X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • kretka83 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pójdę :-)
    Nawet gdybym miała pewność, to by nic nie zmieniło, i tak tylko nasivinu i czosnku używam ;-)

Tymoteusz: 26.11.2010
    Drugie - in progress ;-)
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Cieszę się że wasze brzuszki rosną a wy macie się dobrze :-)
    I aby tak do końca było :-)
    Nie zapomnijcie pokazać swoich pociech wirtualnym ciotki hihi
    Na pewno pokażę ;)

Oj kochana 4 tygodnie choroby biedny szkrab zdrowka, dużo zdrowka.

Renieczka uważaj na netowe zakupy, ja kupiłam kocyk i ręcznik kąpielowy przyszedł takiej jakości że szybko robiłam zwrot okropne szorstkie w dotyku.
    Za to z kocyka minky jestem super zadowolona
    I powodzenia na usg,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 14:31

żabka04 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co to tylko oglądam co jest na rynku. Jakoś specjalnie nie mam jeszcze nic wybranego. Tym bardziej szukam informacji bo to pierwsze dziecko i boję się że nakupuje pierdół zupełnie nie przydatnych ;)

Kretka, a jak się czujesz? Testa powtarzalas?

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, łatwo popaść w szał kupowania. Na szczęście za dużo nieużytecznych gratów nie kupiłam :) z takich fanaberii to polecam pieluszki bambusowe - cudo, mięciutkie jak jedwab, dla noworodka idealne. Trudno im się oprzeć.

A ja dokładnie rok temu o tej porze dzwoniłam do mamy, żeby przyjechali do starszej córci bo my na porodówkę! Zanim się wybrali, przyjechali, zanim my dotarliśmy do szpitala, odwaliliśmy całą papierkologię było po 22. A 4.01 chwilę po północy urodziło się moje drugie maleństwo <3

Helen lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • kretka83 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzałam. Cały czas cień cienia, ledwie widoczny.
    Czuję się dobrze, tylko cały czas mam katar. Z objawów ciążowo-okresowo-hormonalnych tylko cycki mnie bolą.

Drugie - in progress ;-)
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe a miałaś może otulacz dla noworodka? Jak tiago był mały nie było takich teraz kupiłam sobie dwa do wypróbowania i jestem ciekawa jak się sprawi.

Znajoma też poleciła mi widi czy jakoś tak to się nazywa na zatwardzenia dla maluszka ale trochę mnie to przeraża

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kretka83 wrote:
    Powtarzałam. Cały czas cień cienia, ledwie widoczny.
    Czuję się dobrze, tylko cały czas mam katar. Z objawów ciążowo-okresowo-hormonalnych tylko cycki mnie bolą.
    Oby to była pozna implantacja dlatego cień taki cieniowaty ;)
    Wklej fotkę

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podczytuje, ale jakoś weny nie mam :) Anastazja, Renieczka :) Fajne te czasy wyprawki były :) Anastazja a czemu od razu miałby mieć zatwardzenia? :) Renieczka ciekawe kto w Tobie mieszka - chłopczyk czy dziewczynka? :) A Ty masz jakieś przeczucie co do płci? Ja od początku wiedziałam, ze synek :D Jak mi nawet lekarz powiedział, że dziewczynka w 12 tyg, to mu nie mogłam uwierzyć, a 3 tygodnie później okazało się, że jednak nie :)
    No i zaczęłam sie uczyc modelu creightona - jestem na napro zdecydowana :) Pozdrawiam Was wszystkie :)

Helen lubi tę wiadomość

• kretka83 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa, nie ma szans, żeby na zdjęciu było widać.
    Ja nawet nie wiem, który to miałby być tak naprawdę dzień ciąży. Gdyby przyjąć - tak jak przyjmuję, że dziś 47 czy 48 dzień cyklu, to musiałabym chyba założyć, że plamienie koło 28dc było plamieniem owulacyjnym. Gdybym była w ciąży, to musiałabym wtedy mniej-więcej zajść, bo wcześniej byłam chora i prawie dwa tygodnie było bez seksu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 18:26

Drugie - in progress ;-)
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kretka różnych firm testy robiłaś? Zreszta, widze że jestes na luzie więc może rzeczywiście najlepiej spokojnie poczekaj :) Ale po cichu trzymam kciuki :)
    Ana otulacza nie miałam, zawijałam ciasno w bambusa właśnie i w rożek. W ogóle ja kocham rożki, u nas przez pierwsze 3-4mce przy obu dziewczynach to byla podstawa. To coś co się wtyka dziecku w pupę - hmm, mnie też przeraża :P
    Ewelinka a uczysz sie sama czy jakieś szkolenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 18:46

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • kretka83 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Lithe :-)
    Robiłam takie tanie paskowe z allegro i Facelle z Rossmanna. I na tych i na tych wygląda tak samo - ledwie widoczny cień. Ale jest. Według mnie nie są to negatywy, bo negatywy miałam sto razy ;-) Są to bardzo słabe pozytywy i nie rozumiem, co się znowu dzieje.
    Zastanawiam się, czy przez pół roku można np. wyhodować torbiel taką, która dawałaby wynik fałszywie pozytywny... Pół roku temu miałam usg i było wszystko idealnie...

Drugie - in progress ;-)
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Kretka różnych firm testy robiłaś? Zreszta, widze że jestes na luzie więc może rzeczywiście najlepiej spokojnie poczekaj :) Ale po cichu trzymam kciuki :)
    Ana otulacza nie miałam, zawijałam ciasno w bambusa właśnie i w rożek. W ogóle ja kocham rożki, u nas przez pierwsze 3-4mce przy obu dziewczynach to byla podstawa. To coś co się wtyka dziecku w pupę - hmm, mnie też przeraża :P
    Ewelinka a uczysz sie sama czy jakieś szkolenie?
    Sama się uczę, ale możliwe, że pójdę do instruktorki chociaż raz przed wizytą u lekarza napro. Trafiłam na super dziewczynę na wątku o napro, która mi bardzo pomaga :)
    Ja też owijałam w rożek :) Jakoś się tak pewniej czułam jak synka w nim podnosiłam. No i spokojniej spał :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kretka83 wrote:
    Dzięki, Lithe :-)
    Robiłam takie tanie paskowe z allegro i Facelle z Rossmanna. I na tych i na tych wygląda tak samo - ledwie widoczny cień. Ale jest. Według mnie nie są to negatywy, bo negatywy miałam sto razy ;-) Są to bardzo słabe pozytywy i nie rozumiem, co się znowu dzieje.
    Zastanawiam się, czy przez pół roku można np. wyhodować torbiel taką, która dawałaby wynik fałszywie pozytywny... Pół roku temu miałam usg i było wszystko idealnie...
    Kiedys gdzieś czytałam o pozytywach przy torbieli. Najlepiej iść do lekarza, bo tak to nie bardzo da się sprawdzić bez bety.

• kretka83 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę za niedługi czas.
    Tak się tylko zastanawiam, czy torbiel nie powinna dawać jakichś objawów - bóli czy czegoś takiego?...

Drugie - in progress ;-)
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka tu muszę zajrzeć na ten wątek bo bardzo mnie ta metoda ciekawi.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Ewelinka tu muszę zajrzeć na ten wątek bo bardzo mnie ta metoda ciekawi.
    No Ty chyba nie masz problemów z zajściem, ja z tych powodów się zaczęłam tego uczyć :) Ale ona się sprawdza także jeżeli chcemy uniknąć dni płodnych, sprawdzić co się dzieje w naszym organizmie, często dzięki obserwacjom można stwierdzić nietolerancje pokarmowe, niski progesteron itd. Ja od 26 cykli nie mogę zajść (wcześniej poroniłam, następna była biochemiczna od razu po rozpoczęciu starań po przerwie, a od tamtej pory cisza). Jak nic niepłodność idiopatyczna, której chcę znaleźć przyczyny i mam nadzieje, że dzięki napro mi się to uda :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kretka83 wrote:
    Pójdę za niedługi czas.
    Tak się tylko zastanawiam, czy torbiel nie powinna dawać jakichś objawów - bóli czy czegoś takiego?...
    Nie zawsze. Choć jak ja miałam, to akurat odczuwałam dość silny ból w okolicy jajników. Może zajrzyj na wątek o torbieli? Pewnie taki tez tu gdzieś jest - może tam dziewczyny coś więcej powiedzą. A to krwawienie było jakieś skąpe, że podejrzewasz, że to było okołoowulacyjne?

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    No Ty chyba nie masz problemów z zajściem, ja z tych powodów się zaczęłam tego uczyć :) Ale ona się sprawdza także jeżeli chcemy uniknąć dni płodnych, sprawdzić co się dzieje w naszym organizmie, często dzięki obserwacjom można stwierdzić nietolerancje pokarmowe, niski progesteron itd. Ja od 26 cykli nie mogę zajść (wcześniej poroniłam, następna była biochemiczna od razu po rozpoczęciu starań po przerwie, a od tamtej pory cisza). Jak nic niepłodność idiopatyczna, której chcę znaleźć przyczyny i mam nadzieje, że dzięki napro mi się to uda :)
    No ja własnie szukam czegoś dość pewnego żeby nie zajść przez najbliższe miesiące, bo muszę podreperować swoje zdrowie i zrobić kontrolną cytologię (i może posiew). Samemu mierzeniu temp jakos nie ufam.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    No ja własnie szukam czegoś dość pewnego żeby nie zajść przez najbliższe miesiące, bo muszę podreperować swoje zdrowie i zrobić kontrolną cytologię (i może posiew). Samemu mierzeniu temp jakos nie ufam.
    A to może się sprawdzić, ale to dość kosztowne jest - same wizyty u instruktora min. 100 zł, potem lekarz różnie - około 150, a karmisz? No tam tez się na objawach śluzu dużo dla kobiet karmiących można dowiedzieć. A to przepraszam, jakoś zrozumiałam z Twojego posta, że już się staracie o trzecie dzieciątko :)

• kretka83 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, to nawet nie było krwawienie, tylko beżowe plamienie :-p

Drugie - in progress ;-)
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ