Pytania..
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.. Mam kilka pytań i mam nadzieję, że ktoś mi poświęci chwilkę i podzieli się wiedzą
1. Biorę od tego cyklu luteinę 100mg, mam brać raz dziennie, ale w ulotce wszędzie pisało o dwóch razach dziennie, czy ten raz to nie za mało??
2. Mam nieregularne cykle, w ciągu ostatnich paru miesięcy najkrótszy trwał 27 dni a najdłuższy 47, czy mam czekać na okres czy warto wykonać test? Skoro mam nieregularne cykle to kiedy wykonać test??
3. Ważę 58 kg, i mam 160 cm wzrostu, przytyłam trochę przez ostatnie miesiące zawsze ważyłam mniej, czy powinnam się martwić moją wagą? dla ciąży lepiej zrzucić kilka kilo czy nie ma problemu z wagą?
Liczę na poważne odpowiedzi, i z góry dziękuję -
1. Sama biorę luteinę 100 raz dziennie. Skoro lekarz tak zalecił widać tak ma być
2. Jeśli okres ma przyjść to przyjdzie nawet przy braniu luteiny ale lekarz powinien Ci powiedzieć ile masz ja brać, od którego dc i przez ile dni - żeby wyrównać chociażby cykle.
3. Zanim zaszłam w ciążę tez przytyłam, przy wzroście 165 ważyłam 67kg, jak widać jestem w ciąży, zdrowej ciąży
A jeśli chodzi o nieregularne cykle - robiłaś jakies inne badania czy w ciemno dostałaś luteinę?
-
Jeżeli chodzi o drugi punkt to wiem jak długo mam ją brać, ale nie wiem kiedy wykonać ewentualny test ciążowy, czy czekać długo czy można już szybciej jakoś wykonać..
3. Oo to mnie uspokoiłaś, gratuluję )
Miałam robione badania krwi
Dziękuję za odpowiedź @livia30 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Uparłabym sie na monitoring w takim razie bo jeśli masz brać luteinę 100 od 16dc a owulację np miewasz w 18dc to ją przyblokujesz taką dawką progesteronu. Luteinę powinno brać się 2-3 dni po owulacji i wtedy po ok 12-14 dniach od niej możesz robić test.
Lena87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny