    Był plan, że pokaże test w sylwka o północy. Fajerwerki, emocje, romantycznie.
    No to 💩
    Zaliczyliśmy sprzeczkę. Taką typową o nic, która rośnie do rozmiaru kłótni legendy🙈 Stary zaczął swoje klasyczne podnoszenie głosu, a ja wtedy spokojnym tonem upominam się, żeby na mnie nie krzyczał. Czym jak się pewnie domyślacie działam na niego jak płachta na byka 😂 I tak od słowa do słowa wycedziłam, że nie mogę się denerwować. A czułam już jak mi pikawa lata z nerwów. Ten do mnie bo co…

Bo jestem w ciąży idioto 🤡🤡🤡

Hue hue zabijcie mnie 🙈🙈🙈 Zjebałam wspomnienia na całe życie…

Haha, on zapomni jak większość chłopów pewnie nie przywiąże do tego wagi a Ty się będziesz z tego śmiać z czasem - ja do dziś pamiętam jak Stary mi się oświadczył w Wigilię RANO kiedy biegałam w dziurawych dresach 😎 zamiast wiecie jakiś świąteczny vibe czy coś to rano przy choince mnie złapał.. dziś mam z tego śmichy chichy 🤣🤣🤣

Alysa wrote:
    @ezra na misjonarza też lecimy :P z nogami do góry Na jeźdźca, od tyłu - na dwa sposoby, na boku, od tyłu na jeźdźca, od tyłu na leżąco, na stole, w kuchni, na kanapie, przy ścianie :D Generalnie za każdym razem staramy się żeby finał był inaczej, coby nudno nie było :D. I te nasze rozkminy jak było ostatnio :O Oczywiście z naszym temperamentem czasami nie zdążymy zmienić pozycji :D

Osz TY! No to lecicie faktycznie ostro 😎😎😎😂

Pusshka wrote:
    @Gośka, mam nadzieję że masaz pomógł nie tylko na ciało, ale i na sprawy wewnętrzne skoro miałaś gorszy dzień.. I trzymam kciuki, żeby dziś już było lepiej 🥰

@Alysa, muszę napisać, że mnie zachęcasz 😂 Co prawda staraliśmy się od czasu do czasu poszaleć, ale teraz stwierdzam, że póki nie ma biegających dzieci, to trzeba korzystać z całego mieszkania 😈

@karola_b, napiszę jak powiedział mąż - będzie dobrze 🥺❤❤

@ezra, co u Ciebie kochana?

Tulę za biele 🫂

@Anka32 masz dobre serduszko dla siostry! ❤

Przytulam wszystkie za biele (wybaczcie, że nie indywidualnie ale dopiero nadrobiłam 40 stron 🤭) i gratuluje kreseczek 🤞

Wczoraj i dziś spędzam z mężem i psiakami w domu - poza spacerem z psami ok 10km zrobiliśmy, jedzonko, kołderka, łóżeczko i tv 😍 dziś 6dc wczoraj odeszła @
    Co do postanowień to jeszcze nie wiem ale podsumowałam wczoraj sobie mentalnie 2023 i cieszę się, że po 15 latach rzuciłam palenie, mój Małż też, pije min 2 l wody dziennie (bo widzę, że Anka walczysz ale uwierz ja kiedyś tylko kawa i nic cały dzień - to kwestia przyzwyczajenia 😎) i zdecydowanie lepiej się odżywamy chociaż nad tym pracuje ciągle 🤩

Kupiłam sobie ten wymarzony aparat, od Małża dostałam kurs na święta więc będę teraz się fiksować nową zajawką - a co do cyklu - nie planuje testować do @ (i planuje w tym trwać a nawet zrobić wszystko żeby zapomnieć o testowaniu zobaczymy jak mi pójdzie🤣) dziś 6 dc więc wcześnie, w następny wtorek 09.01 mam wizytę sprawdzić czy coś rośnie ale cały styczeń skupiamy się na badaniach Małża nasienie + posiew + androlog 😎 także odpuszczam ten cykl w imię badań ale będziemy oczywiście się przytulać i z ciekawości będę testować owulaki, bo jeszcze tego nie robiłam rzetelnie 🤔🤔🤣 planowana @ wg apki 27.01 - zobaczymy jak to na tym niestymulowanym rozpędzonym cyklu będzie 🤗

Miałam jeszcze takie przemyślenie z końcem roku.. że w zasadzie nie rozumiem skąd to moje takie ciśnienie na bobo, które w zasadzie nie pomaga, więc mam nadzieję, że uświadomienie sobie tego pomoże mi też trochę się zrelaksować 🙌

ściskam Was i mam nadzieję, że już uda mi się być na bieżąco znowu - zaraz nadrabiam wątki styczniowe i grudniowe 🙌

blador2, Anka32, Muuu., Viii, Pełna chata, Pusshka, Sarka94 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Mój syn to Aleksander 🥰 książki czytałam już w lo
    Ja też chyba w liceum pierwszy raz, Aleksander był wtedy dla mnie ideałem mężczyzny 😁

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG
    🔜 Klinika 06.25r.

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤬

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

blador2, Pusshka, ezra lubią tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• Alysa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Anka32 lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• blador2 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 13:09

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ