X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Kolezanka z pracy mi opowiadala, ze jej na prenatalnych powiedzieli ze chlopak, na kolejnej wizycie potwierdzili, ze chlopak, a na polowkowych okazalo sie, ze dziewczynka 🙈 wiec jak widac takie sytuacje tez sie zdarzaja, choc wiadomo ze zapewne rzadziej niz w druga strone 😅

Nie sprawdza sie teoria ze strona w macicy, bo z niej wynikalo ze mam miec dziewczynke, a ma byc podobno chlopak 🙈 jeszcze jutro o 12:40 mam wizyte u mojego gina i zobacze czy mi potwierdzi to

Moja córka do 26 tygodnia była chłopakiem… miałam kupiona już większość wyprawki chłopięcej, ubranka słodkie chlopiece .
    I nagle boom- wylądowałam na patologii i na kontroli po skurczach lekarz mówi : z pani córka wszystko ok.
    A ja w emocjach i hormonach że pan sobie chyba żartuje ?! Jak to?!
    On na mnie patrzy bo nie wie biedny o co chodzi 😂 ja w ryk żeby sprawdził jeszcze raz.
    On mówi że proszę się nie martwić wszystko jest dobrze!
    A ja załzawiona mówię że ale jak to córka jak ją wyprawkę mam kupioną dla Kuby 😂 historia kosmiczna i najlepsze było jak zadzwoniłam do męża i mówię słuchaj jest sprawa… będziemy mieli córkę 😅😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 12:35

Olalee, klaudia_23, Butterfly23, Myszkaaa20, Pusshka, goska000, Muuu., Paula9463 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ja tłumaczyłam mojemu datę 02.06.2012 2x6=12, no i zamówił orkiestrę tydzień później 🤦‍♀️na szczęście nasz termin też jeszcze był wolny
    agent :) dobrze, że wolne mieli :)

• Sofka88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cudowne są Wasze zdjęcia z USG 😍🥹 tak cholernie żałuję że ja nie mam żadnego prawie z moja córka… mam tylko jedno z 10 tygodnia chyba. Po 26 tyg ja już całą ciążę na patologii, gdzie lekarze nie dawali nam szans na szczęśliwe zakończenie więc nie mam takich pamiątkowych USG 😣

• blador2 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy miałabym zaufanie do lekarza, który przy połówkowych by się pomylił... no bo te pierwsze no to ok

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofka88 wrote:
    Moja córka do 26 tygodnia była chłopakiem… miałam kupiona już większość wyprawki chłopięcej, ubranka słodkie chlopiece .
    I nagle boom- wylądowałam na patologii i na kontroli po skurczach lekarz mówi : z pani córka wszystko ok.
    A ja w emocjach i hormonach że pan sobie chyba żartuje ?! Jak to?!
    On na mnie patrzy bo nie wie biedny o co chodzi 😂 ja w ryk żeby sprawdził jeszcze raz.
    On mówi że proszę się nie martwić wszystko jest dobrze!
    A ja załzawiona mówię że ale jak to córka jak ją wyprawkę mam kupioną dla Kuby 😂 historia kosmiczna i najlepsze było jak zadzwoniłam do męża i mówię słuchaj jest sprawa… będziemy mieli córkę 😅😂😂
    niezła historia :)

u mojego kuzyna aż do porodu myśleli, że będzie chłopak :D urodziła się dziewczynka- to dopiero było zdziwienie :D

• Sofka88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Nie wiem czy miałabym zaufanie do lekarza, który przy połówkowych by się pomylił... no bo te pierwsze no to ok

Dodam tylko że prowadził moją ciążę prywatnie lekarz który ma super opinie na znany lekarz, miał super gabinet, sprzęt, dużo osób do niego zawsze. Ostatnio jak szukałam monitoringu na znany lekarz to trafiłam na niego i tak się uśmiechnęłam pod nosem na myśl o tej sytuacji 😅

• Butterfly23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofka88 wrote:
    Dziewczyny cudowne są Wasze zdjęcia z USG 😍🥹 tak cholernie żałuję że ja nie mam żadnego prawie z moja córka… mam tylko jedno z 10 tygodnia chyba. Po 26 tyg ja już całą ciążę na patologii, gdzie lekarze nie dawali nam szans na szczęśliwe zakończenie więc nie mam takich pamiątkowych USG 😣
    Ale masz piękną i zdrową córkę obok siebie, której możesz cykać fotki 😘

Sofka88, Muuu. lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • blador2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend było w tvn o interpłciowości, jak to po porodzie nie są wiadomo, geny wykazały płeć mozaikową, zewnętrznie bardziej rozwiniety jako mężczyzna, za to wewnętrznie macica i jajniki, a starszy syn autystyczny i to chyba n8e wysoko funkcjonujący 😪
    Aszin to wczorajsze przedszkole to w drobinie? Jeśli tak to 30 km obok mnie :/

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofka88 wrote:

🫂
    Może i nie masz pamiątkowych usg ale za to było szczesliwe zakończenie 🥰
    Nadrobisz w drugiej ciąży ✊🏻❤️

Paula9463 lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ultramaryna dawaj, zrobię screena na czas kiedy będę gotowa😘
    Najnowsze badania pokazują, że najlepiej starać się po stracie jak najszybciej, tj. do 3 miesięcy (oczywiście pod kontrolą wyzerowanej już bety i dobrej kondycji także emocjonalnej). Ponoć takie pary mają 70% więcej szans na ciążę donoszoną jak te, co czekają dłużej. Kiedyś mówiło się, że warto czekać 3-6 miesięcy, bo nie znano mechanizmów, które zachodzą po stracie, obecnie są już inne zalecenia.
    Tutaj masz filmik, ale jest on po angielsku: https://youtu.be/jfuF2FFQ8M8?si=4RjtdL7WneeSpHnM

Te badania nie biorą najpewniej pod uwagę np. chorób lub innych czynników, które powodowały stratę, tylko tyczy się osób bez obciążeń. No i wciąż to tylko statystyka… 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Megipta lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Ja już po prenatalnym, wszystko okej, ryzyka niskie, na 80% (tak jak poprzednio 🙂 ) druga córka 🙂
    74adbd2e91374.jpghttps://zapodaj.net/plik-Rtp7j6PObz
    Super, gratuluje córeczki. 🥰

Ja już też dzisiaj po comiesięcznej wizycie. Wszystko jest w porządku, dzidziuś rośnie, serduszko bije prawidłowo, a nawet mi pokazało o kilka dni szybszy termin porodu. Pierwszy raz lekarz nie dał mi zdjęcia, ale może dlatego, że 2 tygodnie temu były prenatalne. Miałam zbadać ft4 i tsh, ale że jestem przeziębiona to nie badałam - to chyba może mieć wpływ na wyniki?

blador2, Olalee, Myszkaaa20, Pusshka, Butterfly23, goska000, kasia97, Muuu. lubią tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • aszin Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    W weekend było w tvn o interpłciowości, jak to po porodzie nie są wiadomo, geny wykazały płeć mozaikową, zewnętrznie bardziej rozwiniety jako mężczyzna, za to wewnętrznie macica i jajniki, a starszy syn autystyczny i to chyba n8e wysoko funkcjonujący 😪
    Aszin to wczorajsze przedszkole to w drobinie? Jeśli tak to 30 km obok mnie :/
    Chyba tak :( nie pamiętam dokładnie, ale nazwa miejscowości chyba podobnie brzmiała

Tak i lekarze chcieli zoperować to dziecko jak najszybciej…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 12:47

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofka88 wrote:
    Tulę i łączę się 🫂🫂🫂🥲 Ja mam jedyne z 12 i 16tc. Od 20tc szpital do końca. Już nie było jak robić zdjęć, bo kompletnie nic nie było widac w USG…

• Cerva Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofka88 wrote:
    Dodam tylko że prowadził moją ciążę prywatnie lekarz który ma super opinie na znany lekarz, miał super gabinet, sprzęt, dużo osób do niego zawsze. Ostatnio jak szukałam monitoringu na znany lekarz to trafiłam na niego i tak się uśmiechnęłam pod nosem na myśl o tej sytuacji 😅

Hahaha, a córka jaki ma charakter? Łobuziara? 😃

Ale lekarz dziewczyny mojego brata mówił, że będzie dziewczynka, ale długo nie potwierdzał na 100%, bo ostatnio się pomylił przy SWOIM dziecku... 😂 Nie wiem kiedy się im teoria zmieniła, ale też sam się zdziwił. 😅

Ps. Lekarz bardzo dobry i polecany 😄 także zdarza się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 12:49

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultramaryna a to nie tak, że po łyżeczkowaniu trzeba min. 3 miesiące odczekać? Chcę zrobić te mutacje i zamówić suple, ale w myśl zasady dojrzewania komórki, nie biorę pod uwagę starań przed upływem 3 miesięcy. Chociaż póki co to zmienia się każdego dnia, bo dzisiaj w ogóle myślę, że nie. Mąż stwierdził, że jeżeli to się powtórzy to on już nie chce tego przeżywać i mnie katować. Jak to nie było widać nic na usg? Boziu ile Ty przeszłaś ...🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 12:52

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Metka pewnie że może skakać ;)

Muuu pogłaskaj córeczkę od internetowej ciotki 🥰🥰😘

Małgosiagosia suszysz włosy ? Stosujesz olejowanie ? Może nie służy Ci akurat ta maska ? Jaka masz konkretnie ?!
    Włosy najpierw podsuszam chwilę naturalnie, a potem dosuszam suszarką z dyfuzorem. Maskę mam z Trust my sister emolientową, wcześniej też długo używałam emolientową różę z Anwen. Olejowanie faktycznie trochę mi pomaga, ale będę szczera - ze względu na gęstość i długość moich włosów nie chce mi się w to bawić. 😅

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Włosy najpierw podsuszam chwilę naturalnie, a potem dosuszam suszarką z dyfuzorem. Maskę mam z Trust my sister emolientową, wcześniej też długo używałam emolientową różę z Anwen. Olejowanie faktycznie trochę mi pomaga, ale będę szczera - ze względu na gęstość i długość moich włosów nie chce mi się w to bawić. 😅
    No ok, ale.uzywasz tylko i wyłącznie emolientow? Jeśli tak to im brakuje protein zdecydowanie ;)

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Muu śliczna dziewczynka! <3 Cieszę się, że zdrowo rośnie 😊

Ja dzisiaj na 10 do pracy, bo z rana nie miałam z kim zostawić mojej chorowitki. Dobrze mi zrobił taki dłuższy sen i wstawanie bez budzika.

Ja dzisiaj 9+0, jeszcze chyba to do mnie nie dotarło, że to się dzieje 😍
    Choć w głowie jakieś czarne myśli czy aby jest wszystko w porządku... wizyta dopiero za 2,5tyg. Nie wiem jak dotrwam do tego czasu 😅
    Przeszło mi przez myśl, żeby zapisać się do bylejakiego gina na NFZ, który przyjmuje w mojej miejscowości, żeby mi chociaż USG zrobił, ale mielę jeszcze te myśli.

Co dziś na obiad? U mnie ogórkowa 😍😍😍

Muuu. lubi tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ultramaryna a to nie tak, że po łyżeczkowaniu trzeba min. 3 miesiące odczekać? Chcę zrobić te mutacje i zamówić suple, ale w myśl zasady dojrzewania komórki, nie biorę pod uwagę starań przed upływem 3 miesięcy. Chociaż póki co to zmienia się każdego dnia, bo dzisiaj w ogóle myślę, że nie. Mąż stwierdził, że jeżeli to się powtórzy to on już nie chce tego przeżywać i mnie katować. Jak to nie było widać nic na usg? Boziu ile Ty przeszłaś ...🫂
    No właśnie nie, bo tutaj nie chodzi raczej o komórkę samą w sobie, tylko o procesy implantacji i wczesnego rozwoju zarodka. Myślę, że jeśli nie szkodziłaś swojemu zdrowiu, to komórka wcale nie musi być „zła”. A po poronieniu organizm - jak beta spadnie - rozpoczyna normalnie kolejny cykl, jak gdyby nigdy nic.
    Zobaczysz, co lekarz Ci powie, jak sprawy wyglądają w Twoim przypadku. Ale najnowsze badania pokazują, że wczesne staranie się po stracie jest bardziej efektywne.

Megipta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    @Muu śliczna dziewczynka! <3 Cieszę się, że zdrowo rośnie 😊

Ja dzisiaj na 10 do pracy, bo z rana nie miałam z kim zostawić mojej chorowitki. Dobrze mi zrobił taki dłuższy sen i wstawanie bez budzika.

Ja dzisiaj 9+0, jeszcze chyba to do mnie nie dotarło, że to się dzieje 😍
    Choć w głowie jakieś czarne myśli czy aby jest wszystko w porządku... wizyta dopiero za 2,5tyg. Nie wiem jak dotrwam do tego czasu 😅
    Przeszło mi przez myśl, żeby zapisać się do bylejakiego gina na NFZ, który przyjmuje w mojej miejscowości, żeby mi chociaż USG zrobił, ale mielę jeszcze te myśli.

Co dziś na obiad? U mnie ogórkowa 😍😍😍
    na pewno jest wszystko dobrze, ale jak ma Cię to uspokoić to próbuj z ginem na NFZ :)

ogórkową uwielbiam :)

‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ