Problem - wypadanie włosów
-
WIADOMOŚĆ
-
Miszkaaa a czy ten szampon można normalnie używać w ciaży?
Mi włosy zaczęły wypadać po poronieniu. Praktycznie mam połowę mniej na głowie. Porobiłam badania i okazało się że mam problem z tarczyca. Mimo to iż tarczyca jest uregulowana, a teraz jestem w ciazy to i tak włosy mi wypadaja. -
Witajcie.
Przelecialam i moze sie wypowiem. Włosy mi leciały jak szalone,kazdy dermatolog twierdzil,ze to lysienie androgenowe...stosowlam leki Loxon,Alpicort E ,pomagało bo zaczely odrastac ,a na czubku glowy zostala lysina. W koncu edyk-gin. doszedl do tego ,ze to prolaktyna powiekszona po obciazeniu 12 razy. Brałam bromergon 3 msc i pomogło,zaszłam w ciaze i wlosy przestały wypadac. Teraz jestem juz mama od 27 pazdziernika i od kilku dni leca znowu mi wlosy,po porodzie bylam u endykr i twierdzi,ze nie ma potrzeby kontroli prolaktyny,ale sama nie wiem. Rowniez zapisał Loxon i Alpicort e,to pomaga ,ale tam,gdzie wypadly to juz nie odrastaja,ale to juz inny problem.Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Mi gin tłumaczył,ze tabletki anty tworzą w organizmie sztuczną ciążę, wiec tak jak po tabletkach i po ciąży mogą wypadać włosy. Związane jest to wlasnie z podwyższonym jakimś hormonem, ale juz nie pamiętam ktorym. ;)To się nawet nazywa łysienie poporodowe i wiele kobiet tak ma. Szczerze to nie wiem czy można stosować ten szampon w ciąży, moim zdaniem tak. Ale warto by bylo wziac ze sobą szampon na wizytę do gin i sie skonsultować.
Mi po tych szamponach włoski ładnie odrastały. W pewnym momencie śmiesznie wyglądało, gdyż miałam taki odcinający się kilku centymetrowy pasek jakby odrostów na czubku głowy. Teraz ładnie sie wyrównało. Oczywiście tez ścięłam włosy tak o połowę. Mialam jakos do łopatek, a skróciłam je prawie do ucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 07:12
wredota lubi tę wiadomość
-
miszkaaa wrote:Znajoma poleciła mi niemiecki szampon Alcepin C1 z kofeiną,
-
miszkaaa wrote:tak Alpecin, pomyliłam się
-
A macie jakiś magiczny sposób, żeby nie osiwieć od tych starań? coś co działa? Mi koleżanka mówiła kiedyś, że jej babcia codziennie je rozdrobnione na proszek skorupki jajka, np. z jogurtem. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, może odkwasza organizm? W każdym razie babcia trzyma się dobrze i ma swój piękny brązowy kolor włosówhttps://davf.daisypath.com/zsHVp3.png
-
vanessa wrote:Miszkaaa a orientujesz sie gdzie te szampony można kupić w niemczech? czy w zwykłych supermarketach można je znaleźć czy raczej w aptekach, drogeriach?
z tego co się orientuje można go kupić w tamtejszym rossmannievanessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, pozwólcie, że powrócę do tematu i proszę Was o poradę. Od 6 miesięcy staramy się o dziecko, niestety na razie bezskutecznie. 3 miesiące temu dowiedziałam się, że mam niedoczynność tarczycy, miałam wysokie TSH, obecnie już od 1,5 miesiąca spadło do 1. Tydzień temu.mój mąż zauważył, że lysieje na czubku głowy... rzeczywiście tak jest :'( czy myślicie, że moje problemy z zajściem mogą być tym spowodowane? Jakie badania powinnam sobie jeszcze zrobić?Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
#30 lat #hashimoto #wegemama
-
Dziewczyny tak się wtrącę ja nie mam problemu z wypadaniem włosów. Ale chciałam coś dodać na temat łysienia na czubku głowy. Moja mam ma wyłysienie na czubku głowy i nie jest to spowodowane żadnymi brakami witamin, żadnymi niedoczynnościami itp... Ona ma wyłysienie od wsuwek i mocnego ściągania gumki do włosów. Uważajcie na to bo to strasznie osłabia włosy.
A teraz taka ciekawostka. Jeżeli na noc będziecie zwijać włosy w warkocz (nie za mocny) to włosy się regenerują i "szybciej" rosną to taka ciekawostka dla tych co chcą mieć długie włosy Ja mam włosy za tyłek, grube, gęste, puszyste... A profilaktycznie jak tylko wypadnie mi kilka włosków biorę skrzyp
Pozdrawiam was cieplutkoNadzieja umiera ostatnia! -
Mi włosy wypadały garściami, pomogła dopiero dieta zawierająca dużo żelaza, witamin i kwasu foliowego (wątróbki, mięso, buraki, zielone warzywa, orzechy).
Do tego masaż skóry głowy indyjskimi olejkami (Sesa, Amla), na pączątku leciały bardziej od masażu, ale teraz mam na całej głowie oprócz starych włosów dodatkowego "jeża" i druga grzywkę -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jeśli chodzi o problem z wypadającymi włosami, u mnie pomogła dieta wzbogacona o zielone warzywno-owocowe koktajle. Dodatkowo olejowanie włosów np. olejkiem kokosowym lub migdałowym. Olej z wiesiołka też super działa, na włosy, paznokcie ale też poprawia jakość śluzu płodnego Olej z wiesiołka przyjmuje się od rozpoczęcia miesiączki do wystąpienia owulacji. Używam szamponów i odżywek z naturalnych składników bez SLS-ów itp..
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 19:46 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 11 marca 2019, 09:42
Jestem ciężarną blondynką :)prowadze swojego bloga którego znajdziesz tutaj -
Moim zdaniem to tylko odpowiednia dieta w tym też zmniejszony stres da radę coś wskórać w tym zakresie. Z doświadczenia wiem, że te tabletki nic w zasadzie nie dają. Tak samo z różnymi sprejami. Tylko dieta jest sensowna.Mama Izki i Barta Zajmuje się blogowaniem w wolnych chwilach Blog Natalii