Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
kalcia64 wrote:Ja nie mam endometriozę a heterogeniczne myometrium z adenomiozą 🙈
Ale czekan na konsultacje z polskim ginekologiem 😘
u mnie dziś 1dc . jest Postęp! miałam niecałe 2dni plamienie ale co mnie zastanawia ..to nic mnie nie boli 🙈 może jutro złapią jakieś skurcze ..dziwne że @ boli mnie przed @ 🤦♀️kattalinna lubi tę wiadomość
-
Aga1510 wrote:Bertha, pewnie Ty wiesz. Jak nk we krwi mam 25% to kiry też będę mieć skopane? Na nk mam salefony intralipid, ale immunlog mi zlecił kiry, ana2, cross match,trombofilie. Możesz, jeśli wiesz, napisać coś o tych badaniach? Jestem zielona j przestraszona. Jedno dziecko już mamy, corka urodziła się hipotrofikiem.
niekoniecznie kir bedzie tez skopany. tam jest wazne, zeby Kir wyszedl najlepiej bx i zeby miec kiry implantacyjne. jak jest kir aa (sa tylko te 2 typy) to jest mniejsza szansa na implantacje, zwykle udaje sie wtedy tylko z odpowiednim typem zarodka, a to sie bada tez tak, ze partner robi badanie hla-c i wychodzi czy ma c1c1 czy c2c2 czy c1c2 i przy kirach aa juz nie pamietam ktory lepiej zeby wyszedl u meza. to moge potem poszukac.
generalnie na kiry zalecają Accofil.
Trombofilii jeszcze nie robilas? to koniecznie, wlasnie to moze byc powod ze córa urodzila sie hipotrofikiem, bo krzepliwosc krwi mozesz miec zwiekszona i odzywianie dziecka w ciazy moze przez to ucierpiec.
jak ci wyjdzie to heparyna w ciazy. ja nie mam typowej trombofilii, a tylko mthfr a i c oraz pai1 wszystkie typu hetero i mi gin wlasnie zalecil na czas staran juz heparyne dawke 0,6.
Ana2, to przeciwciala przeciwjadrowe. generalnie jesli wyjda to stosuje sie glownie steryd w ciąży.
cross match, a inaczej test LCT czy mikrocytotoksyczny, to takie sprawdzenie czy nie jestes "uczulona" na partnera, czy po prostu jego komorek = spermy nie odrzucasz.
Pewnie nic strasznego ci nie wyjdzie, moze ta trombofilia, wiec to spoko jest, bo to "tylko" heparyna.
Wlasnie to mi przypomina, ze musze zrobic sobie zastrzyk
Wczoraj wlasnie gin - szef kliniki gdzie mam gabinet i moj pacjent jednoczesnie - mi zalecil heparyne 0,6, witamine E 400, glucophage 500 3x dziennie. takie nowosci u mnie... ciesze sie ze cos nowego wprowadzam, moze cos ruszy
A zrobilam sobie wczoraj tez badania z krwi, mialam wczoraj 3dc, i fajnie bo FSH 8,9, LH 8, wiec jestem zadowolona 1,5 roku temu, czyli przed ziolkami i aku, mialam fsh 11, a lh 9,5! prolaktyny tez nigdy takiej ladnej nie mialam, bo 11,7. a tsh jak zawsze 1,21.
No i witaminka d = 75! jestem dumna, ze sie tak ladnie udalo ją podniesc.
Lolipop, kattalinna lubią tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Lolipop wrote:o matko . nie rozumiem w ząb 🙈 ale mam nadzieję że da się to poprawić?
u mnie dziś 1dc . jest Postęp! miałam niecałe 2dni plamienie ale co mnie zastanawia ..to nic mnie nie boli 🙈 może jutro złapią jakieś skurcze ..dziwne że @ boli mnie przed @ 🤦♀️
ale bol przed @ to tez normalne, dla tak zwanego zastoju Qi Wątroby wtedy wlasnie boli przed @. masz tez PMS i bolesne piersi przed @?https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
bertha wrote:buuuuuu...
ale bol przed @ to tez normalne, dla tak zwanego zastoju Qi Wątroby wtedy wlasnie boli przed @. masz tez PMS i bolesne piersi przed @?
piersi czasem ciężkie .raz zabola ale są okresy że ich nie odczuwam .
i wróć. właśnie bezuchonoe boli i Birczy tak leci.....
super że badania wyszły dobrze wróży to bardzo dobrze 😍
kalcia widzę coś !! a jak ja widzę tu to ty tym bardziej myślę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 13:48
-
Lolipop wrote:w sumie to już burczy iboli bo kurek się odkręcił ostro 😆
piersi czasem ciężkie .raz zabola ale są okresy że ich nie odczuwam .
i wróć. właśnie bezuchonoe boli i Birczy tak leci.....
super że badania wyszły dobrze wróży to bardzo dobrze 😍
kalcia widzę coś !! a jak ja widzę tu to ty tym bardziej myślę[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
no cos widac!!! yuppi! testuj dalej!https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Ślepa chyba jestem, ale kciuki trzymam!
-
Bertha. Super, że coś nowego, to zawsze daje nadzieje 🙂
Byłaś/idziesz na to czyszczenie czakr?
Kalcia. Ewidentnie coś jest na teście 🤗 Zrób następny 🙂 Jak mi wyszedł cień cienia to poleciałam i kupiłam kolejnych 10 testów 😁
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Kalcia, ja też jestem ślepa chociaż cień cienistego cienia wyczuwam, tylko nie wiem na ile to oczy, a na ile wyobraźnia 😉 ale ja specjalistką od cieni nie byłam, jedyny pozytywny test jak zrobiłam w życiu to od razu z giga kreską bo to był milionowy dzień dpo 😉 czekam na powtórkę jutro/ pojutrze 😄
Ktosiowa dziś zameldowała się na porodówce! 😊 Ciekawe czy już po ❤️Maggia lubi tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Kalcia, ja też jestem ślepa chociaż cień cienistego cienia wyczuwam, tylko nie wiem na ile to oczy, a na ile wyobraźnia 😉 ale ja specjalistką od cieni nie byłam, jedyny pozytywny test jak zrobiłam w życiu to od razu z giga kreską bo to był milionowy dzień dpo 😉 czekam na powtórkę jutro/ pojutrze 😄
Ktosiowa dziś zameldowała się na porodówce! 😊 Ciekawe czy już po ❤️
bertha lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Annie1981 wrote:Bertha. Super, że coś nowego, to zawsze daje nadzieje 🙂
Byłaś/idziesz na to czyszczenie czakr?
Kalcia. Ewidentnie coś jest na teście 🤗 Zrób następny 🙂 Jak mi wyszedł cień cienia to poleciałam i kupiłam kolejnych 10 testów 😁Annie1981 lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
2xiui, 3xivf (2 zarodki)