X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:08

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Paula9463 lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    A ja myślałam że tam jest miód, syropu z agawy nie mam🤣 czyli z kruszonki nici

Myszka raczej nie sądzę, dziwny zbieg okoliczności po prostu. Ale mam z zeszłego cyklu pinka więc może sobie sikne. Tylko teraz kminie czy 10dpo czy później. Tak na prawdę nie wiem dokładnie kiedy była więc każdy dzień może być ryzykowny 🤣

Śmiało możesz podmienić, dzisiaj testowałam 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Jakby to było to to już widzę ten wzrok małża " dlaczego Ty mnie koboeto na te badania wysłałaś" 🤣

Mój teraz ma minę jak zbity pies po tym biochemię, skubany myślał, że mu się upiecze 😜😅

Paula9463 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Anka do łóżka się nagrzać 😁 jak ja pojem i wejdę pod koc albo kołderkę to najlepsze uczucie na świecie haha

Aszin właśnie jutro będę pościele przebierać , nie przepadam ich prać ale zakładanie mam opanowane bo kiedyś oglądałam perfekcyjną Pani domu i tam babka dała dobry tip 😂

Szykowałam ciuchy na jutro do pracy i nie mam w czym chodzić. Macie jakieś takie klasyczne rzeczy, które macie w szafie i pasują do wszystkiego? Bo ja chyba muszę iść na zakupy 😅
    Czarna marynarka najlepiej oversize, klasyczne jeansy, biały t shirt biala koszula, kardigan, garnitur

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Powiem Wam Dziewczyny, że dostałam kopa i stwierdziłam, że muszę zacząć robić coś dla siebie. Do spacerów zbieram się od dawna i chyba to jest dobry moment.
    Miód na moje serce 🥰
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Anka do łóżka się nagrzać 😁 jak ja pojem i wejdę pod koc albo kołderkę to najlepsze uczucie na świecie haha

Aszin właśnie jutro będę pościele przebierać , nie przepadam ich prać ale zakładanie mam opanowane bo kiedyś oglądałam perfekcyjną Pani domu i tam babka dała dobry tip 😂

Szykowałam ciuchy na jutro do pracy i nie mam w czym chodzić. Macie jakieś takie klasyczne rzeczy, które macie w szafie i pasują do wszystkiego? Bo ja chyba muszę iść na zakupy 😅
    Mam detoks zakupowy jeśli chodzi o ciuchy już 3. miesiąc właśnie żeby uniknąć tego "nie mam co na siebie włożyć" 😀 Taki test na to w czym tak naprawdę chodzę, co mogę sprzedać/oddać, co potrzebuję dokupić. I powiem wam, że wybór jest łatwiejszy gdy się ma mniej ciuchów 🙈 Wprowadzam ten minimalizm u siebie już jakieś 4 lata 😏

Liyss🧚🏻, Olalee, Adirella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Czyli planuje iść?

Planuje ale z racji tego, że w grudniu miał covida to chyba najrozsądniej jakby poszedł dopiero w marcu/kwietniu? 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Mam detoks zakupowy jeśli chodzi o ciuchy już 3. miesiąc właśnie żeby uniknąć tego "nie mam co na siebie włożyć" 😀 Taki test na to w czym tak naprawdę chodzę, co mogę sprzedać/oddać, co potrzebuję dokupić. I powiem wam, że wybór jest łatwiejszy gdy się ma mniej ciuchów 🙈 Wprowadzam ten minimalizm u siebie już jakieś 4 lata 😏

Widziałam w sobotę w Empiku świetną książkę o szafie kapsułowej i chyba kupię i w końcu ogarne ten mój ciuchowy sajgon 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    @Alysa dokładna lista składników na owsiankową kruszonkę:
    80g płatków owsianych
    4 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka syropu z agawy
    1 łyżeczka soku z cytryny

Ja pomijam sok z cytryny, ostatnio też zapomniałam o oleju i wyszło jak coś 😂
    Ja robiłam bez oleju rzepakowego, bo chyba mi umknął w przepisie 😅 I donoszę, że wyszło bardzo smaczne!

• Kasiajasia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador spokojnie. Lekarz wiedział po,co robi. A beta tak jak dziewczyny mówią już tak nie przysrasta. Już przy takiej becie powinno się coś ładnego pokazać 💓

Wiem,że powinnam narzekać,ale te mdlosci mnie wykończą 🥹

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka Też wprowadzam minimalizm od kilku lat ale idzie mi to średnio 🙈 na razie stawiam na ciuchy w neutralnych kolorach ale i tak jakoś czuję, że za dużo niepasujących rzeczy. Ogólnie wole wiosnę bo zimą nigdy nie mam co założyć. A czasami sweterki się już nudzą.
    3 miesiące to i tal długi detoks 😁

Pusshka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Widziałam w sobotę w Empiku świetną książkę o szafie kapsułowej i chyba kupię i w końcu ogarne ten mój ciuchowy sajgon 😅
    Polecam blog Simplicite i podcast chociażby. Sam proces przechodzenia na minimalizm nie jest łatwy, ale ja się czuję znacznie lepiej, mając mniej rzeczy 🤩

Anka32, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Ja robiłam bez oleju rzepakowego, bo chyba mi umknął w przepisie 😅 I donoszę, że wyszło bardzo smaczne!

Jak pisałam Wam pierwszy raz o tej kruszonce to w ogóle zapomniałam napisać o oleju 😂😜

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Polecam blog Simplicite i podcast chociażby. Sam proces przechodzenia na minimalizm nie jest łatwy, ale ja się czuję znacznie lepiej, mając mniej rzeczy 🤩

Zapoznam się, dzięki 🫶🏻

Pusshka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Pusshka Też wprowadzam minimalizm od kilku lat ale idzie mi to średnio 🙈 na razie stawiam na ciuchy w neutralnych kolorach ale i tak jakoś czuję, że za dużo niepasujących rzeczy. Ogólnie wole wiosnę bo zimą nigdy nie mam co założyć. A czasami sweterki się już nudzą.
    3 miesiące to i tal długi detoks 😁
    No właśnie, ja też zdecydowanie wolę wiosnę pod kątem ubioru!
    Tak, sama się sobie dziwię, że dałam radę 😀 Ale w sumie.. znaczna część wypłaty idzie na suple, ginekologów i zdrowe jedzonko 😂

Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Jak pisałam Wam pierwszy raz o tej kruszonce to w ogóle zapomniałam napisać o oleju 😂😜
    A widzisz, czyli jednak go tam nie było 😂 Ale dałam syrop klonowy + masło orzechowe i też było pycha

Anka32, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Viii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Blador myślę że będzie dobrze, tam się tylko nieśmiały kropek chowa.

Świtezianka trzymam kciuki żeby to był kropek ❤️

Ania przypomnij mi kruszonka jest z płatków owsianych i miodu? Wcześniej ruszysz płatki owsiane? Może jutro je zrobię.

Powiem Wam że ten wiesiołek nieźle mi zamieszał. Nie czuje w ogóle PMS, zero jak na razie skurczy przedokresowych a to już 8dpo, śluzu jakoś nie zmienił niestety, tylko w piątek czułam jakby ukłucie w okolicy jajnika. No i tak moja głowa myśli. Gdybym nie wiedziała że on łagodzi objawy PMS to bym sobie wkręcała że to ciąża🤣 chociaż z drugiej strony kusi wykorzystać w środę pinka 10.
    Jeżeli możecie podeślijcie jutro pozytywna energię, może to pomoże tym żołnierzom🪖, chciałabym żeby znaleźli jakieś dobre, żeby morfologia nie była 0...

Wiesz ze ja to jestem za sikaniem na patyki wiec pierwsza pod kibelkiem w środę jeśli się zdecydujesz 😁

Cerva, Królikkicek, Zbuntowana lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przepraszam Was, ale to jest tak trudne dla mnie, że momemtami wysiadam, a zawsze dostaję plaskacza jak pomyślę pozytywnie, serio...

Odnośnie pościeli to Stary wczoraj zmieniał i śmiał się, że następna zmiana za 9 miesięcy więc instnieje ryzyko, że przykleję się do łóżka😅

Królikkicek, Zbuntowana, Paula9463 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • aszin Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które stosujecie omega 3 z Aliness - łykacie jedną czy dwie kapsułki? Bo ten Fish Omega 3 Forte to chyba ma naprawdę dużą dawkę w dwóch kapsułkach? Czy można to „przedawkować’’ czy na spokojnie mogę brać dwa tabsy? 😁 w dwóch EPA 1000mg DHA 500mg

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

„ Słońce, przestań się już bać
    Wysuń się zza chmur i świeć…”

✨ 2025 ✨🙏
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ