X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    To ja jak chodzilam kiedys to musialam trafic na jakas dziwna instruktorke, bo od pierwszej lekcji robilysmy figury do gory nogami 😅
    U mnie też tak było. 😆

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

Wysłany: 10 lutego 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Ja biorę puerię uno, magnez, do tego co kilka dni dokładam d3, omega 3, neo folic - zostało mi z zapasów staraczkowych. Do tego biorę probiotyk lactinova mama, bo mam problem z infekcjami niestety :( no metformax (do końca 1 trymestru) i letrox na tarczyce.

Zostały mi dość duże ilości innych supli (w każdym opakowaniu jakieś 3/4 zawartości), kupiłam w grudniu po wizycie w Poradni Leczenia Endo, zastanawiam się, czy któraś z Was nie chcialaby może odkupić za symboliczną kwotę? Daty ważności mają nawet 2025-2026, ale licząc czas ciąży, karmienia piersią itd to mogę nie zdążyć do nich wrócić i wziąć przed końcem terminu. Szkoda później wyrzucić :(
    NAC - Swanson
    Resveratrol - Pharmovit
    Cynk - Swanson (tu wyjątkowo mniej niż pół opakowania)
    Fertistim - 38 saszetek
    FertilMan Plus - 80 tabletek
    Turcmeric - Swanson, kurkuma w proszku, nieotwarte opakowanie
    Ja też sprzedałam nac, fertistim i zioła ojca sroki. Resweratrol sobie zostawiłam. Ma długą datę ważności to po porodzie do niego wrócę. Cynk też zostawiłam, bie zaszkodzi wziąć od czasu do czasu .

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • aszin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku robiliśmy cyrkle, chodzenie przy rurze, podstawowe obroty :D a z takich typowych figur to była na początku chyba deska i Martini. Vka i inwerty były dopiero później.

nick nieaktualny, kasia97 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Klaudia zgadzam się z tym co napisałaś. Też mi serce pęka jak pomyślę, o dzieciach o ich przyszłych rodzinach.

Wlasnie czytam ksiazke psychologiczna i utkwilo mi w glowie jedno zdanie z niej. „Jesli czegos nie zmieniasz, to znaczy, ze to wybierasz.”

@Kasiajasia daj znac po wizycie, trzymam kciuki 🤞🏼

ezra lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest opóźnienie. Nadal czekam 🥹

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:

Czekamy z Tobą ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2024, 12:02

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Oki dzięki 😀 raz biorę raz nie, jakieś 4 miesięce temu wyszłam z anemii i się boję powrotu, dlatego to kupiłam i mi je polecano, na prenatalnych dostaje się ,,niebieskie pudełko” i w nim też jest ten floradix taki mini, przyjaciolka która jest fizjoterapeutą ale ma pełno kursów ukończonych związanych z leczeniem, kosmetykami, ciągle czyta te składy wszystkiego i w ogóle też mi to bardzo poleca
    No właśnie ja sobie na początku też brałam żelazo, a potem chyba tutaj mnie dziewczyny uświadomiły, że nie powinno się i doczytałam, że chyba od 16 tc (ale tu nie jestem pewna). W każdym razie idę niedługo zbadać ferrytynę i zapytam o to lekarza.

🍒 fertistim, cynk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Pusshka, od sierpnia :) już było tak, że zmuszałam się do pójścia na trening, a nie o to w tym wszystkim chodzi. Byłam na etapie, że już rzadko wychodziło coś nowego, może to mnie też zniechęciło 🤪 robiłam już handspringi, shoulder mounty, półflagi 😁
    To już naprawdę zaawansowany poziom 🤩 Ja pod koniec września zaczęłam swoją przygodę i cieszę się, że idziemy spokojnym tempem. Miesiąc temu zmieniłam instruktorkę i u niej jeszcze bardziej mi się podoba, bo dużo tlumaczy technicznie.
    No pewnie, nie ma co się zmuszać - to ma sprawiać frajdę!

@Małgosiagosia, szok - ja na pierwszych zajęciach miałam strażaka czy żabkę 😅

aszin lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    My na początku robiliśmy cyrkle, chodzenie przy rurze, podstawowe obroty :D a z takich typowych figur to była na początku chyba deska i Martini. Vka i inwerty były dopiero później.
    A to faktycznie przypomniałaś mi, że tak było. Ale v-ka szybko weszła też.

🍒 fertistim, cynk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia jakie trafne zdanie.

Alysa dziękuję, że się odniosłaś. Masz rację.

Kasia czekamy.

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    To już naprawdę zaawansowany poziom 🤩 Ja pod koniec września zaczęłam swoją przygodę i cieszę się, że idziemy spokojnym tempem. Miesiąc temu zmieniłam instruktorkę i u niej jeszcze bardziej mi się podoba, bo dużo tlumaczy technicznie.
    No pewnie, nie ma co się zmuszać - to ma sprawiać frajdę!

@Małgosiagosia, szok - ja na pierwszych zajęciach miałam strażaka czy żabkę 😅
    Przesadziłam jednak z tymi pierwszymi zajęciami. Przypomniałam sobie jak mi się krew lała ze stóp jak uczyliśmy się wchodzenia. V-ka na pewno było na podstawach, ale nie na pierwszych zajęciach. Ale ja to chodziłam z 5 lat temu, wiele już nie pamiętam. 😅

🍒 fertistim, cynk
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    A duże to plamienie?

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kasiajasia90, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. 🤞🏻

🍒 fertistim, cynk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Przesadziłam jednak z tymi pierwszymi zajęciami. Przypomniałam sobie jak mi się krew lała ze stóp jak uczyliśmy się wchodzenia. V-ka na pewno było na podstawach, ale nie na pierwszych zajęciach. Ale ja to chodziłam z 5 lat temu, wiele już nie pamiętam. 😅
    Ja przy pierwszych wspinaczkach zawsze nabijałam sobie siniaki na stopach 😆 A teraz juz lecę jak małpeczka - fajnie widzieć taki progres

aszin, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Ja przy pierwszych wspinaczkach zawsze nabijałam sobie siniaki na stopach 😆 A teraz juz lecę jak małpeczka - fajnie widzieć taki progres
    Mi to dosłownie krew się lała z tej zewnętrznej części stopy, musiałam aż wyjść raz z zajęć. 😅 Jakieś wrażliwe miałam to miejsce, albo za bardzo dociskałam.

🍒 fertistim, cynk
  • aszin Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się 😁
    IMG-0210.jpg

Małgosiagosia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, blador2, nick nieaktualny, Wenka, Viii, Frutellka , Sofka88, Monia•, Liyss🧚🏻, Nomeolvides, kasia97, goska000, Myszkaaa20, Paula9463, Edithka, Muuu., ultramaryna_, metkamniedrapie_87, Lola93, Sarka94, ezra, Effiii lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    A duże to plamienie?

Głównie przy podcieraniu,ale jest.

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Pochwalę się 😁
    IMG-0210.jpg
    Wow, super.

aszin lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:35

aszin lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅
    • USG jąder - prawidłowe, brak ŻPN

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Pochwalę się 😁
    IMG-0210.jpg

Świetna fota, ale aż mnie kregoslup rozbolał od patrzenia 😂 #starość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2024, 12:24

aszin, blador2, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ