POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy
-
WIADOMOŚĆ
-
Cytrynka_ wrote:Ale to jak wiesz ze u niego jest problem to po co siebie kluc...
U mnie jest tez problem lecze prolaltyne i moje AMH 0,19...
Partner bierze witaminki i l-karnityne plus faszeruje go czym sie da....ile jeszcze i czy wogóle...
...może teraz...
-
Peps, kojarzę, że jest jakiś lek z gatunku profesjonalnych Plus można spróbować uzupełnić porządnie witaminę D. Jedna z forumowiczek na innym wątku łyka i poprawiła gdzieś o 0,15 (piszę "na oko", musiałabym sprawdzić, ile dokładnie Jej podskoczyło). Badałaś sobie poziom vit.D?
-
pepsunieczka wrote:A cos sie bierze...jesli tak to nie poniewaz lekarz jeszcze nie widzial wyniku...
Zbadanie poziomu AMH umożliwi także zastosowanie odpowiedniego leczenia w przypadku wyników nieprawidłowych. Pozwoli na zastosowanie odpowiedniego leczenia farmakologicznego w celu poprawienia płodności.
Lekarz będzie wiedział co zrobić Powodzenia!pepsunieczka lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ależ wieści Mona, Tana - serdecznie gratuluje !!!
Mnie chyba nie będzie dane zatestować... Po kilku dniach wysyłania nieśmiałego zaproszenia przez Ridża, dziś postanowił odwiedzić mnie osobiście No cóż oficjalnie mogę powiedzieć, że piąty cykl czas zacząć"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho -
nick nieaktualnykattalinna wrote:Mona, tak z ciekawości: lałaś dziś na patola czy od razu krew spuściłaś?
Dzięki dziewczyny za kciuki i gratulacje. Jak w czwartek beta będzie ładna to będę oficjalnie zarażała.wombi, Vesper lubią tę wiadomość
-
Mona, Tana, bardzo Wam gratuluje
chyba bym nie dała rady tak po prostu pójść na betę, najpierw bym siknęła, żeby odpowiednio się nastawićewelinka2210 lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
JoHanna przykro mi...
Pepsunieczka, uszy do góry!
a prl leczysz u gina czy u endo? moja endo mówi, że bromergon może obniżać rezerwę jajnikową. Może warto poszukać innych metod na prl, które pomogą Wam zaskoczyć?JoHanna, pepsunieczka lubią tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Cytrynka_ wrote:Johanna ;( tyle dobrego ze przyszedl o czasie..."Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
-
pepsunieczka wrote:Opozniona ..dziekuje...
Vesper...biore dostinex nie slyszalam by on obnizal...
A jakie masz wyniki prl? (podaj normy labu, bo się różnią).staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
pepsunieczka wrote:Bratku...dalas swiateklo... heh
Nie nie badalam...
Oto wybrane, ku pociesze:
"Czytałam też sporo na temat AMH. Jedna Dziewczyna miała AMH na poziomie 1 i lekaż jej powiedział, że ma 5% szans na powodzenie in vitro (bo inne metody odpadają) a druga przy AMH 0,2 zaszła naturalnie w ciążę. Tak więc staram się pocieszać, że może nie będzie tak źle:)"
"łykałam DHEA - niestety nie pomogło i AMH z 0,67 spadło do 0,51" - ooo, mówiłam, że coś się łyka, tylko nie mogłam sobie przypomniec, co
"Bratku, Pani Doktor powiedziała, że po DHEA jest szansa, że wskaźnik się podniesie. No niestety w moim przypadku się to nie sprawdziło. DHEA jest dla kobiet po 40 roku życia, które wchodzą w okres menopauzy ponieważ łagodzi jej skutki. Ja jako 31 latka niestety już wchodzę w ten okres:( Ja przyjmowałam sporą dawkę bo 75 mg dziennie czyli trzy razy dziennie łykałam tabletki. Nadal łykam bo się lepiej po nich czuje."
I teraz, uwaga.... :
"Hej, kuracja witaminką D daje efekty AMH z 0,51 wzrosło do 0,68 ale nadal brakuje 0,02 do refundacji leków. Zwiększam dawkę witaminki z 2000 na maksymalną czyli 4000 i za dwa tygodnie powtarzam badanie. "
A weź pod uwagę, że przez jakiś czas można łykać jeszcze większe dawki (np.6.000j) - aczkolwiek byłoby dobrze, żebyś sobie oznaczyła poziom vit.D3, by wiedzieć, z czego startujesz. W moim labie kosztuje to ok.70zł, jeśli dobrze kojarzę.pepsunieczka lubi tę wiadomość