X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Kredka zrób bete, będziesz wtedy miała pewność
    widzę że u ciebie już druga połowa :)
    Jak się czujecie?

feegu6l.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Jak wam minął weekend? :-)
    Ja dzisiaj mam urlop i jadę z siostrą na badania.
    U mnie dzisiaj mega spadek temperatury, powoli przyzwyczajam się do myśli że nic z tego... Ale jest ciężko...

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej koleżanki
    U mnie weekend szybko minął, za szybko niestety. Sobota pracująca a niedzielę przesiedzialam w piżamie :)
    Na szczęście pracuje tylko do 22.12 i mam przerwę do 4 stycznia :)

Ania ten spadek to trochę wcześnie jak na koniec cyklu, może to implantacja.

Miłego dnia dziewczyny.

Helen, Evaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-(
    Aniu od rana myślę o was trzymam kciuki!!!!
    U mnie weekend rodzinie w domu minął super. Lecz dziecko mi się rozchorowalo a ja jakiś katar dostałam.
    Wieczorem wczoraj zadzwoniła kumpela z pracy wyobraźcie sobie ze mój zajebisty dyr tak ja doprowadził nerwowo że dziewczyna prawie dostała wylew! Poszła do lekarza kazał się skontaktować z psychiatra okazało się że ma głęboka depresję a ten wylew dużo nie brakowało. A i dyr kombinuje co ze mną zrobić tzn co może że mną zrobić?! Chcę mnie zwolnic a ja jestem na l4.
    Aniu ponieważ tak się złożyło czy mogłabyś wysłać zapytanie na swoim portalu zus prawnik????

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi resztę wrrrrr.
    Remont ciąg dalszy ale z małą przerwa jadę zaraz do gina na przegląd czy coś pękło lub co tam słychać w wielkim świecie :-)
    Potem obiadek i lecimy do siostry męża zrobili nam wędzone szynki,boczek fajnie takie swojskie zdrowe wędliny :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu pytanie do zus prawnik:-)

Co w przypadku osoby która zostaje zwolniona przez zakład pracy wg art 53 kp( 182 dni chorowala w roku- mi wypadnie 25.12)i parę dni później ( 29.12 będe miała owulke i będziemy z działać z pregnylem wiem ze może się nie udać ale taki przykład załóżmy że się uda) zachodzi w ciążę.
    Co w takim wypadku?
    Czy zwolnienie do zus się wysyła jako ciąg zwolnień?
    Mi lekarz da L4 do końca stycznia i nie wiem co robić?
    Czy będę dostawać jakieś pieniądze ta zasadzie takiej jak z zakladuvpracy na l4?
    Czy nic z tego nie będzie i dać sobie spokój z L4 i iść się zarejestrować do pup.
    Tak się zastanawiam co tu w razie czego zrobić bo szkoda mi tego wynagrodzenia a tak to byłby grosz na wychowanie dziecka:-)
    Jak coś Aniu nie jasne pytaj.
    Lecę do lekarza :-)
    Miłego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka fajnie trochę odpoczniesz:-)

Nie wybierasz się na l4????

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciała pracować ile się da. Oczywiście bez przesady, bo pracuję w zakładzie produkcyjnym wiec pewnie jak skończę 6 miesiąc to sami mnie będą chcieli wygonić :)
    Poza tym Lubie swoją pracę, pracuje z super ludźmi, mój szef wie o ciąży wiec pracuje lżej. Oficjalnie nie zanioslam jeszcze zaświadczenia o ciąży bo nie mogłabym pracować w godzinach nadliczbowych, a tak zawsze to się średnia zwiększy i nie zostanę z głodowym zasiłkiem macierzyńskim ;)
    Żabka widzę ze ty tez jesteś po poronieniu świeżo, wiem, że każdy reaguje inaczej, ale mi po poronieniu pomogło szybki powrót do pracy, do ludzi. W domu tylko myślałam, płakałam itp. W sumie tydzień tylko byłam na zwolnieniu i uważam że to była dobra decyzja. Pamiętaj, że czym dłużej jesteś na zwolnieniu, tym trudniej będzie ci z niego wrócić.

Evaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka tak wiem po pierwszym moim poronieniu tak zrobiłam i żałowałam bo z nerwów i stresów w zakładzie pracy jakie przeżyłam rozklekotała mi się tarczyca i ogólnie nerwus do potęgi entej!!!! Już wtedy trzeba było zmienić prace a nie łudzić się że sie uda zaciążyć i uciec albo że nastąpią zmiany w mózgach ludzi.
    Zazdroszczę tych normalnych ludzi. Teraz już wiem dlaczego pracujesz pewnie tez ym tak zrobiła :-)
    Uważaj na siebie :-)

Byłam u gina na podglądzie niestety pęcherzyk nie pękł!!!!! Gin w ogóle sfochowany i mnie załatwił w 5 sekund hihi. Bo przyjmował na NFZ. A prywatnie taki miluśki wrrrr
    Na @ sie nie zapowiada tak szybko miała byc 17.12 przez siofor sie poprzestawia:-(
    Kazał napisać smsa w dniu 1 dc a on oddzwoni i się umówimy na dzień owulki i poda mi zastrzyk z pregnylu. Martwię się bo chce podać tyko 1 zastrzyk . Czy to nie zamało???
    No nic doła trochę mam bo można było już dawno wpaść na ten pomysł.
    Wiec mamy chyba kolejny powód nie powodzeń : nie pękające pęcherzyki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:47

• kretka83 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kaszląco...
    Ja nadal jeszcze i syn zaczął w sobotę :-/ Zostawiłam go dziś w domu, w czwartek ma wigilię w przedszkolu, więc musi się wykurować.
    Mam jeszcze dziś i jutro zwolnienie, a co dalej to zobaczymy. Nie pogniewałabym się za jeszcze ;-)
    Od trzech dni mam bardzo skąpe, beżowe plamienie, myślałam, że dostanę okres, a tu figę... No nic, czekam. Moje cykle to nieporozumienie...

Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka wysłałam zapytanie. Nie wiem co lekarz rozumie pod pojęciem jeden zastrzyk - czy jedna dawka 5 tys.j.? Ja miałam jeden zastrzyk, ale z podwójną dawką tj. 10 tys. j. Wydaje mi się, że taka dawka jest najodpowiedniejsza, daje większą pewność, że pęcherzyk pęknie. Swoją drogą, ciekawe czy u ciebie nie pęknięty pęcherzyk jest jednorazowo, czy powtarza się...
    Jak tak kretka? Lepiej się czujesz?
    Renieczka jak twój dzidziuś?
    Ja teraz czekam na wyniki histopatologiczne mojej siostry, pewnie 2-3 tygodnie to potrwa... Nie jest dobrze, ale nie jest gorzej niż pół roku temu, więc jestem dobrej myśli...
    A wczoraj zrobiłyśmy pierniczki :D Nie wiem czy dobrze wkleję fotkę, może się uda :)
    http://zapodaj.net/540bd4077a33c.jpg.html
    I się nie udało, ale z odnośnika się otworzy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 09:13

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziękuję :-)
    Nie wiem jak to u mnie jest.
    W ciążę zachodze ale wcześnie ronie. Na usg żadnej lekarz nie widział :-( Ja się nie znam na zapłodnianiu itp. Bo ja dopiero w te tematy się wkręcam. Ale wydaje mi się że to tak było nie pekaly. Nie mam czasu poczytać bo dziecko chore jęczy i mąż w domu i te remonty.
    Nie wiem ile chce mi dać.
    Zobaczymy na wizycie.

Widzisz mówiłam że nie będzie tak źle :-) Cieszę się :-)
    Do nas mają dotrzeć na dniach wyniki kariotypow. Ale prezentów będę miała miała wypowiedzenie z pracy,wyniki fiu fiu

Kretka żyjesz????

• kretka83 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyję :-)
    Coraz lepiej się czuję, ale jeszcze trochę smarkam i kaszlę. Byłam u lekarza, dała mi zwolnienie jeszcze do końca tego tygodnia, dla pewności, żebym się doleczyła :-) No i git :-) Nie żebym nie lubiła swojej pracy, ale... wolę się polenić ;-) I faktycznie całkiem dojść do siebie, bo jak pójdę niedoleczona (pracuję z ludźmi, z dziećmi), to zaraz znowu coś złapię.

Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka zdrówka odpoczywaj i wracaj do zdrowia:-)
    Moje dziecko ma zapalenie krtani :-(

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu piękne pierniczki :) Ja też chcę coś upiec w tym roku, a możesz przepis na te swoje dać?
    Albo macie może jakiś sprawdzony przepis na kruche?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    widzę że u ciebie już druga połowa :)
    Jak się czujecie?
    Od szóstego miesiąca nieco lepiej, wymioty się skończyły czasem tylko muli, za to brzuch coraz większy i zaczyna troszkę przeszkadzać w niektórych czynnościach.
    Za to mały kopie codziennie przeważnie o tych samych porach więc wyczekuje tych kopniakow z utęsknieniem.

A u was jak?

wombi, renieczka lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam ostatni dzień pracy przed świętami, będę się byczyc aż do 5 stycznia a w piątek lecimy ja święta do polski już nie mogę się doczekać

wombi, żabka04 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie Anastazja:-)
    Ale labe będziesz miała:-)
    Miłego wypoczynku w pl:-)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• wombi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja i gdzie w końcu spędzacie sylwestra?? :)

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sylwestra wracamy do NL, bo w polscealbo za drogi albo za daleko :/
    Mąż ma w planach wyremontować pokój maluszka przez ten wolny tydzień, więc szykuje się domowka że znajomymi

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ