Przygody tytułowej "Bożeny"
-
WIADOMOŚĆ
-
Zyzia wrote:Herbatko, Ty jako matka już nigdy nie będziesz spokojna 😉. Ja przynajmniej tak mam, na każdym etapie ciąży może pójść coś nie tak, poród to już w ogóle hardcore, ile tam się może wydarzyć. Później noworodek, niemowlę itd. Każdy etap niesie ze sobą jakieś niebezpieczeństwo. Może ja jestem przewrażliwiona, ale dziś Młoda mówi, że ją plecy bolą, moja pierwsza myśl - to pewnie nerki 😱, a się okazało ze biegając wokół stołu się uderzyła. Ja o spokoju zapomniałam już bardzo dawno temu 😉
Oj tak... Wiem coś o tym 🙈
A każda gorączka to dla mnie sprawdzanie temperatury co pół godziny w nocy też 😂🙈Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Madziu, ale wszystko do naprostowania.
Witamina D - weź w kroplach np Vigantol.
Na prolaktynę dostaniesz bromergon czy dosinex i się wszystko unormuje. Prolaktynę łatwo się zbija 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 21:35
Lalia, madziulix3 lubią tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:Madziu, ale wszystko do naprostowania.
Witamina D - weź w kroplach np Vigantol.
Na prolaktynę dostaniesz bromergon czy dosinex i się wszystko unormuje. Prolaktynę łatwo się zbija 🙂
Potwierdzam prolaktyna to raz dwa ci się obniży przy lekach 😘
Wiem że będzie dobrze 💪🏻 doktorek miał oko🧐madziulix3, Lalia, Kitka_87 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
nick nieaktualny
-
ZielonaHerbata wrote:Kurcze, mam nadzieję,że mój doktorek wpisze mnie też tak jakos szybciej. Gdzies na 19tc lub max 20tc.
Ja się trochę spóźniłam z zapisami i miałam do wyboru albo 20t4d albo jeszcze później bo po świętach🙈 brałam najwcześniej jak sie da💪🏻
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt95 wrote:Ja się trochę spóźniłam z zapisami i miałam do wyboru albo 20t4d albo jeszcze później bo po świętach🙈 brałam najwcześniej jak sie da💪🏻
Ja się nie zapisuje do innego lekarza bo mój doktorek robi wszytsko a więc myślę,że po prostu w środę mnie tak jak zawsze zapisze na kolejną wizytę. I będzie to albo zwykla wizyta albo właśnie już połówkowe.
Ale też będę chciała jak najszybciej.Martt95 lubi tę wiadomość
-
Madzia będzie dobrze nie jest tak źle podbijesz witaminę D i B do tego dostaniesz na obniżenie prolaktyny 😘
A ja dzisiaj rozmawiałam ze starym i po rozmowie wyszło że jutro mam dzwonić do kliniki niepłodności umówić się na termin najlepiej w styczniu o ile przyjmują nowych pacjentów teraz i będziemy strzelać w ivf najprawdopodobniej.
Sam to stary zaproponowal żeby nie tracić czasu i w ogóle, gdzie ja w planach miałam w styczniu dzwonić i dopiero się umawiać, tak więc trochę mnie zaskoczyl.
Za tydzień idzie zbadać nasienie i zobaczymy co pokażą wyniki.
Raczej wątpię żeby udało nam się na NFZ zrobić w grudniu iui ale póki program trwa to postaramy się powalczyć żeby nam zrobili to iui
A i stary myślał że jak umowie nas na styczeń do kliniki to że w styczniu zrobią mi już transfer 🤦😅 musiałam wszystko mu tłumaczyć co i jak chociaż nie raz już o tym gadaliśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 23:20
Lalia, madziulix3, Martt95, Morwa, Kitka_87 lubią tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
ZielonaHerbata wrote:Ja się nie zapisuje do innego lekarza bo mój doktorek robi wszytsko a więc myślę,że po prostu w środę mnie tak jak zawsze zapisze na kolejną wizytę. I będzie to albo zwykla wizyta albo właśnie już połówkowe.
Ale też będę chciała jak najszybciej.
ZielonaHerbata, Zyzia bardzo dobrze napisała o tym połówkowym, że najlepiej wstrzelić się w środek, w okolice 20+0. Ponieważ jak ktoś miał wcześniej owulację, to dziecko prawdopodobnie wyprzedza swój wiek ciążowy i może być "za duże" do pewnych pomiarów, a znowu jak ktoś miał późno owulację, to jak przyjdzie za wcześnie to bobas będzie za mały. Dlatego tak jak Zyzia była 19+5, czy Martt 20+4 to jest najlepszy czas, bo się ma zapas tych 2 tygodni w przód i w tył 😉
Ja byłam w 21+1, a mój synek z usg wyszedł 21+3 chyba więc zmieściłam się akurat, dlatego warto wcześniej, ale też nie ma co przesadzać, najlepiej po środku tych widełek 👌Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 23:22
ZielonaHerbata, Martt95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:Madzia a Tobie się w końcu udało zrobić ta krzywa cukrowa i inuslinowa ? Bo to też może nieźle namieszac i też chyba warto to jednak zrobić.
Bo pamiętam,że raz już byłaś blisko żeby zrobić
I na razie się chyba powstrzymam aż doktor tego nie zaproponuje bo powiedział, że nie jest za robieniem badań na własna rękę 🤦🏻♀️ -
madziulix3 wrote:Nie zrobiłam 😬
I na razie się chyba powstrzymam aż doktor tego nie zaproponuje bo powiedział, że nie jest za robieniem badań na własna rękę 🤦🏻♀️
A tak z ciekawości zapytam. Glukozę na czczo kiedyś miałaś robiona bo nie pamiętam 🙈Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Madzia a co z hsg będziesz podbijać do wcześniejszego doktorka o to czy poczekasz na decyzję doktora Ulmana ?IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
nick nieaktualny