X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka u mnie dziś pizzerinki na drugie śniadanie były , na wierzch dałam odrobinę camemberta i to był strzał w 10 ;)

Pyskaaa nie dokładaj sobie stresu, to że rodzina nie wie nie jest żadną tragedia zdążysz im powiedzieć, masz na to jeszcze troszkę czasu ;) a co takiego w pracy że musiałaś powiedzieć ?

Cerva ja znalazłam kiedyś kota śpiącego w umywalce, też byłam mega zaskoczona, ale u Ciebie kociak wygrywa ;)

Cerva, Olalee, Anka32 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Teoria Ramzi to jego nie moja ale lubię takie ciekawostki. Z synem się sprawdzilo u mnie i na forach u niektórych kobietek też a niektórych nie 😅
    Wiem, ale nie pamiętałam tego nazwiska ;)

Ja już swoje zwiększone szanse miałam, ale za Was dziewczyny trzymam kciuki.

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem trochę zestresowana bo myślałam, ze uda mi się wszystko utrzymać w tajemnicy do 20 lutego, jak już serduszko zobaczę i poinformuje rodzine. Niestety sytuacja w pracy mnie zmusiła do tego by powiedzieć już wszystkim dzisiaj. Mam wyrzuty sumienia bo znajomi w pracy wiedza szybciej niż rodzina a do tego, wizytę na której powinno być serduszko mam dopiero za tydzień wiec to jeszcze bardzo wcześnie i boje się, ze może coś się stać a już wszyscy wiedzą. Ech.. No nic nie miałam wyboru. Chyba zrobię bete w ta sobotę i jak będzie bardzo wysoka to powiem tez rodzinie
    nie obwiniaj się, jesli sytuacja tego wymagała to nie miej sobie nic do zarzucenia, też bym wolała poinformować dopiero po serduszku, ale jak nie ma wyjścia to nie ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    No ba 😎

https://ibb.co/r06H874
    Dziękuję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Ja nie mogę czasem z tych moich kotków. Ta bardziej miziasta kocha chodzić ze mną do łazienki, wskakuje mi na ręce, żeby ją zabrać. 😂 I teraz upatrzyła sobie ulubiona miejscówkę do spania na samej górze takiego pionowego grzejnika... 😅

IMG-20240204-210406.jpg
    IMG-20240205-195122.jpg
    jaki słodziak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Potrafię mieć cykle od 25 do 31 dni. Dlatego postanowiłam za testować ponownie 32 dnia najwcześniej. Dzisiaj 28. Czuję się typowo jak na @, nawet skurcze mam takie same, nie liczę na inny rozwój sytuacji. Po prostu czuje comiesięczne rozczarowanie
    Kochana poczekajmy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Cześć dziewczyny! Siadam Was nadrobić z dwóch dni i chyba mogę w pełni wrócić do Was, sytuacja opanowana jako tako 😊

Nie mogę powiedzieć, że wróciła mi energia na starania mimo, że skończył się @ i czas staranki (chociaż nie sadzę, żebym miała 2gą owulacje samodzielną bez stymulacji) - raczej odpuściłam kompletnie i fakt mam ochotę na przytulanki z Małżem ale o zajściu w ciąże już praktycznie nie myślę. Pewnie efekt mojego stresu ostatnich tygodni.

Przytulam Was mocno i zabieram się do czytania co u Was 😘
    niech to odpuszczenie zaowocuje 😘

Cerva, ezra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a robiłyście kiedyś takie kotleciki?
    1 porcja (3 kotleciki) to ok 300 kcal

Składniki na 6 sztuk:
    ✅jajo - 5 sztuk (250g)
    ✅ser mozzarella, tarty - 2 łyżki (30g)
    ✅bułka tarta - 1 łyżka (15g)
    ✅koperek - 1 łyżka (4g)
    ✅szczypior - 1 łyżka (5g)
    ✅sól - do smaku
    ✅pieprz - do smaku
    ✅bułka tarta - 2 łyżki (30g)
    ✅masło klarowane - 1 łyżka (10g)

Przygotowanie:
    4 jaja ugotuj na twardo i odłóż do przestudzenia. Oskub ze skorupek i przełóż do naczynia. Ugnieć dokładnie przy pomocy widelca.
    Do miski z jajami wrzuć łyżkę bułki tartej, ser, drobno posiekany koper, szczypior, surowe jajo, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. Masę podziel na 6 części i z każdej uformuj kotlecik. Obtocz delikatnie w bułce tartej i smaż na mocno rozgrzanym maśle klarowanym lub oliwie.

Anka32, kasia97, Butterfly23 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cerva, wygrała ta Twoja kicia 😂😂

@ezra, mam nadzieję, że wyjdzie dla Ciebie słoneczko i przegoni chmury na dobre <3

@Bladorku, tak samo u Ciebie, jejku tak bym Cię chciała przytulić kochana.. Serducho mi krwawi

Miałam dzisiaj kolejnego calla w sprawie przekazania obowiązków, także jeszcze większa laba u mnie w pracy. Główna Księgowa zaoferowała się z napisaniem dla mnie referencji - skorzystam, może się w przyszłości przydać :)

Effiii, Cerva, Sarka94, Muuu., Olalee, Małgosiagosia, ezra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a na pizzerinki?

• Effiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Aniu a na pizzerinki?
    Anka usilnie chcę żebyś wypróbowała kotleciki ;)

Olalee, Anka32 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @Cerva, wygrała ta Twoja kicia 😂😂

@ezra, mam nadzieję, że wyjdzie dla Ciebie słoneczko i przegoni chmury na dobre <3

@Bladorku, tak samo u Ciebie, jejku tak bym Cię chciała przytulić kochana.. Serducho mi krwawi

Miałam dzisiaj kolejnego calla w sprawie przekazania obowiązków, także jeszcze większa laba u mnie w pracy. Główna Księgowa zaoferowała się z napisaniem dla mnie referencji - skorzystam, może się w przyszłości przydać :)
    jasne, że skorzystaj :) już się nie mogę doczekać tej Twojej nowej pracy :)

Pusshka lubi tę wiadomość

• goska000 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva, co za koteł :D

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka usilnie chcę żebyś wypróbowała kotleciki ;)
    na pewno wypróbuję :D tylko mam serek wiejski i warto go wykorzystać :D

Paula9463 lubi tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    na pewno wypróbuję :D tylko mam serek wiejski i warto go wykorzystać :D
    https://www.instagram.com/reel/C0axZL1orsZ/?igsh=emN0bW5zcDJidHBj

Ja mam taki przepis na gofry z serków wiejskich ☺️

Astereae, Pusshka, Olalee lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Nie wiem, na dzień dzisiejszy nie jestem gotowa. Dwie straty pod rząd mnie wystarczająco przeorały. Zobaczę jak będzie dalej, czy myślenie tego lekarza będzie mi odpowiadało...
    Dlatego właśnie nie chciałam Ci głowy zawracać, bo kwestia emocji i psychiki jest tutaj najważniejsza 🥲🫂 Jeśli nie będziesz czuła się gotowa to nic tego nie zmieni i nic nie pójdzie tak, jak powinno 🫂
    Mam nadzieję, że ten lekarz spełni Twoje oczekiwania 🫂

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Aniu a na pizzerinki?

Planuję robić z poniższego :D

https://przepisyjoli.com/2023/09/pizzerinki-z-serka-wiejskiego-przepis-na-szybka-przekaske/#google_vignette

Olalee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Dziewczyny a robiłyście kiedyś takie kotleciki?
    1 porcja (3 kotleciki) to ok 300 kcal

Składniki na 6 sztuk:
    ✅jajo - 5 sztuk (250g)
    ✅ser mozzarella, tarty - 2 łyżki (30g)
    ✅bułka tarta - 1 łyżka (15g)
    ✅koperek - 1 łyżka (4g)
    ✅szczypior - 1 łyżka (5g)
    ✅sól - do smaku
    ✅pieprz - do smaku
    ✅bułka tarta - 2 łyżki (30g)
    ✅masło klarowane - 1 łyżka (10g)

Przygotowanie:
    4 jaja ugotuj na twardo i odłóż do przestudzenia. Oskub ze skorupek i przełóż do naczynia. Ugnieć dokładnie przy pomocy widelca.
    Do miski z jajami wrzuć łyżkę bułki tartej, ser, drobno posiekany koper, szczypior, surowe jajo, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. Masę podziel na 6 części i z każdej uformuj kotlecik. Obtocz delikatnie w bułce tartej i smaż na mocno rozgrzanym maśle klarowanym lub oliwie.

Nie próbowałam ale wypróbuję! :D

Olalee lubi tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Właśnie Bladorku, po prostu będziemy z Tobą myślami 🫂❤️

Kasia97, my też ślub w czerwcu, dokładnie 19.06 😁

my 2 dni później 😀

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Ja już po prenatalnym, wszystko okej, ryzyka niskie, na 80% (tak jak poprzednio 🙂 ) druga córka 🙂
    74adbd2e91374.jpghttps://zapodaj.net/plik-Rtp7j6PObz

piękny widok ♥️ rośnijcie zdrowo!

Muuu. lubi tę wiadomość

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ