X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:08

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌

IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Paula9463 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja

IUI

35🧔‍♂️
    • badania hormonów – ✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    A ja myślałam że tam jest miód, syropu z agawy nie mam🤣 czyli z kruszonki nici

Myszka raczej nie sądzę, dziwny zbieg okoliczności po prostu. Ale mam z zeszłego cyklu pinka więc może sobie sikne. Tylko teraz kminie czy 10dpo czy później. Tak na prawdę nie wiem dokładnie kiedy była więc każdy dzień może być ryzykowny 🤣

Śmiało możesz podmienić, dzisiaj testowałam 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Jakby to było to to już widzę ten wzrok małża " dlaczego Ty mnie koboeto na te badania wysłałaś" 🤣

Mój teraz ma minę jak zbity pies po tym biochemię, skubany myślał, że mu się upiecze 😜😅

Paula9463 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Anka do łóżka się nagrzać 😁 jak ja pojem i wejdę pod koc albo kołderkę to najlepsze uczucie na świecie haha

Aszin właśnie jutro będę pościele przebierać , nie przepadam ich prać ale zakładanie mam opanowane bo kiedyś oglądałam perfekcyjną Pani domu i tam babka dała dobry tip 😂

Szykowałam ciuchy na jutro do pracy i nie mam w czym chodzić. Macie jakieś takie klasyczne rzeczy, które macie w szafie i pasują do wszystkiego? Bo ja chyba muszę iść na zakupy 😅
    Czarna marynarka najlepiej oversize, klasyczne jeansy, biały t shirt biala koszula, kardigan, garnitur

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja

IUI

35🧔‍♂️
    • badania hormonów – ✅

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Powiem Wam Dziewczyny, że dostałam kopa i stwierdziłam, że muszę zacząć robić coś dla siebie. Do spacerów zbieram się od dawna i chyba to jest dobry moment.
    Miód na moje serce 🥰
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Anka do łóżka się nagrzać 😁 jak ja pojem i wejdę pod koc albo kołderkę to najlepsze uczucie na świecie haha

Aszin właśnie jutro będę pościele przebierać , nie przepadam ich prać ale zakładanie mam opanowane bo kiedyś oglądałam perfekcyjną Pani domu i tam babka dała dobry tip 😂

Szykowałam ciuchy na jutro do pracy i nie mam w czym chodzić. Macie jakieś takie klasyczne rzeczy, które macie w szafie i pasują do wszystkiego? Bo ja chyba muszę iść na zakupy 😅
    Mam detoks zakupowy jeśli chodzi o ciuchy już 3. miesiąc właśnie żeby uniknąć tego "nie mam co na siebie włożyć" 😀 Taki test na to w czym tak naprawdę chodzę, co mogę sprzedać/oddać, co potrzebuję dokupić. I powiem wam, że wybór jest łatwiejszy gdy się ma mniej ciuchów 🙈 Wprowadzam ten minimalizm u siebie już jakieś 4 lata 😏

Liyss🧚🏻, Olalee, Adirella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Czyli planuje iść?

Planuje ale z racji tego, że w grudniu miał covida to chyba najrozsądniej jakby poszedł dopiero w marcu/kwietniu? 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Mam detoks zakupowy jeśli chodzi o ciuchy już 3. miesiąc właśnie żeby uniknąć tego "nie mam co na siebie włożyć" 😀 Taki test na to w czym tak naprawdę chodzę, co mogę sprzedać/oddać, co potrzebuję dokupić. I powiem wam, że wybór jest łatwiejszy gdy się ma mniej ciuchów 🙈 Wprowadzam ten minimalizm u siebie już jakieś 4 lata 😏

Widziałam w sobotę w Empiku świetną książkę o szafie kapsułowej i chyba kupię i w końcu ogarne ten mój ciuchowy sajgon 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    @Alysa dokładna lista składników na owsiankową kruszonkę:
    80g płatków owsianych
    4 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka syropu z agawy
    1 łyżeczka soku z cytryny

Ja pomijam sok z cytryny, ostatnio też zapomniałam o oleju i wyszło jak coś 😂
    Ja robiłam bez oleju rzepakowego, bo chyba mi umknął w przepisie 😅 I donoszę, że wyszło bardzo smaczne!

• Kasiajasia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador spokojnie. Lekarz wiedział po,co robi. A beta tak jak dziewczyny mówią już tak nie przysrasta. Już przy takiej becie powinno się coś ładnego pokazać 💓

Wiem,że powinnam narzekać,ale te mdlosci mnie wykończą 🥹

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka Też wprowadzam minimalizm od kilku lat ale idzie mi to średnio 🙈 na razie stawiam na ciuchy w neutralnych kolorach ale i tak jakoś czuję, że za dużo niepasujących rzeczy. Ogólnie wole wiosnę bo zimą nigdy nie mam co założyć. A czasami sweterki się już nudzą.
    3 miesiące to i tal długi detoks 😁

Pusshka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    Beta 12dpo 105,60
    Beta 14dpo 423,40
    🔜 wizyta u gin

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Widziałam w sobotę w Empiku świetną książkę o szafie kapsułowej i chyba kupię i w końcu ogarne ten mój ciuchowy sajgon 😅
    Polecam blog Simplicite i podcast chociażby. Sam proces przechodzenia na minimalizm nie jest łatwy, ale ja się czuję znacznie lepiej, mając mniej rzeczy 🤩

Anka32, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Ja robiłam bez oleju rzepakowego, bo chyba mi umknął w przepisie 😅 I donoszę, że wyszło bardzo smaczne!

Jak pisałam Wam pierwszy raz o tej kruszonce to w ogóle zapomniałam napisać o oleju 😂😜

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Polecam blog Simplicite i podcast chociażby. Sam proces przechodzenia na minimalizm nie jest łatwy, ale ja się czuję znacznie lepiej, mając mniej rzeczy 🤩

Zapoznam się, dzięki 🫶🏻

Pusshka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Pusshka Też wprowadzam minimalizm od kilku lat ale idzie mi to średnio 🙈 na razie stawiam na ciuchy w neutralnych kolorach ale i tak jakoś czuję, że za dużo niepasujących rzeczy. Ogólnie wole wiosnę bo zimą nigdy nie mam co założyć. A czasami sweterki się już nudzą.
    3 miesiące to i tal długi detoks 😁
    No właśnie, ja też zdecydowanie wolę wiosnę pod kątem ubioru!
    Tak, sama się sobie dziwię, że dałam radę 😀 Ale w sumie.. znaczna część wypłaty idzie na suple, ginekologów i zdrowe jedzonko 😂

Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Jak pisałam Wam pierwszy raz o tej kruszonce to w ogóle zapomniałam napisać o oleju 😂😜
    A widzisz, czyli jednak go tam nie było 😂 Ale dałam syrop klonowy + masło orzechowe i też było pycha

Anka32, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Viii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Blador myślę że będzie dobrze, tam się tylko nieśmiały kropek chowa.

Świtezianka trzymam kciuki żeby to był kropek ❤️

Ania przypomnij mi kruszonka jest z płatków owsianych i miodu? Wcześniej ruszysz płatki owsiane? Może jutro je zrobię.

Powiem Wam że ten wiesiołek nieźle mi zamieszał. Nie czuje w ogóle PMS, zero jak na razie skurczy przedokresowych a to już 8dpo, śluzu jakoś nie zmienił niestety, tylko w piątek czułam jakby ukłucie w okolicy jajnika. No i tak moja głowa myśli. Gdybym nie wiedziała że on łagodzi objawy PMS to bym sobie wkręcała że to ciąża🤣 chociaż z drugiej strony kusi wykorzystać w środę pinka 10.
    Jeżeli możecie podeślijcie jutro pozytywna energię, może to pomoże tym żołnierzom🪖, chciałabym żeby znaleźli jakieś dobre, żeby morfologia nie była 0...

Wiesz ze ja to jestem za sikaniem na patyki wiec pierwsza pod kibelkiem w środę jeśli się zdecydujesz 😁

Cerva, Królikkicek, Zbuntowana lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przepraszam Was, ale to jest tak trudne dla mnie, że momemtami wysiadam, a zawsze dostaję plaskacza jak pomyślę pozytywnie, serio...

Odnośnie pościeli to Stary wczoraj zmieniał i śmiał się, że następna zmiana za 9 miesięcy więc instnieje ryzyko, że przykleję się do łóżka😅

Królikkicek, Zbuntowana, Paula9463 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • aszin Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które stosujecie omega 3 z Aliness - łykacie jedną czy dwie kapsułki? Bo ten Fish Omega 3 Forte to chyba ma naprawdę dużą dawkę w dwóch kapsułkach? Czy można to „przedawkować’’ czy na spokojnie mogę brać dwa tabsy? 😁 w dwóch EPA 1000mg DHA 500mg

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 01.26r. → start stymulacji
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ