Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEffiii wrote:Pusshka masz jakiś zaległy urlop który będziesz wykorzystywać czy do końca miesiąca pracujesz ?
@Gośka, kciuki ✊🏻 Daj znać po!
@karola_b, w takim razie trzymam kciuki, żeby i przy tej ciąży szef wyganiał Cię o 15:00 do domu! Oby czas dziś szybko zleciał.
Moja obecna kierowniczka bardzo często 0,5-1h przed końcem pracy ogłasza koniec 🤣goska000, Olalee, Myszkaaa20, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusshka wrote:Tak, mam 5 dni z zeszłego doku + 4 dni za te 2 miesiące w tym roku, więc 16.02 jestem ostatni dzień w pracy 😎
@Gośka, kciuki ✊🏻 Daj znać po!
@karola_b, w takim razie trzymam kciuki, żeby i przy tej ciąży szef wyganiał Cię o 15:00 do domu! Oby czas dziś szybko zleciał.
Moja obecna kierowniczka bardzo często 0,5-1h przed końcem pracy ogłasza koniec 🤣Pusshka lubi tę wiadomość
-
metkamniedrapie_87 wrote:Moje zakupy:
https://ibb.co/x5z7BzL
I wielkość NACa z Forest Vitamin:
https://ibb.co/3kn3ftN
(Potwornie to śmierdzi!) 🤮
I mam takie pytanie… od wczoraj mnie to nurtuje (samolotowe przemyślenia), czy któraś z Was, starając się wyłapała u siebie jakieś objawy zagnieżdżania? Chodzi mi o takie oprócz plamień?
Bo w poprzednich ciążach nie byłam staraczką więc nie przywiązywałam do tego Wagi, a teraz skoro tyle wiemy, zastanawia mnie czy którejś z was udało się to 🤨
Ja nic nie wyłapałam, jedyną zmianę jaką czułam kilka dni przed okresem to takie uczucie ciepła/ gorąca w podbrzuszu. Żadnych plamień, nic z tych rzeczy. Ale ja nawet nie czuję owulacji, bóli jajników czy czegoś podobnego. Gdyby nie temperatura to bym nie wiedziała czy mam owulację czy nie, a ze względu na PCOS testy by się u mnie nie sprawdziły.♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Metka dziękuję bardzo, kurde jakie te wszystkie NAC duże 😬 a miałam w planach od 1dc łykać przez cały miesiąc
Olalee masakra... u męża w rodzinie 3 latka pojechała do szpitala z zatruciem a okazało się, że ma białaczkę, na szczęście teraz to już wyleczona nastolatka, ale po drodze mama zaszła w ciążę żeby być może rodzeństwo było dawcą i na badaniach okazało się, że chłopiec ma zespół downa, nie zdecydowali się na urodzenie
Kasiajasia z tymi autami to zawsze tak jest, ale dobrze, że czujesz się już lepiejmetkamniedrapie_87 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Poproszę o kciuki, idę na monitoring zobaczyć jak reaguję na stymulację i stresik 😔
@Blador jak u Ciebie sytuacja, przepraszam że pytam i jeśli nie chcesz nie mów, próbowałam odszukać po postach, musisz zgłosić się do szpitala, czy po prostu na wizytę do gin? -
nick nieaktualnyLola93 wrote:Poproszę o kciuki, idę na monitoring zobaczyć jak reaguję na stymulację i stresik 😔
@Blador jak u Ciebie sytuacja, przepraszam że pytam i jeśli nie chcesz nie mów, próbowałam odszukać po postach, musisz zgłosić się do szpitala, czy po prostu na wizytę do gin?
-
nick nieaktualny
-
@goska będą kciuki ✊🏻✊🏻
@metka ja w pierwszej ciąży czułam taki mocny ból podbrzusza, teraz kompletnie nic.
Ja odwaliłam juz z rana numer, wracałam z pracy z powrotem do domu bo nie dało mi spokoju czy gaz wyłączyłam pod patelniąoczywiście że był wyłączony, ale takie miałam natrętne myśli że nie wysiedziałabym tutaj w tej niepewności.
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Lola93 wrote:Poproszę o kciuki, idę na monitoring zobaczyć jak reaguję na stymulację i stresik 😔
@Blador jak u Ciebie sytuacja, przepraszam że pytam i jeśli nie chcesz nie mów, próbowałam odszukać po postach, musisz zgłosić się do szpitala, czy po prostu na wizytę do gin?
No co Ty, nie ma za co przepraszać. Jutro idę na wizytę i zobaczymy co mi każe. Wieczorami delikatnie ciągnie mnie brzuch, sama jeszcze nie zaczełam krwawić, nadal brudzę z tym, że kolor to kawa z mlekiem.
Muu ja takie myśli mam każdego dnia odnośnie żelazka, zawsze jest wyłączone, ostatnio jak nie wyłączyłam to była sobota i byłam cały czas w domu, wyłączyłam w niedzielę🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2024, 09:57
Lola93 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMuuu. wrote:@goska będą kciuki ✊🏻✊🏻
@metka ja w pierwszej ciąży czułam taki mocny ból podbrzusza, teraz kompletnie nic.
Ja odwaliłam juz z rana numer, wracałam z pracy z powrotem do domu bo nie dało mi spokoju czy gaz wyłączyłam pod patelniąoczywiście że był wyłączony, ale takie miałam natrętne myśli że nie wysiedziałabym tutaj w tej niepewności.
kiedyś gdzieś przeczytałam, żeby przy takich czynnościach mówić coś nierealistycznego, wręcz głupiego np. krowa w zielone kropki
i później jak zastanawiasz się czy wyłączyłaś - przypominasz sobie tę krowę i już wiesz, że wyłączyłaś
-
nick nieaktualnyblador2 wrote:No co Ty, nie ma za co przepraszać. Jutro idę na wizytę i zobaczymy co mi każe. Wieczorami delikatnie ciągnie mnie brzuch, sama jeszcze nie zaczełam krwawić, nadal brudzę z tym, że kolor to kawa z mlekiem.
Muu ja takie myśli mam każdego dnia odnośnie żelazka, zawsze jest wyłączone, ostatnio jak nie wyłączyłam to była sobota i byłam cały czas w domu, wyłączyłam w niedzielę🫣blador2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusshka wrote:Mam 26 dni. Ogólnie liczy się 2 dni/m-c, prawda? Ale wiadomo, jest 26 dni urlopu, a nie 24, więc w sumie to nie wiem 🤔
@Lola93, kciuki za monit!
Aby obliczyć urlop proporcjonalny, konieczne jest:
ustalenie wymiaru urlopu rocznego przysługującego w roku zakończenia zatrudnienia;
podzielenie go przez 12 miesięcy w roku;
pomnożenie wyniku przez liczbę miesięcy pracy w danym roku;
zaokrąglenie wyniku w górę do pełnych dni
Czyli 26 : 12 x 2 = 4,3 czyli 5 dni!Olalee, blador2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusshka wrote:Bladorku, właśnie uświadomiłaś mi, że mam jeszcze jeden wolny dzień
Aby obliczyć urlop proporcjonalny, konieczne jest:
ustalenie wymiaru urlopu rocznego przysługującego w roku zakończenia zatrudnienia;
podzielenie go przez 12 miesięcy w roku;
pomnożenie wyniku przez liczbę miesięcy pracy w danym roku;
zaokrąglenie wyniku w górę do pełnych dni
Czyli 26 : 12 x 2 = 4,3 czyli 5 dni!Pusshka lubi tę wiadomość
-
Pusshka wrote:Mam 26 dni. Ogólnie liczy się 2 dni/m-c, prawda? Ale wiadomo, jest 26 dni urlopu, a nie 24, więc w sumie to nie wiem 🤔
@Lola93, kciuki za monit!Pusshka, Olalee, Sarka94 lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
Dzien dobry 🌸
Ja wczoraj bylam mniej aktywna, bo rano przyjechala do nas tesciowa i w sumie tak wyszlo, ze zostala na noc i dopiero co pojechala. Wczoraj wieczorem bylam z moim R na basenie, fajnie bo dawno nie bylismy 😁
Prosba dzisiaj o kciuki o 15:00, bo mam usg prenatalne 🤭blador2, Muuu., Pusshka, Butterfly23, Anka32, Cerva, Olalee, Myszkaaa20, ultramaryna_, Lola93, Królikkicek, Pyśkaaa, Sarka94, Nomeolvides, Megipta, Viii, Małgosiagosia, Paula9463, Liyss🧚🏻, Wenka lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Olalee wrote:też mam takie myśli, zazwyczaj chodzi o to czy wyłączyłam prostownicę albo żelazko
kiedyś gdzieś przeczytałam, żeby przy takich czynnościach mówić coś nierealistycznego, wręcz głupiego np. krowa w zielone kropki
i później jak zastanawiasz się czy wyłączyłaś - przypominasz sobie tę krowę i już wiesz, że wyłączyłaś
Kurcze, gdyby to było żelazko czy prostownica to byłabym spokojniejsza, bo mam takie że same się wyłączają po czasie, ale gaz nie ma tej opcjiniestety.
@Klaudia będą! ✊🏻 i czekamy na infoOlalee lubi tę wiadomość
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
nick nieaktualny@Blador, dzięki kochana
Już piszę do kadrowej, że jednak 15.02 będę ostatni dzień
@klaudia_23, kciuki! 🤞
Olalee wrote:też mam takie myśli, zazwyczaj chodzi o to czy wyłączyłam prostownicę albo żelazkokiedyś gdzieś przeczytałam, żeby przy takich czynnościach mówić coś nierealistycznego, wręcz głupiego np. krowa w zielone kropki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2024, 10:09
blador2, Olalee lubią tę wiadomość
-
Metka niestety wszystkie NAC mają ten zapach
Blador a może zamów NAC i z racji kapsułki wysypuj ją do wody na pewno będzie łatwiej.
Karola ale zazdroszczę relacji z szefem 🙃🥰 super tak na luzie
Lola mocne kciuki ✊✊
Olalee a może jakiś relaksik, gorąca kąpiel, dobry deser ?? Pozwól sobie na emocje ale tez zrób coś dla siebie 💜
Muuu. Ja mam tak z psem, z racji że Nasz kudlacz jest mega mały, to lubi wyjść niepostrzeżenie między nogami, i zawsze jak wychodzę z domu to się zastanawiam czy ta mała gnida nie wyszła ... Oczywiście nigdy się to nie przydarzyło... Ale jednak stresik jest
Puszinka jak masz wymiar 26 dni, to za dwa miesiące masz 5 dnizaokrąglamy wynik w górę nie patrzac czy bliżej do 4 CZY 5
Edit. Widzę że dziewczyny już swietnie wyjaśniły
Klaudia kciuki ✊🤞💜Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2024, 10:41
Olalee, Lola93 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔