Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
klaudia_23 wrote:Kolezanka z pracy mi opowiadala, ze jej na prenatalnych powiedzieli ze chlopak, na kolejnej wizycie potwierdzili, ze chlopak, a na polowkowych okazalo sie, ze dziewczynka 🙈 wiec jak widac takie sytuacje tez sie zdarzaja, choc wiadomo ze zapewne rzadziej niz w druga strone 😅
Nie sprawdza sie teoria ze strona w macicy, bo z niej wynikalo ze mam miec dziewczynke, a ma byc podobno chlopak 🙈 jeszcze jutro o 12:40 mam wizyte u mojego gina i zobacze czy mi potwierdzi to
Moja córka do 26 tygodnia była chłopakiem… miałam kupiona już większość wyprawki chłopięcej, ubranka słodkie chlopiece .
I nagle boom- wylądowałam na patologii i na kontroli po skurczach lekarz mówi : z pani córka wszystko ok.
A ja w emocjach i hormonach że pan sobie chyba żartuje ?! Jak to?!
On na mnie patrzy bo nie wie biedny o co chodzi 😂 ja w ryk żeby sprawdził jeszcze raz.
On mówi że proszę się nie martwić wszystko jest dobrze!
A ja załzawiona mówię że ale jak to córka jak ją wyprawkę mam kupioną dla Kuby 😂 historia kosmiczna i najlepsze było jak zadzwoniłam do męża i mówię słuchaj jest sprawa… będziemy mieli córkę 😅😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 12:35
Olalee, klaudia_23, Butterfly23, Myszkaaa20, Pusshka, goska000, Muuu., Paula9463 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny cudowne są Wasze zdjęcia z USG 😍🥹 tak cholernie żałuję że ja nie mam żadnego prawie z moja córka… mam tylko jedno z 10 tygodnia chyba. Po 26 tyg ja już całą ciążę na patologii, gdzie lekarze nie dawali nam szans na szczęśliwe zakończenie więc nie mam takich pamiątkowych USG 😣
-
nick nieaktualnySofka88 wrote:Moja córka do 26 tygodnia była chłopakiem… miałam kupiona już większość wyprawki chłopięcej, ubranka słodkie chlopiece .
I nagle boom- wylądowałam na patologii i na kontroli po skurczach lekarz mówi : z pani córka wszystko ok.
A ja w emocjach i hormonach że pan sobie chyba żartuje ?! Jak to?!
On na mnie patrzy bo nie wie biedny o co chodzi 😂 ja w ryk żeby sprawdził jeszcze raz.
On mówi że proszę się nie martwić wszystko jest dobrze!
A ja załzawiona mówię że ale jak to córka jak ją wyprawkę mam kupioną dla Kuby 😂 historia kosmiczna i najlepsze było jak zadzwoniłam do męża i mówię słuchaj jest sprawa… będziemy mieli córkę 😅😂😂
u mojego kuzyna aż do porodu myśleli, że będzie chłopakurodziła się dziewczynka- to dopiero było zdziwienie
-
blador2 wrote:Nie wiem czy miałabym zaufanie do lekarza, który przy połówkowych by się pomylił... no bo te pierwsze no to ok
Dodam tylko że prowadził moją ciążę prywatnie lekarz który ma super opinie na znany lekarz, miał super gabinet, sprzęt, dużo osób do niego zawsze. Ostatnio jak szukałam monitoringu na znany lekarz to trafiłam na niego i tak się uśmiechnęłam pod nosem na myśl o tej sytuacji 😅 -
Sofka88 wrote:Dziewczyny cudowne są Wasze zdjęcia z USG 😍🥹 tak cholernie żałuję że ja nie mam żadnego prawie z moja córka… mam tylko jedno z 10 tygodnia chyba. Po 26 tyg ja już całą ciążę na patologii, gdzie lekarze nie dawali nam szans na szczęśliwe zakończenie więc nie mam takich pamiątkowych USG 😣
Sofka88, Muuu. lubią tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
W weekend było w tvn o interpłciowości, jak to po porodzie nie są wiadomo, geny wykazały płeć mozaikową, zewnętrznie bardziej rozwiniety jako mężczyzna, za to wewnętrznie macica i jajniki, a starszy syn autystyczny i to chyba n8e wysoko funkcjonujący 😪
Aszin to wczorajsze przedszkole to w drobinie? Jeśli tak to 30 km obok mnie👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
nick nieaktualnySofka88 wrote:Dziewczyny cudowne są Wasze zdjęcia z USG 😍🥹 tak cholernie żałuję że ja nie mam żadnego prawie z moja córka… mam tylko jedno z 10 tygodnia chyba. Po 26 tyg ja już całą ciążę na patologii, gdzie lekarze nie dawali nam szans na szczęśliwe zakończenie więc nie mam takich pamiątkowych USG 😣
🫂
Może i nie masz pamiątkowych usg ale za to było szczesliwe zakończenie 🥰
Nadrobisz w drugiej ciąży ✊🏻❤️
Paula9463 lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:Ultramaryna dawaj, zrobię screena na czas kiedy będę gotowa😘
Tutaj masz filmik, ale jest on po angielsku: https://youtu.be/jfuF2FFQ8M8?si=4RjtdL7WneeSpHnM
Te badania nie biorą najpewniej pod uwagę np. chorób lub innych czynników, które powodowały stratę, tylko tyczy się osób bez obciążeń. No i wciąż to tylko statystyka… 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Megipta lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Muuu. wrote:Ja już po prenatalnym, wszystko okej, ryzyka niskie, na 80% (tak jak poprzednio 🙂 ) druga córka 🙂
https://zapodaj.net/plik-Rtp7j6PObz
Ja już też dzisiaj po comiesięcznej wizycie. Wszystko jest w porządku, dzidziuś rośnie, serduszko bije prawidłowo, a nawet mi pokazało o kilka dni szybszy termin porodu. Pierwszy raz lekarz nie dał mi zdjęcia, ale może dlatego, że 2 tygodnie temu były prenatalne. Miałam zbadać ft4 i tsh, ale że jestem przeziębiona to nie badałam - to chyba może mieć wpływ na wyniki?blador2, Olalee, Myszkaaa20, Pusshka, Butterfly23, goska000, kasia97, Muuu. lubią tę wiadomość
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
blador2 wrote:W weekend było w tvn o interpłciowości, jak to po porodzie nie są wiadomo, geny wykazały płeć mozaikową, zewnętrznie bardziej rozwiniety jako mężczyzna, za to wewnętrznie macica i jajniki, a starszy syn autystyczny i to chyba n8e wysoko funkcjonujący 😪
Aszin to wczorajsze przedszkole to w drobinie? Jeśli tak to 30 km obok mnienie pamiętam dokładnie, ale nazwa miejscowości chyba podobnie brzmiała
Tak i lekarze chcieli zoperować to dziecko jak najszybciej…Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 12:47
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
Sofka88 wrote:Dziewczyny cudowne są Wasze zdjęcia z USG 😍🥹 tak cholernie żałuję że ja nie mam żadnego prawie z moja córka… mam tylko jedno z 10 tygodnia chyba. Po 26 tyg ja już całą ciążę na patologii, gdzie lekarze nie dawali nam szans na szczęśliwe zakończenie więc nie mam takich pamiątkowych USG 😣Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
Sofka88 wrote:Dodam tylko że prowadził moją ciążę prywatnie lekarz który ma super opinie na znany lekarz, miał super gabinet, sprzęt, dużo osób do niego zawsze. Ostatnio jak szukałam monitoringu na znany lekarz to trafiłam na niego i tak się uśmiechnęłam pod nosem na myśl o tej sytuacji 😅
Hahaha, a córka jaki ma charakter? Łobuziara? 😃
Ale lekarz dziewczyny mojego brata mówił, że będzie dziewczynka, ale długo nie potwierdzał na 100%, bo ostatnio się pomylił przy SWOIM dziecku... 😂 Nie wiem kiedy się im teoria zmieniła, ale też sam się zdziwił. 😅
Ps. Lekarz bardzo dobry i polecany 😄 także zdarza sięWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 12:49
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Ultramaryna a to nie tak, że po łyżeczkowaniu trzeba min. 3 miesiące odczekać? Chcę zrobić te mutacje i zamówić suple, ale w myśl zasady dojrzewania komórki, nie biorę pod uwagę starań przed upływem 3 miesięcy. Chociaż póki co to zmienia się każdego dnia, bo dzisiaj w ogóle myślę, że nie. Mąż stwierdził, że jeżeli to się powtórzy to on już nie chce tego przeżywać i mnie katować. Jak to nie było widać nic na usg? Boziu ile Ty przeszłaś ...🫂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 12:52
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Effiii wrote:Metka pewnie że może skakać
Muuu pogłaskaj córeczkę od internetowej ciotki 🥰🥰😘
Małgosiagosia suszysz włosy ? Stosujesz olejowanie ? Może nie służy Ci akurat ta maska ? Jaka masz konkretnie ?!🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Małgosiagosia wrote:Włosy najpierw podsuszam chwilę naturalnie, a potem dosuszam suszarką z dyfuzorem. Maskę mam z Trust my sister emolientową, wcześniej też długo używałam emolientową różę z Anwen. Olejowanie faktycznie trochę mi pomaga, ale będę szczera - ze względu na gęstość i długość moich włosów nie chce mi się w to bawić. 😅👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
@Muu śliczna dziewczynka!
Cieszę się, że zdrowo rośnie 😊
Ja dzisiaj na 10 do pracy, bo z rana nie miałam z kim zostawić mojej chorowitki. Dobrze mi zrobił taki dłuższy sen i wstawanie bez budzika.
Ja dzisiaj 9+0, jeszcze chyba to do mnie nie dotarło, że to się dzieje 😍
Choć w głowie jakieś czarne myśli czy aby jest wszystko w porządku... wizyta dopiero za 2,5tyg. Nie wiem jak dotrwam do tego czasu 😅
Przeszło mi przez myśl, żeby zapisać się do bylejakiego gina na NFZ, który przyjmuje w mojej miejscowości, żeby mi chociaż USG zrobił, ale mielę jeszcze te myśli.
Co dziś na obiad? U mnie ogórkowa 😍😍😍Muuu. lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:Ultramaryna a to nie tak, że po łyżeczkowaniu trzeba min. 3 miesiące odczekać? Chcę zrobić te mutacje i zamówić suple, ale w myśl zasady dojrzewania komórki, nie biorę pod uwagę starań przed upływem 3 miesięcy. Chociaż póki co to zmienia się każdego dnia, bo dzisiaj w ogóle myślę, że nie. Mąż stwierdził, że jeżeli to się powtórzy to on już nie chce tego przeżywać i mnie katować. Jak to nie było widać nic na usg? Boziu ile Ty przeszłaś ...🫂
Zobaczysz, co lekarz Ci powie, jak sprawy wyglądają w Twoim przypadku. Ale najnowsze badania pokazują, że wczesne staranie się po stracie jest bardziej efektywne.Megipta lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
nick nieaktualnykarola_b wrote:@Muu śliczna dziewczynka!
Cieszę się, że zdrowo rośnie 😊
Ja dzisiaj na 10 do pracy, bo z rana nie miałam z kim zostawić mojej chorowitki. Dobrze mi zrobił taki dłuższy sen i wstawanie bez budzika.
Ja dzisiaj 9+0, jeszcze chyba to do mnie nie dotarło, że to się dzieje 😍
Choć w głowie jakieś czarne myśli czy aby jest wszystko w porządku... wizyta dopiero za 2,5tyg. Nie wiem jak dotrwam do tego czasu 😅
Przeszło mi przez myśl, żeby zapisać się do bylejakiego gina na NFZ, który przyjmuje w mojej miejscowości, żeby mi chociaż USG zrobił, ale mielę jeszcze te myśli.
Co dziś na obiad? U mnie ogórkowa 😍😍😍
ogórkową uwielbiam