X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Pusshka masz jakiś zaległy urlop który będziesz wykorzystywać czy do końca miesiąca pracujesz ?
    Tak, mam 5 dni z zeszłego doku + 4 dni za te 2 miesiące w tym roku, więc 16.02 jestem ostatni dzień w pracy 😎

@Gośka, kciuki ✊🏻 Daj znać po!

@karola_b, w takim razie trzymam kciuki, żeby i przy tej ciąży szef wyganiał Cię o 15:00 do domu! Oby czas dziś szybko zleciał.
    Moja obecna kierowniczka bardzo często 0,5-1h przed końcem pracy ogłasza koniec 🤣

goska000, Olalee, Myszkaaa20, Sarka94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Tak, mam 5 dni z zeszłego doku + 4 dni za te 2 miesiące w tym roku, więc 16.02 jestem ostatni dzień w pracy 😎

@Gośka, kciuki ✊🏻 Daj znać po!

@karola_b, w takim razie trzymam kciuki, żeby i przy tej ciąży szef wyganiał Cię o 15:00 do domu! Oby czas dziś szybko zleciał.
    Moja obecna kierowniczka bardzo często 0,5-1h przed końcem pracy ogłasza koniec 🤣
    Będziesz miała czas naładować baterie przed nowym :)

Pusshka lubi tę wiadomość

• bonassola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metkamniedrapie_87 wrote:
    Moje zakupy:

https://ibb.co/x5z7BzL

I wielkość NACa z Forest Vitamin:

https://ibb.co/3kn3ftN

(Potwornie to śmierdzi!) 🤮

I mam takie pytanie… od wczoraj mnie to nurtuje (samolotowe przemyślenia), czy któraś z Was, starając się wyłapała u siebie jakieś objawy zagnieżdżania? Chodzi mi o takie oprócz plamień?
    Bo w poprzednich ciążach nie byłam staraczką więc nie przywiązywałam do tego Wagi, a teraz skoro tyle wiemy, zastanawia mnie czy którejś z was udało się to 🤨

Ja nic nie wyłapałam, jedyną zmianę jaką czułam kilka dni przed okresem to takie uczucie ciepła/ gorąca w podbrzuszu. Żadnych plamień, nic z tych rzeczy. Ale ja nawet nie czuję owulacji, bóli jajników czy czegoś podobnego. Gdyby nie temperatura to bym nie wiedziała czy mam owulację czy nie, a ze względu na PCOS testy by się u mnie nie sprawdziły.

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metka dziękuję bardzo, kurde jakie te wszystkie NAC duże 😬 a miałam w planach od 1dc łykać przez cały miesiąc

Olalee masakra... u męża w rodzinie 3 latka pojechała do szpitala z zatruciem a okazało się, że ma białaczkę, na szczęście teraz to już wyleczona nastolatka, ale po drodze mama zaszła w ciążę żeby być może rodzeństwo było dawcą i na badaniach okazało się, że chłopiec ma zespół downa, nie zdecydowali się na urodzenie

Kasiajasia z tymi autami to zawsze tak jest, ale dobrze, że czujesz się już lepiej

metkamniedrapie_87 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka a nie 5 dni z tego roku? Masz wymiar 20 czy 26 dni?

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o kciuki, idę na monitoring zobaczyć jak reaguję na stymulację i stresik 😔
    @Blador jak u Ciebie sytuacja, przepraszam że pytam i jeśli nie chcesz nie mów, próbowałam odszukać po postach, musisz zgłosić się do szpitala, czy po prostu na wizytę do gin?:(

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Poproszę o kciuki, idę na monitoring zobaczyć jak reaguję na stymulację i stresik 😔
    @Blador jak u Ciebie sytuacja, przepraszam że pytam i jeśli nie chcesz nie mów, próbowałam odszukać po postach, musisz zgłosić się do szpitala, czy po prostu na wizytę do gin?:(
    Kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to ta pogoda ( wieje, pochmurno ) czy PMS, ale chce mi się dziś płakać i jakaś taka zestresowana jestem.

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @goska będą kciuki ✊🏻✊🏻

@metka ja w pierwszej ciąży czułam taki mocny ból podbrzusza, teraz kompletnie nic.

Ja odwaliłam juz z rana numer, wracałam z pracy z powrotem do domu bo nie dało mi spokoju czy gaz wyłączyłam pod patelnią :| oczywiście że był wyłączony, ale takie miałam natrętne myśli że nie wysiedziałabym tutaj w tej niepewności.

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:

No co Ty, nie ma za co przepraszać. Jutro idę na wizytę i zobaczymy co mi każe. Wieczorami delikatnie ciągnie mnie brzuch, sama jeszcze nie zaczełam krwawić, nadal brudzę z tym, że kolor to kawa z mlekiem.

Muu ja takie myśli mam każdego dnia odnośnie żelazka, zawsze jest wyłączone, ostatnio jak nie wyłączyłam to była sobota i byłam cały czas w domu, wyłączyłam w niedzielę🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2024, 09:57

Lola93 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Pusshka a nie 5 dni z tego roku? Masz wymiar 20 czy 26 dni?
    Mam 26 dni. Ogólnie liczy się 2 dni/m-c, prawda? Ale wiadomo, jest 26 dni urlopu, a nie 24, więc w sumie to nie wiem 🤔

@Lola93, kciuki za monit!

Lola93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    @goska będą kciuki ✊🏻✊🏻

@metka ja w pierwszej ciąży czułam taki mocny ból podbrzusza, teraz kompletnie nic.

Ja odwaliłam juz z rana numer, wracałam z pracy z powrotem do domu bo nie dało mi spokoju czy gaz wyłączyłam pod patelnią :| oczywiście że był wyłączony, ale takie miałam natrętne myśli że nie wysiedziałabym tutaj w tej niepewności.
    też mam takie myśli, zazwyczaj chodzi o to czy wyłączyłam prostownicę albo żelazko ;) kiedyś gdzieś przeczytałam, żeby przy takich czynnościach mówić coś nierealistycznego, wręcz głupiego np. krowa w zielone kropki :) i później jak zastanawiasz się czy wyłączyłaś - przypominasz sobie tę krowę i już wiesz, że wyłączyłaś :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    No co Ty, nie ma za co przepraszać. Jutro idę na wizytę i zobaczymy co mi każe. Wieczorami delikatnie ciągnie mnie brzuch, sama jeszcze nie zaczełam krwawić, nadal brudzę z tym, że kolor to kawa z mlekiem.

Muu ja takie myśli mam każdego dnia odnośnie żelazka, zawsze jest wyłączone, ostatnio jak nie wyłączyłam to była sobota i byłam cały czas w domu, wyłączyłam w niedzielę🫣
    Bladorku zastosuj to co napisałam wyżej

blador2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Mam 26 dni. Ogólnie liczy się 2 dni/m-c, prawda? Ale wiadomo, jest 26 dni urlopu, a nie 24, więc w sumie to nie wiem 🤔

Bladorku, właśnie uświadomiłaś mi, że mam jeszcze jeden wolny dzień :D

Aby obliczyć urlop proporcjonalny, konieczne jest:

ustalenie wymiaru urlopu rocznego przysługującego w roku zakończenia zatrudnienia;
    podzielenie go przez 12 miesięcy w roku;
    pomnożenie wyniku przez liczbę miesięcy pracy w danym roku;
    zaokrąglenie wyniku w górę do pełnych dni

Czyli 26 : 12 x 2 = 4,3 czyli 5 dni!

Olalee, blador2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Bladorku, właśnie uświadomiłaś mi, że mam jeszcze jeden wolny dzień :D

Aby obliczyć urlop proporcjonalny, konieczne jest:

ustalenie wymiaru urlopu rocznego przysługującego w roku zakończenia zatrudnienia;
    podzielenie go przez 12 miesięcy w roku;
    pomnożenie wyniku przez liczbę miesięcy pracy w danym roku;
    zaokrąglenie wyniku w górę do pełnych dni

Czyli 26 : 12 x 2 = 4,3 czyli 5 dni!
    tak, bo musi być na korzyść pracownika :)

Pusshka lubi tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:

Nie 2,16 za miesiąc więc 2x2.16=4.32 czyli na korzyść pracownika 5 dni, w następnej pracy masz od marca do końca roku 21 dni

Pusshka, Olalee, Sarka94 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry 🌸
    Ja wczoraj bylam mniej aktywna, bo rano przyjechala do nas tesciowa i w sumie tak wyszlo, ze zostala na noc i dopiero co pojechala. Wczoraj wieczorem bylam z moim R na basenie, fajnie bo dawno nie bylismy 😁

Prosba dzisiaj o kciuki o 15:00, bo mam usg prenatalne 🤭

blador2, Muuu., Pusshka, Butterfly23, Anka32, Cerva, Olalee, Myszkaaa20, ultramaryna_, Lola93, Królikkicek, Pyśkaaa, Sarka94, Nomeolvides, Megipta, Viii, Małgosiagosia, Paula9463, Liyss🧚🏻, Wenka lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    też mam takie myśli, zazwyczaj chodzi o to czy wyłączyłam prostownicę albo żelazko ;) kiedyś gdzieś przeczytałam, żeby przy takich czynnościach mówić coś nierealistycznego, wręcz głupiego np. krowa w zielone kropki :) i później jak zastanawiasz się czy wyłączyłaś - przypominasz sobie tę krowę i już wiesz, że wyłączyłaś :D
    Ciekawy sposób :D

Kurcze, gdyby to było żelazko czy prostownica to byłabym spokojniejsza, bo mam takie że same się wyłączają po czasie, ale gaz nie ma tej opcji :D niestety.

@Klaudia będą! ✊🏻 i czekamy na info :)

Olalee lubi tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Blador, dzięki kochana <3 Już piszę do kadrowej, że jednak 15.02 będę ostatni dzień

@klaudia_23, kciuki! 🤞

Olalee wrote:
    Też znam ten sposób! I faktycznie stosuję go, gdy zamykam auto i drzwi od mieszkania 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2024, 10:09

blador2, Olalee lubią tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metka niestety wszystkie NAC mają ten zapach ;)

Blador a może zamów NAC i z racji kapsułki wysypuj ją do wody na pewno będzie łatwiej.

Karola ale zazdroszczę relacji z szefem 🙃🥰 super tak na luzie ;)

Lola mocne kciuki ✊✊

Olalee a może jakiś relaksik, gorąca kąpiel, dobry deser ?? Pozwól sobie na emocje ale tez zrób coś dla siebie 💜

Muuu. Ja mam tak z psem, z racji że Nasz kudlacz jest mega mały, to lubi wyjść niepostrzeżenie między nogami, i zawsze jak wychodzę z domu to się zastanawiam czy ta mała gnida nie wyszła ... Oczywiście nigdy się to nie przydarzyło... Ale jednak stresik jest ;)

Puszinka jak masz wymiar 26 dni, to za dwa miesiące masz 5 dni ;) zaokrąglamy wynik w górę nie patrzac czy bliżej do 4 CZY 5 ;)
    Edit. Widzę że dziewczyny już swietnie wyjaśniły ;)

Klaudia kciuki ✊🤞💜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2024, 10:41

Olalee, Lola93 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ