Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, chyba pozostaje Ci tylko mierzyć temperaturę i obserwować, co się dzieje, bo skoro masz takie pokręcone cykle, to trudno cokolwiek przewidzieć. Ale trzymam kciuki za owulację.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Kalcia, chyba pozostaje Ci tylko mierzyć temperaturę i obserwować, co się dzieje, bo skoro masz takie pokręcone cykle, to trudno cokolwiek przewidzieć. Ale trzymam kciuki za owulację.
    Ja to sobie narazie bez stresowo biore jeszcze 6dni na progesterone I nowy cykl I zobaczymy jak wszystko bedzie sie toczyc;)

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • bertha Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Bertha, bo ja zawsze tylko na miniaturkę patrzę i jak wykresu nie ma, to uznaję że nieudostępniony. Teraz wiem gdzie zaglądać.

Aga1510, nie! Jak Kalcia pisze w uk, to "żaden wiek", a w Pl 5 lat temu pani mi zasugerowała, ze już późno. Więcej u niej nie byłam.
    Zaglądaj zaglądaj, tyle ze od tego cyklu olewam mierzenie temp 😁 już mam dość tego mierzenia, nic nie wnosi. Ale owu będę zaznaczać i jakieś objawy i serducha.

Annie1981, krrropka lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam

jak byłam z młodym na szczepieniu to się pytały kiedy następne bo mi takie fajne dzieci wychodzą 😄

nie sądzę aby ktoś mi zwrócił uwagę na to że juz za stary człek chocbym i 40 miała

jaki ja ten cykl miałam powalony! owulacja niby w 11dc
    wiec w tą środę po 14 dniach wypadała @ to przypadło plamienie ..trwało 6 dni takie nici dziś dopiero mnie zalało 🤦‍♀️ od wczoraj na okres boli brzucho ostro ..dziś trochę tylko i dziś jadę na wizytę z ginekologiem ..ale super wypadło ehhh
    żałuję że wzięłam ten rigevodon bo znowu sobie ostro namieszalam

kalcia64 lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umnie. Owu oznaczylo owulacje ciekawe czy faktycznie była czy to wina progesteronu . Jak wam minol weekend kobitki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 08:43

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w weekend nic szczególnego. W sobotę mieliśmy gości, a w niedzielę poszliśmy na spacer i plac zabaw.

Kropka. Oglądałaś te filmy?
    Ja dalej kopię i jestem w szoku ile fizyka już jest w stanie udowodnić z tych spraw duchowych.

Lolipop lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    U mnie w weekend nic szczególnego. W sobotę mieliśmy gości, a w niedzielę poszliśmy na spacer i plac zabaw.

Kropka. Oglądałaś te filmy?
    Ja dalej kopię i jestem w szoku ile fizyka już jest w stanie udowodnić z tych spraw duchowych.
    Jaki film jak można zapytać 😍🤪

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Jaki film jak można zapytać 😍🤪
    Dokument na temat fizyki kwantowej, biopola człowieka, energii itd. Zastanawiamy się trochę nad dowodami naukowymi na temat duchowości i duszy 😉

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• bertha Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Dokument na temat fizyki kwantowej, biopola człowieka, energii itd. Zastanawiamy się trochę nad dowodami naukowymi na temat duchowości i duszy 😉
    A to podeslij linka! Tez chętnie zobaczę żeby moc tłumaczyć to niedowiarkom 😂

Kalcia, jak brałaś proga to mało prawdopodobne żeby była owu. raczej temp się podniosła przez branie proga. Także mylnie to ovufriend zinterpretował. A w sumie powiedz czemu brałaś proga w ogóle w ciemno bez monitoringu owulacji?

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:

Kalcia, jak brałaś proga to mało prawdopodobne żeby była owu. raczej temp się podniosła przez branie proga. Także mylnie to ovufriend zinterpretował. A w sumie powiedz czemu brałaś proga w ogóle w ciemno bez monitoringu owulacji?
    Dalatgo ze po porodzie rozregulowal mi sie okres . I lekarz narazie zapisal na uregulowanie. Ponoc nie zawsze progesterone blokuje owulacje tez zalezy jaka dawka. Podczas ostatniego planowania bylam na dupku i tylko dwa monitorowałam żeby sprawdzić czy wszystko ok podczas ovulacji a potem jeden cykl i zaszłam . A progesteron trochę miałam niski ale tez nie jakiś tragiczny .

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    To te same linki, które już wrzucałam.

The Living Matrix
    https://youtu.be/boct804AZ74

What the bleep do we know
    https://youtu.be/cbB1PXbGg90

kalcia64, bertha lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 12 dpo. Na allegrowym teście cień cienia, na zdjęciu nie widać. Najbardziej widać na Tescowym:

48bc9250f60abcdemed.jpg

Jednak Clearblue pokazuje tak. Może jeszcze za szybko.
    e390f6581bb56287med.jpg

W każdym razie jeszcze się nie cieszę. Może pójdę kupić First Response, albo coś. Muszę pomyśleć 🤔

Maggia lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Ania81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie moze byc za wczesnie, mi sie cien cienia pokazalo 3 dni przed terminem spodziewanej miesiaczki, a okazalo sie ze owulacja byla szybciej. Dopiero pozniej byla porzadna kreska.
    Zycze by i tobie krecha sie piekna pojawilo, i malenstwo roslo.❤️❤️❤️❤️
    Wszystkim wam tego zycze❤️❤️❤️❤️❤️

Annie1981, Maggia lubią tę wiadomość

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, serce mi szybciej zabiło! Cień widać, ale chyba bym czekała dzień - dwa na powtórkę. Najlepiej te same testy.
    Clear blue jak bardzo jest czuły?

preg.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81. Dziękuję 🙂 Mam nadzieję, że u mnie też będzie ciemniało.

kattalinna. Dzień dwa w tej sytuacji to jak wieczność 😂 Tym bardziej, że ja muszę zacząć brać zastrzyki z heparyny w ciąży🙈 Szkoda, że tu się nie da zrobić bety. Idę zaraz do sklepu po First Response, on podobno ma czułość 12.5. Clearblue ma 25, ten z Tesco też podobno 25. Jeden coś pokazał, drugi nie. Test z eBaya ma 10 i pokazał mi cień cienia, ale nie da się uchwycić na zdjęciu.
    Tak to jest testować tak szybko, człowiek i tak nic nie wie 😂

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    U mnie dziś 12 dpo. Na allegrowym teście cień cienia, na zdjęciu nie widać. Najbardziej widać na Tescowym:

48bc9250f60abcdemed.jpg

Jednak Clearblue pokazuje tak. Może jeszcze za szybko.
    e390f6581bb56287med.jpg

W każdym razie jeszcze się nie cieszę. Może pójdę kupić First Response, albo coś. Muszę pomyśleć 🤔
    Nie sugeruj się tym Teskowskim bo one pokazują fałszywe wyniki. Ja zrobiłam 3 tygodnie temu 4 z Tesco i wyszły krzyżyki potem doszły mi płytkowe i wyszły ujemne i paskowe tez beta tez potwierdziła brak ciąży . Poczekaj i zrób jeszcze raz inne testy za pare dni

• Ania81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie dla mnie clear blue nigdy sie nie sprawdzily. Nie wiem czy mialam pecha do nich czy co.
    Trzymam kciuki za ciebie bardzo mocno.
    Reszta dziewczyny przesylam noc z drugiej strony, bo my na was tam czekamy❤️

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleciałam i kupiłam baterię dodatkowych testów.
    Rano kreski widoczne tylko pod światło, Clearblue napisał, że brak ciąży, a teraz 😱 Siedzę i ryczę! Nie mogę uwierzyć.

2f5d248257c9aeffmed.jpg

kattalinna, Papierówka, krrropka, Greetta, ktosiowa, Maggia lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Ania81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie gratulacje ogromne❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️. Zycze ci bardzo nudnych 9 miesiecy i pieknego kropka❤️❤️❤️❤️❤️

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Poleciałam i kupiłam baterię dodatkowych testów.
    Rano kreski widoczne tylko pod światło, Clearblue napisał, że brak ciąży, a teraz 😱 Siedzę i ryczę! Nie mogę uwierzyć.

2f5d248257c9aeffmed.jpg
    Gratulacje :)

Annie1981, Greetta lubią tę wiadomość

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ