X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakiś dobry filtr spf 50 lub 30 ?
    Cały czas używam Avene- fajnie matuje a że mam tłustą cerę, to ładnie mi ją trzyma w ryzach. Ale mam ochotę na coś nowego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 14:40

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Cały czas używam Avene- fajnie matuje a że mam tłustą cerę, to ładnie mi ją trzyma w ryzach. Ale mam ochotę na coś nowego :P

Make me bio SPF30

ZielonaHerbata, Susanne lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Ulalallala ale burda! czytalam z zapartym tchem. No ale juz wszystko zostalo napisane, nie jebne sobie poemaciku.
    I tak najlepsze sa te co tu wchodza pytac o wózek. No ludzie zalozcie se swoj watek i tam zadajcie sobie pytania. I mnie akurat nie rusza to, ze "oj ona kupuje wózek a ja zajsc nie moge", tylko to, ze ludzie nie mysla na co wchodza, gdzie cos pisza, kogo pytaja o co. Burdel!
    Znow przywołam wizualizacje, ze jestesmy w kawiarni, gadamy, a wpada jakas poparzona laska z dupy i pyta jaki wozek ma kupic. Jakies dzień dobry, kim jesteś, pipo. Jakby tak kazdy użył mózgu zanim tu napisze, o to ja bym byla zadowolona. Z gory dziekuje.
    No i przestać kłamać z tym "podczytywaniem". Ja zanim napisalam na forum, 3 miesiace czytalam. Nie twierdze, ze trzeba, ale nie sciemniajcie ze podczytujecie, bo bedziemy Wam zadawac pytanka testujace Wasza wiedze i bedzie dupa blada.
    Ja zanim przystąpiłam do wątku IVF to przeczytałam 4265 stron wątku 🤣 Właśnie po to aby nie palnąć jakiejś głupoty i przy okazji była to dla mnie lektura, z której uzyskałam multum informacji co zdobić aby zwiększyć swoje szanse na udaną procedurę 😉 Nie przeczytałam tego w kilka dni... trochę czasu mi to zajęło, ale warto było się trochę poświęcić 😉

Susanne lubi tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Purito, najlepszy jaki stosowałam. Mam skore mieszana, wrazliwa i naczynkowa.

https://cosibella.pl/product-pol-1525-Purito-Centella-Green-Level-Unscented-Sun-SPF50-PA-Bezzapachowy-Krem-z-Filtrem-Przeciwslonecznym-60ml.html

Najbardziej polecane są filtry mineralne, ale jeszcze nie znalazłam takiego, który nie bieli.
    30spf to moim zdaniem za malo na lato, chyba ze naklada soe bardzo rowna i gruba warstwę. Zeby każdy mm skóry byl faktycznie chroniony spf z opakowania, trzeba nałożyć łyżeczkę do kawy filtru na sama twarz, nie licząc dekoltu i uszu :P

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png

Wysłany: 19 lipca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Purito, najlepszy jaki stosowałam. Mam skore mieszana, wrazliwa i naczynkowa.

https://cosibella.pl/product-pol-1525-Purito-Centella-Green-Level-Unscented-Sun-SPF50-PA-Bezzapachowy-Krem-z-Filtrem-Przeciwslonecznym-60ml.html

Najbardziej polecane są filtry mineralne, ale jeszcze nie znalazłam takiego, który nie bieli.
    30spf to moim zdaniem za malo na lato, chyba ze naklada soe bardzo rowna i gruba warstwę. Zeby każdy mm skóry byl faktycznie chroniony spf z opakowania, trzeba nałożyć łyżeczkę do kawy filtru na sama twarz, nie licząc dekoltu i uszu :P

Sus, właśnie słyszałam o tym purito,że jest bardzo polecany i się na niego czaje. Chyba go kliknę jednak.

Ja latem i wiosna używam spf 50. 30 na jesien i zimę.
    Filtry u mnie cały rok, tym bardziej,że mam skłonność do przebarwień i regularnie używam peelingów kwasowych.

klz9df9hix7ly771.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Sus, właśnie słyszałam o tym purito,że jest bardzo polecany i się na niego czaje. Chyba go kliknę jednak.

Ja latem i wiosna używam spf 50. 30 na jesien i zimę.
    Filtry u mnie cały rok, tym bardziej,że mam skłonność do przebarwień i regularnie używam peelingów kwasowych.
    Nie należy do najtańszych i jest skubany trudno dostępny, przynajmniej tu we FR, ale przy takiej patelni uzywam go solo i nawilza mój skomplikowany Ryjek, wchłania sie, nie wyświeca, no i przede wszystkim, co dla mnie jest najwazniejsze - nie zapycha i nie podraznia. Sa dwie wersje, zwroc sobie na to uwagę. Ja mam ta co Ci wyslalam, dla skóry wrażliwej, bezzapachowy.

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna.

Jestem pierdoła pierwsza klasa.

W czwartek dźgnęłam się nożyczkami w dłoń ( z dużą siłą)

Dzisiaj prawdopodobnie skręciłam kostkę ( nie mam pojęcia co sobie zrobiłam, taka sytuacja pierwszy raz u mnie). Brawo ja.

Siedziałam rano na podwórku z nogami wyżej. Chciałam wstać by zejść ze słońca. Okazało się że mi zdrętwiała noga. Jak chciałam zrobić krok to coś strzeliło. Głośno. Bolało ale po kilku minutach byłam w stanie chodzić.
    Jestem w stanie chodzić dalej. Boli mnie teraz delikatnie. Jak stanę inaczej, bądź kucam lub postawie nogę bardziej bokiem przeszyje mnie ból.
    Teraz poszłam znowu usiąść na dworzu. Patrzę a mam spuchniętą kostkę :/ posmarowałam altacetem i mam nadzieję że to wystarczy.

No kuźwa gratuluje sama sobie. Niczym słoń w składzie porcelany 😂

• Morwa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nadrobiłam was. Wczoraj cały dzień byliśmy w trasie. Odwiedziliśmy bliskich na cmentarzu i bliskich w ich domach . Zjadłam 3 obiady 🤣 bo każdy wciskał. Ana nie chciała wracać do domu bo tak jej się podobało, a najbardziej podoba jej się piesek mojej kuzynki. Na odchodne stwierdziła, że kuzynka jest za duża aby zmieścić się do naszego auta, ale piesek się zmieści bo jest mały. I tak spędziliśmy dobre 20 min na tłumaczeniu jej ,że nie można zabierać cudzego psa.. jakoś dotarło i obyło się bez płaczu. Piesek naprawdę jest boski. Nazywa się Bary a Ana mówiła na niego Barek 🤣
    Dzisiaj za to mam leniwy dzień. A jutro jedziemy do Świeradowa przejechać się kolejką gondolową 😁

Joan, Martt95, Susanne, Kitka_87 lubią tę wiadomość

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan faktycznie jesteś udana co to takich rzeczy, ja ogólnie jestem bardzo niezdarna, mam wrażenie zachowuje się jak słoń w składzie porcelany zawsze coś rozleje rozbije itd. na szczęście obywa się bez ofiar tylko rzeczy cierpią

Widziałam się dzisiaj z synem szwagra 3,5roku kochany dzieciak zawsze jak mnie widzi to do mnie lgnie a dzisiaj trochę mi się zrobiło smutno a trochę miło bo w pewnym momencie mówi do mnie a ty jesteś mama. I tak w sumie niby słowa 3 latka ale tak we mnie trafiły że może dziecko czuje że nadaje się na matke, a z drugiej strony że kiedy ja usłyszę mama od swoich dzieci 🙁

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak skrecic kostke wstajac z krzesla😁
    Joan moze odczyn jakies uroki, bo cos ostatnio pech Cie nie opuszcza 😵
    Mnie tam nie ruszaja wozki, najbardziej brzuchow nie lubie🥴😏
    A ja czytalam/slyszalam ze filtry sa bardzo niezdrowe..?🤕 Tylko nie podam zadnego wiarygodnego zrodla 💩

Joan lubi tę wiadomość

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • Blair_ Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy niedzieli 🙃

Goście pojechali wiec można się chillować resztę dnia.
    Nawet już drzemkę zaliczyłam.

Rano byliśmy w parku,spotkaliśmy się z znajomymi i ich córeczką i było ciężko. Szwagierka w ciąży,znajoma w ciąży,ich pierwsze dzieciaki wariowały po placu zabaw, w dodatku w samym parku masa kobiet w ciąży, ludzi z wózkami i małymi dziećmi.
    Czułam się jak taka czarna owca pośród stada białych owiec.
    I widzę że mąż czuje to samo. Kiedyś jeszcze pałał optymizmem i jak ja się załamywałam to on mnie podnosił na duchu a teraz widać że tez mu ciezko i przykro ze nam nie jest dane jeszcze.

Na dodatek jutro dowiemy się więcej na temat wyników badania nasienia i moich wyników krwi.
    Od kiedy stary dostał smsa w piątek wieczorem ze muszą z nim porozmawiać na temat jego wyników cały czas o tym myślimy i się martwimy.
    Chociaż z drugiej strony cieszę się że wkoncu dowiemy się co może być powodem naszych niepowodzeń.
    W całych tych staraniach najgorsza dla mnie jest niewiedza tego co jest nie tak i jak sobie pomóc.

Starania o pierwsze 👶 od listopada 2017

Zaczynamy badania w UK 🩺💉🩸

💊 Ja : Wit B complex z folianem i Wic C, Wit E,Wit D,Omega 3-6-9,Q10,Maca & Niepokalanek

💊 On : Wit E,Omega 3-6-9,Maca

+ Conceive Plus żel

Wysłany: 19 lipca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Kurna.

Jestem pierdoła pierwsza klasa.

W czwartek dźgnęłam się nożyczkami w dłoń ( z dużą siłą)

Dzisiaj prawdopodobnie skręciłam kostkę ( nie mam pojęcia co sobie zrobiłam, taka sytuacja pierwszy raz u mnie). Brawo ja.

Siedziałam rano na podwórku z nogami wyżej. Chciałam wstać by zejść ze słońca. Okazało się że mi zdrętwiała noga. Jak chciałam zrobić krok to coś strzeliło. Głośno. Bolało ale po kilku minutach byłam w stanie chodzić.
    Jestem w stanie chodzić dalej. Boli mnie teraz delikatnie. Jak stanę inaczej, bądź kucam lub postawie nogę bardziej bokiem przeszyje mnie ból.
    Teraz poszłam znowu usiąść na dworzu. Patrzę a mam spuchniętą kostkę :/ posmarowałam altacetem i mam nadzieję że to wystarczy.

No kuźwa gratuluje sama sobie. Niczym słoń w składzie porcelany 😂

Joan, nie zostaje mi nic innego jak dołączyć się do gratulacji 😅😅

Mam nadzieję,że to jednak małe stłuczenie i szybko Ci przejdzie.

Joan lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 19 lipca 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Nie należy do najtańszych i jest skubany trudno dostępny, przynajmniej tu we FR, ale przy takiej patelni uzywam go solo i nawilza mój skomplikowany Ryjek, wchłania sie, nie wyświeca, no i przede wszystkim, co dla mnie jest najwazniejsze - nie zapycha i nie podraznia. Sa dwie wersje, zwroc sobie na to uwagę. Ja mam ta co Ci wyslalam, dla skóry wrażliwej, bezzapachowy.

Ja często robię zakupy na cosibella i widzę,że jest dostępny 😊
    Fakt, nie jest tani ale dla mnie ochrona UV jest bardzo ważna i uważam,że jesli chodzi o pielęgnację, to akurat na spf nie ma co oszczędzać.

Ogólnie moja skóra jest mega wymagająca i ciężko jej dogodzić🥴🥴
    Mam ochotę na zmianę pielęgnacji. Jakbyś miała coś jeszcze do polecenia ,to mów 😁

Ja ogólnie używam głównie Madary , the ordinary, resibo.

klz9df9hix7ly771.png
  • Polusia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na działce dalej, miało od 15 padać a tu grzeje ładnie. Na obiadek burger wołowy z grilla. Po jedzonku oczywiście godzinka dla słoninki i drzemka, wstaje idę siku a tu plamie. Więc na noc menda będzie 😁 jakoś wyczekuję jej z utęsknieniem.
    Nowa menda, nowy cykl, nowe postanowienia, nowa ja 🙃

Joan co do teściówki to tak... Na imprezie rodzinnej starej babie, sąsiadce tal w ogóle mówi o naszych staraniach. Wtedy pękłam i taką wiązankę jej powiedziałam (grzecznie, ale dosadnie, a ja umiem szpile wbić ojjjj umiem 😈). Że ją zatkało i od tej pory trzyma język za zębami z jakimikolwiek informacjami na nasz temat 😁 to osoba która dużo mówi ale jak jej się uwagę zwróci to obraca kota ogonem i z siebie ofiarę robi i ryczy beczy płacze i co ino... Do tej pory mi wypomina niby z żartem, jak jej się sprzeciwiłam. A sytuacja taka. Remont pierwszego mieszkania, wynajmowanej kawalerki. Wracam że szkoły, wchodze do siebie i ta z tekstem jakie by tu firanki ONA dała. Na co ja "a ja nie" 🤣🤣🤣 ot takie sprzeciwienie hahaha. A że ja z tych co se nie dadzą wejść na głowę to krótka piłka u mnie.

Joan, Martt95 lubią tę wiadomość

Starania 09.2016
    metformina, inofem, wit d, omega, wit c, b12, lametta, luteina,

08.07.20
    Homocysteina- 5,28 qmol/l (4,44-13,56)
    ANA1- ujemny
    Przeciw plemnikom- ujemny
    PAI-1 homo
    mthfr 677C>T hetero
    mthfr 1298A>C hetero

11.07.20- Prog- 7.68 bez lutki
    12.19-histerolaparoskopia: niedrożna lewa strona, 1.5x2cm polip
    07.19- AMH 4,72

20.07- 1dc
    2-6dc lametta
    4dc- prolaktyna 14.54
    11dc- prawa 8mm, lewa 15mm, endo 5.5mm
    18dc- prawa nic, lewa 14-15mm WTF?
    18dc- prog <<0.050 brak owulki
    19-28dc- luteina
    24-30dc plamienie
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    . A jutro jedziemy do Świeradowa przejechać się kolejką gondolową 😁

Bardzo lubię Świeradów 🙈 za dziecka bardzo dużo tam jeździlilam z rodzicami. Nie zapomnę jak raz wpadłam na wspaniały pomysł by zabrać (wtedy nie męża) na stok właśnie na gondole 🤣🤣🤣 dodam że pierwszy raz miał narty na nogach i szedł na pewniaka🤦.... Tak więc pierwszy i ostatni, cudem zjechał. A ja tylko jechałam i go nagrywałam bo myślałam że jajo zniosę 🤣🤣🤣 W tym roku też byliśmy w Świeradowie💚💚

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Joan Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polusia Ty jesteś ślązaczka ?

• Susanne Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ja często robię zakupy na cosibella i widzę,że jest dostępny 😊
    Fakt, nie jest tani ale dla mnie ochrona UV jest bardzo ważna i uważam,że jesli chodzi o pielęgnację, to akurat na spf nie ma co oszczędzać.

Ogólnie moja skóra jest mega wymagająca i ciężko jej dogodzić🥴🥴
    Mam ochotę na zmianę pielęgnacji. Jakbyś miała coś jeszcze do polecenia ,to mów 😁

Ja ogólnie używam głównie Madary , the ordinary, resibo.

Uwaga bedzie długo i nudno :D
    Jeżeli chodzi o pielęgnację, to ja od kilku lat używałam tylko naturalnych produktów. Bykam nakrecona jak katarynka. Z polskich to Vianek, Kinga Rusin, innych dr Hauschka, weleda. Sporo tego bylo, nie pamiętam nawet nazw. Bylo niby ok, czasem były zachwyty, ale w koncu skora sie buntowala. Cudowalam i z aloesem, i z olejami. No ale ciągle przesuszona, podrazniona i przetluszczona za razem. Mialam krotka przygodę z retinoidem (tym na recepte) i to było wielkie WOW, ale nie można stosować przy staraniach. W koncu trafiłam na artykuł o tym jak mogą działać te wszystkie ekstrakty w naturalnych kosmetykach, szczególnie na skórze wrażliwej, skłonnej do podrażnień i alergicznej. Ze nie zawsze *naturalne* znaczy *lagodniejsze*. Odstawiłam wszystko, kupiłam krem nawilżający z apteki, plyn do mycia i micelar (CeraVe). Do tego właśnie kilka porduktow the ordinary i moja skora odżywa. Wcześniej nie tolerowałam kwasow, teraz wreszcie widze ich działanie.
    Po tylu latach kombinowania, prostota okazała się rozwiązaniem. Proste składy, przebadane farmakologicznie, odpowiednie mycie, dobre nawilżanie, kwasik i SPF. Jeszcze sie czaje na witaminę C, ale wprowadzam powoli zawsze kazdy nowy produkt osobno.

Joan, ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Pewska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczne regularnie sie "wtracac" bo czytam sobie wątek codziennie po tajniacku :D szczegolnie w pracy. A dotad pisalam tylko o swoich badaniach, bo w sumie na razie nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia w leczeniu. Ja po prostu jak dotad nic nie robilam tylko czekalam, albo po poronieniu, albo po terapi tabsami, albo po prostu I bezskutecznie. Dopiero teraz sie za siebie wzielam. Takze jak by co to jestem i czytam :)

Joan, Susanne, Martt95 lubią tę wiadomość

2017 - syn 💙
    2019 - poronienie
    2020 - 2x cb
    2021 - cb

2021-
    08.07 - II 🍀
    9.07 - Beta 40 mlU 🍀
    12.07 - Beta 310 mlU 🍀
    15.07 - Beta 590 mlU
    19.07 - Beta 1200 mlU
    23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
    30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
    06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
    18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
    09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
    02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
    16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
    14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
    16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
    15.03 - córcia 💗

2023-
    16.06 - 10mm Cudu z ❤

preg.png[/url]
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan 🤣
    Mam nadzieje, ze jestes w jednym kawałku!

gallery_1449407923_573792.gif

Martt95, Joan, luthienn lubią tę wiadomość

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakiś czas mam fazę zwracania uwagi co używam to twarzy i włosów.

Na FB grupy twarzing i włosing były czytane.

Też lubię the ordinary. Najbardziej kwas migdałowy. Jednak skóra się do niego przyzwyczaja. Za pierwszym razem efekt wow.

Tych buteleczek wypróbowałam sporo. Krwawy peeling, amino acids, retinoidy, witamina C i sporo innych.

Używałam też do nawilżania olejków np z dzikiej róży plus aloes ( sam aloes może wysuszać skórę)

A skórę to mam chyba każdego typu po trochu 🙈 tłusta, sucha, naczynkowa, skłonna do wyprysków.

A moja skóra bardzo lubi krem clarena snail mucin krem ale ostatnio coś poszaleli, bo zamawiałam pierwszy po ok 100 zł a potem całkiem znikł i nagle pojawił się w cenie 180-200 zł :/
    I zrobiłam błąd bo kupiłam inny i moja skóra nie polubiła tego. Wysypało mnie. A miał być taki och ach.
    Znalazłam jednak mój krem za 150 zł i skóra odżyła znów i ładnie się goi.

A z szamponów bez slsow lubię petal fresh grape seed i olive oil. Dostępny niestety tylko w rossamannie ale zawsze czaje się jak będzie w promocji 😉

Teraz kupiłam z innej firmy z allegro arganicare silk. Też bez slsów i stary mówi żebym nie zmieniała szamponu, bo mu się podoba zapach moich włosów po nim.

‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ