Pytanie o wczesne objawy ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam 22gi dzień cyklu. I się trzymam do pojutrze żeby zrobić test. Piersi jeszcze bardziej się powiększyli. Już staniki są za małe
Jak nie ciąża to chyba trzeba będzie iść do lekarza. -
Hej dziewczyny .
Napiszę Wam że co do tej apki to nie bierzcie na poważnie gdy wyznacza Wam owulację w danym dniu.. niestety to są statystyki i jak wpiszecie objaw albo jaka szyjka to aplikacja Wam ją przesunie bo przykładowo jakiś procent kobiet tak miało w danym dniu cyklu.
Wiadomo najpewniejsze monitoringi a jak nie to testy owu.
Trzymam za Was kciuki 🤞🤞
Pozdrawiam.MoniCzita lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
....i wrote:Mam 22gi dzień cyklu. I się trzymam do pojutrze żeby zrobić test. Piersi jeszcze bardziej się powiększyli. Już staniki są za małe
Jak nie ciąża to chyba trzeba będzie iść do lekarza.
Hej
A jak długie masz cykle?
Ja 28 dzień cyklu i okresu brak narazie. 12 dni po owulacji. Testu jeszcze nie robiłam. Brzuch troszkę pobolewa jak na okres i bardzo długi cykl jak na mnie .. zwykle mam 24-25 dni. W lipcu miałam 27dni...
Chodzę na monitoringi do gin, owulacja 29/30.10 według lekarz.
Jak dzisiaj nie będzie okresu to jutro zrobię test to będzie 13 dzień po owulacji..
Mam wrażenie że coś leci,idę do łazienki i nic .. Trochę to wkurzająceWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2022, 08:50
-
MoniCzita wrote:Hej
A jak długie masz cykle?
Ja 28 dzień cyklu i okresu brak narazie. 12 dni po owulacji. Testu jeszcze nie robiłam. Brzuch troszkę pobolewa jak na okres i bardzo długi cykl jak na mnie .. zwykle mam 24-25 dni. W lipcu miałam 27dni...
Chodzę na monitoringi do gin, owulacja 29/30.10 według lekarz.
Jak dzisiaj nie będzie okresu to jutro zrobię test to będzie 13 dzień po owulacji..
Mam wrażenie że coś leci,idę do łazienki i nic .. Trochę to wkurzające
W większości mam 27/28. Czasami 29.
W piatek idę zrobic krzew. Bo chyba z ovzekiwaniem to ja mam problemMoniCzita lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny dołączam się do wątku ❤️
Jestem 10dpo i tak mnie piersi bolą ze dramat 🤯 nigdy wcześniej tak nie miałam i co chwile lecę na siku do WC. Może wyolbrzymiam ale kusi mnie zrobić test tylko zawsze jak robię to na kolejny dzień jest @ wiec jeszcze się powstrzymam 😅
A co do testów owulacyjnych to bardzo polecam Easy@Home z aplikacja która skanuje wam pasek i pokazuje dokładny poziom LH ☺️
👩🏻31 - AMH ✅ Hiperprolaktynemia ❌ niedobór żelaza ❌
🧔🏼♂️37 - Kariotyp ✅ test HBA wynik nieprawidłowy ❌
Starania od 2021
🍀 IVF 2024 🍀
TFP Fertility Macierzyństwo
02.01.2024 - pierwsza wizyta w klinice
17.02.2024 - Rozpoczęcie stymulacji 💉
27.02.2024 - Punkcja -> 10 🐣 -> 6 zaplodnionych
04.03.2024 - Mamy 3 ❄️
❄️5.2.1 💔
❄️5.3.1 💔
❄️6.2.2 - ostatni 🤞🏻
FET I - cykl sztuczny
06.06.2024 - transfer ❄️5.2.1, 9dpt beta 0.6 💔
FET II - cykl naturalny
16.08.2024 - transfer ❄️5.3.1, 7dpt beta 2.07, 10dpt beta 5.93, 12dpt beta 4.63 💔
FET III - ❓ -
Rojek wrote:Hej jestem tu nowa miała któraś z was plamienie implantacyjne? Ile trwało?
Teraz jestem w 9 tc. Jak teraz o tym myślę, to objawy miałam zanim się dowiedziałam, ale myliłam je z pms: napady głodu, ból piersi, zawroty.
Początkowe objawy to napady głodu, teraz znowu mam problem, żeby cokolwiek zjeść-wszystko mnie mdli. Jestem bardzo słaba, jak tylko wstanę to już myślę, żeby iść do łóżka, męczę się wchodząc 2 piętra po schodach.
W tym tygodniu doszły zmiany nastroju i rozbicie emocjonalne. Często płaczę bez powodu, dzisiaj się popłakałam m.in. dlatego, że nie wiem co zjeść na kolację (brak apetytu na cokolwiek). I ten objaw jesty chyba najgorszy.
Ból piersi, szczególnie sutków jest nadal, Zmieniłam już rozmiar stanika. Doszedł ból w podbrzuszu.
Biorę jeszcze zastrzyki z accofilu, więc niektóre objawy bywają nasilone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 20:41
-
Moim pierwszym objawem w tej ciąży, która nie była do końca planowana, bo lekarze nie dawali szans na naturalne poczęcie, było to, że niesamowicie (bardziej niż zwykle przed miesiączką) wkurzałam się na męża. No zła byłam na niego jak osa, na wszystko..
W pierwszej ciąży w ogóle nie czułam się jakbym była w ciąży, zrobiłam test dzień po tym jak miała pojawić się miesiączka i wyszedł pozytywny.
W drugiej ciąży też nie miałam objawów żadnych, po prostu miałam jakieś takie wewnętrzne przekonanie, że się udało.
Trzecia ciąża to zupełnie inna bajka, bo po procedurze in vitro także tutaj wszystko było pod kontrolą lekarzy z kliniki. -
Cześć dziewczyny życzę żeby wam się szybciutko udało i żebyście już niedługo tuliły swoje upragnione maleństwa.
Dla mnie najdziwniejszym obiawem ciąży, był... ból dziąseł. Nie było to jakieś dokuczliwe ale dziwiło mnie, bo tylko co byłam u dentysty i ta nie sugerowała żadnych problemów a wręcz przeciwnie.
W pozostałych ciążach miałam plamienie implantacyjne. Trochę mi się apetyt zmniejszył, ale tak zero innych objawów. A im bliżej terminu przewidzianej 🐵 to czułam się bardzo okresowo.
A i dołączę się do Uli mąż mnie zawsze bardzo irytował na początku 😂😂😂😂. -
Czytam o tych wczesnych objawach i się zastanawiam czy to co u mnie się zadziewa daje szanse. Jutro robię rano test, Jest to 6 miesiąc starań. Miałam już takie momenty przed okresem, że mi było słabo i bardzo duże nadzieje sobie robiłam. W tym cyklu jednak mam dwa objawy, których nigdy wcześniej nie miałam:
- Pewnego ranka (ok. tydzień temu) przestałam pić kawę, którą kochałam pić z rana. Miałam taki rytuał. Kawa, której zapach ziaren lubiłam wąchać zaczęła śmierdzieć.
- Budzę się codziennie od tygodnia o 3/4/5 nad ranem i nie mogę zasnąć. Po jakimś czasie się udaje ale i tak za dnia czuję przez to, że jestem niewyspana.
Czy któraś z Was miała podobne objawy? Wiem, że każdy ma inne i nawet zdarza się to przejść bez szczególnych objawów. Jestem ciekawa. Oczekuję na jutrzejszy wynik, dam znać, ale z chęcią poczytam Wasze historie🙎🏼♀️1991 🙎🏼♂️1992
👰🏼🤵🏼2024
Starania od: 1.2024
AMH: 12,8 (nie mam PCOS) ❌
D3: 44,5 ✅
Monitoring ✅
Cykle owulacyjne ✅
Koncentracja 6mln/ml ❌
Morfologia 1% ❌
Stres oksydacyjny ✅
FSH, LH, Estradiol, Prolaktyna, DHEA, Testosteron ✅
Test fragmentacji DNA ✅
Kwalifikacja pod In Vitro (na podstawie wyników badań).
Suplementacja obydwoje ✅ (ona - od 6.2024, on - od 8.2024
06.2024 ciąża biochemiczna ❌ -
Cześć dziewczyny. Z mężem zaczęliśmy starania o dzidziusia i mam pytanie odnośnie Waszych pierwszych objawów po owulacji czy w ogóle czułyście się jakoś inaczej czy nic jednak się nie zmieniło aż do terminu spodziewanej @? Jestem 7 dni po ovu i mam dwa objawy których wcześniej nie miałam tkliwe sutki podczas dotyku i jakby kłucie w jajniku ale takie delikatne - w sensie jajnik ciagle daje o sobie znać że tam jest. Czekam z testowaniem do dnia spodziewanej @ ale jestem ciekawa czy może akurat jest nadzieja.
Pozdrawiam ☺️ -
Klara1302 wrote:Cześć dziewczyny. Z mężem zaczęliśmy starania o dzidziusia i mam pytanie odnośnie Waszych pierwszych objawów po owulacji czy w ogóle czułyście się jakoś inaczej czy nic jednak się nie zmieniło aż do terminu spodziewanej @? Jestem 7 dni po ovu i mam dwa objawy których wcześniej nie miałam tkliwe sutki podczas dotyku i jakby kłucie w jajniku ale takie delikatne - w sensie jajnik ciagle daje o sobie znać że tam jest. Czekam z testowaniem do dnia spodziewanej @ ale jestem ciekawa czy może akurat jest nadzieja.
Pozdrawiam ☺️
U mnie tak właśnie objawiało się zagnieżdżenie 10dpo 😊 bol jajnika i ogolnie bol brzucha jak na miesiączkę, 17dpo dwie kreski, także jest nadzieja! Dawaj znać jak tam, powodzenia!❤️
Klara1302 lubi tę wiadomość
-
Kat. wrote:U mnie tak właśnie objawiało się zagnieżdżenie 10dpo 😊 bol jajnika i ogolnie bol brzucha jak na miesiączkę, 17dpo dwie kreski, także jest nadzieja! Dawaj znać jak tam, powodzenia!❤️
Super dziękuję za informację ☺️ oby się udało🙏 dam znać!Kat. lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z Was zauważyła inne poczucie humoru w udanym cyklu? Zwykle jestem bardzo rozdrażniona, nerwowa... Ale teraz jestem mega szczęśliwa, tańczę i śpiewam po domu. I zastanawiam się czy to ma jakiś wpływ 😂😅 dzisiaj jestem 12dpo, testy negatywne. Nie nastawiam się za bardzo, ten humor mnie tak zastanawia 😅