Prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina28makuszek wrote:O widze że ten sam problem co ja.Ja też brałam bromergon ale potem przestałam bo lekarz stwierdził że już napewno jet ok tylko zapomniał mi zrobic badań
Ja jeszcze mam leki, sama chce odstawić, dlatego chce sobie zrobić badania. -
Rewelka jak przestałam brać leki obniżające prolaktynę sama, miałam dość, rok starań i nic, choć pięknie parlodel wyregulował mi mój rozszalały hormon przy minimalnej dawce. Lekarz zalecił mi brać leki, aż do skutku - ciąży. A jako miałam podgląd cykli owulacji (również te z przed zażywania leku) i było wszystko ok, więc sama stwierdziłam, że prolaktyna nie może grać tu roli i odstawiłam proszki. No i nowy lekarz, tym razem specjalista od leczenia niepłodności powiedział mi, że zasadne jest abym obniżała prolaktynę, więc nie wiem czy warto jest odstawać lek. Pozdrawiam.Fasolka
-
Mili wrote:Rewelka jak przestałam brać leki obniżające prolaktynę sama, miałam dość, rok starań i nic, choć pięknie parlodel wyregulował mi mój rozszalały hormon przy minimalnej dawce. Lekarz zalecił mi brać leki, aż do skutku - ciąży. A jako miałam podgląd cykli owulacji (również te z przed zażywania leku) i było wszystko ok, więc sama stwierdziłam, że prolaktyna nie może grać tu roli i odstawiłam proszki. No i nowy lekarz, tym razem specjalista od leczenia niepłodności powiedział mi, że zasadne jest abym obniżała prolaktynę, więc nie wiem czy warto jest odstawać lek. Pozdrawiam.
mi leki odstawił lekarz ale nie zrobił badań dlatego jestem na niego złaPaulina 28maluszek -
Paulina28makuszek wrote:no a mi lekarz odrzucił bo stwierdził że już jest ok ale badań nie zrobiłFasolka
-
Współczuje tak nieodpowiedzialnego lekarza, który bez badan odstawia lek.
Tak jak piszecie, jak sie nagle odstawi bromka czy podobne, to prolaktyna lubi szybko wskoczyć na wysoki poziom.
A już zwłaszcza, jak się odstawi nagle, zamiast powoli zmniejszac dawkę.
Prolaktynę zbijać trzeba. Bo nawet jeśli jajeczka rosną, jest owulacja i wszystko wygląda pięknie. to te jajeczka moga być ponoć słabej jakości przez prolaktynę. W cięższych przypadkach nie pękają, albo nie rosną wcale.
Zatem polecam zbijanieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 17:54
-
nick nieaktualnyJa też miałam wysoką i byłam na bromku w czasie starań, a teraz w ciąży lekarz jak zobaczył świeże badania stwierdził że poki co muszę nadal brać i powoli do końca pierwszego trymestru może odstawimy.
Nie chce po prostu ryzykować że jak nagle odstawimy to znów podskoczy a to jak wiecie grozi Maleństwu...
Niestety teraz wyjątkowo fatalnie się po nim czuję.. -
nick nieaktualny
-
dziewczyny a ja zrobiłam badanie prolaktyny w 21 dc i wyszła 35, norma do 25, ginekolog uświadomiła mnie, że powinnam zrobić je w 3dc i powiedziała, ze prawdopodobnie będzie w normie? dodała, że przy wysokiej prolaktynie często nie dochodzi do owulacji, a u mnie jest potwierdzona monitoringiem?powtórze badania w nowym cyklu:)