Pytanie o wczesne objawy ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej i może ja się dołączę 😅
6dpo, swędzą mnie piersi po bokach, czuję kłucie w jajniku i pobolewanie w dole brzucha. Dzisiaj jak podniosłam lewą nogę poczułam się jakbym miała balon w brzuchu i ucisk w lewym jajniku, do tego zauważyłam że wszystko zaczyna mnie denerwować i irytować 😅 może ktoś tak miał? -
Hej! Z mężem staraliśmy się o ciążę już jakiś czas, po każdej owulacji przeszukiwałam fora sprawdzając czy moje objawy się pokrywają, niestety był to za każdym razem PMS. W tym cyklu jednak było inaczej. Pierwsze objawy przed zrobieniem testu, gdzie już podejrzewałam, że jest coś na rzeczy, to problemy z trawieniem- zaczęła nawiedzać mnie zgada, brzuch był bardzo wzdęty a gazy niezbyt przyjemne. Z tym nigdy nie miałam problemu, ewentualnie po zjedzeniu czegoś z wysokim foodmap. Dodatkowo bardzo często chodziłam do toalety siku i moje paznokcie zaczęły się tragicznie łamać. Czułam też bóle brzucha jak na niestrawność oraz straciłam ochotę na jedzenie. Jestem głodna, chce coś zjeść, ale jest mi bardzo obojętne co. Reszta objawów- ból piersi, kłucia jajników, wszystko to samo jak w przypadku PMS.
Wczoraj się testowałam- 2x pozytywny, zarówno z moczu porannego jak i popołudniu .karczoch321, BarbaraAnna lubią tę wiadomość
-
U mnie 1.11 pierwszy dzień miesiączki ( cykl regularny co 28 dni)
9.11 stosunek z prezerwatywą
15.11 stosunek „przerywany” bez zabezpieczenia
28.11 miesiączka skąpa a na drugi dzień obfita ze skrzepami
29.11 test ciążowy negatywny
Boli mnie całe ciało jak przy przeziębieniu, mam brak apetytu od 2 tygodni (jem raz dziennie a dokładnie wmuszam w siebie) chwilami uczucie nudności, płytki oddech, cały czas uczucie jakby coś na tym żołądku mi stało, bóle głowy, pleców (na wysokości łopatek). Dziś dodatkowo odczuwam momentami delikatne pieczenie w piersiach i jeszcze delikatnie krwawię. Nie bardzo wiem o co chodzi.. ktoś tak miał i okazało się ciążą?
W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, dowiedziałam się o ciąży w 2 miesiącu. -
Hej! Jestem tu nowa,ale dość długo śledzę Wasze posty. Ostatnia miesiączka 6 grudnia, testy negatywne. Dziś 16 dzień po owulacji,a okresu brak. Jestem załamana,tak bardzo Pragnę znów dzidziusia. Czy której z Was test bardzo późno pokazał ciążę? Miałam 28 i 29 plamienie brązowe bardzo skąpe i to wszystko. Byłam pewna że jestem w ciąży,nigdy się co do tego nie myliłam, w obu moich ciążach, od razu wiedziałam że to jest to, a tu teraz taki klops mam wciąż nadzieje że to jednak ciąża,ale skoro testy ja wykluczają .... wizyta do gin umówiona, mam cały czas nadzieję ;(Rox
-
Roksana93 wrote:Hej! Jestem tu nowa,ale dość długo śledzę Wasze posty. Ostatnia miesiączka 6 grudnia, testy negatywne. Dziś 16 dzień po owulacji,a okresu brak. Jestem załamana,tak bardzo Pragnę znów dzidziusia. Czy której z Was test bardzo późno pokazał ciążę? Miałam 28 i 29 plamienie brązowe bardzo skąpe i to wszystko. Byłam pewna że jestem w ciąży,nigdy się co do tego nie myliłam, w obu moich ciążach, od razu wiedziałam że to jest to, a tu teraz taki klops mam wciąż nadzieje że to jednak ciąża,ale skoro testy ja wykluczają .... wizyta do gin umówiona, mam cały czas nadzieję ;(
Hej! U mnie podobna sytuacja, jutro będzie 40dc ani okresu ani ciąży narazie nie widać… już się nastawiłam, że po prostu muszę poczekać na @ -
Też się dziwnie czuję dziś. Skreśliłam ten miesiąc na niepowodzenie z góry bo za dużo było stresu, nerwów , przeciwności i czasu. Coś tam niby próbowaliśmy ale sama nie wiem czy trafiliśmy w moment. Jest 21dc niby 10dpo. Jeszcze dwa dni temu patrzyłam że jeszcze półtora tygodnia do 🐒 żeby kupić sobie testy owu w dniu spodziewanej żeby od kolejnego cyklu sobie monitorować kiedy jest i czy jest i przy okazji testy ciążowe kupić. Od wczoraj się słabo czuję a dziś to w szczególności. Nie podoba mi się to bo co tak wcześnie, przyjdzie wcześniej 🐒 czy jednak cud się jakiś stał. 🤷🏻♀️ Mam tylko jeden test więc czekam do dnia 🐒 ewentualnie jak przyjdzie wcześniej no to zrobię jak planowałam. Z moim objawów to dziwnie mi w podbrzuszu, zaparcia, trochę wrażliwe piersi, kołatanie serca, szybko się mecze, dreszcze mam i kręgosłup trochę odczuwam. Nie wiem może mi się wydaje ale w podbrzuszu to bardziej jakby od lewej strony od jajnika coś pulsowało mi czasem. 🤔26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
🩺 08.02.25r. pierwsza wizyta po ⏸️ ⌛ -
Roksana93 wrote:To czekanie najgorsze
Robiłaś testy?
Tak robiłam, niestety negatywne. Z ciekawości zrobiłam owulacyjne i wychodzą pozytywne, ale nie zgadza się to z obserwacją śluzu więc nic już nie rozumiem. Prowadzę notatki odnośnie okresu od 3 lat, do tej pory najdłuższy cykl miałam 34 dni. Teraz prawie 40. Akurat w tym miesiącu nie prowadziłam pomiaru temperatur ze względu na święta, więc nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację. -
Diancia99 wrote:Też się dziwnie czuję dziś. Skreśliłam ten miesiąc na niepowodzenie z góry bo za dużo było stresu, nerwów , przeciwności i czasu. Coś tam niby próbowaliśmy ale sama nie wiem czy trafiliśmy w moment. Jest 21dc niby 10dpo. Jeszcze dwa dni temu patrzyłam że jeszcze półtora tygodnia do 🐒 żeby kupić sobie testy owu w dniu spodziewanej żeby od kolejnego cyklu sobie monitorować kiedy jest i czy jest i przy okazji testy ciążowe kupić. Od wczoraj się słabo czuję a dziś to w szczególności. Nie podoba mi się to bo co tak wcześnie, przyjdzie wcześniej 🐒 czy jednak cud się jakiś stał. 🤷🏻♀️ Mam tylko jeden test więc czekam do dnia 🐒 ewentualnie jak przyjdzie wcześniej no to zrobię jak planowałam. Z moim objawów to dziwnie mi w podbrzuszu, zaparcia, trochę wrażliwe piersi, kołatanie serca, szybko się mecze, dreszcze mam i kręgosłup trochę odczuwam. Nie wiem może mi się wydaje ale w podbrzuszu to bardziej jakby od lewej strony od jajnika coś pulsowało mi czasem. 🤔
Ja bym nie wytrzymała z tym testem 🤭 . W obu ciążach wyszły kilka dni przed planowaną miesiączka, ale u każdego działa to inaczej.Diancia99 lubi tę wiadomość
Rox -
JulaJula wrote:Tak robiłam, niestety negatywne. Z ciekawości zrobiłam owulacyjne i wychodzą pozytywne, ale nie zgadza się to z obserwacją śluzu więc nic już nie rozumiem. Prowadzę notatki odnośnie okresu od 3 lat, do tej pory najdłuższy cykl miałam 34 dni. Teraz prawie 40. Akurat w tym miesiącu nie prowadziłam pomiaru temperatur ze względu na święta, więc nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację.
Kiedy robiłaś ostatni test? Może spróbuj jeszcze raz. Ja chyba w tym cyklu z 10 razy testowałam i już wpadłam w paranoję 😭Rox -
Roksana93 wrote:Ja bym nie wytrzymała z tym testem 🤭 . W obu ciążach wyszły kilka dni przed planowaną miesiączka, ale u każdego działa to inaczej.26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
Roksana93 wrote:Hej! Jestem tu nowa,ale dość długo śledzę Wasze posty. Ostatnia miesiączka 6 grudnia, testy negatywne. Dziś 16 dzień po owulacji,a okresu brak. Jestem załamana,tak bardzo Pragnę znów dzidziusia. Czy której z Was test bardzo późno pokazał ciążę? Miałam 28 i 29 plamienie brązowe bardzo skąpe i to wszystko. Byłam pewna że jestem w ciąży,nigdy się co do tego nie myliłam, w obu moich ciążach, od razu wiedziałam że to jest to, a tu teraz taki klops mam wciąż nadzieje że to jednak ciąża,ale skoro testy ja wykluczają .... wizyta do gin umówiona, mam cały czas nadzieję ;(
Dziewczyny idźcie na betę, zróbcie co najmniej 2 razy w odstępie 48h i się wszystko wyjaśni. 😊 -
Roksana93 wrote:Kiedy robiłaś ostatni test? Może spróbuj jeszcze raz. Ja chyba w tym cyklu z 10 razy testowałam i już wpadłam w paranoję 😭
Z dwa dni temu, bo mi się już skończyły od tego testowania w tym cyklu😂. Dzisiaj kupiłam jeszcze jeden i mam zamiar jutro rano zrobić ostatni raz. Jeśli będzie negatywny i okresu nadal nie będzie za kilka dni to idę na betę a Ty?Diancia99 lubi tę wiadomość
-
JulaJula wrote:Z dwa dni temu, bo mi się już skończyły od tego testowania w tym cyklu😂. Dzisiaj kupiłam jeszcze jeden i mam zamiar jutro rano zrobić ostatni raz. Jeśli będzie negatywny i okresu nadal nie będzie za kilka dni to idę na betę a Ty?26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
Diancia99 wrote:To ja jestem naprawdę spokojna że kupiłam tylko dwa testy z myślą że mi starczy, jeden zużyty miesiąc temu a teraz został jeden, muszę sobie dokupić po tej 🐒 co ma nadejść tak mi się wydaje 😅
Chciałabym być taka spokojnaDiancia99 lubi tę wiadomość
-
Pelasia30 wrote:Czasem jak się tak ciągnie cykl i nie ma miesiączki ani ciąży to może być to, że cykl był bezowulacyjny.
Też się nad tym zastanawiałam, tylko byłam na wizycie kontrolnej u gina i przy okazji USG stwierdził że za około 10 dni będzie owulacja z prawego jajnika. Nie wiem jak to dostrzegł, ale przez to mam nadzieję że owulacja była wg aplikacji i badania śluzu też powinnam mieć. Ale na monitoringu nie byłam więc pewności 100% nie mam 🤔 -
promykk wrote:Hej! A masz regularne cykle? OM miałam 5.12, a teraz zaczynam 7 tydzień ciąży, dziwne żeby testy jeszcze nie wychodziły.
Dziewczyny idźcie na betę, zróbcie co najmniej 2 razy w odstępie 48h i się wszystko wyjaśni. 😊
Jestem po odstawieniu anty ... Ostatni mój cykl trwał 27 dni, a teraz tak się wydłużył. Także nie umiem stwierdzić,czy mam regutralne,ale pare lat temu właśnie borykałam się z bardzo nietreguralnymi cyklami niestety i widzę że to cholerstwo powróciłoRox -
JulaJula wrote:Z dwa dni temu, bo mi się już skończyły od tego testowania w tym cyklu😂. Dzisiaj kupiłam jeszcze jeden i mam zamiar jutro rano zrobić ostatni raz. Jeśli będzie negatywny i okresu nadal nie będzie za kilka dni to idę na betę a Ty?
Betę robiłam 7 grudnia wyszła 2,3 ale w tym temacie to jestem niedowiarkiem. Teraz już wiem że napewno cykl mi się tak wydłuża,no cóż... Czekam na kolejny ...Rox -
Roksana93 wrote:Betę robiłam 7 grudnia wyszła 2,3 ale w tym temacie to jestem niedowiarkiem. Teraz już wiem że napewno cykl mi się tak wydłuża,no cóż... Czekam na kolejny ...
Mnie dzisiaj obudził ból podbrzusza jak zawsze na okres więc już testu nie robiłam. Czekam na @, bo narazie tylko ból czuje.