Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Jak wam minął weekend?
Ja dzisiaj mam urlop i jadę z siostrą na badania.
U mnie dzisiaj mega spadek temperatury, powoli przyzwyczajam się do myśli że nic z tego... Ale jest ciężko...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyHej koleżanki
U mnie weekend szybko minął, za szybko niestety. Sobota pracująca a niedzielę przesiedzialam w piżamie
Na szczęście pracuje tylko do 22.12 i mam przerwę do 4 stycznia
Ania ten spadek to trochę wcześnie jak na koniec cyklu, może to implantacja.
Miłego dnia dziewczyny.Helen, Evaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej:-(
Aniu od rana myślę o was trzymam kciuki!!!!
U mnie weekend rodzinie w domu minął super. Lecz dziecko mi się rozchorowalo a ja jakiś katar dostałam.
Wieczorem wczoraj zadzwoniła kumpela z pracy wyobraźcie sobie ze mój zajebisty dyr tak ja doprowadził nerwowo że dziewczyna prawie dostała wylew! Poszła do lekarza kazał się skontaktować z psychiatra okazało się że ma głęboka depresję a ten wylew dużo nie brakowało. A i dyr kombinuje co ze mną zrobić tzn co może że mną zrobić?! Chcę mnie zwolnic a ja jestem na l4.
Aniu ponieważ tak się złożyło czy mogłabyś wysłać zapytanie na swoim portalu zus prawnik???? -
nick nieaktualnyUcielo mi resztę wrrrrr.
Remont ciąg dalszy ale z małą przerwa jadę zaraz do gina na przegląd czy coś pękło lub co tam słychać w wielkim świecie
Potem obiadek i lecimy do siostry męża zrobili nam wędzone szynki,boczek fajnie takie swojskie zdrowe wędliny -
nick nieaktualnyAniu pytanie do zus prawnik:-)
Co w przypadku osoby która zostaje zwolniona przez zakład pracy wg art 53 kp( 182 dni chorowala w roku- mi wypadnie 25.12)i parę dni później ( 29.12 będe miała owulke i będziemy z działać z pregnylem wiem ze może się nie udać ale taki przykład załóżmy że się uda) zachodzi w ciążę.
Co w takim wypadku?
Czy zwolnienie do zus się wysyła jako ciąg zwolnień?
Mi lekarz da L4 do końca stycznia i nie wiem co robić?
Czy będę dostawać jakieś pieniądze ta zasadzie takiej jak z zakladuvpracy na l4?
Czy nic z tego nie będzie i dać sobie spokój z L4 i iść się zarejestrować do pup.
Tak się zastanawiam co tu w razie czego zrobić bo szkoda mi tego wynagrodzenia a tak to byłby grosz na wychowanie dziecka:-)
Jak coś Aniu nie jasne pytaj.
Lecę do lekarza
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBardzo bym chciała pracować ile się da. Oczywiście bez przesady, bo pracuję w zakładzie produkcyjnym wiec pewnie jak skończę 6 miesiąc to sami mnie będą chcieli wygonić
Poza tym Lubie swoją pracę, pracuje z super ludźmi, mój szef wie o ciąży wiec pracuje lżej. Oficjalnie nie zanioslam jeszcze zaświadczenia o ciąży bo nie mogłabym pracować w godzinach nadliczbowych, a tak zawsze to się średnia zwiększy i nie zostanę z głodowym zasiłkiem macierzyńskim
Żabka widzę ze ty tez jesteś po poronieniu świeżo, wiem, że każdy reaguje inaczej, ale mi po poronieniu pomogło szybki powrót do pracy, do ludzi. W domu tylko myślałam, płakałam itp. W sumie tydzień tylko byłam na zwolnieniu i uważam że to była dobra decyzja. Pamiętaj, że czym dłużej jesteś na zwolnieniu, tym trudniej będzie ci z niego wrócić.Evaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRenieczka tak wiem po pierwszym moim poronieniu tak zrobiłam i żałowałam bo z nerwów i stresów w zakładzie pracy jakie przeżyłam rozklekotała mi się tarczyca i ogólnie nerwus do potęgi entej!!!! Już wtedy trzeba było zmienić prace a nie łudzić się że sie uda zaciążyć i uciec albo że nastąpią zmiany w mózgach ludzi.
Zazdroszczę tych normalnych ludzi. Teraz już wiem dlaczego pracujesz pewnie tez ym tak zrobiła
Uważaj na siebie
Byłam u gina na podglądzie niestety pęcherzyk nie pękł!!!!! Gin w ogóle sfochowany i mnie załatwił w 5 sekund hihi. Bo przyjmował na NFZ. A prywatnie taki miluśki wrrrr
Na @ sie nie zapowiada tak szybko miała byc 17.12 przez siofor sie poprzestawia:-(
Kazał napisać smsa w dniu 1 dc a on oddzwoni i się umówimy na dzień owulki i poda mi zastrzyk z pregnylu. Martwię się bo chce podać tyko 1 zastrzyk . Czy to nie zamało???
No nic doła trochę mam bo można było już dawno wpaść na ten pomysł.
Wiec mamy chyba kolejny powód nie powodzeń : nie pękające pęcherzyki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:47
-
U mnie kaszląco...
Ja nadal jeszcze i syn zaczął w sobotę Zostawiłam go dziś w domu, w czwartek ma wigilię w przedszkolu, więc musi się wykurować.
Mam jeszcze dziś i jutro zwolnienie, a co dalej to zobaczymy. Nie pogniewałabym się za jeszcze
Od trzech dni mam bardzo skąpe, beżowe plamienie, myślałam, że dostanę okres, a tu figę... No nic, czekam. Moje cykle to nieporozumienie...Tymoteusz: 26.11.2010
Drugie - in progress -
Żabka wysłałam zapytanie. Nie wiem co lekarz rozumie pod pojęciem jeden zastrzyk - czy jedna dawka 5 tys.j.? Ja miałam jeden zastrzyk, ale z podwójną dawką tj. 10 tys. j. Wydaje mi się, że taka dawka jest najodpowiedniejsza, daje większą pewność, że pęcherzyk pęknie. Swoją drogą, ciekawe czy u ciebie nie pęknięty pęcherzyk jest jednorazowo, czy powtarza się...
Jak tak kretka? Lepiej się czujesz?
Renieczka jak twój dzidziuś?
Ja teraz czekam na wyniki histopatologiczne mojej siostry, pewnie 2-3 tygodnie to potrwa... Nie jest dobrze, ale nie jest gorzej niż pół roku temu, więc jestem dobrej myśli...
A wczoraj zrobiłyśmy pierniczki Nie wiem czy dobrze wkleję fotkę, może się uda
http://zapodaj.net/540bd4077a33c.jpg.html
I się nie udało, ale z odnośnika się otworzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 09:13
ewelinka2210 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyAniu dziękuję
Nie wiem jak to u mnie jest.
W ciążę zachodze ale wcześnie ronie. Na usg żadnej lekarz nie widział Ja się nie znam na zapłodnianiu itp. Bo ja dopiero w te tematy się wkręcam. Ale wydaje mi się że to tak było nie pekaly. Nie mam czasu poczytać bo dziecko chore jęczy i mąż w domu i te remonty.
Nie wiem ile chce mi dać.
Zobaczymy na wizycie.
Widzisz mówiłam że nie będzie tak źle Cieszę się
Do nas mają dotrzeć na dniach wyniki kariotypow. Ale prezentów będę miała miała wypowiedzenie z pracy,wyniki fiu fiu
Kretka żyjesz???? -
Żyję
Coraz lepiej się czuję, ale jeszcze trochę smarkam i kaszlę. Byłam u lekarza, dała mi zwolnienie jeszcze do końca tego tygodnia, dla pewności, żebym się doleczyła No i git Nie żebym nie lubiła swojej pracy, ale... wolę się polenić I faktycznie całkiem dojść do siebie, bo jak pójdę niedoleczona (pracuję z ludźmi, z dziećmi), to zaraz znowu coś złapię.Tymoteusz: 26.11.2010
Drugie - in progress -
nick nieaktualny
-
Helen wrote:widzę że u ciebie już druga połowa
Jak się czujecie?
Za to mały kopie codziennie przeważnie o tych samych porach więc wyczekuje tych kopniakow z utęsknieniem.
A u was jak?wombi, renieczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anastazja i gdzie w końcu spędzacie sylwestra??Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio