Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnastazja, nie załamuj się, jeszcze nic nie wiadomo. Krwawienie ustało.
A miałaś bóle? skurcze?
Jutro wizyta, spróbuj się uspokoić i przespać trochę. Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze, musi być!!!
A dla pewności bardzo gorąco się za Was pomodlę :*
Wszystkie kciuki na forum zaciśnięte za Twojego fasolinkaAnastazjaaa lubi tę wiadomość
-
To i ja sie dołacze z ovufriend jestem pierwszy cykl a to moj 2 cykl staran mam juz dwie coreczki 6 i 7 lat . dziewczyny nie moga doczekac sie malucha a ja nawet nie jestem w ciazy haha o pierwsza corke staralismy sie ponad rok a druga udala nam sie w pierwszym cyklu staran zobaczymy jak bedzie teraz. niestety po odstawieniu tabletek moje cykle strasznie sie rozjechaly ale mam nadzieje ze tutaj uda mi sie okreslic czas owulacji
Helen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnastazja czekam na wieści! I modlę się żeby wszystko było dobrze.
A u mnie chyba klapa. Tempka w dół. Zignorowalam ja bo wczoraj ok 23 wzięłam apap bo miałam stan podgoraczkowy. Ale to chyba nie możliwe żeby tak zbil temp. Mierze o 4.40, czyli od wzięcia leku minęło prawie 6 godzin.
Co myślicie?
Ehhh w sobotę się wyjaśni -
nick nieaktualnyEwa super Zobaczysz, miesiąc szybko minie i zaraz będziesz się szprycowac.
U mnie to na pewno nie zagniezdzenia. Po pierwsze za późno raczej. A po drugie suplementuje progesteron i pierwszy raz takie jaja. Więc albo ciąży brak, albo to ta choroba mi tak miesza w Tempkach albo jedno i drugie -
nick nieaktualny
-
Anastazja, renieczka trzymam mocno za Was i wasze brzuszki kciuki. Musi się udać, nie biorę innej opcji pod uwagę.
Evaa super, mam nadzieję, że Tobie też się szybko uda
Ja dzisiaj zdejmuje szwy, huraaa. Już się czuję znacznie lepiej. Przynajmniej mogę się ruszać normalniej, chociaż brzuch jeszcze boli, szczególnie w miejscu gdzie były zrosty usuwane.
Dzisiaj zaczęłam brać luteinę a za 2 tygodnie do lekarza
Miłego dnia dziewczynki i informuje na bieżąco, bo ja się tu martwię strasznie...Helen lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
maczka32 - witam i dzień dobry, jak i witam się ze stałymi Bywalczyniami
U mnie tak... niby mnie boli lekko podbrzusze, ale weryfikując mój kalendarz na ovu, to troszku chyba za mało współżyłam, ażeby mieć szanse na pozytywny test w tym cyklu ... Bo ciężko mi było ocenić ten decydujący dzień owulacji (nie mierzyłam temp.), mam już krótsze i bardziej skąpe miesiączki z plamieniami (dlatego przyjmuję castangnus), no i może dlatego te dni płodne są wcześniejsze i krótsze... nie wiem... im dalej z wiekiem już coraz trudniej o zajście
Anastazja - powodzenia i oby wszystko było ok, zdrowia !!!
U mnie tak 6 lat temu (w pierwszej,donoszonej ciąży) było silne krwawienie w 10-11tc, położne w szpitalu mówiły,że muszę się przygotować na najgorsze...lekarka zrobiła usg a tam... dzieciątko machało do mnie rączkami i nóżkami.Piękny obrazek - do końca życia go nie zapomnę. Potem lekarka pokazała pod pęcherzem ciążowym wielką drugą owodnię, w której była zebrana krew... i w końcu znalazła ujście. Ponoć to był właśnie krwiak. Lekarze mi mówili, że zdarza się mieć te krwiaki...oczywiście, lepiej ich nie mieć...
życzę, aby Tobie i twojej Fasolince nic nie groziło. Trzymaj się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:13
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
ewelinka2210 wrote:No ja sie w pracy z powołaniem minęłam, bo wolałabym w przedszkolu pracowac A praca to po prostu zarobkowa Ale nie ma tragedii, w biurze siedzę, zawsze mogło być gorzej
no ja właśnie biurowej szukamsynek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Missy, to migiem do apteki po termometr, to naprawdę dobry wynalazek
Jakiego ja mam stresa, nie mogę się skupić na tych pspierzyskach, oby u Anastazji było wszystko dobrze...02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Mam w domu jakiś nieużywany termometr... muszę poczytać o mierzeniu temp.
No...też się martwię, oby wszystko było dobrze u Anastazjii..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:51
synek ur. 18.08.2016
-
Hej dzięki za wsparcie, wczoraj bylam strasznie słaba, polezalam popłakałam i zasnelam.
Dziś po wizycie mam dobrą i zła wiadomość.
Dobra jest taka że widziałam mojego bobaska, pięknie stukalo mu serduszko i ciąża o dwa dni starsza niż na kalendarzu.
Zła jest taka że wczoraj poronilam bliźniaka mojej fasolki
Jestem cała roztrzesiona smutna i szczęśliwa zarazem, dziwne uczucie cieszę się z mojej kochanej kropki ale mimo to trochę smutku w związku ze stratą drugiego maluszka też mam.
Trochę się wkurzylam bo nie dostałam zwolnienia fuck co za kraj.
Jutrojestem umówiona z polską księgowa, chce zapytać w jaki inny sposób mogę dostać zwolnienie lekarskie....AgaL, Ania_84, missy83, renieczka, Domili, wombi, ewelinka2210, paula1 lubią tę wiadomość
-
ojej...to znaczy,że u Ciebie ta druga owodnia to był bliźniak?
Jak ja pokazałam wydruk usg swojemu lekarzowi, gdzie w jednym worku owodniowym rozwijało się maleństwo, to pod nim była czarna,pusta owodnia. A lekarz na to: ciąża bliźniacza? A ja nie...bo przecież byłam wcześniej u Pana i biło tylko jedno serduszko..i nie było tego drugiego worka owodniowego.
Czyli w moim przypadku,prawdopodobnie krwiak..
Cieszę się, że z Twoim maleństwem wszystko ok i bije serduszko. No i przykro,że drugiemu się nie udało, ale ponoć często się tak zdarza. Tak to by więcej bliźniaków chodziło po naszym świecie.
Trzymaj się i zdrówka życzę.
A co do zwolnienia,to pewnie Ci przysługuje,bo przecież - tu chodzi o ciążę, prawda? Może lekarz napisać, że była zagrożona.. bo każde krwawienie to jakieś w pewnym stopniu zagrożenie i zalecany jest przecież odpoczynek głównie. Może dostaniesz, walcz o swoje prawa .
Spokoju i odpoczynku życzę, i wiem że są emocje; tak więc wypisuj tutaj swoje emocje, wylewaj swoje myśli; weź oddech i wydech, i pomyśl o dzieciątkuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:30
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
nick nieaktualnyAnastazja nie wiem co napisać, jestem w szoku.
Oczywiście ciesze się że z dzieckiem wszystko ok, gratuluję i życzę spokoju na resztę ciąży. Postaraj się uspokoić, bo nerwy na pewno ci nie pomagają.
A lekarz jest pewny, że to było poronienie drugiego płodu? Pierwszy raz się spotykam z takim przypadkiem. Przykro mi z tego powodu.
Szukaj sposobu żeby iść na to zwolnienie. Odpoczywaj I dbaj o siebie.
PS miałaś chyba być objęta tym specjalnym programem po tych wcześniejszych poronieniach. Nie mogą cię wiec położyć do szpitala, szczególnie jak jeden płód poronilas.
Dziwna ta ochrona zdrowiaAnastazjaaa lubi tę wiadomość