Przygody tytułowej "Bożeny"
-
WIADOMOŚĆ
-
madziulix3 wrote:A Lametta może przyspieszyć bardzo owulacje? Zawsze mi się wydaje ze mam 11-12 dc a boje się ze teraz jak pójdę będzie już po ☹️
Madzia, nie myśl za dużo. Będzie dobrze, jutro się wszystko wyjaśni. Niech jajca rosną, stres i zamartwianie im nie pomoże :*madziulix3, Joan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ZielonaHerbata wrote:Ale przecież jeszcze wczoraj wszytskie pisalyscie razem z miki, tyle stron razem zrobilyscie.Dlaczego dziś taka reakcja? Ok, udało się jej w 1cs. Ale przecież skąd ona mogla o tym wiedzieć ? Przecież pewnie sama się nie spodziewała,że od razu w pierwszym cyklu ujrzy dwie kreski.
Pewnie myślała,że zabawi tutaj dłużej a udalo się za pierwszym razem.
Myślę,że nie zrobiła tego celowo. Co innego jak ktoś zakłada konto i jedyny post,to wrzucenie pozytywnego testu.
Też mi ciężko, coraz częściej mam wrażenie,że nigdy nie zobaczę dwóch kresek.
Wiem,że te ciążę z 1cs nie są dla nas łatwe.
Moja szwagierka i moja bratowa zaszły właśnie w 1cs. Zostałam tylko ja, i to najstarsza a dwóch kresek ani widu ani słychuTakże nie dziwię się, że nie każdemu się to spodobało. Nikt nie życzy jej źle i to nie kwestia zazdrości, nam po prostu jest przykro przez brak empatii i brak szacunku dla osób, którzy mają gorzej. To trochę jak kopanie leżącego. Nie wypada tak robić , ale z drugiej strony co może wiedzieć o upadku ten , który nigdy nie upadł ? No właśnie..
madziulix3, ZielonaHerbata, Joan, Kitka_87, Martt95 lubią tę wiadomość
-
A pro po głupich komentarzy o których rozmawialiśmy wczoraj. Byliśmy u mamy starego i przyjechali jego ciocia z wujkiem. Pytają się czyj pies. My mówimy że nasz. No i super delikatny i kulturalny komentarz: "dziecko byście sobie sprawili a nie psa"
Aha...
Bardziej mnie wkurzył ten komentarz niż zrobił przykrość.
I co najlepsze to te wszystkie teksty to są zawsze od rodziny po stronie starego. -
ZielonaHerbata wrote:U mnie 28dc. Zero zwiastunów 🐒Owu prawdopodobnie byla 20-21dc.
Coś czuję,że będę miała rekordowo długi cykl.
Zastanawiam się,czy nie zaczac brać Castangusa na wyregulowanie cykli.
Kiedyś brałam, może za krótko bo nie zauważyłam żeby skrócił cykl. Wtedy też bez mety byłam, jajka inaczej pracowały. Opakowanie leży w szyfladzie jeszcze całe. Ale duuuzo jest pozytywnych opini o nim. Skraca cykle, obniża prolaktyne, jak mi gin powie że moja trochę za wysoko to sama może zacznę go brać.Starania 09.2016
metformina, inofem, wit d, omega, wit c, b12, lametta, luteina,
08.07.20
Homocysteina- 5,28 qmol/l (4,44-13,56)
ANA1- ujemny
Przeciw plemnikom- ujemny
PAI-1 homo
mthfr 677C>T hetero
mthfr 1298A>C hetero
11.07.20- Prog- 7.68 bez lutki
12.19-histerolaparoskopia: niedrożna lewa strona, 1.5x2cm polip
07.19- AMH 4,72
20.07- 1dc
2-6dc lametta
4dc- prolaktyna 14.54
11dc- prawa 8mm, lewa 15mm, endo 5.5mm
18dc- prawa nic, lewa 14-15mm WTF?
18dc- prog <<0.050 brak owulki
19-28dc- luteina
24-30dc plamienie -
madziulix3 wrote:Jutro a to będzie 11dc 😳😏
To może akurat będziesz tuż przed albo tuż po
OF przez tą wczesną owulację twierdzi, że mój cykl będzie trwał 22 dni 😜
I to jest plus wykresów, bo tak bym schizowała co taki krótki cykl.
Minus całej sprawy jest taki, że przez to hsg będzie szybciej 🤪madziulix3 lubi tę wiadomość
-
Joan wrote:A pro po głupich komentarzy o których rozmawialiśmy wczoraj. Byliśmy u mamy starego i przyjechali jego ciocia z wujkiem. Pytają się czyj pies. My mówimy że nasz. No i super delikatny i kulturalny komentarz: "dziecko byście sobie sprawili a nie psa"
Aha...
I co najlepsze to te wszystkie teksty to są zawsze od rodziny po stronie starego.
Ja zaczne zaraz odpowiadać tak samo bezpośrednio jak i oni.
Ps. Jesteśmy z psem u teściów na działce, właśnie sekunde temu tesciowka do m "tatuś no pobaw się, synuś chce się bawić" 🤦♀️ ma wybaczone i bez mojej riposty bo na kacu jestStarania 09.2016
08.07.20
ANA1- ujemny
PAI-1 homo
mthfr 677C>T hetero
mthfr 1298A>C hetero
07.19- AMH 4,72
20.07- 1dc
2-6dc lametta
4dc- prolaktyna 14.54
11dc- prawa 8mm, lewa 15mm, endo 5.5mm
18dc- prawa nic, lewa 14-15mm WTF?
18dc- prog <<0.050 brak owulki
19-28dc- luteina
24-30dc plamienie -
Joan wrote:A pro po głupich komentarzy o których rozmawialiśmy wczoraj. Byliśmy u mamy starego i przyjechali jego ciocia z wujkiem. Pytają się czyj pies. My mówimy że nasz. No i super delikatny i kulturalny komentarz: "dziecko byście sobie sprawili a nie psa"
Aha...
I co najlepsze to te wszystkie teksty to są zawsze od rodziny po stronie starego.
To my takie komentarze mieliśmy jak zdecydowaliśmy się na kota 😁😁😁 -
Polusia wrote:Ja zaczne zaraz odpowiadać tak samo bezpośrednio jak i oni.
Ps. Jesteśmy z psem u teściów na działce, właśnie sekunde temu tesciowka do m "tatuś no pobaw się, synuś chce się bawić" 🤦♀️ ma wybaczone i bez mojej riposty bo na kacu jest
Ja tam zawsze gadam, że mój pies to mój synuś i taki synuś mi wystarcza. -
ZielonaHerbata wrote:To my takie komentarze mieliśmy jak zdecydowaliśmy się na kota 😁😁😁
Dla mnie takie komentarze są żałosne i świadczą o braku inteligencji osoby komentujacej w ten sposób.Susanne, ZielonaHerbata, Martt95, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Joan wrote:Zachęcam, zachęcam
Krótszy cykl - mniej czekania na 🐒 - więcej szans na 🤰
Pamiętam jak brałam wcześniej, to mi właśnie ładnie skrócił cykle i to mi się mega podobalo.
Ale F kazał odstwic więc odstwilam. I żałuję tej decyzji ale chciałam być dobra i posłuszna pacjentka 😁
Ale póki co zostanę na samym Inofemie a Castangusa sobie odpuszczę. -
Joan wrote:Ja tam zawsze gadam, że mój pies to mój synuś i taki synuś mi wystarcza.
Ja mówię psinuś do naszego owszem. Ale tu akurat była cięta po tym jak opowiadała o przyjaciółce co jest babcią maleństwa 😅
W sumie oberwało jej się kiedyś ostro ode mnie, za rozpowiadanie obcym ludziom o naszych staraniach. Od tego czasu mam w miarę spokój jak ją zjebałam konkretnie a na koniec powiedzialam że może być i tak że się nie doczekamy i co wtedy. Zamknęła paszczę jak nigdy 🤣Starania 09.2016
08.07.20
ANA1- ujemny
PAI-1 homo
mthfr 677C>T hetero
mthfr 1298A>C hetero
07.19- AMH 4,72
20.07- 1dc