X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam nadzieje ze to po prostu mniejsza ilość płynów postaram się nie panikować choć totrudne.

Ja za was też się modlę co wieczór mam nadzieję że wszysrkie się szczęśliwie doczekamy ;)

ewelinka2210, Domili lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że trudne, ja jeszcze w ciąży nie jestem a już strasznie się boję, ze to co złe moze sie powtórzyć, ale jak Renieczka pisała - trzeba myśleć pozytywnie, co ma być to będzie, a Maleństwo teraz duuużo dobrych myśli potrzebuje :* pamietaj, że teraz bierzesz leki, jesteś zdiagnozowana, to sobie Kochana powtarzaj :)
    U mnie dziś rano test negatywny, bardziej niz zwykle mnie piersi bolą, więc miałam trochę większą nadzieje, ale widocznie to jeszcze nie ten cykl, może następny? ;)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie...
    Nie pisałam dłuuuugi czas, ale staram się czytać na bieżąco.
    Anastazja Kochana gratuluję i trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze :)

U mnie już prawie końcówka, zaczął się 34 tydzień, jutro kolejna wizyta i dowiem się ile młoda waży. Poza tym od tygodnia jesteśmy już w swoim domku i przyzwyczajamy się do życia na swoim. Mąż cały czas w delegacji, dzisiaj właśnie znowu pojechał i trochę nam smutno, ale pocieszam się, że już nie długo zjedzie na stałe.

Przesyłam Wam wiruski, żeby Wszystkie miały upragnione dzieciątko :)

Pozdrawiam

Anastazjaaa, renieczka, ewelinka2210, Helen lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka jeśli miałaś test o czułości 20 lub 25 moglobyc jeszcze za wcześnie na test, temperaturę masz obiecujaca więc kciukam aby za dwa dni były dobre wieści
    Paula niech czas wyjazdów szybko minie ;)

I wpadaj do nas nieraz opowiadaj co u malutkiej, rosnijcie zdrowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 20:36

paula1 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja Kochana jesteś, ale wczoraj juz luteiny nie stosowałam, więc dziś duży spadek, no nic nie poradzę - pójdę teraz znowu do mojej lekarki, może coś wymyśli jeszcze.
    Paula pamiętamy :) zagladaj czasem, no i właśnie opowiadaj co u małej :) nie zapomnij nam dać znać jak już w trójkę będziecie :)

paula1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie dziś 32 dc, teoretycznie @ powinna przyjsc wczoraj.Mam typowe bole na @...jesli nie przyjdzie dziś to zatestuję jutro od rana ale nie widzę 2 kresek....wiec pewnie małpa sie spoznia, może po tym dupku ? Dodam jeszcze ze piersi juz wcale mnie nie bola...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:23

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka no raczej po duphastonie, który dość dawno odstawiłaś nie powinna się spóźniać, ale kto wie? A skąd wiesz kiedy miałaś owulację? Bo może nie była wtedy co przypuszczasz - sama wyznaczałaś termin na jakiej podstawie? Tym bardziej, że duphaston wzięłaś przed tym terminem, czyli mógł Ci nawet owulacje zablokować. Zrób test jutro, może będą dwie kreseczki? :) A jak nie, to zacznij sobie mierzyć temperaturę i wtedy jak będziesz mieć na pewno potwierdzoną owulację, to dopiero bierz progesteron.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, owulacje faktycznie sama sobie wyznaczylam na podstawie testow owu i bolu owulacyjnego. Lekarz kazal mi brac dupka 16-25 c i nic nie moiwl, ze mam to zrobic po owulacji...dlatego nie wiedzialam co i jka tylko zrobilam jak mi kazal...

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja wiem, że wzięłaś jak lekarz kazał, no niestety czasem niedopowiadają, że trzeba wziąść po potwierdzonej owulacji, bo szkoda cyklu. Ale u Ciebie nie wiemy kiedy była, może zdążyło się jajeczko wykluc przed lekiem :) Tylko następnym razem ostrożniej, no szkoda, że lekarze nie mówią dokładnie, ale po to tu jestesmy, żeby sobie pomagac i dopowiadać, czasem nawet za lekarzy ;)

agatkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Kochana ja wiem, że wzięłaś jak lekarz kazał, no niestety czasem niedopowiadają, że trzeba wziąść po potwierdzonej owulacji, bo szkoda cyklu. Ale u Ciebie nie wiemy kiedy była, może zdążyło się jajeczko wykluc przed lekiem :) Tylko następnym razem ostrożniej, no szkoda, że lekarze nie mówią dokładnie, ale po to tu jestesmy, żeby sobie pomagac i dopowiadać, czasem nawet za lekarzy ;)

No własnie kochana :)
    Dzieki Wam wiem co i jak :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i @ przyszła - dawno nie było to tak czysto przed - teraz troszkę plamień i żywa krew - może mi się te cykle po ziołach ojca Sroki normują?
    No i zaczynamy 21...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To małpa jedna! Jutro albo i jeszcze dzis pewnie do mnie tez przyjdzie...

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka przykro mi :(
    Ja dziś obudziłam się z silnymi skurczami żołądka i biegunka :/
    Na szczęście już jest dobrze

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Bidulko, czymś się zatrułaś?
    No cóż zrobić... Ale myślę serio coraz bardziej jeszcze o naprotechnologii, no bo nie wierzę w tą blokadę - albo z jakiegoś powodu nie mam mieć jeszcze tego drugiego dzieciaczka, albo coś jest nie tak, a moja lekarka już mi niby wszystkie badania zrobiła.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś monitorowany cykl? Faktycznie to dziwne niby badania ok a tu taki problem.

U mnie jest podobnie wszystkie wyniki ok a mam trzy aniołki w niebie.... Na mój rozum może coś jest nie tak ale oni nie potrafią wybadac co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 13:44

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i postanowiłam zrezygnować z jednej pracy, boje się o maluszka, a jak nieraz dwie prace zeszły mi się na jeden dzień to pracowałam w ten dzień po 14 godzin, to stanowczo za dużo dla ciężarnej... Dlatego jeden kontrakt kończy mi się na koniec sierpnia i nie będę go przedluzac....

renieczka, paula1 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja no ja do marca zeszłego roku szybko zachodziłam, najdłużej było z synkiem, bo w 8 cyklu (to była moja druga ciąża), pierwsza i czwarta - pierwszy cykl, a trzecia trzeci niby, ale właściwie pierwszy odkąd przestałam karmić synka. Też mam 3 aniołki... Dobrze, że jest synek chociaż... A tu nagle od marca nic... Czemu nagle się nie udaje od prawie półtorej roku? Mam owulację, badania w normie, mąż dobre wyniki - no mówię Wam - albo coś jeszcze jest nie tak albo mamy z jakiegoś powodu nie mieć drugiego dziecka - mam nadzieję, że na razie.

A co do pracy to masz rację - nie przedłużaj - będziesz się lepiej czuła i spokojniejsza będziesz na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:28

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno to nie jest tak ze macie pisane jedno dziecko, coś gdzieś musi być nie poddawaj się!!!

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochana - no będę szukać i czekać - może w końcu zaskoczy z Bożą pomocą. Na razie wiara mi pozostaje i chociaż łatwiej mi z tym wszystkim, bo godzę się z tym planem, któr jest nam pisany, nawet jak się okaże, że drugie dziecko przyjdzie za kilka lat - do tego czasu będe się badać, próbować, aż się doczekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:39

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka ja za Bożą pomoc uważam medycynę. Bóg chyba po coś stworzył tych wybitnych lekarzy, jakiś plan na pewno w tym miał. Dlatego ja nie pogodzę się z brakiem potomstwa póki wszystkiego nie spróbuję co może mi w tym pomóc.
    Z tad u nas decyzja o IVF.
    Więc bardzo słusznie ze zamierzasz walczyć i badać się dalej. A nie myslalas żeby skonsultować się z innym lekarzem? Czasem nowy lekarz, świeże spojrzenie i rach, ciach, pach i ciąża!

Anastazjaaa, wombi, paula1 lubią tę wiadomość

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ