Przygody tytułowej "Bożeny"
-
WIADOMOŚĆ
-
doomi03 wrote:Lalia podpisuje się ❤️... Wiadomo mamy osobne wątki bo inne tematów guruja na danym etapie i to jest naturalne ... Ale nie warto sie rozdzielać na jakieś dwa "wrogie" obozy, przez jedną osobę... Zawsze mamuśki służyły wsparciem i zaciśnięte kciukiem za Bożeny, tak samo jak niejednokrotnie Bożenki cieszyły się z każdego kolejnego dobrego etapu z życia mamusiek. Tak naprawdę wszystkie jesteśmy gronem staraczek i to się nie zmieni, wiec niech nie zmieniają się też nasze relacje, przez takie epizody 😛😘
Super to ujęłaśdoomi03, Lalia lubią tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cmok 151/min (24dpt)
[/url]
-
Zyzia wrote:Ależ broń borze nie tracicie dobrej opinii! Zobacz ile dziewczyn do Was przechodzi i dobrze się u Was czuje. Ja po prostu nie czułam tam chemii 😊
Rozumiem 😘Lalia lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Program 2+1 to są dwie procedury opłacone i jedna gratis, dobrze rozumiem?
Ja po obejrzeniu filmików mamy.invitro wiem, że nie będziemy pchać się w te klinikowe programy, bo się nie opłaca w niektórych przypadkach, a ja nie lubię przepłacać albo dopłacać w razie ukrytych kosztów 😂
Ale..tak dygresja, wracam do pytania..
W każdym razie dlaczego lekarka stwierdziła, że 2+1 będzie dla Was idealny? Ja uważam, że macie szanse za pierwszym razem, po co płacić za więcej.. 🤔
Idę krótkim protokołem.
Zyzia. Owulacja jest ale za każdym razem robi się torbiel. Klinika wcale nie dąży do IV, bo to ja wyszłam z tym tematem. Jak się nie uda to mamy opłacone jeszcze dwie całe procedury. Wiem, ze możemy próbować naturalnie ale wtedy przepadną mi wszystkie badania i wymazy, które tez nie kosztują mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 14:34
Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
doomi03 wrote:Szkoda ze przez jeden wyjątek tracimy dobra opinie 🙄
A ja tam lubię od czasu do czasu wejść do Was i poczytać. Zawsze dużo się dowiem i robię screeny po cichaczu 😁
Lubię czytać Wasze ciazowe i po ciążowe zmagania, smutki, radości, problemy dnia codziennego związanego z byciem mamą. Już nie wspominając,że dla osoby tak zielonej w temacie jak ja, to jest to kopalnia wiedzy.😊😊
Tak jak Zyzia nie przepadam za zmianami ale być może za jakiś czas się odezwędoomi03, Lalia, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Kamcia wrote:DZUDI nie chciałam gasić wczoraj emocji ale ja znam z autopsji to zjawisko pozytywnego owulaka w 10dpo. Czytałam gdzieś w internetach że poziom progesteronu w okolicach 10dpo może czasem wywalić i zrobić pozytywnego owulaka, nie zawsze zwiastuje to ciaze
Tyle że ciążowego wczoraj też miala pozytywa 🤔 -
Agaciorka Ty coś pisałaś o mioinozytolu ?
Ja mam całą nowa paczkę. Kupiłam z polecenia Joan ale nawet nie zdążyłam jej użyć.
Z chęcią Ci ja odeśle za darmo ale to dopiero jak mi minie 1 trymestr
Chyba,że Tobie nie będzie już potrzebny, to oddam komuś innemu 🙂Agaciorka lubi tę wiadomość
-
I ja się wypowiem. Ja udzielam sie na Bożenkach mało ale czytam codziennie. Każdej z Was kibicuje. Ale Większość dziewczyn z którymi byłam naprwde z żyta są na mamuśkach. Tam też się nie udzielam. Czasami sobie myślę ze żałuję ze nie wbiłam się do Was i nie mam tal dobrych kontaktów z Wami. Sa takie dni kiedy mam ochotę się Wam tu wyżalić ale wiem jak to wygląda jak ktoś się nie odzywa a nagle chce porady czy czego tam. Temu cieszę się ze mam insta i tam mogę wylądować emocje ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 14:37
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvelle28 wrote:I ja się wypowiem. Ja udzielam sie na Bożenkach mało ale czytam codziennie. Każdej z Was kibicuje. Ale Większość dziewczyn z którymi byłam naprwde z żyta są na mamuśkach. Tam też się nie udzielam. Czasami sobie myślę ze żałuję ze nie wbiłam się do Was i nie mam tal dobrych kontaktów z Wami. Sa takie dni kiedy mam ochotę się Wam tu wyżalić ale wiem jak to wygląda jak ktoś się nie odzywa a nagle chce porady czy czego tam. Temu cieszę się ze mam insta i tam mogę wylądować emocje ☺️
Evelle to ze się nie udzialalaś to przecież nic. Jesteś tu o wiele dłużej niż nie jedna z nas, ja sama jestem tu krócej niż ty 😘
Nie jedna zna Ciebie z wątków o testowaniu, udzielaj się i bądź z nami. Wygadaj się jak trzeba 😘doomi03, Lalia, luthienn, Morwa lubią tę wiadomość
-
Evelle28 wrote:I ja się wypowiem. Ja udzielam sie na Bożenkach mało ale czytam codziennie. Każdej z Was kibicuje. Ale Większość dziewczyn z którymi byłam naprwde z żyta są na mamuśkach. Tam też się nie udzielam. Czasami sobie myślę ze żałuję ze nie wbiłam się do Was i nie mam tal dobrych kontaktów z Wami. Sa takie dni kiedy mam ochotę się Wam tu wyżalić ale wiem jak to wygląda jak ktoś się nie odzywa a nagle chce porady czy czego tam. Temu cieszę się ze mam insta i tam mogę wylądować emocje ☺️
Evelle gluptasie. Ty to powinnaś się i tu o tu czuć jak u siebie i jak potrzebujesz sie wygadać, wyżalić to i ma mamuśkach z otwartymi ramionami zapraszam, przecież jesteśmy wszystkie ekipa to się nie zmienia nie zależnie od tego ze jednym się udalo a innym jeszcze nie. Tak samo jestem pewna, ze i tu Bożenki wcale nie odbiorą negatywnie jak od czasu do czasu poczujesz potrzebę się wyzalic. I tu i tu masz wsparcie i nie bój się z tego kochana korzystać.madziulix3, luthienn, Julik lubią tę wiadomość
-
madziulix3 wrote:Ale jak później jakaś Bożena ma iść na wątek mamuskowy, żeby czytać takie rzeczy?! 🤦🏻♀️JA 34l, starania 2lata.
11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników
19.12.2020 - 12dpo ⏸️
21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥
03.07.2020 INV 😔
23.07.2020 HSG
AMH 0,5
MTHFR_667C>T hetero
MTHFR_1298A>C hetero
PAI-1 4G hetero
ANA,ASA.AOA ujemne
KOAGULANT TOCZNIA ujemny
KIRy Genotyp AA.
HLA-C meża C2 homoz.
Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
Aktywność NK: 25,4%
-
Zyzia wrote:My tu pitu pitu a ja chciałam odpisać dwóm osobom:
Joan, wiem co czujesz. Wiem jak to jest jak działania z miesiąca na miesiąc z jakiegoś powodu są wstrzymywane. U mnie to była tarczyca, później moja waga i na końcu kasa. Niby się mówi: to tylko jeden cykl, ale z takich pojedynczych cykli u mnie zrobiło się 7 lat. Jesteś silna i twarda, i wiem ze w końcu osiągniesz cel i zrobisz to cholerne hsg, lub chociaż sono.
Co do lat po ślubie. Zrobiłam sobie matematykę. U mnie wyszło, ze po 7 latach starań zaszłam w pierwszą ciąże (fakt, skończyło się jak się skończyło, ale zaszłam). Za to 7 lat po ślubie urodziłam dziecko. Czyli coś z tą siódemką jest.
haha tak jak napisała Sus wczoraj chociaż na korytarzu miałabym te gacie zdejmować to zrobię to hsg
Mam tylko nadzieję, że nie będę czekała na ciążę do 77 cyklu starań
ale jak będzie trzeba to poczekam. Może mnie do tego czasu nie zamkną w psychiatryku.
Przecież moje pierwsze 4 lata starań to też była walka z tarczycą (no dobra 3, bo pierwszy rok był na luzie i bez badań). I tu wina mojego lekarza wtedy, bo raz mi powiedział, że "przecież jest Pani płodna, czego Pani chce" a potem po wynikach tarczycy i prolaktyny " no z takimi wynikami to Pani w ciążę na pewno nie zajdzie"
i tak się bujałam z tym tsh bo co spadło to wzrosło. I uczepiłam się tego, że nie ma ciąży bo tarczyca nie teges. A tu dupa blada. Nie robiłam szerszych badań, bo byłam przekonana, że to to. Dlatego dopiero po 4 latach starań wzięłam sprawy w swoje ręce, zmieniłam lekarza. Na własną rękę robiłam badania.
A że ja pech człowiek, to ciągle coś nie tak albo czegoś nie mogę zrobić (pamiętacie badanie przeze mnie immunologi? 2x jeździłam do Wawy i 3x pobierali mi krew bo ciągle coś było źle, albo nie ten dzień pobrania, albo nie ta próbówka albo za 3 razem już w innym miejscu oni nie wiedzą o co chodzi)
-
Kamcia wrote:Jeśli się nie mylę to właśnie ta kobieta zaczepiła mnie na olx, nie zapłaciła mi za przesyłkę a jak chciałam zwrotu to mnie olała....rozpoznalam ja bo miała swego czasu wszędzie identyczna miniaturke
😮😮😮😮Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvelle ja tez miałam czas ze się nie udzielałam, po poronieniu miałam mega dola i jakoś to mnie przyciszylo, później wiatr w żagle bo działamy znowu, później 1000pytan do Bozenek bo są dwie kreski, później 1000 pytań do mamusiek bo są plamienia i krwawienia emocje rosną milion postów wstawiam dziennie, a za chwile się okaże jak los rozwiąże moja sprawę i być może znowu ucichne i nie będę pisać ale później znowu się podniosę i wlec tutaj „co tam co tam ??” Już teraz nie wyobrażam sobie żeby tu nie napisać o jakiś negatywnych emocjach , dla mnie to jak terapia!
Doomi bardzo dobrze to ujęłaś! Niestety nie wszyscy wszystkim wszędzie pasują...ale ja po swoich doświadczeniach bardzo doceniam obydwa wątki Bozenkowy i Mamuskowy bo zawsze na jednym i na drugim znajdę wsparcie i poradę.
Love😍doomi03, Joan, madziulix3, luthienn, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Evelle28 wrote:I ja się wypowiem. Ja udzielam sie na Bożenkach mało ale czytam codziennie. Każdej z Was kibicuje. Ale Większość dziewczyn z którymi byłam naprwde z żyta są na mamuśkach. Tam też się nie udzielam. Czasami sobie myślę ze żałuję ze nie wbiłam się do Was i nie mam tal dobrych kontaktów z Wami. Sa takie dni kiedy mam ochotę się Wam tu wyżalić ale wiem jak to wygląda jak ktoś się nie odzywa a nagle chce porady czy czego tam. Temu cieszę się ze mam insta i tam mogę wylądować emocje ☺️
Evelle ja też rzadko się udzielam, generalnie to słucham chyba że nadążam za naszymi Bożenkami i jestem na bieżąco i mam coś do powiedzenia to się udzielam, miałam tak jak Ty bo był okres że tylko czytałam a nic się nie odzywałam i pisałam tylko jak @ miała nadejść, też mi było głupio ale tu są tak wspaniałe osoby że naprawdę nie będą miały nic przeciwko, gwarantujęTwoja historia staraniowa jest też naszą historią
Lalia, madziulix3 lubią tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url]
-
nick nieaktualnyKamcia wrote:Jeśli się nie mylę to właśnie ta kobieta zaczepiła mnie na olx, nie zapłaciła mi za przesyłkę a jak chciałam zwrotu to mnie olała....rozpoznalam ja bo miała swego czasu wszędzie identyczna miniaturke
WTF???powaznie ?? 😯 ciekawe jaka byłaby reakcja gdybys się o to publicznie na forum upomniała ? 🧐Lalia lubi tę wiadomość
-
Kamcia wrote:Jeśli się nie mylę to właśnie ta kobieta zaczepiła mnie na olx, nie zapłaciła mi za przesyłkę a jak chciałam zwrotu to mnie olała....rozpoznalam ja bo miała swego czasu wszędzie identyczna miniaturke
:oPokrótce:
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url]
-
nick nieaktualnyJoan wrote:haha tak jak napisała Sus wczoraj chociaż na korytarzu miałabym te gacie zdejmować to zrobię to hsg
Mam tylko nadzieję, że nie będę czekała na ciążę do 77 cyklu starań
ale jak będzie trzeba to poczekam. Może mnie do tego czasu nie zamkną w psychiatryku.
Przecież moje pierwsze 4 lata starań to też była walka z tarczycą (no dobra 3, bo pierwszy rok był na luzie i bez badań). I tu wina mojego lekarza wtedy, bo raz mi powiedział, że "przecież jest Pani płodna, czego Pani chce" a potem po wynikach tarczycy i prolaktyny " no z takimi wynikami to Pani w ciążę na pewno nie zajdzie"
i tak się bujałam z tym tsh bo co spadło to wzrosło. I uczepiłam się tego, że nie ma ciąży bo tarczyca nie teges. A tu dupa blada. Nie robiłam szerszych badań, bo byłam przekonana, że to to. Dlatego dopiero po 4 latach starań wzięłam sprawy w swoje ręce, zmieniłam lekarza. Na własną rękę robiłam badania.
A że ja pech człowiek, to ciągle coś nie tak albo czegoś nie mogę zrobić (pamiętacie badanie przeze mnie immunologi? 2x jeździłam do Wawy i 3x pobierali mi krew bo ciągle coś było źle, albo nie ten dzień pobrania, albo nie ta próbówka albo za 3 razem już w innym miejscu oni nie wiedzą o co chodzi)
Joan ja tak bardzo za Ciebie trzymam kciuki, jak się dzisiaj okazało ze hsg nie będzie to mi cycki opadły...ja cały czas 🤞🤞🤞❤️Joan lubi tę wiadomość
-
Mowe wrote:WTF???powaznie ?? 😯 ciekawe jaka byłaby reakcja gdybys się o to publicznie na forum upomniała ? 🧐JA 34l, starania 2lata.
11.2019 laparo torbieli endom. obu jajników
19.12.2020 - 12dpo ⏸️
21.12.2020 - 14dpo - beta 60,74 prog. 28,880
23.12.2020 - 16dpo - beta 147,41 prog. 16,630 (kropek 2mm)
28.12.2020 - 21 dpo - beta 1447,12 🤩🤩🤩 prog. 26,830
07.01.2021 - fasolka 4,7mm i mamy ♥
03.07.2020 INV 😔
23.07.2020 HSG
AMH 0,5
MTHFR_667C>T hetero
MTHFR_1298A>C hetero
PAI-1 4G hetero
ANA,ASA.AOA ujemne
KOAGULANT TOCZNIA ujemny
KIRy Genotyp AA.
HLA-C meża C2 homoz.
Komórki NK: 18,42%, 315 ul (liczba)
Aktywność NK: 25,4%
-
nigdy nie jest za późno na powrót.
Sporo z nas Cię zna i pamięta.
Fakt, że w międzyczasie doszło sporo Bożenek ale wszystkie są wyjątkowe i cudowne
Warto u nas być.
Mimo "napiętej" atmosfery ale no kuźwa - to normalne, że wątek staraczkowy nie będzie tylko "happy life"
Uważam, że bardzo dobrze, że są tu też tematy trudne i smutne.
Ja nie raz się Wam żaliłam i mi bardzo pomogłyście.
Gdybym Was nie miała na pewno częściej bym chlipała gdzieś w ciemnym kącie. SAMA
Jakbyśmy omijały te trudne i "napięte" tematy to by się zrobił taki słodko cukierkowy wątek do porzygania się. Sztuczny. No chyba żadna tego nie chce.
Jak komuś to nie odpowiada to NARA.
Do tych wszystkich co nasz wątek nie pasuje
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
Kamcia, Zyzia, Mowe, doomi03, Agaciorka, Pcosik, Myszka91, Lalia, luthienn, Kitka_87, madziulix3, dmg111, Morwa, ŁAsica, Susanne, Martt95 lubią tę wiadomość