X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    To ja jak chodzilam kiedys to musialam trafic na jakas dziwna instruktorke, bo od pierwszej lekcji robilysmy figury do gory nogami 😅
    U mnie też tak było. 😆

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 10 lutego 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Ja biorę puerię uno, magnez, do tego co kilka dni dokładam d3, omega 3, neo folic - zostało mi z zapasów staraczkowych. Do tego biorę probiotyk lactinova mama, bo mam problem z infekcjami niestety :( no metformax (do końca 1 trymestru) i letrox na tarczyce.

Zostały mi dość duże ilości innych supli (w każdym opakowaniu jakieś 3/4 zawartości), kupiłam w grudniu po wizycie w Poradni Leczenia Endo, zastanawiam się, czy któraś z Was nie chcialaby może odkupić za symboliczną kwotę? Daty ważności mają nawet 2025-2026, ale licząc czas ciąży, karmienia piersią itd to mogę nie zdążyć do nich wrócić i wziąć przed końcem terminu. Szkoda później wyrzucić :(
    NAC - Swanson
    Resveratrol - Pharmovit
    Cynk - Swanson (tu wyjątkowo mniej niż pół opakowania)
    Fertistim - 38 saszetek
    FertilMan Plus - 80 tabletek
    Turcmeric - Swanson, kurkuma w proszku, nieotwarte opakowanie
    Ja też sprzedałam nac, fertistim i zioła ojca sroki. Resweratrol sobie zostawiłam. Ma długą datę ważności to po porodzie do niego wrócę. Cynk też zostawiłam, bie zaszkodzi wziąć od czasu do czasu .

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • aszin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku robiliśmy cyrkle, chodzenie przy rurze, podstawowe obroty :D a z takich typowych figur to była na początku chyba deska i Martini. Vka i inwerty były dopiero później.

Pusshka, kasia97 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • klaudia_23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Klaudia zgadzam się z tym co napisałaś. Też mi serce pęka jak pomyślę, o dzieciach o ich przyszłych rodzinach.

Wlasnie czytam ksiazke psychologiczna i utkwilo mi w glowie jedno zdanie z niej. „Jesli czegos nie zmieniasz, to znaczy, ze to wybierasz.”

@Kasiajasia daj znac po wizycie, trzymam kciuki 🤞🏼

ezra lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest opóźnienie. Nadal czekam 🥹

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:

Czekamy z Tobą ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2024, 12:02

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Oki dzięki 😀 raz biorę raz nie, jakieś 4 miesięce temu wyszłam z anemii i się boję powrotu, dlatego to kupiłam i mi je polecano, na prenatalnych dostaje się ,,niebieskie pudełko” i w nim też jest ten floradix taki mini, przyjaciolka która jest fizjoterapeutą ale ma pełno kursów ukończonych związanych z leczeniem, kosmetykami, ciągle czyta te składy wszystkiego i w ogóle też mi to bardzo poleca
    No właśnie ja sobie na początku też brałam żelazo, a potem chyba tutaj mnie dziewczyny uświadomiły, że nie powinno się i doczytałam, że chyba od 16 tc (ale tu nie jestem pewna). W każdym razie idę niedługo zbadać ferrytynę i zapytam o to lekarza.

🍒 fertistim, cynk
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Pusshka, od sierpnia :) już było tak, że zmuszałam się do pójścia na trening, a nie o to w tym wszystkim chodzi. Byłam na etapie, że już rzadko wychodziło coś nowego, może to mnie też zniechęciło 🤪 robiłam już handspringi, shoulder mounty, półflagi 😁
    To już naprawdę zaawansowany poziom 🤩 Ja pod koniec września zaczęłam swoją przygodę i cieszę się, że idziemy spokojnym tempem. Miesiąc temu zmieniłam instruktorkę i u niej jeszcze bardziej mi się podoba, bo dużo tlumaczy technicznie.
    No pewnie, nie ma co się zmuszać - to ma sprawiać frajdę!

@Małgosiagosia, szok - ja na pierwszych zajęciach miałam strażaka czy żabkę 😅

aszin lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    My na początku robiliśmy cyrkle, chodzenie przy rurze, podstawowe obroty :D a z takich typowych figur to była na początku chyba deska i Martini. Vka i inwerty były dopiero później.
    A to faktycznie przypomniałaś mi, że tak było. Ale v-ka szybko weszła też.

🍒 fertistim, cynk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia jakie trafne zdanie.

Alysa dziękuję, że się odniosłaś. Masz rację.

Kasia czekamy.

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    To już naprawdę zaawansowany poziom 🤩 Ja pod koniec września zaczęłam swoją przygodę i cieszę się, że idziemy spokojnym tempem. Miesiąc temu zmieniłam instruktorkę i u niej jeszcze bardziej mi się podoba, bo dużo tlumaczy technicznie.
    No pewnie, nie ma co się zmuszać - to ma sprawiać frajdę!

@Małgosiagosia, szok - ja na pierwszych zajęciach miałam strażaka czy żabkę 😅
    Przesadziłam jednak z tymi pierwszymi zajęciami. Przypomniałam sobie jak mi się krew lała ze stóp jak uczyliśmy się wchodzenia. V-ka na pewno było na podstawach, ale nie na pierwszych zajęciach. Ale ja to chodziłam z 5 lat temu, wiele już nie pamiętam. 😅

🍒 fertistim, cynk
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    A duże to plamienie?

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kasiajasia90, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. 🤞🏻

🍒 fertistim, cynk
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Przesadziłam jednak z tymi pierwszymi zajęciami. Przypomniałam sobie jak mi się krew lała ze stóp jak uczyliśmy się wchodzenia. V-ka na pewno było na podstawach, ale nie na pierwszych zajęciach. Ale ja to chodziłam z 5 lat temu, wiele już nie pamiętam. 😅
    Ja przy pierwszych wspinaczkach zawsze nabijałam sobie siniaki na stopach 😆 A teraz juz lecę jak małpeczka - fajnie widzieć taki progres

aszin, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Ja przy pierwszych wspinaczkach zawsze nabijałam sobie siniaki na stopach 😆 A teraz juz lecę jak małpeczka - fajnie widzieć taki progres
    Mi to dosłownie krew się lała z tej zewnętrznej części stopy, musiałam aż wyjść raz z zajęć. 😅 Jakieś wrażliwe miałam to miejsce, albo za bardzo dociskałam.

🍒 fertistim, cynk
  • aszin Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się 😁
    IMG-0210.jpg

Małgosiagosia, Pusshka, Anka32, blador2, Olalee, Wenka, Viii, Frutellka , Sofka88, Monia•, Liyss🧚🏻, Nomeolvides, kasia97, goska000, Myszkaaa20, Paula9463, Edithka, Muuu., ultramaryna_, metkamniedrapie_87, Lola93, Sarka94, ezra, Effiii lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    A duże to plamienie?

Głównie przy podcieraniu,ale jest.

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Pochwalę się 😁
    IMG-0210.jpg
    Wow, super.

aszin lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:35

aszin lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Pochwalę się 😁
    IMG-0210.jpg

Świetna fota, ale aż mnie kregoslup rozbolał od patrzenia 😂 #starość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2024, 12:24

aszin, blador2, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ