X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka masz 10 dpo - może być za wcześnie jeszcze - powtórz za dwa dni :)

agatkaa lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Domili :)
    A mine znowu gardło boli :( Ale teraz to chyba od klimy w pracy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili wrote:
    Ale Agatka, jezeli termin masz na 17 to na pewno za wcześnie na test. Jeżeli fasol tam siedzi to i tak nic go nie unawni moim zdaniem :-) czy sie mylę?

A teraz sie witam :-)

No wiem kochana, też wydawalo mi się, ze to za wcześnie....ale chciała mieć spokojne sumienie, bo dziewczyny doradzaly, że trzeba zrobic test kiedy sie bierze ostatnia tabletkę dupka....bo jesli jest ciąża to nie powinno się go przerywac no i dlatego tak zrobilam :) Lekarz niestety takich wskazowek mi nie udzielal....

Ogolnie to nie jestem zwolenniczką robienia tak wcześnie testow, no ale zrobilam wyjątek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Agatka masz 10 dpo - może być za wcześnie jeszcze - powtórz za dwa dni :)

Może powtorzę ale nie wiem czy nie lepiej jest zwyczajnie poczekac juz sobie na spokonie do terminu @ i jesli ewentualnie by nie przyszła to wtedy po kilku dniach ;)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jak na chwilkę odstawisz duphaston to też się nic strasznego nie stanie - a masz teraz jakieś brudzenia? Bo na to go stosowałaś? Mi lekarka mówiła, że jak jest ciąża i kilka dni będzie przerwy właśnie ze względu na neatywny test za wcześnie zrobiony, to nic się nie stanie. Mam nadzijeę, że w piątek juz będą dwie kreseczki jak u naszej Anastazji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka2210, w tym cyklu juz zadnych brudzen nie mialam, jak w poprzednich. Tak, dostałam od lekarza duphaston na brudzenia. Poki co dziala więc chyba dobrze :)

Chyba sie troche wystraszyłam ...ale spoko, już jestem madrzejsza ;)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bój się - nie ma brudzeń, nic złego się nie dzieje - więc progesteron nie spada - jak dzidziuś juz w Tobie mieszka, to poczeka kilka dni bez leku do pozytywnego testu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka polecam ci jednak mierzenie tempki. Lekarze zalecają branie progesteronu od 16 do 25 dc. Tylko ze z twojego wykresu wynika ze organizm ciągle "szykował" się do owulacji (17-18 dc pozytywny test owu) a w tym czasie już zaczęłas suplementacje progesteronem. A znaczy to tyle ze mogło dojść do owulacji później, ale przyjmując dupka zaczęła się druga faza cyklu. W takiej sytuacji mogło nawet nie dojść do owu. Wiem ze laski suplementują progesteron po potwierdzeniu owulacji czyli usg albo obserwacja temperatur.
    Życzę Ci żebyś jednak za kilka dni zobaczyła te dwie kreski, ale w razie czego to może warto pomyśleć nad termometrem :)

agatkaa, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka2210, dzięki kochana ale jeśli nie zobaczę tych 2 kreseczek to nic się nie stanie, bedzie kolejny cykl ;)

Renieczka, wiem ze powinnam skrupulatnie się przylożyc do mierzenia temparatury. Kurcze z tym dukiem to lekarz nic kompletnie mi nie mowil, zdanych wskazówek nie udzielal , tylko dąl mi 2 opakowania na 2 cykle i mowil zeby brac 16-25 dc. Nic nie mowil o teście, o temperaturach itd itp. ale z tego co piszecie to chyba powinien. U mnie @ sa regularne a dupka dostalam na te brudzenia...ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mi też nic nie mówił kiedyś jak brałam lutke. Ale ja już wtedy mierzylam tempki i wiedziałam że owu juz była.
    Póki co się nie stresu i czekaj. A nóż widelec :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Nie mi też nic nie mówił kiedyś jak brałam lutke. Ale ja już wtedy mierzylam tempki i wiedziałam że owu juz była.
    Póki co się nie stresu i czekaj. A nóż widelec :)

nooo, musze wyluzowac bo trochę się spiełam przez ten dupek ;)

Teraz grzecznie czekam do 17 na @ :) Chyba ze przez tego dupka inaczej przyjdzie.... :/

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

• Domili Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha,mojej kolezance pozyrywny test wyszedl dopiero 5 dni po spodziewanym terminie miesiączki.

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie....lepiej zrobic pozniej niz za wczesnie ;)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi testami to różnie bywa, ale co do brania leku to rzeczywiście bardzo istotne jak Renieczka pisze, żeby wziąść na pewno po owulacji, także termometr w ruch :)
    A i dobrze, że masz do tego zdrowe podejście - jak nie ten, to następny :)

agatkaa, Helen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    No z tymi testami to różnie bywa, ale co do brania leku to rzeczywiście bardzo istotne jak Renieczka pisze, żeby wziąść na pewno po owulacji, także termometr w ruch :)
    A i dobrze, że masz do tego zdrowe podejście - jak nie ten, to następny :)

Będę się starać :)

Wiesz ja doperio tak naprawdę zaczynam starania więc poki co chyba muszę do tego tak podchodzic ;) Zobaczymy co bedzie dalej ;) Poki co gin dal mi czas do konca roku i jak chyba też :)

Helen lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaa wrote:
    Będę się starać :)

Wiesz ja doperio tak naprawdę zaczynam starania więc poki co chyba muszę do tego tak podchodzic ;) Zobaczymy co bedzie dalej ;) Poki co gin dal mi czas do konca roku i jak chyba też :)
    No i bardzo dobrze :) Bez tego nakręcania na pewno jest łatwiej, bo ja sama wiem, co przeżywałm jak tak strasznie chciałam i na pewno mi to w niczym nie pomagało, bo się psychicznie wykańczałam.
    Wszystkie się doczekamy :)

Evaa, renieczka, agatkaa, Helen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze, kiedyś wszytskie się doczekamy dzidziusia, zobaczycie :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaa wrote:
    Cześć dziewczynki, dziś moj 27 dc.

Zrobilam test dziś rano, choć z wielką niechecią bo wczoraj wzielam ostatnia tabletkę dupka a chciałam pierwszy raz zatestowac dopiero 17 sierp czyli w dniu kiedy ma byc @) Test wyszedl negatywny... i co takie wczesne rozczarowanie ? ;)
    Z wykresu wynika że zagnieżdżenie mogło być w 8 dpo więc jeszcze za wczesniena testowanie odczekaj jeszcze z 5 dni ;) i nie trać nadzieji

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaa wrote:
    Ja tez widziałam 2 bociany wiec może faktycznie coś nam przyniosą ;)
    z rana koniecznie zatestuj a jak wyjdzie pozytyw to łyknij dupka, potem gin ci zmieni na luteinę :)
    trzymam kciuki aby te bociany przyniosły radosne nowiny :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatkaa sprawdziłam i w moim pierwszym cyklu z duphastonem również bolały piersi, w nim nie zaszłam, zaś w drugim też bolały, też go brałam i tu zaszłam, u mnie dość szybko widać na testach, no ale jest zasada ze testujemy 12dpo, wiec nic straconego, masz tez duzo typowych objawów...ale nimi nie ma co się do końca sugerować, bo lepiej jest się miło zaskoczyć :)
    czekamy na wieści :)

feegu6l.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ