Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem, że trudne, ja jeszcze w ciąży nie jestem a już strasznie się boję, ze to co złe moze sie powtórzyć, ale jak Renieczka pisała - trzeba myśleć pozytywnie, co ma być to będzie, a Maleństwo teraz duuużo dobrych myśli potrzebuje :* pamietaj, że teraz bierzesz leki, jesteś zdiagnozowana, to sobie Kochana powtarzaj
U mnie dziś rano test negatywny, bardziej niz zwykle mnie piersi bolą, więc miałam trochę większą nadzieje, ale widocznie to jeszcze nie ten cykl, może następny?Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie...
Nie pisałam dłuuuugi czas, ale staram się czytać na bieżąco.
Anastazja Kochana gratuluję i trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze
U mnie już prawie końcówka, zaczął się 34 tydzień, jutro kolejna wizyta i dowiem się ile młoda waży. Poza tym od tygodnia jesteśmy już w swoim domku i przyzwyczajamy się do życia na swoim. Mąż cały czas w delegacji, dzisiaj właśnie znowu pojechał i trochę nam smutno, ale pocieszam się, że już nie długo zjedzie na stałe.
Przesyłam Wam wiruski, żeby Wszystkie miały upragnione dzieciątko
PozdrawiamAnastazjaaa, renieczka, ewelinka2210, Helen lubią tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Ewelinka jeśli miałaś test o czułości 20 lub 25 moglobyc jeszcze za wcześnie na test, temperaturę masz obiecujaca więc kciukam aby za dwa dni były dobre wieści
Paula niech czas wyjazdów szybko minie
I wpadaj do nas nieraz opowiadaj co u malutkiej, rosnijcie zdrowoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 20:36
paula1 lubi tę wiadomość
-
Anastazja Kochana jesteś, ale wczoraj juz luteiny nie stosowałam, więc dziś duży spadek, no nic nie poradzę - pójdę teraz znowu do mojej lekarki, może coś wymyśli jeszcze.
Paula pamiętamy zagladaj czasem, no i właśnie opowiadaj co u małej nie zapomnij nam dać znać jak już w trójkę będzieciepaula1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, u mnie dziś 32 dc, teoretycznie @ powinna przyjsc wczoraj.Mam typowe bole na @...jesli nie przyjdzie dziś to zatestuję jutro od rana ale nie widzę 2 kresek....wiec pewnie małpa sie spoznia, może po tym dupku ? Dodam jeszcze ze piersi juz wcale mnie nie bola...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:23
-
Agatka no raczej po duphastonie, który dość dawno odstawiłaś nie powinna się spóźniać, ale kto wie? A skąd wiesz kiedy miałaś owulację? Bo może nie była wtedy co przypuszczasz - sama wyznaczałaś termin na jakiej podstawie? Tym bardziej, że duphaston wzięłaś przed tym terminem, czyli mógł Ci nawet owulacje zablokować. Zrób test jutro, może będą dwie kreseczki? A jak nie, to zacznij sobie mierzyć temperaturę i wtedy jak będziesz mieć na pewno potwierdzoną owulację, to dopiero bierz progesteron.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:31
-
nick nieaktualny
-
Kochana ja wiem, że wzięłaś jak lekarz kazał, no niestety czasem niedopowiadają, że trzeba wziąść po potwierdzonej owulacji, bo szkoda cyklu. Ale u Ciebie nie wiemy kiedy była, może zdążyło się jajeczko wykluc przed lekiem Tylko następnym razem ostrożniej, no szkoda, że lekarze nie mówią dokładnie, ale po to tu jestesmy, żeby sobie pomagac i dopowiadać, czasem nawet za lekarzy
agatkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewelinka2210 wrote:Kochana ja wiem, że wzięłaś jak lekarz kazał, no niestety czasem niedopowiadają, że trzeba wziąść po potwierdzonej owulacji, bo szkoda cyklu. Ale u Ciebie nie wiemy kiedy była, może zdążyło się jajeczko wykluc przed lekiem Tylko następnym razem ostrożniej, no szkoda, że lekarze nie mówią dokładnie, ale po to tu jestesmy, żeby sobie pomagac i dopowiadać, czasem nawet za lekarzy
No własnie kochana
Dzieki Wam wiem co i jak -
nick nieaktualny
-
Ojej Bidulko, czymś się zatrułaś?
No cóż zrobić... Ale myślę serio coraz bardziej jeszcze o naprotechnologii, no bo nie wierzę w tą blokadę - albo z jakiegoś powodu nie mam mieć jeszcze tego drugiego dzieciaczka, albo coś jest nie tak, a moja lekarka już mi niby wszystkie badania zrobiła. -
A miałaś monitorowany cykl? Faktycznie to dziwne niby badania ok a tu taki problem.
U mnie jest podobnie wszystkie wyniki ok a mam trzy aniołki w niebie.... Na mój rozum może coś jest nie tak ale oni nie potrafią wybadac co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 13:44
-
Aaaa i postanowiłam zrezygnować z jednej pracy, boje się o maluszka, a jak nieraz dwie prace zeszły mi się na jeden dzień to pracowałam w ten dzień po 14 godzin, to stanowczo za dużo dla ciężarnej... Dlatego jeden kontrakt kończy mi się na koniec sierpnia i nie będę go przedluzac....
renieczka, paula1 lubią tę wiadomość
-
Anastazja no ja do marca zeszłego roku szybko zachodziłam, najdłużej było z synkiem, bo w 8 cyklu (to była moja druga ciąża), pierwsza i czwarta - pierwszy cykl, a trzecia trzeci niby, ale właściwie pierwszy odkąd przestałam karmić synka. Też mam 3 aniołki... Dobrze, że jest synek chociaż... A tu nagle od marca nic... Czemu nagle się nie udaje od prawie półtorej roku? Mam owulację, badania w normie, mąż dobre wyniki - no mówię Wam - albo coś jeszcze jest nie tak albo mamy z jakiegoś powodu nie mieć drugiego dziecka - mam nadzieję, że na razie.
A co do pracy to masz rację - nie przedłużaj - będziesz się lepiej czuła i spokojniejsza będziesz na pewno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:28
-
Dziękuję Kochana - no będę szukać i czekać - może w końcu zaskoczy z Bożą pomocą. Na razie wiara mi pozostaje i chociaż łatwiej mi z tym wszystkim, bo godzę się z tym planem, któr jest nam pisany, nawet jak się okaże, że drugie dziecko przyjdzie za kilka lat - do tego czasu będe się badać, próbować, aż się doczekamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:39
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelinka ja za Bożą pomoc uważam medycynę. Bóg chyba po coś stworzył tych wybitnych lekarzy, jakiś plan na pewno w tym miał. Dlatego ja nie pogodzę się z brakiem potomstwa póki wszystkiego nie spróbuję co może mi w tym pomóc.
Z tad u nas decyzja o IVF.
Więc bardzo słusznie ze zamierzasz walczyć i badać się dalej. A nie myslalas żeby skonsultować się z innym lekarzem? Czasem nowy lekarz, świeże spojrzenie i rach, ciach, pach i ciąża!Anastazjaaa, wombi, paula1 lubią tę wiadomość