WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przygody tytułowej "Bożeny"
Odpowiedz

Przygody tytułowej "Bożeny"

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe wrote:
    Nie wiem, ale muszę jechać bo mi się heparyna konczy
    Rozumiem. Ja tez będę jechać po heparyne w sobote chyba ze mi lekarka wystawi ją online

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 09:21

Lori05, Kitka_87, Susanne, MałaMi90 lubią tę wiadomość

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem po wizycie 🙆

I uwaga!!
    Już po owulacji, było widać płyn (wczoraj na wieczór poczułam bol jajników tak więc dobrze czułam żeby zadziałać) 😃

Co do planu... Przez 3 miesiące obserwujemy mój cykl czy rzeczywiście owulację występują.

Co do leku brać dosninex 1/4 tab tygodniowo. Zapytałam się doktora czy to prawda że może hamować owulację i czy może nie lepiej brać Bromergon. Powiedział że hamować może zbyt niski lub zzbyt wysoki poziom prolaktyny. Dobrze zorbilam że zmieniłam dawkę leku na 1/4. Mówi że jaki lek bierzemy zależy od pacjentki, od skutków ubocznych no i oczywiście od ceny. Ale nie prawda jest że sam lek dosninex hamuje owulacje(chyba że bierze się go za dużo)

Co do nasienia 🤣🤣🤣
    Doktor nie dowierzal🤦 mówi że często zdarza się tak że jednak badanie nasienia nie w odpowiednich klinikach są zawyżane. I już nie jedna była sytuacja u niego w gabinecie że partner piękne niesienie. A jednak ciąży nie było mimo owulacji u pacjentki. Wtedy prosi o powtórzenie badania które pokazywały zupełnie coś innego (dał mi namiary do kliniki w Poznaniu) mówi że jeżeli okaże się że są owulację to za 3 mieisace ma powtórzyć badanie w klinice.

I teraz kokainy plan. Jak okaże się że nasienie okej wtedy robimy drożność. Mówi że po cesarce zdarzają się zrosty i dobrze jest to sprawdzić.

Ogólnie na wizycie czułam się swobodnie, bardzo fajny facet. Jajniki pokazywał mi w obrazie 4D. Przed "samolotem" na którym siedziałam miałam TV około 60 cali. Ogólnie facet ma pojęcie. Wspomniałam o białkomoczu że nie wiem skąd się zabrał bo żaden lekarz mi nie potrafił na to pytanie odpowiedzieć. Powiedział że to siedzi w nadnerczy która pod koniec ciąży się "uruchamia" czy jak to tam nazwać (tak go zrozumiałam) pwoiedzial też że jeżeli miałam białkomocz to w drugiej ciąży tez bedzie. Ale można temu zapobiec biorąc leki (powiedział jakie, zapomniałam) zapytałam się czy w takim razie poród naturalny jest możliwy to powiedział że tak. Jeżeli będziemy brać leki od początku i tego pilnować.

Samopoczucie po wizycie jak najbardziej na plus ✔️👍
    Jeszcze chyba nigdy nie siedziałam u ginekologa 45 minut 😃(wyjątkiem ciąża przy ktg) i oczywiście nie zabrakło w gabinecie intymnego pokoju z bidetem i toaleta, spódniczki jednorazowej i paputków 😆 i drogie panie.... Zapłaciłam za cytologię, monitoring, badanie piersi i pełen wywiad 150 zł. Jestem w szoku do teraz. Nastawiałam się na 250 zł 😳

ZielonaHerbata, DomiKa, Gagatka, Lori05, Kitka_87, Susanne, Siskaa, Lulu83, MałaMi90, ŁAsica, Mowe, luthienn, SzalonaOna lubią tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt co za cena! Ja płacę za wizytę 300 zł a gdybym chciała do tego cytologię lub badanie piersi, to dodatkowo.

Coś ta cena mojego gina chyba jest jakaś wywalona w kosmos😑a nie wiem,czy adekwatna...

Kurde powiem Wam,że mam mętlik. Wszyscy lekarze mówią,że zbyt wysoka prilkatyna blokuje owulację.
    A mi F mowi,że nie ma takiej opcji i kazał odstwic dostinex. A niby się specjalizuje w endokrynologii ginekologicznej..
    To komu wierzyć, jak to w końcu jest ? To chyba powinno być poparte jakimiś badaniami, czymś konkretnym.
    Bo co jesli on się myli i przez to ,że odłożyłam dostinex to nie będę miała owu ?
    Ale to pokręcone, wkurza mnie taka rozbieżności informacji.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Marta a dlaczego zmieniłaś swojego gina? Chyba coś mi umknęło 🤭
    Daj znać po ✊

Mój poprzedni lekarz z którym starałam się o córkę był ginekologiem- endokrylogiem. Przegrał walkę z rakiem. I w grudniu wybrałam się do innego lekarza już ginekologa (ordynator szpitala w którym rodziłam) już na początku nie przypadł mi zbyt do gustu. Zapisał dosninex a na tarczycę powyżej 2 powiedział że jest dobra. Co mi się nie podobało bo endokrylog do którego chodziłam walczył o to by była między 0,8 a 1,5.

Zależy mi jednak na tym by czuć się dobrze i komfortowo i lekarza. U niego nawet nie było miejsca by się rozebrać nie wspominając o tym że był mało rozmowny i nie interesował go fakt że starałam się o córkę 15cyki. Szukam ginekologa który ma chociaż by specjalizacje endokryloga żeby wiedział co nie co o hormonach i nowych zaleceniach 😃

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    No to jestem po wizycie 🙆

I uwaga!!
    Już po owulacji, było widać płyn (wczoraj na wieczór poczułam bol jajników tak więc dobrze czułam żeby zadziałać) 😃

Co do planu... Przez 3 miesiące obserwujemy mój cykl czy rzeczywiście owulację występują.

Co do leku brać dosninex 1/4 tab tygodniowo. Zapytałam się doktora czy to prawda że może hamować owulację i czy może nie lepiej brać Bromergon. Powiedział że hamować może zbyt niski lub zzbyt wysoki poziom prolaktyny. Dobrze zorbilam że zmieniłam dawkę leku na 1/4. Mówi że jaki lek bierzemy zależy od pacjentki, od skutków ubocznych no i oczywiście od ceny. Ale nie prawda jest że sam lek dosninex hamuje owulacje(chyba że bierze się go za dużo)

Co do nasienia 🤣🤣🤣
    Doktor nie dowierzal🤦 mówi że często zdarza się tak że jednak badanie nasienia nie w odpowiednich klinikach są zawyżane. I już nie jedna była sytuacja u niego w gabinecie że partner piękne niesienie. A jednak ciąży nie było mimo owulacji u pacjentki. Wtedy prosi o powtórzenie badania które pokazywały zupełnie coś innego (dał mi namiary do kliniki w Poznaniu) mówi że jeżeli okaże się że są owulację to za 3 mieisace ma powtórzyć badanie w klinice.

I teraz kokainy plan. Jak okaże się że nasienie okej wtedy robimy drożność. Mówi że po cesarce zdarzają się zrosty i dobrze jest to sprawdzić.

Ogólnie na wizycie czułam się swobodnie, bardzo fajny facet. Jajniki pokazywał mi w obrazie 4D. Przed "samolotem" na którym siedziałam miałam TV około 60 cali. Ogólnie facet ma pojęcie. Wspomniałam o białkomoczu że nie wiem skąd się zabrał bo żaden lekarz mi nie potrafił na to pytanie odpowiedzieć. Powiedział że to siedzi w nadnerczy która pod koniec ciąży się "uruchamia" czy jak to tam nazwać (tak go zrozumiałam) pwoiedzial też że jeżeli miałam białkomocz to w drugiej ciąży tez bedzie. Ale można temu zapobiec biorąc leki (powiedział jakie, zapomniałam) zapytałam się czy w takim razie poród naturalny jest możliwy to powiedział że tak. Jeżeli będziemy brać leki od początku i tego pilnować.

Samopoczucie po wizycie jak najbardziej na plus ✔️👍
    Jeszcze chyba nigdy nie siedziałam u ginekologa 45 minut 😃(wyjątkiem ciąża przy ktg) i oczywiście nie zabrakło w gabinecie intymnego pokoju z bidetem i toaleta, spódniczki jednorazowej i paputków 😆 i drogie panie.... Zapłaciłam za cytologię, monitoring, badanie piersi i pełen wywiad 150 zł. Jestem w szoku do teraz. Nastawiałam się na 250 zł 😳
    Gdzie ten ginek przyjmuje?

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼

Rośnij okruszku ❤
    Nadii 🥰

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Lori05 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Nie chce Ci robic nadziei ale moze cos sie ruszyło juz jedna starczka zaczynała od takiej bety i juz ma za sobą polowe ciąży
    Wiem ze jest to trudne ja w kwietniu tez miałam cienie na testach moja beta wynosiła 3 z hakiem lekarz z dużym Prawdopodobieństwem stwierdził że była to Ciąża boichemiczna.
    Dziś wierze ze 3 ciąża to ciąża zdrowa i bardzo silna i ze wygramy tą walke ❤️
    Dziękuję 😘
    Twoja ciąża teraz będzie na pewno tak nudna jak tylko jest to możliwe.
    Kitka_87 wrote:
    Lori przykro mi, ale wg mnie jakby coś drgnęło.
    No właśnie. Z jakiego powodu mogło drgnąć? Może to głupie pytanie ale czy jeżeli nie ma ciąży to nie powinno być 0,00?

No nic, teraz czekam na piątek/sobotę bo wtedy powinnam mieć okres przy fazie luteralnej 12 dniowej.
    Dzięki dziewczyny za wsparcie.

Starania o pierwsze dziecko

Badania: Glukoza 90,10 mg/dl ❌; Insulina 13,4 µIU/ml❌; Prolaktyna 30,45 ng/ml ❌; TSH 1,245 ✅; FT4 0,97 ng/dl ✅; FT3 4,72 pmol/l ✅; anty-TPO 575,13 IU/ml ❌; USG tarczycy ✅; Progesteron - 16,43 ng/ml ✅, Ferrytyna 82,2 ng/mL ✅; Witamina B12 372 ph/mL ✅; Kwas foliowy 33,00 ng/mL ❌; 17-OH Progesteron 3,49 ng/ml ❌; SHBG 18,92 nmol/l ❌; Testosteron 65,43 ng/dl ❌; Androstendion 7,64 ng/ml ❌

hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon
    IO - metformina

Suplementy: wit. D, wit. C, Proovulin, wit. B Complex

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Mój poprzedni lekarz z którym starałam się o córkę był ginekologiem- endokrylogiem. Przegrał walkę z rakiem. I w grudniu wybrałam się do innego lekarza już ginekologa (ordynator szpitala w którym rodziłam) już na początku nie przypadł mi zbyt do gustu. Zapisał dosninex a na tarczycę powyżej 2 powiedział że jest dobra. Co mi się nie podobało bo endokrylog do którego chodziłam walczył o to by była między 0,8 a 1,5.

Zależy mi jednak na tym by czuć się dobrze i komfortowo i lekarza. U niego nawet nie było miejsca by się rozebrać nie wspominając o tym że był mało rozmowny i nie interesował go fakt że starałam się o córkę 15cyki. Szukam ginekologa który ma chociaż by specjalizacje endokryloga żeby wiedział co nie co o hormonach i nowych zaleceniach 😃

Rozumiem 😊

Kurde a mój gin niby taki dobry, niby taki polecany, niby właśnie spacejalizuje się w endokrynologii a twierdzi,że TSH koło 2 lub 3 jeszcze nie nadaje się zbicia. I że wysoka prolaktyna nie blokuje owu.

Co Wy o tym sądzicie ?

Bo mi to ciągle siedzi w głowie i mnie dręczy. Niby chcilabym mu zaufać ale jakoś nie do końca się z tym zgadzam i boje się,że takie jego podjescie może mi tylko zaszkodzić.

klz9df9hix7ly771.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Martt co za cena! Ja płacę za wizytę 300 zł a gdybym chciała do tego cytologię lub badanie piersi, to dodatkowo.

Coś ta cena mojego gina chyba jest jakaś wywalona w kosmos😑a nie wiem,czy adekwatna...

Kurde powiem Wam,że mam mętlik. Wszyscy lekarze mówią,że zbyt wysoka prilkatyna blokuje owulację.
    A mi F mowi,że nie ma takiej opcji i kazał odstwic dostinex. A niby się specjalizuje w endokrynologii ginekologicznej..
    To komu wierzyć, jak to w końcu jest ? To chyba powinno być poparte jakimiś badaniami, czymś konkretnym.
    Bo co jesli on się myli i przez to ,że odłożyłam dostinex to nie będę miała owu ?
    Ale to pokręcone, wkurza mnie taka rozbieżności informacji.

Uwierz mi że ja ceny jestem w szoku. Na znany lekarz ma trochę inne ceny. Ale chyba należy do tych co mają trochę empatii i z racji tego że będziemy widywać się często już cenę mi zaniżył. Byłam u niego na prenatalnych i 4D jak byłam w ciąży. Byłam nim wtedy zachwycona jak wszystko dokładnie pokazywał i omawiał. Obraz na TV to istny kosmos, seeioooo jaram się tym 🤣🤣 To jest lekarz który nie bada na byle czym, chwalił mi się jak byłam na 4d z córką że do niego kobieta z Warszawy potrafiła przyjechać ale ile w tym prawdy to nie wiem 😆

Podam link u kogo byłam ale proszę nie cytować bo to usunę 🙈🙏

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 20:08

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Rozumiem 😊

Kurde a mój gin niby taki dobry, niby taki polecany, niby właśnie spacejalizuje się w endokrynologii a twierdzi,że TSH koło 2 lub 3 jeszcze nie nadaje się zbicia. I że wysoka prolaktyna nie blokuje owu.

Co Wy o tym sądzicie ?

Bo mi to ciągle siedzi w głowie i mnie dręczy. Niby chcilabym mu zaufać ale jakoś nie do końca się z tym zgadzam i boje się,że takie jego podjescie może mi tylko zaszkodzić.

Właśnie zapytałam się co sądzi o tsh bo wiem że coś różne opinie na ten temat. Powiedział że dla niego najlepiej od 0,8 do max 1,3 dla starających 🤷 zapisał mi Euthyrox 25, 1tab naczczo

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Właśnie zapytałam się co sądzi o tsh bo wiem że coś różne opinie na ten temat. Powiedział że dla niego najlepiej od 0,8 do max 1,3 dla starających 🤷 zapisał mi Euthyrox 25, 1tab naczczo

No widzisz a mi przy 2,5 F kazał odstwic Euthyrox 25 i serio bardzo mnie to martwi ☹️☹️
    Ale mam dwa wyyjscia. Albo brać w ukryciu przed nim lek na obniżenie TSH co byloby dość średnie.
    Albo kolejny raz szukać innego lekarza. Nie wiem ,mam mętlik. Może w sobotę powtórzę TSH i prolaktynę i zobaczę w jakim są stanie po odstwienu leków. Pójdę do F i zobaczę co mi powie.

klz9df9hix7ly771.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no powiem wam że jestem mega zadowolona z wizyty. I czuję że znalazłam odpowiedniego lekarza. Baaaaa nie ma innej opcji. To on będzie prowadził moja ciążę. Bo nie dopuszczam myśli że ciąży nie bedzie. Prędzej czy później ale będzie ✊✊✊✊

Żadnej ginekolog nie wytłumaczył mi skąd białkomocz... Pytałam w szpitalu wszytskich oraz moja doktor prowadzaca która zawiniła po całej linii. Nikt nie potrafił mnie uspokoić i wytlumaczyć. Teraz wiem że to nic zlego. Wiem skąd się bierze i że znowu będzie... I co najważniejsze wiem że można temu zapobiec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 19:05

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    No widzisz a mi przy 2,5 F kazał odstwic Euthyrox 25 i serio bardzo mnie to martwi ☹️☹️
    Ale mam dwa wyyjscia. Albo brać w ukryciu przed nim lek na obniżenie TSH co byloby dość średnie.
    Albo kolejny raz szukać innego lekarza. Nie wiem ,mam mętlik. Może w sobotę powtórzę TSH i prolaktynę i zobaczę w jakim są stanie po odstwienu leków. Pójdę do F i zobaczę co mi powie.

Wiesz co no trudno mi doradzić. Dla mnie najwazniejsze jest by czuć się u lekarza dobrze by móc w pełni mu zaufać a nie zastanawiać się po wizycie i się udręczać czy aby napewno on wie co robi. Jeżeli masz az tylko wątpliwości i nie daje ci to spokoju to może jednak warto pomyśleć nad zmianą 🤷

Ja zazwyczaj daje 2-3 wizyty. Podobnie było z tym ginekologiem. Za każdym razem jak wychodziłam od niego to nie czułam się spokojnie... Było dużo niewiadomych i nie chętnie rozmawiał.

Dziisaj nagadalam się za wszystkie czasy z tym lekarzem. Co najważniejsze słuchał i odpowiadał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 19:05

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lori05 wrote:
    Beta negatywna 😟😭

Tule :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 19:04

Lori05 lubi tę wiadomość

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]

Wysłany: 17 czerwca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Wiesz co no trudno mi doradzić. Dla mnie najwazniejsze jest by czuć się u lekarza dobrze by móc w pełni mu zaufać a nie zastanawiać się po wizycie i się udręczać czy aby napewno on wie co robi. Jeżeli masz az tylko wątpliwości i nie daje ci to spokoju to może jednak warto pomyśleć nad zmianą 🤷

Ja zazwyczaj daje 2-3 wizyty. Podobnie było z tym ginekologiem. Za każdym razem jak wychodziłam od niego to nie czułam się spokojnie... Było dużo niewiadomych i nie chętnie rozmawiał.

Dziisaj nagadalam się za wszystkie czasy z tym lekarzem. Co najważniejsze słuchał i odpowiadał.

Niby masz rację, ale niby on ma dobre opinie i jest polecany a tu już w takiej prostej kwestii się z nim nie zgadzam i właśnie ciężko coś zadecydować.
    Na pewno dam mu jeszcze jedna szanse, bo jestem już zapisana. Powtorze badania i zobaczymy.

Martt95 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Gdzie ten ginek przyjmuje?

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 20:05

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny martwie się troche bo już 2raz mam luźną 💩 i do tego tak bulgocze mi w brzuchu.
    Ja pitole wierze ze musi być teraz dobrze i ze napewno będzie ale nie umiem pokonać tego strachu który z tyłu głowy gdzieś tam jest. Wszystko analizuje jak taka panikara. Ale chce teraz zrobić wszystko żeby było dobrze❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 19:40

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼

Rośnij okruszku ❤
    Nadii 🥰

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • luthienn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka pochodziłabym do niego kilka razy i jeśli nie wzbudzi zaufania Twojego to bym chyba szukała dalej. Lekarze różnie patrzą widzisz, mi Gawryś o prolaktynie pisał kilka razy i mówił że nie wymaga leczenia, skonsultowałam się z Wojtachnio i mi przepisała diostinex 1/4 tabletki przez 2tyg a później 1/2 tabletki, ale już nie zdążyłam zrealizować recepty. G mi dał metę na insulino (co prawda dawka 1000 ale jest) a W mówiła że w sumie to ona by działała samą dietą najpierw w moim przypadku, ale skoro biorę to mogę brać taką dawkę. Także jak widzisz co lekarz to inne podejście u mnie chyba ta meta zadziałała, dieta po części pewnie też 🤷
    Co do tsh u mnie w czerwcu wyszło 2.5 i weszłam na dawkę 50 euthyrox. Wcześniej brałam na zmianę 25/50. Tą dawkę 50 mi ustawiła W nie wiedząc jeszcze o tym że jest ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 19:57

29.07.2020 Aniołek 10tc ♂
    24.08.2021 FET 5AA - cb
    28.09.2021 FET 5CC - x
    05.07.2022 II naturalna niespodzianka - cb
    28.07.2022 FET 5AB - x
    05.12.2022 start szczepienia limfocytami
    03.05.2023 II naturalna niespodzianka (beta 1379, 3324, 8466)

17.12.2023 (36+4) Hania, 3.2kg, 54cm ♡

MTHFR 1298A>C homo & PAI-1 4G hetero | kir AA | Allo MLR 0% -> 84,6% | niedoczynność | AMH 1.03 | insulinooporność | cd138 ok | NK maciczne 103 (norma do 30) | prawy jajowód o ograniczonej drożności, lewy drożny | słabe nasienie

... okręt mój płynie dalej gdzieś tam....

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszę do Paśnika jaki mam wynik HSG i proszę żeby wysłał receptę na intralipid. Chcę poprosić żeby wydrukował mi zalecania na papierze i się podbił, żeby nikt mi tego nie podważył - chyba nie będzie to jakieś nie na miejscu?

Kluczowe pytanie - zapytać czy coś jeszcze mogę dostać na obniżenie IL2 i zasugerować equroal chociaż?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Herbatka, to co napisała Martt zgadza się z wczorajszą pogadanką "okiem doktor Luizy" na temat TSH.

Mówiła, że jeśli wynik TSH wynosi powyżej 2,5 trzeba lecieć do Endo i że porządane TSH to od 0,8 do 1,2 przy staraniach.

Martt95 lubi tę wiadomość

‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ