Przygody tytułowej "Bożeny"
-
WIADOMOŚĆ
-
Martt95 wrote:Jasne że mozesz ale na nie wiem jak 🤣🤣
musicie dodać się do przyjaciółek. Ja też Ci wysłałam zaproszenie aby łatwiej mi było podglądać Twój wykres
Musisz wejść w wiadomości -> zaproszenia
edit: aaaaa Ty nie mierzysz temp 🙈🙈🙈 a nie mierzyłaś wcześniej ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 22:45
-
Joan wrote:musicie dodać się do przyjaciółek. Ja też Ci wysłałam zaproszenie aby łatwiej mi było podglądać Twój wykres
Musisz wejść w wiadomości -> zaproszenia
edit: aaaaa Ty nie mierzysz temp 🙈🙈🙈 a nie mierzyłaś wcześniej ?
Co cykl mówię sobie że zacznę... Tak że tego 😄Joan lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Joan wrote:szkoda
ja dużo więcej wiem jak mierzękiedy owulacja, kiedy @, ile dpo jestem
wszystko czarno na białym
Widzę wasze cykle i wam zazdroszczę tego że macie wszytsko pięknie opisane. Może zacznę w tym cyklu 🤔 zamwoie wkoncu ten termometr ale to będzie trzeba jeszcze testy ciążowe bo jak bez 🤪Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt95 wrote:Ale jaja 🤣🤣 nie widziałam tego 😄
Lori wysłałam ci zaproszenie 😎
Ja w tym cyklu olałam mierzenie ale chcę wrócić w następnym. To tyle informacji daje, chociaż wkurzające jest to jak się człowiek obudzi w nocy i potem nie wiadomo co z temperaturą.Starania o pierwsze dziecko
Badania: Glukoza 90,10 mg/dl ❌; Insulina 13,4 µIU/ml❌; Prolaktyna 30,45 ng/ml ❌; TSH 1,245 ✅; FT4 0,97 ng/dl ✅; FT3 4,72 pmol/l ✅; anty-TPO 575,13 IU/ml ❌; USG tarczycy ✅; Progesteron - 16,43 ng/ml ✅, Ferrytyna 82,2 ng/mL ✅; Witamina B12 372 ph/mL ✅; Kwas foliowy 33,00 ng/mL ❌; 17-OH Progesteron 3,49 ng/ml ❌; SHBG 18,92 nmol/l ❌; Testosteron 65,43 ng/dl ❌; Androstendion 7,64 ng/ml ❌
hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon
IO - metformina
Suplementy: wit. D, wit. C, Proovulin, wit. B Complex -
Lori05 wrote:
Ja w tym cyklu olałam mierzenie ale chcę wrócić w następnym. To tyle informacji daje, chociaż wkurzające jest to jak się człowiek obudzi w nocy i potem nie wiadomo co z temperaturą.
to zależy jak się budzisz i o której w nocy. Można ewentualnie dać jako ignorowaną.Lori05 lubi tę wiadomość
-
Joan wrote:to zależy jak się budzisz i o której w nocy. Można ewentualnie dać jako ignorowaną.Starania o pierwsze dziecko
Badania: Glukoza 90,10 mg/dl ❌; Insulina 13,4 µIU/ml❌; Prolaktyna 30,45 ng/ml ❌; TSH 1,245 ✅; FT4 0,97 ng/dl ✅; FT3 4,72 pmol/l ✅; anty-TPO 575,13 IU/ml ❌; USG tarczycy ✅; Progesteron - 16,43 ng/ml ✅, Ferrytyna 82,2 ng/mL ✅; Witamina B12 372 ph/mL ✅; Kwas foliowy 33,00 ng/mL ❌; 17-OH Progesteron 3,49 ng/ml ❌; SHBG 18,92 nmol/l ❌; Testosteron 65,43 ng/dl ❌; Androstendion 7,64 ng/ml ❌
hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon
IO - metformina
Suplementy: wit. D, wit. C, Proovulin, wit. B Complex -
Ojej ile nadrabiania was miałam 🙈
Widzę że dużo z was ma problemu z cukrami🤔
Ciekawi mnie czy problemy typu cukrzyca mogą być dziedziczne z pokolenia na pokolenie🤔
My z małżem skoczyliśmy na małe zakupy🙈 niby nie kupiłam jakoś zbyt wiele ale ceny jak z kosmosu.
Przy okazji zachaczylam aptekę i kupiłam test niech leży może się przyda w następnym cyklu z Lamettaa wy jakie testy zamawiacie. Ktoś mi mówił że niektóre pokazują kreskę mimo że nie ma ciąży 🤔 nie miałam jak dotąd okazji testować bo okres zawsze był po duphastonie a owulacji nigdy nie było🙈
32cs😔
Brak owulacji,
Pcos
Leki od następnego cyklu: lamette, Wit D i K, inofem. -
Lori05 wrote:Zazwyczaj 3:13 a temperaturę mierzę o 5:30 więc wtedy pozostaje tylko ignorowana.
no ale budzisz się tak, że np wstajesz siku czy coś ? czy budzisz się i od razu zasypiasz ? bo jak to drugie to nie brałabym tego pod uwagę
a pytanie drugie: serio 3:13 ? trochę creepy -
Martt95 wrote:Joan a to jak się wstanie na siku to temperatura później może nie być wiarygodna? 🤯
Nie orientuje się dokładnie, bo ja mam sen mocny i ciężko mnie obudzić. Sikać też rzadko wstaje. -
Joan wrote:To chyba powinno być ileś godzin nieprzerwanego snu. Trzy ? Sześć ?
Nie orientuje się dokładnie, bo ja mam sen mocny i ciężko mnie obudzić. Sikać też rzadko wstaje.
No muszę spróbować z tym mierzeniem, myślę że pierwsze dwa cykle będą dla mnie ciekawe 🙈 zamaist iść spać to oglądam wasze temperatury 🤦 w trakcie @ nie trzeba mierzyć, dobrze wiedzę? 🤔Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt95 wrote:No muszę spróbować z tym mierzeniem, myślę że pierwsze dwa cykle będą dla mnie ciekawe 🙈 zamaist iść spać to oglądam wasze temperatury 🤦 w trakcie @ nie trzeba mierzyć, dobrze wiedzę? 🤔
Ja nie mierze w trakcie @ bo mierzę w Bożenie. Pierwszy cykl mierzyłam w ustach, ale wykres był dużo bardziej chaotyczny.
Odkąd mierzę w Bożenie wykres zupełnie inaczej wygląda. Jest ewidentnie I i II faza cyklu. Owulacja a po równo 14 dniach @. Ostatnio of wyznaczył mi ovu na 11 DC. 12 DC rano byłam u gina i byłam po owulacji. Tym bardziej że FL trwała też 14 dni także myślę, że jest to bardzo wiarygodna metoda. Przynajmniej u mnie.
Martt skoro masz wykupiony premium a nie zaznaczasz temp to w sumie bez sensunic Ci za bardzo innego to premium nie daje.
Ja próbowałam innych aplikacji do wpisywania temp ale jednak OF jest najwygodniejsze.
Ważne aby termometr wskazywał dwa miejsca po przecinku.Martt95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie mierze temp bo czuję że wtedy bym sfiksowala calkowicie, testów też nie robię bo zawsze mi wtedy smutno, a wiem że nic z tego skoro przez 3 lata się jeszcze nie udaloIVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)