Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wombi bardzo mi przykro...
Ja na tsh w ogóle się nie znam, nic nie doradzę... Weź nową dawkę i przyszły cykl musi być szczęśliwy!!!
Również życzę udanych zakupów, czerwona sukienka jest bardzo sexy
To mierzenie temperatur przy monitoringu jest bez sensu, skoro u ciebie wszystko pięknie wyglądało, a się nie udało...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyAnastazja ty tam się nie przejmuj ta tarczyca i nami. Każda z nas i jej tarczyca to indywidualna sprawa lekarz kazał brać lek to bierz dla maleństwa bezpieczniej. Ja też się nie znam tak dobrze na tarczycy dopiero teraz coś tam łapie
Dokładnie Ania nowa dawka nowy cykl nowe możliwości hihihi
Ja się boję tych nowych możliwości ale będzie trzeba zaryzykować. Oczywiście poczekam jeszcze na wyniki mutacji genu mthfr żeby wziąć leki przed fasolkaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 19:15
-
Żabka a co daje badanie tego genu?
Tak sobie myślę, że powtórzę chyba sobie wszystkie badania hormonów, bardzo dawno je robiłam... W tym cyklu jak miałam podany Pregnyl to chyba nie ma sensu badać... Chyba że to nie ma wpływu hmmm...
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
żabka04 wrote:Anastazja ty tam się nie przejmuj ta tarczyca i nami. Każda z nas i jej tarczyca to indywidualna sprawa
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastazja super podejście
Ania dziewczyny mówiły mi ze wysoki wynik kwasu foliowego (u mnie 2 wyższy wynik od normy) oznacza nie wchłanianie się tego kwasu i trzeba brać kwas foliowy metylowany jest on w witaminy fembion1, activefolik i inne. Wysoki wynik oznacza że masz mutacje genu mthfr 50% osób ma ta mutacje i nie wie. Możesz uniknąć poronien i chorób dziecka biorąc acard,zastrzyki w ciąży do końca i inne leki z gr b. Tu musisz poczytać o tym genie bo są dwa rodzaje.
Reszta badań może być ok a mutacja jest.
Ja właśnie siedzę i czytam na necie oczywiscie dola łapie ale.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 19:52
-
nick nieaktualnyJak chcesz Aniu to później będę siedzieć na kompie to mogę Ci wysłać linka do kliniki genetycznej tam przez neta możesz zamówić jakie chcesz badania. Zamówisz wyślą potem odsyłasz próbki i czekasz na wynik do 14 dni. Teraz jest promocja badania za 199 zł.
-
Ja też poproszę linka, chętnie czegoś nowego się dowiem
Kupiłam czerwoną koronkową kiecką, a tak bez okazji, a coHelen lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
nick nieaktualnyDziewczyny proszę:
https://www.klinikainvicta.pl/badania-genetyczne-slina-wykonasz-w-domu/
Tam w zakładkach poszukajcie są różne badania.
Ja wybrałam pakiet poronień samoistnych chciałam pakiet niepłodność kobieca (różnica jednego badania ) ale się pomyliłam.
Idę usypiać dziecko do potem -
nick nieaktualny
-
Wombi przykro mi z powodu bety, mam nadzieję, ze następnym razem będzie tak jak ma być no i dobrze, że sukienkę kupiłaś
a ja wczoraj byłam na wizycie, w 9 dc pęcherzyk miałam 21 mm!!! Wczoraj sobie zastrzyk zrobiłam na pęknięcie, dobrze, ze szybko poszłam, bo potem mogło by juz być za późno.
Zabko a możesz napisać jakie badania były w tym pakiecie?
Miłego dnia wolnego Wam życzęwombi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW pakiecie poronien samoistnych zbadasz:
1. Detekcje mutacji G20210A w genie protrombiny -czynnik II
2. Detekcje mutacji Leiden w genie proakceleryny -czynnik V
3. Detekcja polimorfizmu w genie mthfr
Wyżej podałam linka do strony gdzie można zamówić tam w zakładce są przeróżne badania nawet jest pakiet na nieplodnosc żeńska i męska -
Ewelinka ty robisz sobie sama zastrzyk? Ja bym nie dała rady... Mój w 10 dc miał 21 mm, a w 13 dc 29 mm - szok!
U mnie dzisiaj tak sobie... Mój S. jest trochę przeziębiony, w poniedziałek miałam zastrzyk, próbowaliśmy we wtorek i dzisiaj rano, ale nie dał rady... Rozumiem chorobę itp ale trochę mnie to rozwaliło... To ja wydaję dużo kasy na wizyty, czas, biorę hormony, myślenie o tym itp, a to wszystko na nic... No i jako kobieta też się podłamałam... Eh...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyWitam w ten świąteczny i leniwy dzień
Aniu rozumiem cię!Wierzę ci. Faceci najważniejsze że oni są chorzy i trzeba ich nańczyć , latać koło nich bo umierający. No co zrobisz. Ręce opadają .Nie poddawaj się !!! Może dziś go coś ozdrowi i zadziałacie? Zrób podchody złap za........i do roboty!!!!
Dziś męża obciełam maszynką. Pierwszy raz w życiu Może być. miał jakieś ale oczywiście w czasie moich starań to powiedziałam że fryzjerkę mamy w bloku zaraz pójdę po nią lecz zaufał mi
Moje ciacho!!!!
A ja mam dylemat.
Mianowicie znalazłam dwa ogłoszenia o pracę. I nie wiem czy wybrać nową pracę czy czekać do stycznia. Bo może zaciążę a może nie. Później tych ogłoszeń nie będzie a znając moje szczęście to pracy nie będzie, albo w ciąży nie będę.
Na dobrą sprawę pracę jeszcze mam w której mnie nie ma ale pewności też nie mam że sie dostanę do którejś z tych ogloszeń.
Nie wiem już sama jakiegoś doła dostałam nowa praca starania na bok minimum 1 rok czy starania teraz przy braku ciąży szukam nowej pracy.
Ahhhhhhhhhhhh Jak tu żyć jak każda pewnie chcę dobrą pracę i dziecko pierwsze cz drugie
Nie wiem jak potoczą sie dalsze badania. Jak wyniki i ile trzeba się leczyć przed zajściem w ciążeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 17:55
-
Ja nie do końca rozumiem. To ty Żabka jesteś teraz na wychowawczym? Ja na twoim miejscu próbowałabym dostać się do nowej pracy, zresztą nie wiadomo czy się uda ją mieć, a tak możesz rozmyślać że mogłaś jednak próbować jakby nie udało się z ciążą... A tak próbuj, zawsze możesz zrezygnować z nowej pracy... A może ten cykl będzie szczęśliwy i dylemat sam się rozwiąże7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
-
żabka weź los w swoje ręce i próbuj znaleźć pracę a miedzyczasie próbujcie, mozesz pracować i się starać, a jak zajdziesz w ciążę to masz przecież możliwość pójścia na L4, potem macierzynski, wiec lepiej, bo masz gwarantowany jakiś dochód.
Aniu jak mąż już wyzdrowiał to bierz go w obroty, niestety przeziębienia u mężczyz to cięzki temat wtedy zamieniają się w małych chłopców