#problemy z którymi się zmagamy#w oczekiwaniu na dwie kreski@#
-
WIADOMOŚĆ
-
Multiwitamina wrote:Na betę ginie jutro i w poniedziałek 2gi raz. Mąż po nocy wracał zastał mnie ryczaca w kuchni. Sama mam do miasta nie jechać a on teraz śpi. Jutro. Wytrzymałam tyle to poczekam.
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrzePrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:Kochana ale wszystko dobrze u Ciebie? Czy coś się wali? Pamiętam jak najbardziej, pewnie nie tylko ja. Pisz jak masz problemy. Zawsze chociaż wysłuchamy
Nie wszystko w porządku. tyle ze mąż ma po zabiegu nadal słabe lipido i narazie przez to nie ma starań. w przeciągu 1-1,5 mies będziemy robić badania nasienia i iść na kontrole. po 5 latach mam juz naprawdę dosyć walki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 09:52
-
Adry wrote:akarolina, przede wszystkim pamiętaj, że to co piszemy na forum bazuje głownie na naszej wiedzy i doświadczeniu, nie jesteśmy lekarzami, nie możemy udzielić Ci porady medycznej ani wziąć za nią odpowiedzialności. Wszystkie swoje wątpliwości powinnaś konsultować z lekarzem, a jeśli nie jestes z niego zadowolona to dobrze byłoby pomyśleć o zmianie
temat prolaktyny to temat rzeka... jej zbyt wysoki poziom może świadczyć o różnych nieprawidłowościach (od lekkich zaburzeń po nawet gruczolaki), a tym samym skutecznie blokować zajście w ciążę. prolaktyna jest bardzo trudna do zbadania, gdyż jej poziom zmienia się w ciągu doby. aby mieć jakikolwiek pogląd o poziomie prolaktyny należy ja zbadać minimum 2 krotnie (najlepiej 3) na 7 dni przed spodziewanym okresem, czyli przykladowo przy cyklach 28 dniowych w 21 dniu), są tez lekarze, ktorzy zalecają badanie w 3 dniu cyklu, prolaktyna ma wtedy inne normy. generalnie jest dużo informacji na ten temat w internecie więc nie będę sie aż tak zagłębiać.
dzień przed badaniem najlepiej nie ćwiczyć i robić rzeczy obciążających organizm, nie współżyć, zjeść wieczorem coś lekkostrawnego, dobrze się wyspać na badanie isc zrelaksowanym miedzy 8-12 na czczo, jesli cos CIę zdenerwuje, moze dojsc do tzn piku, czyli wyrzutu prolaktyny, która może wyjść znacznie przekroczona (choć tak naprawdę jest w normie). Przy wyrzucie prolaktyny z kolei obnizany jest progesteron - bo jedno z drugim się wiąże i badanie pokaże bzdury. więc to, że wyszło CI 25 tak naprawdę nic nie znaczy
Aby moc cokolwiek powiedzieć o stanie zdrowia trzeba sobie przebadać hormony ogólnie, TSH, FSH, LH, AMH, progesteron, prolaktynę, dalej morfologia i cukier, trzeba przeanalizować czy coś się działo na podłożu ginekologicznym, czy przyjmuje się jakieś leki, przede wszystkim czy partner ma zdrowe nasienie. Bo Ty możesz się badać od a do z,a przyczyną niepowodzen moze byc maż.
jeśli staracie się od niedawna, to chyba nie ma jeszcze powodów do niepokoju. Wyznacz sobie owulację i działajcie NIe wiem czy pomogłam, ale nic mądrzejszego nie przychodzi mi teraz do głowy
Dziękuję bardzo za tak wyczerpująca wiadomość. W Międzyczasie rownież trochę poczytałam i się dzięki temu uspokoiłam. Badania robiłam po niemal nieprzespanej nocy, 10 godzinnej jeździe co prawda jako pasażer, No ale nie wróżę tu dobrych wskaźników.
Oczywiście nie wykluczam, ale rownież podchodzę z dystansem. Najpierw powtórzę badanie w odpowiednich warunkach.
Adry lubi tę wiadomość
-
Cały dzień nie miałam czasu zajrzeć a tu taka wiadomość! Multiwitamina gratulacje trzymam kciuki za bete, ale ładna kreska to raczej tylko formalność jeszcze raz gratuluję
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:5 lat to naprawdę długo...Mam nadzieję że wyniki wyjdą jak najlepsze.
Jedyne co Ci powiem to nie wolno wam się załamać.
Aha i zacznijcie pić zioła, mogą wam pomóc.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Multiwitamina wrote:Codziennie. Pije się je na 2 sposoby. Albo 3 cykle i miesiąc przerwy. Albo do owulacji i przerwa. Ja wybrałam ta pierwsza opcję bo miałam bezowulacyjne
Multiwitamina lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Multiwitamina wrote:Właśnie się zbieram. Mam nadzieję że wynik dziś ..no zobaczymyPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
ja byłam u endokrynologa, zobaczyła wyniki, powiedziała, że muszę iść z tym do ginekologa i dała mi lentrox 50 i mam zacząć brać. Za 3 miesiące zbadać tsh chyba, że wcześniej zajdę w ciążę to mam się od razu pojawić. Raczej nic niepokojącego nie widzi w hormonach, mówiła, że niziutki estradiol, ale mam iść z tym do ginekologa. Więc czekam do czwartku i zobaczymy.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Cześć dziewczyny! Z mężem staramy się od ponad 1,5 roku. Wyniki hormonalne moje i męża w normie, podobnie nasienie ok. Hsg ok. Mimo to dostałam bromocorn na prolaktynę i duphaston od połowy cyklu (jestem w trakcie 3 cyklu). Jestem 6 dzień na duphastonie i już wiariuje, najchętniej już zrobiłabym test chociaż wiem że to za wcześnie. Stres mnie zżera. Do tego wykryto u mnie przepuklinę kręgosłupa, w poniedziałek idę na wizytę do ortopedy (straszny palant), boje się że przepisze mi leki lub fizykoterapie po których trzeba będzie wstrzymać staraniaHsg prawidlowe
Nasienie ok
Hormony pod ?
Duphaston+bromocorn
20cs -
Multiwitamina wrote:Nie mam jeszcze ;/
Co do wizyty jesteś zadowolona? Uspokoiła cie ?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱