Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
O niee, nie mogę, na każde jedzenie co wrzucacie tak mi ślinka cieknie. Jutro chcę rosołek, wytrzasnę spod ziemi.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 20:41
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Polecam CI ten spróbowac zrobić. Niby rosół a jednak smak inny, bardziej esencjonalny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 20:42
Małgosiagosia, Monia•, Adirella, Liyss🧚🏻, Pusshka, ezra lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
Alysa wrote:Polecam CI ten spróbowac zrobić. Niby rosół a jednak smak inny, bardziej esencjonalny
Ja jak nie zjem jutro sushi to się rozchoruję 🥺Kira lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Alysa wrote:Proszę bardzo.
Mięso (najlepiej różne rodzaje) wykładasz na blachę razem z warzywami - marchewką, pietruszką, selerem, cebulą, porem. Zapiekasz w temp około 180-200 stopni przez 30-60 minut. Potem gdy już będzie ładnie przyrumienione, warzywa trochę nadpalone wkładasz wszystko do garczka, zalewasz wodą i gotujesz na wolnym ogniu jakieś 2 h. Dodajesz jeszcze sól do smaku, ziele angielskie, liść laurowy. Ja użyłam dziś dwoch udek z kurczaka i kawałka wołowiny. Piekłam wszystko w 190 stopniach z termoobiegiem przez 30 minut do momentu aż warzywa lekko się przypiekły a skórka z kurczaka zaczęła brązowieć. Czas pieczenia może być dłuższy gdyby np warzyw i mięsa było wiecej. -
Viii wrote:Dobry temat poruszyłyście z tą drożnością. Z ciekawością czytam, ale się nie wypowiadam bo kompletnie się na tym nie znam 😊
@Pushka dobre wieści, 🤞🤞 za ten cykl
A ja nie wiem co mnie znowu kuźwa dopadło, dostałam takich mdłości jak wracałam autobusem do domu że myślałam że wysiądę 🤢 Teraz wieczorem znowu 🤢
A masz jakiś jeszcze test na chacie? Pamiętam, że pisałaś, że miałaś krótki dziwny okres... 😛 No i testowałaś przed nim chyba tylko raz, ale dosyć wcześnie? Jakoś tak nie daje mi spokoju to co piszesz 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 22:22
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
.
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Dziewczyny, podczytuję cały czas, ale pędzicie jak szalone z tymi postami😅
@Pusshka kciuki za Twoją owulkę 🤞
Co do badania HSG to ja chcialam sobie dać czas do wiosny i wtedy zbadać, ale liczę na to, że do tej pory się uda 🙈
W ogóle dzisiaj przyszła poczta (jeden ze spóźnionych prezentów na święta), mój ukochany zamówił dla mnie wibrator, który może sterować aplikacją z telefonu, nawet jeśli byłby daleko ode mnie 🤣 akurat wpasowałam się w temat 😅Alysa, Bulbasek, goska000, Ccarolinaa, Pusshka, Myszkaaa20, Muuu., Sarka94 lubią tę wiadomość
👱♀️33.
🧑34.
❤️ 2021
💒 2023
Starania od 08.2023 🫶
💊 Kwas foliowy, jod, wit. D3, wit. B12
Koenzym q10
Omega-3
Agnus castus
Chlorella
Olej z wiesiołka (do owulacji)
+ Probiotyki -
.
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Hej!
Witam w nowym roku strzetałam w 60 stron, a jestem łącznie z 3 wątków pomad 100... od teraz postaram się być w miarę na bierząco 🤞🤞 kciuki za Was wszystkie!
Ja mam wyjątkowy cykl bo po ostatnich wynikach wolałabym ujrzeć 🐒 niż dwie kreski 😅😅 ale 🐒 nic nie widać nic nie słychać.
Zdrówka, szczęścia i spełnienia marzeń życzę na ten rok i wszystkie kolejne!Alysa, Sarka94 lubią tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Alysa co do nebulizatora to ja głównie solą fizjologiczną, kupiłam jeszcze wodę jodowo bromową ostatnio to czasem też dodatkowo jeszcze to robię ale trzeba ostrożnie z jodem.
Anka, Pushka super dziewczyny że wizyty udane, to teraz trzymam kciuki za owocne działania🙉
Aszin jak zmieniać lekarza to szukaj takiego co typowo się niepłodnością zajmuje, szkoda czasu na innych bo przerobiłam kilku i niestety większość to samo, wszystko wygląda ładnie i proszę próbować. Najlepiej to w ogóle do ginekologa - endokrynologa.aszin, Alysa, Anka32, Pusshka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Sofka88 wrote:ból zalezy tez od tego czy masz drożne czy nie. przy niedrożności i zrostach jest opór więc czuć podobno ból.
ja bym chciała w lutym zrobić z kontrastem olejowym poczytałam o korzyściach i brzmi super, zwiększa szanse na zajście w ciążę. ( cyt Lipiodol jest skuteczny nie tylko jako mechaniczny środek do wypłukiwaniu czopów śluzowo-komórkowych z jajowodów, które mogłyby utrudniać zajście w ciąże, ale wywiera również działanie immunobiologiczne na otrzewną miednicy i endometrium, co może być odpowiedzialne za poprawę płodności. Lipiodol stanowi nową, prostą, mało inwazyjną i niedrogą opcję leczenia niepłodności związanej z endometriozą)
minus = cena, od 2700 zł
Faktycznie korzyści sporo , ale cena …. No przeraża mnie ta cena😭👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Lola93 wrote:U mnie 1k metoda HyFoSy, dopiero dowiem się jak ze znieczuleniem, dam znać na świeżo mam nadzieję w piątek:)👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
12.23 cb 💔
09.24 cb💔 -
goska000 wrote:Jeśli macie wolne 1500 to polecam jednak HyFoSy. Komfortowo, bezboleśnie i lepszy obraz. HSG na NFZ bolało mnie okrutnie pomimo leków, zarówno zakładanie cewnika i balonika jak i wpuszczanie kontrastu. Próg bólu mam wysoki.👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
12.23 cb 💔
09.24 cb💔 -
Alysa wrote:Sushi nigdy nie jadłam. Ale za to objadłam się ostatnio roladek szpinakowych z wędzonym łososiem
JAK TO NIE JADŁAŚ NIGDY SUSHI?!?!?!
Czasem jak usłyszę podobnego hita to myśle jak fajnie by było spróbować czegoś tak pysznego pierwszy raz po raz kolejny 😍😂
karola_b, ultramaryna_, Nina777 lubią tę wiadomość
-
.
Kira, Butterfly23 lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
.
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...