X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Anastazja masz dobre wyniki pozostałe i tarczyca za bardzo Ci nie swiruje

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mam wykluczone hasimoto ft 3 i 4 w normie tpo też tylko tsh trochę było podwyższone dlatego muszę brać lek

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi bardzo mi przykro...
    Ja na tsh w ogóle się nie znam, nic nie doradzę... Weź nową dawkę i przyszły cykl musi być szczęśliwy!!!
    Również życzę udanych zakupów, czerwona sukienka jest bardzo sexy :-D
    To mierzenie temperatur przy monitoringu jest bez sensu, skoro u ciebie wszystko pięknie wyglądało, a się nie udało...

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja ty tam się nie przejmuj ta tarczyca i nami. Każda z nas i jej tarczyca to indywidualna sprawa :-) lekarz kazał brać lek to bierz dla maleństwa bezpieczniej. Ja też się nie znam tak dobrze na tarczycy dopiero teraz coś tam łapie :-)
    Dokładnie Ania nowa dawka nowy cykl nowe możliwości hihihi
    Ja się boję tych nowych możliwości ale będzie trzeba zaryzykować. Oczywiście poczekam jeszcze na wyniki mutacji genu mthfr żeby wziąć leki przed fasolka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 19:15

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka a co daje badanie tego genu?
    Tak sobie myślę, że powtórzę chyba sobie wszystkie badania hormonów, bardzo dawno je robiłam... W tym cyklu jak miałam podany Pregnyl to chyba nie ma sensu badać... Chyba że to nie ma wpływu hmmm...

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Anastazja ty tam się nie przejmuj ta tarczyca i nami. Każda z nas i jej tarczyca to indywidualna sprawa :-)
    Ależ właśnie już się nie przejmuje moja tarczyca, panikowalam jak miałam prawie 5 teraz ładnie zeszło do 2 więc wszystko na dobrej drodze ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja super podejście :-)
    Ania dziewczyny mówiły mi ze wysoki wynik kwasu foliowego (u mnie 2 wyższy wynik od normy) oznacza nie wchłanianie się tego kwasu i trzeba brać kwas foliowy metylowany jest on w witaminy fembion1, activefolik i inne. Wysoki wynik oznacza że masz mutacje genu mthfr 50% osób ma ta mutacje i nie wie. Możesz uniknąć poronien i chorób dziecka biorąc acard,zastrzyki w ciąży do końca i inne leki z gr b. Tu musisz poczytać o tym genie bo są dwa rodzaje.
    Reszta badań może być ok a mutacja jest.
    Ja właśnie siedzę i czytam na necie oczywiscie dola łapie ale.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 19:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz Aniu to później będę siedzieć na kompie to mogę Ci wysłać linka do kliniki genetycznej tam przez neta możesz zamówić jakie chcesz badania. Zamówisz wyślą potem odsyłasz próbki i czekasz na wynik do 14 dni. Teraz jest promocja badania za 199 zł.

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę tego linka - poczytam i być może skorzystam. Dziękuję :-*

• wombi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poproszę linka, chętnie czegoś nowego się dowiem

Kupiłam czerwoną koronkową kiecką, a tak bez okazji, a co :)

Helen lubi tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę:
    https://www.klinikainvicta.pl/badania-genetyczne-slina-wykonasz-w-domu/

Tam w zakładkach poszukajcie są różne badania.
    Ja wybrałam pakiet poronień samoistnych chciałam pakiet niepłodność kobieca (różnica jednego badania ) ale się pomyliłam.
    Idę usypiać dziecko do potem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi pewnie wyglądasz zaj.......szczo!!!!!!!!
    Uważaj na męża pytona bo............może być agresywny jak zobaczy taką samicę hihihi
    :-) :-)

kasiarzyna lubi tę wiadomość

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapowiada się leniwy dzień po porannym figo fago :D

Evaa lubi tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi przykro mi z powodu bety, mam nadzieję, ze następnym razem będzie tak jak ma być <3 no i dobrze, że sukienkę kupiłaś :)

a ja wczoraj byłam na wizycie, w 9 dc pęcherzyk miałam 21 mm!!! Wczoraj sobie zastrzyk zrobiłam na pęknięcie, dobrze, ze szybko poszłam, bo potem mogło by juz być za późno.

Zabko a możesz napisać jakie badania były w tym pakiecie?

Miłego dnia wolnego Wam życzę :)

wombi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pakiecie poronien samoistnych zbadasz:
    1. Detekcje mutacji G20210A w genie protrombiny -czynnik II
    2. Detekcje mutacji Leiden w genie proakceleryny -czynnik V
    3. Detekcja polimorfizmu w genie mthfr

Wyżej podałam linka do strony gdzie można zamówić tam w zakładce są przeróżne badania nawet jest pakiet na nieplodnosc żeńska i męska

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Ja też poproszę linka, chętnie czegoś nowego się dowiem

Kupiłam czerwoną koronkową kiecką, a tak bez okazji, a co :)
    Dawaj fotkę

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka ty robisz sobie sama zastrzyk? Ja bym nie dała rady... Mój w 10 dc miał 21 mm, a w 13 dc 29 mm - szok!
    U mnie dzisiaj tak sobie... Mój S. jest trochę przeziębiony, w poniedziałek miałam zastrzyk, próbowaliśmy <3 we wtorek i dzisiaj rano, ale nie dał rady... Rozumiem chorobę itp ale trochę mnie to rozwaliło... To ja wydaję dużo kasy na wizyty, czas, biorę hormony, myślenie o tym itp, a to wszystko na nic... No i jako kobieta też się podłamałam... Eh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten świąteczny i leniwy dzień :-)

Aniu rozumiem cię!Wierzę ci. Faceci najważniejsze że oni są chorzy i trzeba ich nańczyć , latać koło nich bo umierający. No co zrobisz. Ręce opadają .Nie poddawaj się !!! Może dziś go coś ozdrowi i zadziałacie? Zrób podchody złap za........i do roboty!!!!

Dziś męża obciełam maszynką. Pierwszy raz w życiu :-) Może być. miał jakieś ale oczywiście w czasie moich starań to powiedziałam że fryzjerkę mamy w bloku zaraz pójdę po nią lecz zaufał mi :-)
    Moje ciacho!!!!

A ja mam dylemat.
    Mianowicie znalazłam dwa ogłoszenia o pracę. I nie wiem czy wybrać nową pracę czy czekać do stycznia. Bo może zaciążę a może nie. Później tych ogłoszeń nie będzie a znając moje szczęście to pracy nie będzie, albo w ciąży nie będę.
    Na dobrą sprawę pracę jeszcze mam w której mnie nie ma ale pewności też nie mam że sie dostanę do którejś z tych ogloszeń.
    Nie wiem już sama jakiegoś doła dostałam nowa praca starania na bok minimum 1 rok czy starania teraz przy braku ciąży szukam nowej pracy.
    Ahhhhhhhhhhhh Jak tu żyć jak każda pewnie chcę dobrą pracę i dziecko pierwsze cz drugie :-)
    Nie wiem jak potoczą sie dalsze badania. Jak wyniki i ile trzeba się leczyć przed zajściem w ciąże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 17:55

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie do końca rozumiem. To ty Żabka jesteś teraz na wychowawczym? Ja na twoim miejscu próbowałabym dostać się do nowej pracy, zresztą nie wiadomo czy się uda ją mieć, a tak możesz rozmyślać że mogłaś jednak próbować jakby nie udało się z ciążą... A tak próbuj, zawsze możesz zrezygnować z nowej pracy... A może ten cykl będzie szczęśliwy i dylemat sam się rozwiąże :-)

• Helen Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka weź los w swoje ręce i próbuj znaleźć pracę a miedzyczasie próbujcie, mozesz pracować i się starać, a jak zajdziesz w ciążę to masz przecież możliwość pójścia na L4, potem macierzynski, wiec lepiej, bo masz gwarantowany jakiś dochód.
    Aniu jak mąż już wyzdrowiał to bierz go w obroty, niestety przeziębienia u mężczyz to cięzki temat :P wtedy zamieniają się w małych chłopców :P

feegu6l.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ