X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pytania..
Odpowiedz

Pytania..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyś nie miała problemów z zajściem w ciążę... Tez miałam nie mieć bo 12 lat temu urodziłam córkę (zaskoczyłam w pierwszy cyklu starań) a teraz niestety nie było już tak kolorowo i walczyliśmy rok.

Dlatego jak słyszę, ze lekarz powiedział tak jak Tobie nie badajac dokładnie i sprawdzajac wszystkiego to trochę mi słabo się robi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 23:03

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Kinga20 Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem, aż takiego ciśnienia nie mam. Mam dopiero 20 lat więc zdążę jeszcze powalczyć,a moim zdaniem warto chociażby dla ustabilizowania cykli.. A może jak już będzie stabilnie to się uda, zresztą mam ją tylko na pół roku więc może wtedy się uda.. Myślę, że gorzej niż było już nie będzie.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto Spróbować.. Mojej mamie pomogło, zaskoczyło od razu za pierwszym razem ;) ale jak się Odłoży luteine to z powrotem wróci wszystko do normy? W razie gdyby ona blokowała ta owulacje.

• Kinga20 Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, wielu osobom pomogła, a aż tak nie obciążą organizmu jak inne sposoby więc moim zdaniem warto spróbować :)

• Kinga20 Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim chciałam uregulować cykle, bo moim zdaniem to spory problem.. Potem będę mogła poobserwować.. Ale szczerze wierzę, że z luteinką się uda.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyda się każda opinia, Lotta sama napisała że jej pomogła.. Więc może akurat u nas też się uda. Jeżeli będę wiedzieć że dalej jest coś nie halo to wtedy weźmiemy się za monitorowanie :)

• Kinga20 Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będzie, ale i tak poczekam niech chociaż te pare cykli minie, jeśli nic się nie wydarzy to pójdę ponownie do lekarza i upomnę się.. A od przyszłego cyklu pomierzę temperaturę, bo teraz już chyba nie ma sensu skoro mam już 17 d,c

• Kinga20 Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexa napiszesz na priv do mnie?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga już mnie nie było Wczoraj jak będziesz to daj znać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga20 wrote:
    Witam.. Mam kilka pytań i mam nadzieję, że ktoś mi poświęci chwilkę i podzieli się wiedzą :)
    1. Biorę od tego cyklu luteinę 100mg, mam brać raz dziennie, ale w ulotce wszędzie pisało o dwóch razach dziennie, czy ten raz to nie za mało??
    2. Mam nieregularne cykle, w ciągu ostatnich paru miesięcy najkrótszy trwał 27 dni a najdłuższy 47, czy mam czekać na okres czy warto wykonać test? Skoro mam nieregularne cykle to kiedy wykonać test??
    3. Ważę 58 kg, i mam 160 cm wzrostu, przytyłam trochę przez ostatnie miesiące zawsze ważyłam mniej, czy powinnam się martwić moją wagą? dla ciąży lepiej zrzucić kilka kilo czy nie ma problemu z wagą?
    Liczę na poważne odpowiedzi, i z góry dziękuję :)
    1. Raz dziennie wystarczy, nie jestes w ciazy to zwiekszac nie musisz. Po co masz luteine skoro cykle masz dobre?
    2. W dniu przewidywanego okresu robisz test.
    3. Nie popadaj w paranoje, lepiej zamiast myslec o odchudzaniu to pytanie czy lekarz dał Ci badania hormonalne?

• Kinga20 Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka nie mam dobrych cykli bo mam bardzo nieregularne..
    Ale właśnie nie wiem kiedy jest przewidywany dzień okresu bo mam nieregularne i nie wiem ile muszę czekać..
    3. miałam już badania hormonalne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga20 wrote:
    Aszka nie mam dobrych cykli bo mam bardzo nieregularne..
    Ale właśnie nie wiem kiedy jest przewidywany dzień okresu bo mam nieregularne i nie wiem ile muszę czekać..
    3. miałam już badania hormonalne :)
    do 47 dni to moga byc wahania. A faze lutelna jaka masz?
    Progesteron w ktorym dniu robilas i jaki wynik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 18:10

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ