X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen trzymam kciuki :*
    U mnie wczoraj delikatna druga kreseczka. Dziś wynik bety 188. Oby wszystko było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 18:45

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    U mnie wczoraj delikatna druga kreseczka. Dziś wynik bety 188. Oby wszystko było dobrze.

Gratulacje :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen trzymam kciuki, daj znac, jak bedziesz po wizycie :*
    d'nusia gratulacje:)
    Renieczka jak na urlopie? A jak się obcielas? Ja tez myślę nad zmianą fryzury, ale szkoda po moich włosów prawie po pupę:) jakos dzis w pracy przeżyłam, ale ledwo... Zaraz idę chyba spać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ewelinka to piękne masz długie włosy :) nie dziwię ci się że ci szkoda. Ja po ślubie ścięłam wlosy właśnie z dlugich. No i od lat miałam farbowane włosy, wszystkie możliwe kolory :) no i w końcu mi sie znudziło to farbowanie i postanowiłam wrócić do naturalnych. Ciężkie to były czasy :) ale po 2 latach mam włosy do ramion, równo ścięte, bez stopniowania, bardzo gęste w kolorze Cafe late. Naturalnie układają mi się fale wiec teraz mam taki plażowy Look.
    A Ty planujesz radykalną zmianę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 19:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny dołączam do Was :)

Co prawda dopiero zaczyna się moj drugi cykl starań ale...od czegoś trzeba zacząć...;)

Teraz patrząc tak z perspektywy czasu (wieku) załuję, że wcześniej się nie zdecydowaliśmy na dzidziusia no ale jakoś nie czuliśmu klimatu a teraz chcemy a ja mam straszne schizy,że bedziemy sie starali bardzo długo a ja coraz strasza...

• Helen Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    to super, trzymam kciuki z was
    ja mam skierowanie do szpitala na obserwacje, urósł milimetr...wiec ciagle nic nie wiadomo..ech :/
    Agatkaa witaj :)

agatkaa lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen proszę dawaj znać na bieżąco! Bardzo mocno trzymam kciuki! Może po prostu dzidzia jest małym leniuszkiem, ale zaraz się wszystko rozbuja! Będzie dobrze, myśl pozytywnie. Bużka Kochana :*

Helen lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję, każde miłe słowo się przyda :) teraz wszystko w rękach bożych, wcześniej nie miałam chyba takiej kropki, muszę porównać zdjęcia, niedługo idę na betę tu na miejscu przy szpitalu do którego mam skierowanie, jesli bedzie z nią problem to za 2dni się kładę na obserwację.

feegu6l.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen mocno, mocno trzymam kciuki, bądx dobrej myśli :*
    Renieczka a to ładnie o włoski zadbałaś :) No ja sama nie wiem co mam z nimi zrobić, myślę o skróceniu, ale nie zdecydyję się chyba na jakąś diametralną zmianę - moje włosy to dla mnie jakby dodatkowe ubranie - haha - jak mam spięte, to czuje się nago :D Ale zobaczymy - może coś wymyśle, ale nie mam weny za bardzo...
    Test negatywny nadal, od dziś odstawiam luteinę. wakacje jednak nie pomogły. Chciaąłbym żeby już się udało... Zacznę 20 cykl. Dziwne to wszystko - wcześniej tak szybko zaskakiwało, a teraz tak długo nic. No nic - byle do przodu i trzeba ieć nadzieję, że w końcu zaskoczy... :)
    agatkaa witaj :)

Helen lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Helen mocno, mocno trzymam kciuki, bądx dobrej myśli :*
    Renieczka a to ładnie o włoski zadbałaś :) No ja sama nie wiem co mam z nimi zrobić, myślę o skróceniu, ale nie zdecydyję się chyba na jakąś diametralną zmianę - moje włosy to dla mnie jakby dodatkowe ubranie - haha - jak mam spięte, to czuje się nago :D Ale zobaczymy - może coś wymyśle, ale nie mam weny za bardzo...
    Test negatywny nadal, od dziś odstawiam luteinę. wakacje jednak nie pomogły. Chciaąłbym żeby już się udało... Zacznę 20 cykl. Dziwne to wszystko - wcześniej tak szybko zaskakiwało, a teraz tak długo nic. No nic - byle do przodu i trzeba ieć nadzieję, że w końcu zaskoczy... :)
    agatkaa witaj :)
    Ewelinka a rozmawialiście z ginekologiem?czy są jakieś przeszkody biologiczne? czy to tylko psychiczna blokada? ja jak przestałam myśleć o tym wszystkim to zaskoczyło, choć jak widać znowu nic nie wiadomo.
    Dzisiaj podjadę na patologię ciąży i dam wam znać co z nami.
    Udało mi się dziś trochę odpocząć i pospać.
    miłego dnia

feegu6l.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Helen moja lekarka mówiła już, że się chyba zablokowałam psychicznie - no bo jak? Wcześniejsze 4 ciąże szybko, a teraz tak długo nic? Ja juz szukam dziury w całym, cały czas się zastanawiam, czy coś moge jeszcze zrobić, ale z drugiej strony nie męczę już tak męża i siebie, bo co to znaczy jeszcze jeden cykl przy takiej ilości - jak nie mamy siły, to nie itd. Ale nadal pragne dziecka :) no nie przestanę, nie wiem, co to miałoby w moim przypadku znaczyć, że odpuszam - że zaczynam móić, że mi na tym nie zależy? Nie wiem... Jak potrafiłaś przestac myśleć? No mi to ciągle z tyłu głowy siedzi :)
    Helen daj znać koniecznie kochana, trzymaj się cieplutko, wieści będa dobre i tego się trzymajmy :)
    Chcę jeszcze raz z ziołami spróbować - Anastazja a te na poronienia to jak długo się pije? To normalnie wi ciązy można? Bo ja myślałam, że to raczej w drugiej fazie. Nie wiem na jakie się zdecydować, nie wiem czy to znowu nie za dużo tego wszystkiego - już nic nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka piszesz o 4 ciążach, przepraszam za pytanie, ale ty masz jedno dziecko? Co twój gin mówi o tych poronieniach? Czy wiadomo jaka była przyczyna?
    Ciekawe czy moja niepłodność idiopatyczna to tez zablokowanie. Bo generalnie fizycznych przeszkód u nas nie ma. Ok, niskie AMH - ale póki co owu występuje. Nasienie może nie cud świata ale nie z takim są ciazę? Więc co? Głowa? Tyle, ze ja też nie potrafię pzestac chcieć :( zwłaszcza teraz, jak dane mi było być w ciąży choć te kilka tygodni.
    Dziewczyny mam też pytanie odnośnie samego poronienia i cyklu po nim. Mianowicie po zabiegu plamilam ok 10 dni, ale to było naprawdę plamienie. Wkładka wystarczała. A od wczoraj zaczęłam krwawić żywa krwią. To wygląda jak normalna @. Dziś jest 17dc, czy to możliwe ze tak szybko po poronieniu dostałam okres?

Helen co usłyszałaś? Czekam na wieści! I ciągle trzymam kciuki :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka Kochana nie masz za co przepraszać - tak, mam jedno dziecko, pierwsza ciąża poronienie zatrzymane, nie ustalono przyczyny, potem synek, ale od początku luteina, potem fenoterol na podtrzymanie, następna poronienie zatrzymane, cały czas plamienia, niby nie ustalono przyczyny, ale progesteron był niski, lekarz to bagatelizowal i ciągle powtarzał, ze to natura i wszystko moze się zdarzyć (jakbym nie wiedziała - przeciez juz byłam po jednym poronieniu), później biochemiczna juz pod kontrolą obecnej lekarki, w pierwszym cyklu starań - mówiła, że pewnie zarodek był za słaby, bo jakbym testu nie zrobiła przed terminem i nie zwiększyła od razu dawki leku, to bym dostała "normalną" miesiączkę, leki ja zatrzymały, a beta była 15, a potem 0, więc ciąża była...No i od tamtej pory nic... Wszystkie badania, łącznie z tymi męża w porządku, mówiła, ze nią ma co robić badan genetycznych, bo mamy jedno zdrowe dziecko.
    Możliwe, ze u Ciebie to również jakas blokada psychiczna, nie wiem... U siebie sie coraz bardziej sklaniam w gym kierunku, myślę jeszcze o napro, ale to kosztowne i jakos juz przestaje wierzyć w to, ze coś zadziała - przed @ zawsze mam doła :( smutno mi...
    Helen daj znac co Ciebie Kochana :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety to całe napro biorę z przymrużeniem oka. No może i pomoże parom które są zdrowe. Jedyne co mnie zaciekawiło w naprotwchnologi to badanie nietolerancji pokarmowej. Bo to niestety może w organizmie dużo namieszać. Z tym ze jak się dobrze poszuka to u każdego można znaleźć jakąś nietolerancje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 19:57

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Ja niestety to całe napro biorę z przymrużeniem oka. No może i pomoże parom które są zdrowe. Jedyne co mnie zaciekawiło w naprotwchnologi to badanie nietolerancji pokarmowej. Bo to niestety może w organizmie dużo namieszać. Z tym ze jak się dobrze poszuka to u każdego można znaleźć jakąś nietolerancje.
    No z tymi nietolerancjami to prawda, ale w sumie jak ja np. jakies mam to od dawna, a z synkiem jakos się udało. Niech się juz zacznie ten nowy cykl, bo bede inaczej teraz ciągle biadolić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wiadomo coś?

• Helen Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no jeszcze czekam na kolejna bete. Mialam usg I jest dla nas szansa, kropek sie powiekszyl I ma 7mm,lekarz zauwazyl tez pecherzyk,zalezy wszystko od bety czy to co widzimy to jest nasza dzidzia.

feegu6l.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen to super, że sie powiększył, a kiedy ta druga beta? Mocno trzymam kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen nie bardzo zrozumiałam. Pęcherzyk ciążowy ma 7mm. Bo na taki zarodek to chyba za wcześnie.

U mnie na pierwszym usg pęcherzyk miał 8mm I nic w nim jeszcze nie było. Był jeszcze za mały. To było ok 5t2d.

Myślę że u ciebie jest po prostu jeszcze wcześnie. Ważne ze beta przyrasta.
    Ja żałuję że nie robiłam później badań bety. Chociaż w 7-8 tyg to pewnie ona już inaczej przyrasta. No nic u mnie temat zamknięty.
    Za ciebie wciąż trzymam kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 22:28

renieczka, agatkaa, Evaa, paula1 lubią tę wiadomość

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ