Forum Starając się - ogólne Progesteron 22dc
Odpowiedz

Progesteron 22dc

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • PleySej Koleżanka
    Postów: 41 13

    Wysłany: 19 lipca 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    wedlug mnie dobry wynik..\
    ja miałam 0,10 :/
    Serio hm to skąd plamienia...

  • anka Autorytet
    Postów: 6078 2607

    Wysłany: 20 lipca 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie ma bardzo niski wynik to plamenia wystepuje to jest zaburzenie fazy lutealnej.. teraz dodatkowy problem bo juz nie mam 16 dni okresu :/

    3 rok starań.
    A 👱‍♀️
    •HPV + dla DNA któregokolwiek z typów (31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68)
    Teraz cytologia w normie .
    • AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    • MTHFR HOMO ❌
    • PAI HETERO ❌
    • Jajowody drożne .✔️
    • Insulinooporność- homa 6,20 ❌-> 4,83 ❌
    • DHEAS-O4 -19,66 (2,68-9,23)❌
    • Panel tarczycowy ✔
    • Hiperinsulinemia❌
    • panel krzepliwości ✔
    • Ana1 - ✔
    • MUCHA ✔
    • Antykogulant tocznia ✔
    • Przeciwciała antyfospolidowe ✔

    M 🧔
    •Parametry nasienia w normie.✔
    •Fragmentacja 9 % ✔
    ____________

    26.01 IMMUNOLOG
    PRZEPRWA W STARANIACH.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 lipca 2019, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia przy niskim progesteronie nazywany niedomoga lutealna więc- Jak najbardziej u autorki może to być przyczyna. Nie odstawiaj luteiny przed @ w dzień terminu zrób test i wtedy jak będzie negatyw odstaw , jak pozytyw to kontynuuj:-)
    Kontroluj kiedy masz owulacje zeby jej luteina nie zablokować

    Niezwykła lubi tę wiadomość

  • anka Autorytet
    Postów: 6078 2607

    Wysłany: 20 lipca 2019, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety teraz nic nie biore mialam duphaston na pol roku babka nie mowila zebym kontynowala bo cykle miałam regularne..
    a owulacji nie przechodze :/

    3 rok starań.
    A 👱‍♀️
    •HPV + dla DNA któregokolwiek z typów (31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68)
    Teraz cytologia w normie .
    • AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    • MTHFR HOMO ❌
    • PAI HETERO ❌
    • Jajowody drożne .✔️
    • Insulinooporność- homa 6,20 ❌-> 4,83 ❌
    • DHEAS-O4 -19,66 (2,68-9,23)❌
    • Panel tarczycowy ✔
    • Hiperinsulinemia❌
    • panel krzepliwości ✔
    • Ana1 - ✔
    • MUCHA ✔
    • Antykogulant tocznia ✔
    • Przeciwciała antyfospolidowe ✔

    M 🧔
    •Parametry nasienia w normie.✔
    •Fragmentacja 9 % ✔
    ____________

    26.01 IMMUNOLOG
    PRZEPRWA W STARANIACH.
  • PleySej Koleżanka
    Postów: 41 13

    Wysłany: 21 lipca 2019, 00:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Plamienia przy niskim progesteronie nazywany niedomoga lutealna więc- Jak najbardziej u autorki może to być przyczyna. Nie odstawiaj luteiny przed @ w dzień terminu zrób test i wtedy jak będzie negatyw odstaw , jak pozytyw to kontynuuj:-)
    Kontroluj kiedy masz owulacje zeby jej luteina nie zablokować
    Te kontrolowanie to już problem sama nie wiem co będzie lepsze czy ja brać czy olac

  • niutek87 Autorytet
    Postów: 442 1012

    Wysłany: 21 lipca 2019, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wiele sposobów,żeby kontrolować temperatura, śluz, testy owulacyjne. Tylko to wymaga więcej uwagi i czasu.

    1usa3e5e3qvfg5wo.png
    2nn343r8pn0it7h3.png
    [*] Aniołek 7tc 08.2017

    Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • anka Autorytet
    Postów: 6078 2607

    Wysłany: 21 lipca 2019, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej iść na monitoring cyklu testy zawodzą

    3 rok starań.
    A 👱‍♀️
    •HPV + dla DNA któregokolwiek z typów (31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68)
    Teraz cytologia w normie .
    • AMH 1,26 --> 1,98 ✔️
    • MTHFR HOMO ❌
    • PAI HETERO ❌
    • Jajowody drożne .✔️
    • Insulinooporność- homa 6,20 ❌-> 4,83 ❌
    • DHEAS-O4 -19,66 (2,68-9,23)❌
    • Panel tarczycowy ✔
    • Hiperinsulinemia❌
    • panel krzepliwości ✔
    • Ana1 - ✔
    • MUCHA ✔
    • Antykogulant tocznia ✔
    • Przeciwciała antyfospolidowe ✔

    M 🧔
    •Parametry nasienia w normie.✔
    •Fragmentacja 9 % ✔
    ____________

    26.01 IMMUNOLOG
    PRZEPRWA W STARANIACH.
  • PleySej Koleżanka
    Postów: 41 13

    Wysłany: 21 lipca 2019, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mi się dziewczyny nie chce tego obserwować heh

  • niutek87 Autorytet
    Postów: 442 1012

    Wysłany: 22 lipca 2019, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mojego Skarba staraliśmy się 5 lat, pomiary temperatury zawodziły dopiero model creighton i odpowiednie leczenie pomogło.

    1usa3e5e3qvfg5wo.png
    2nn343r8pn0it7h3.png
    [*] Aniołek 7tc 08.2017

    Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • niutek87 Autorytet
    Postów: 442 1012

    Wysłany: 22 lipca 2019, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój poziom progesteronu w 22 DC może być tak niski,bo owulacja mogła być kilka dni wcześniej. Warto jeszcze kilka dni później powtórzyć badanie i wynik może być wyższy.

    1usa3e5e3qvfg5wo.png
    2nn343r8pn0it7h3.png
    [*] Aniołek 7tc 08.2017

    Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 22 lipca 2019, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    O mojego Skarba staraliśmy się 5 lat, pomiary temperatury zawodziły dopiero model creighton i odpowiednie leczenie pomogło.
    Co to za model? Nie słyszałam o tym

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • niutek87 Autorytet
    Postów: 442 1012

    Wysłany: 22 lipca 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polega na obserwacji śluzu i wydzielin, nie mierzy się temperatury. Na specjalną kartę nakleja się naklejki i odpowiednimi symbolami zaznacza co w danym dniu się zaobserwowało. Kartę prowadzi się pod okiem instruktora modelu creighton. Ten sposób obserwacji stosowany jest w naprotechnologii. Jak się ma przynajmniej 3 cykle obserwowane to do lekarza naprotechnologa można i on może wiele z karty wyczytać ( niedomoge lutealną, endometrioza, poronienia na wczesnym etapie, itp.). Polecam tutaj na forum wątek metoda naprotechnologii tam można się więcej dowiedzieć.

    1usa3e5e3qvfg5wo.png
    2nn343r8pn0it7h3.png
    [*] Aniołek 7tc 08.2017

    Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ