Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
karola_b wrote:U mnie dzisiaj pomidorowa z wczoraj (nie z rosołu 😜), pierwszy raz zrobiłam z pomidorów z puszki pieczonych w piekarniku razem z czosnkiem, cebulą, bazylią i oregano i wyszła mega! Bardzo polecam!
I tez jestem dinozaurem, nie mam pingwinka
@Karola, wierzę że tym razem będzie dobrze! Ja tez miałam obawy, tez się bardzo bałam na początku, ale niewiedza jest chyba jeszcze gorsza. Teraz zostaje tylko badać przyrost, później gin i wierzyć że będzie tym razem dobrzekarola_b lubi tę wiadomość
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
nick nieaktualny
-
Mam wielką nadzieję, że do trzech razy sztuka i tym razem będzie wszystko dobrze z moim Kropeczkiem 🥺
@ultramaryna_ ja w wigilię odwiedziłam mojego dziadziusia na cmentarzu, pogadałam z nim, popłakałam z żalu, że w tym roku go zabrakło. Zawsze był "gwiazdą" na naszej wigilii - miał swoje wierszyki bożonarodzeniowe, jako najstarszy rozdawał wszystkim opłatek do dzielenia, śpiewał kolędy.
Gdzieś z tyłu głowy mam taką myśl, że On się przyczynił do tych moich grudniowych II, wyprosił na górze ten maleńki Cud.ultramaryna_, kasia97, Pusshka, Olalee, Anka32, blador2 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w nowym roku♥️ mam nadzieję że u Was rozpoczął się dobrze, a patrząc po rozmowach 🐧😄 widzę że tak!
Podczytywałam Was ale złapała mnie noworoczna depresja i brak sił i motywacji do wszystkiego 😔
Dziś 9dpo, Za 5 dni okres i jeszcze miałam nadzieję że może się uda ale już boli mnie brzuch, piersi są duże i bolą i mam nieproszonych gości na twarzy. Chyba to będzie okres z serii „ depresja, płacz w poduszki, gdzie popełniłam błąd, czemu się nie udało „ 😫
Po okresie robię full pakiet badań, hormony, tarczycę rezerwę, małżon ponowne badania i lecimy do lekarza znowu… no i zdecydowałam na tą drożność tym kontrastem olejowym. Mieliśmy jechać na urlop do Tajlandii pod koniec stycznia ale z niego rezygnujemy na rzecz starań 😔 dziś po raz pierwszy mam w sobie rozgoryczenie widząc setne ogłoszenie ciąży wśród najbliższych a u nas tyle płaczu, trudu, niepewności i wyrzeczeń…
Przepraszam za demotywujący i smutny wpis ale dziś mam mega słaby dzień 😢
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 11:32
-
nick nieaktualnykarola_b wrote:Mam wielką nadzieję, że do trzech razy sztuka i tym razem będzie wszystko dobrze z moim Kropeczkiem 🥺
@ultramaryna_ ja w wigilię odwiedziłam mojego dziadziusia na cmentarzu, pogadałam z nim, popłakałam z żalu, że w tym roku go zabrakło. Zawsze był "gwiazdą" na naszej wigilii - miał swoje wierszyki bożonarodzeniowe, jako najstarszy rozdawał wszystkim opłatek do dzielenia, śpiewał kolędy.
Gdzieś z tyłu głowy mam taką myśl, że On się przyczynił do tych moich grudniowych II, wyprosił na górze ten maleńki Cud.karola_b lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Poczułam się jak dinozaur bo pingwinka nie mam ale wiem o co chodzi bo popularny jest! A ja 28 lat ale chyba jestem jak ze średniowiecza Hahha.
Śmieje się ale kurde ja szaleje za mężem tak, ze na razie niczego nie dokładam. Może jak się zestarzeje albo będziemy mieć dłuższy staż 🤣🤣
Mój mąż chętny na eksmerytemty. Ja to taka mentalna babcia 🤣Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Olalee wrote:Aż się wzruszyłam, ja też wierzę, że Bliscy wypraszają dla nas cuda.
ja tez w to wierze! 🙏🍀karola_b, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🦰 26 / 7 cs ✨
💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod
🙎♂️ 30 -
@Sofka88 bardzo mi przykro... tulę Cię mocno!
Pozwól sobie na te emocje, to przynosi ulgę. Wierzę, że szybko się uda i jeszcze w tym roku będziesz tulić swojego bobaska! Dobrze, że się zdecydowałaś na to HSG, to kolejny krok bliżej do upragnionego celu
Szkoda tego wyjazdu... zrezygnowaliście z powodów finansowych? Może taki urlop dobrze by Wam zrobiłSofka88, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Nie wiem po co wykupywałam Ovu Premium. Dzisiaj dostałam powiadomienie, że zbliżają mi się dni płodne i pora zacząć robić testy owulacyjne. Jakbym faktycznie miała się tym sugerować to bym przegapiła pika który miałam w 9 dc 😅
Anka32 lubi tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Sofka88 wrote:Dzień dobry w nowym roku♥️ mam nadzieję że u Was rozpoczął się dobrze, a patrząc po rozmowach 🐧😄 widzę że tak!
Podczytywałam Was ale złapała mnie noworoczna depresja i brak sił i motywacji do wszystkiego 😔
Dziś 9dpo, Za 5 dni okres i jeszcze miałam nadzieję że może się uda ale już boli mnie brzuch, piersi są duże i bolą i mam nieproszonych gości na twarzy. Chyba to będzie okres z serii „ depresja, płacz w poduszki, gdzie popełniłam błąd, czemu się nie udało „ 😫
Po okresie robię full pakiet badań, hormony, tarczycę rezerwę, małżon ponowne badania i lecimy do lekarza znowu… no i zdecydowałam na tą drożność tym kontrastem olejowym. Mieliśmy jechać na urlop do Tajlandii pod koniec stycznia ale z niego rezygnujemy na rzecz starań 😔 dziś po raz pierwszy mam w sobie rozgoryczenie widząc setne ogłoszenie ciąży wśród najbliższych a u nas tyle płaczu, trudu, niepewności i wyrzeczeń…
Przepraszam za demotywujący i smutny wpis ale dziś mam mega słaby dzień 😢
Bardzo mi przykro 🥺
Super że zdecydowaliście się na drożność to Was przybliża do upragnionego celu ❤️ a z wyjazdu zrezygnowaliście ze względów finansowych? Może akurat dobrze by Wam zrobił taki wyjazd.Sofka88 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
karola_b wrote:@Sofka88 bardzo mi przykro... tulę Cię mocno!
Pozwól sobie na te emocje, to przynosi ulgę. Wierzę, że szybko się uda i jeszcze w tym roku będziesz tulić swojego bobaska! Dobrze, że się zdecydowałaś na to HSG, to kolejny krok bliżej do upragnionego celu
Szkoda tego wyjazdu... zrezygnowaliście z powodów finansowych? Może taki urlop dobrze by Wam zrobił
Po części finansowych bo starania pochłaniają naprawdę ogrom ich, mam wrażenie że pieniądze lecą jak woda. Plus wolałabym pieniądze tego urlopu przeznaczyć na ew invitro gdyby było wskazaniem a może tak być 😞
Nie możemy narzekać też na finanse i wiem że jakoś może by się udało spiąć ale głupio mi przyznać że od momentu starań nie potrafię cieszyć z niczego, połowa miesiąca zajmuje mi smutek i zamartwianie że się nie udało, trochę towarzyskich spotkań omijamy, nie pijemy, nie chce mi się nic robić. Mam wrażenie że dopadła mnie jakaś depresja staraniowa. -
Ja już nawet nie chce pamiętać ile wydaliśmy przy pierwszej ciąży. Masa badań. Leków.
Ale finalnie nie żałuję. Aczkolwiek wiem ,że teraz szansę na ciążę małe bo wydawać tyle kasy nie możemyŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anka32 wrote:@Sofka88 przytulam 🫂
Myśleliście może o tym żeby zamiast Tajlandii wybrać się gdzieś indziej? Zawsze to trochę pieniędzy odłożone a i wyjazd odhaczony 😊
Właśnie też biorę pod uwagę gdzieś w Europie ale nie ma nigdzie chyba pod koniec stycznia satysfakcjonującej pogody 😄
Ja właśnie stoję w aptece po zestaw miesięczny plus te full suplementów. Zyskałam szacun w ilości leków w siatce wśród emerytów w aptece 🤣Anka32, blador2, Sarka94, Bulbasek, Bulbasek, Myszkaaa20, Pyśkaaa, Butterfly23, Wenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySofka88 wrote:Właśnie też biorę pod uwagę gdzieś w Europie ale nie ma nigdzie chyba pod koniec stycznia satysfakcjonującej pogody 😄
Ja właśnie stoję w aptece po zestaw miesięczny plus te full suplementów. Zyskałam szacun w ilości leków w siatce wśród emerytów w aptece 🤣
Rozbawiłaś mnie ostatnim zdaniem 🤣
Mój małż był po moje suplementy w sobotę i Pani farmaceutka długo szukała Cheli mag b6 bo było ostatnie opakowanie na stanie. Jak znalazła to podobno Mój mąż jej bardzo dziękował stwierdzając, że zaoszczędziła mu dalszego jeżdżenia 😅 -
Dziewczyny potrzebuje opinii . W 13 DC test owu pozytywny w 14,15 DC już negatywny , później już nie sprawdzałam , ale objawy owu miałam dopiero w 18dc i teraz nie wiem czy sugerować się testami czy swoimi przeczuciami 🙈 jeśli kierować się testami jestem 12 dpo jeśli przeczuciem to 8 dpo . I nie wiem jak z testowaniem . Poskusilam się dzisiaj i biel vizira 😔 ale myślę czy to jednak nie za wcześnie . Dodatkowo nie wiem co się dzieje ale od 2 dni dosłownie pieką mnie sutki takie palące uczucie 🙈 nigdy tak nie miałam