X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • Parysada Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za cieple przywitanie :) o sobie krociutko : dość długo czekałam na tego jedynego ale opłacało się czekać i jak to mówią pocałować wiele żab po drodze :):) mam wspaniałego męża - ślub był niedawno bo dwa miesiące temu. Wcześniej znalismy się 3 lata. Ta więc dlatego dopiero w wieku 32 lat zaczynam starania :) czuje że jestem gotowa w pełni i świadomie na maluszka. Wcześniej nie miałam tak zwanego instynktu.

Zakupilam więc termometr, wyczytalam o wykresach i temperaturze i do roboty! Jutro powinna dostać okres więc jak tylko się skończy znaczne się mierzyć. Mam też testy owulacyjne kupione hehe :)

Sciskam!!

renieczka, Helen lubią tę wiadomość

3 lata starań....
    Niskie AMH, poza tym wszystkie inne wyniki "w normie"
    2 nieudane Inseminacje
    1 Nieudane Invitro (1 zarodek 5 dniowy)zero mrozaków
    Początek kolejnej stymulacji - koniec maja?
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowanie pierwsza klasa oby szybko się udało i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczkaaaaaa!!!!! Gratulacje moja Kochana, ale się cieszę :)
    Tyle mnie nie było, a tu takie wieści :) super :)
    U mnie wszystko ok, nie mam zrostów, wszystko ok, więc już nie wiem o co chodzi... wszystko jest niby w porządku, wiec juz naprawdę nie wiem, czemu to tyle trwa...
    Kasiu przytulam, będzie dobrze, wszystkie się w końcu doczekamy :*

renieczka, Helen lubią tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parysada witaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:22

• Domili Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no no Parysada, testy owulacyjne - nawet nie wiem kiedy je stosować? ;)

Ewelinka, wszystkie o Ciebie pytają, a Ty nic, cisza, przepadła jak kamień w wodę! :) Ale odnalazła się cała i zdrowa :) Nic, tylko dalej działać :)

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • Domili Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa, powinnaś chyba zmienić nicka na Travelplanet :P naprawdę zazdroszczę, szczególnie gwarantowanego słońca. Ja to bym nawet gdyńską plażą nie pogardziła :) Wypoczywaj i regeneruj baterie :)

renieczka lubi tę wiadomość

05.2016 - hsg, drożne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka super, że wszystko ok. Kochana skoro nie ma żadnych większych przeszkód to ciąża to kwestia czasu! Będę trzymać kciuki!

Ewa tak właśnie Travelplanet z Ciebie, bardzo trafne określenie :)

Kasia mam nadzieję, że się nie poddajesz. O szczęście czasem trzeba powalczyć, czasem krócej, czasem dłużej, ale warto. Mówię Ci to ja żelazna weteranka z 5cio letnim stażem, która przeszła wszystko, co tylko można było przejść.
    Odpoczywaj i wracaj do nas z dobrymi wiadomościami :)

Miłego dnia kochane :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili :* no w szpitalu nie miałam jak pisać, bo na telefonie to jakoś tak kiepsko, poza tym cały czas spałam :D Później intensywny weekend, teraz w domu ogarniam. Co do testów u mnie się sprawdzały - przynajmniej był ten pik i się z innymi objawami pokrywał :)
    Renieczka no chyba tak... Tylko ja już byłam w ciąży kilka razy a ta teraz przerwa długa mnie przeraża trochę, bo nie wiem dlaczego... Już myślę ciągle nad tym zablokowaniem - ale to by serio tak działało? Sabotuje jajeczka i się nie zapładniają? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć... Nie wiem co o tym myśleć, pozostaje czekać, nie mam już co badać. Nie wiem jak sobie pomóc, psychicznie jest już lepiej, bo serio sobie tłumaczę, że widocznie z jakiegoś powodu to nie pora jeszcze,a z drugiej strony się zastanawiam, dlaczego, skoro nie ma medycznych przeciwwskazań dalej się nie udało? Pokręcone to wszystko.
    Evcia to serio podróżniczka, ja już się nie mogę pobytu nad morzem doczekać w lipcu :D
    Lecę poćwiczyć :)
    Całuski dla Was wszystkich :*

• Helen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    https://youtu.be/Y1tuZnCBf1o

nie chwalac sie tu wlasnie jutro lece :)
    fajne, klimatyczne miejsce, pewnie również pyszne jedzonko :)
    wypoczywaj i naładuj się dobrą energią :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili wrote:
    no no no Parysada, testy owulacyjne - nawet nie wiem kiedy je stosować? ;)

Ewelinka, wszystkie o Ciebie pytają, a Ty nic, cisza, przepadła jak kamień w wodę! :) Ale odnalazła się cała i zdrowa :) Nic, tylko dalej działać :)
    testy są b.fajne, bo mogą ci przybliżyć ten szczęśliwy dzień w cyklu.
    Są bardzo proste do stosowania, proponuje kupować te płytkowe facelle z rosmana, co przypominają testy ciążowe, a nie sam pasek, bo jest bardzo nie poręczny.
    Codziennie w dni płodne i jednej godzinie np.16ej sikasz na pasek i im ciemniejsza kreska tym bliżej owulacji :), wtedy należy pamiętać o stosunku, a przed testem ograniczyć płyny ok.2 godzin, aby nie rozrzedzić hormony w moczu.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Domili :* no w szpitalu nie miałam jak pisać, bo na telefonie to jakoś tak kiepsko, poza tym cały czas spałam :D Później intensywny weekend, teraz w domu ogarniam. Co do testów u mnie się sprawdzały - przynajmniej był ten pik i się z innymi objawami pokrywał :)
    Renieczka no chyba tak... Tylko ja już byłam w ciąży kilka razy a ta teraz przerwa długa mnie przeraża trochę, bo nie wiem dlaczego... Już myślę ciągle nad tym zablokowaniem - ale to by serio tak działało? Sabotuje jajeczka i się nie zapładniają? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć... Nie wiem co o tym myśleć, pozostaje czekać, nie mam już co badać. Nie wiem jak sobie pomóc, psychicznie jest już lepiej, bo serio sobie tłumaczę, że widocznie z jakiegoś powodu to nie pora jeszcze,a z drugiej strony się zastanawiam, dlaczego, skoro nie ma medycznych przeciwwskazań dalej się nie udało? Pokręcone to wszystko.
    Evcia to serio podróżniczka, ja już się nie mogę pobytu nad morzem doczekać w lipcu :D
    może faktycznie musisz wyluzować, jak nie ma przeciwskazań, to super :) tylko się cieszyć, odpocznij i się zrelaksuj a szczęscie niedługo przywita i do Was :)

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen oby :) Tylko co to znaczy wyluzować :D Już bardziej chyba nie umiem :)Ale fajny trening zrobiłam :)

Helen lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Helen oby :) Tylko co to znaczy wyluzować :D Już bardziej chyba nie umiem :)Ale fajny trening zrobiłam :)
    może czymś się przejmujesz lub podświadomie o tym myślisz i dlatego tak się dzieje?
    ciężko wyluzować...to fakt...moze nie patrz na cykl tylko łupu cupu :D :D

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:

A'propo blokady, będąc co drugi dzień w klinice czytałam "tamtejszą" książkę o In vitro napisaną przez psychologa Bogdę Pawelec, która specjalizuje się w psychologii niepłodności.
    http://merlin.pl/In-vitro-Wazne-rozmowy-na-trudny-temat_Bogda-Pawelec/download/product/223,1645396.html;jsessionid=7C15ED223DE3CA5096D223837363BCC8.LB8
    Książka którą "wciąga się jednym tchem. Dużo o ivf, ale dużo też o niepłodności z psychologicznego punktu widzenia.
    Najbardziej mi utkwiło w głowie jak rozmawiała z lekarzami o tym jak się ma problem i iidzie się po pomoc do lekarza i dostaje się wskazówki, bierzeby takie i takie leki, kochamy się wtedy i wtedy, w takiej i w takiej pozycji itd itp. I jak to określiła ta psycholog - jest to najlepsza metoda antykoncepcji. Bo organizm podświadomie zaczyna się stresować,bronić, uważa że to nie najlepszy moment na ciążę, Natura sama wie co i jak.
    Fajna książka, są jeszcze inne z pod jej pióra, warte uwagi.
    Miłego dnia dziewczyny

Helen lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    A'propo blokady, będąc co drugi dzień w klinice czytałam "tamtejszą" książkę o In vitro napisaną przez psychologa Bogdę Pawelec, która specjalizuje się w psychologii niepłodności.
    http://merlin.pl/In-vitro-Wazne-rozmowy-na-trudny-temat_Bogda-Pawelec/download/product/223,1645396.html;jsessionid=7C15ED223DE3CA5096D223837363BCC8.LB8
    Książka którą "wciąga się jednym tchem. Dużo o ivf, ale dużo też o niepłodności z psychologicznego punktu widzenia.
    Najbardziej mi utkwiło w głowie jak rozmawiała z lekarzami o tym jak się ma problem i iidzie się po pomoc do lekarza i dostaje się wskazówki, bierzeby takie i takie leki, kochamy się wtedy i wtedy, w takiej i w takiej pozycji itd itp. I jak to określiła ta psycholog - jest to najlepsza metoda antykoncepcji. Bo organizm podświadomie zaczyna się stresować,bronić, uważa że to nie najlepszy moment na ciążę, Natura sama wie co i jak.
    Fajna książka, są jeszcze inne z pod jej pióra, warte uwagi.
    Miłego dnia dziewczyny
    No ale jak to niby działa? Jak się blokuje? Co jajeczka nie pozwalają się zapłodnić? Nie ogarniam tego... Jak jest owulacja i współżycie, z medycznego punktu widzenia wszystko ok, to o co chodzi? Mógł by mi to ktoś wyłtumaczyć :)
    A ja pierwszy dzień w pracy, spać mi się strasznie chce...

Helen my już od jakiegoś czasu nie patrzymy na cykl, ale i tak wiem, kiedy owulacja, więc i tak wiem potem czy był stracony czy nie. Może się martwię, że znowu poronię? Tym bardziej, że ta przerwa po biochemicznej - do niej w miarę szybko było. Tylko to i tak nie tłumaczy faktu, jak niby ten organizm miałby się zablokować. Jak to niby wygląda, że wszystko ok, wszystkie warunki spełnione, a tu dalej nic. No teraz to bym chciała, żeby mi to ktoś naukowo wyłtumaczył :) Nie wiem - po wakacjach się może wybiorę do specjalisty od naprotechnologii - może coś doradzi jeszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka nie umiem tego wytłumaczyć. Ale może coś w tym jest. Licho wie.

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka no to prawda - licho wie...
    A Ty jak się czujesz? Kiedy do lekarza jedziecie?
    Gezanew a Ty? Nawet nie wiem, czy Ci pogratulowalam - jak nie, to teraz piszę, że bardzo się cieszę, że Wam się udalo:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 09:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj idę do lekarza, ale raczej nic tam jeszcze nie zobaczę, pęcherzyk ciążowy co najwyżej.

Wiesz, czuję się świetnie,żeby nie to że brak okresu i że taka troszkę zmęczona chodzę to bym w ogóle nie miała żadnych objawów. Choć na objawy też pewnie za wcześnie. Poza tym jakiekolwiek te dolegliwości będę miała to chyba będę się z nich cieszyć, bo tyle na to czekałam.

U was też taka paskudna pogoda? Pochmurno i chłodno, ehhh gdzie to lato?

Ewa mogłaś nas zabrać wszystkie na ten urlop :)

Co do urlopu to ja jeszcze 2 tyg pracuję, a potem 3 tyg odpoczywam :) Nie mogę się doczekać.

Miłego dnia kochane!

Helen lubi tę wiadomość

• Domili Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ¡hola!

Rano D. podrzucil mnie na dworzec. Na ulicach pusto. Zaczęliśmy się zastanawiać czy to przypadkiem nie sobota, a my jak takie głupki d pracy wstaliśmy. Jednak na telefon nie chce pokazać nic innego niż piątek. Z drugiej strony, dziś pracujemy pół godziny krócej :-P
    Też mi się wydaje, że jest coś w tym, że organizm może się blokować. Nawet w stresujących momentach zmienia się długość cyklu czy owulacja, a niby powinno być regularnie. Myślę,że to kwestia hormonów, których mamy multum w sobie ;-)

05.2016 - hsg, drożne
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 22:53

Helen, renieczka, Anastazjaaa, agnes175 lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ