Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - staramy się o pierwsze dziecko ✊💚
Odpowiedz

Rocznik '87 - staramy się o pierwsze dziecko ✊💚

Oceń ten wątek:
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 3262 2953

    Wysłany: 27 listopada 2019, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 17:08

    jeszcze 32 🙋• starania o pierwsze 👶
    to już 16cs ⏳ • zaczęło się w 06.2019 📆
    9cs cb 💔 • czekam na Ciebie 💗

    🌈 cykl rocznicowy 🌈

    👽🧟MTHFR A1298C hetero + PAI-1 4G/5G hetero + NK23% + stan zapalny w cytokinach

    📝Zalecenia: HSG

    💊 Bromergon, Euthyrox25, GlucophageXR

    ♂️11.2019: morfo 18% 💪
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się i ja. Ovu tuż, tuż. Po monicie 4 pecherzyki. Tak mnie już brzuch boli, że nawet dogodnej pozycji do siedzenia nie mogę znaleźć 😂 Owu zawsze czułam, 4 pecherzyki do dla mnie harcor. Jeśli nie wyjdzie, w miedzy czasie jestem zapisana na badania immunologiczne.

    Anuśla lubi tę wiadomość

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 2883 1421

    Wysłany: 27 listopada 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Ja w tym cyklu (8cs) zbadałam w 3dc:

    Glukoza 82,3 (70,0-99,0)
    Insulina 9,7 (2,6-24,9)

    - HOMA wychodzi mi 1,97, więc wg kalkulatorów jest ok "jeszcze", ale już odstawiłam słodycze tak na wszelki wypadek jeśli miałaby mi grozić IO; choć oczywiście wiem, że HOMA do ustalenia IO to trochę mało; objawów brak

    Prolaktyna 11,5 (4,79-23,3)
    Testosteron 28,5 (8,4-48,1)

    TSH 1,98 (0,27-4,2)
    Ft3 3,65 (2,04-4,4)
    Ft4 1,22 (0,93-1,71)

    FSH 7,82 (3,5-12,5)
    LH 6,69 (2,4-12,6)
    Estradiol 46,4 (12,4-233)

    Ostatnie trzy powtórzyłam po 2,5 miesiąca i zobaczcie jakie różnice - we wrześniu: FSH - 8,22; LH - 11,9; Estradiol - 152,0. Ten sam dzień cyklu, bo wówczas też było to 3 dzień i to samo labo.

    Mąż w tym miesiącu też robił badanie nasienia:

    Ruchliwość:
    - progresywny ruch: 67,7% (> lub = 32%)
    - całkowity: 73,7% (> lub = 40%)
    - brak: 26,3%

    Morfologia > lub = 4% wg WHO 2010
    - prawidłowe formy: 18%
    - nieprawidłowe formy: 82%

    Koncentracja w 1ml: 62,7 mln/ml (> lub = 15 mln/ml)
    Całkowita liczba plemników: 213,2 mln (> lub = 39 mln)
    Objętość: 3,4 mln (> lub = 1,5 mln)

    Upłynnienie: 20 min
    PH 8,3 (> lub = 7,2)
    Kitka, wow ale Twój ma armię. Myślałam że moj ma dobra, ale przy Twoim wymieka hehe. I jaka morfologia. Twoje wyniki też sa ok, nie znam sie na Homa. Może śluz wystarczy podrasowac i zaskoczy. Ja w tym cyklu jade z siemieniem lnianym. 2 łyżki zalewam gorącą wodą. Dziewczyny tu pisały ze siemie jest niedobre a ja wcinam jak smakolyk:-) Sleepyhead daj znać jak będziesz miala wyniki immuno. My na kariotypy czekamy już prawie miesiąc...ale i tak ivf dopiero w styczniu więc zdążymy.

    Starania od sierpnia 2016
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zanizone bialko s 60%.
    Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed.
    ET 5-dniowej Blastocysty 5.1.1.: 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    "Nie bój się, tylko wierz."
    c55f43r81cba3es9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla ja też lubię siemie lniane, niby taki glutek powstaje ale całkiem smaczny jest hehe
    Czyli, nie udało się załapać na grudzień? Może wbrew pozorom naturalnie coś ten miesiac nam przyniesie? :)

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 2883 1421

    Wysłany: 27 listopada 2019, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo te ziarenka smaczne jak sie rozgryza, nie? Niestety klinika ma wolne miedzy 24.12 i 02.01, a wtedy akurat bylaby stymulacja, wiec styczeń. Ja juz sie na naturalsa teraz nakrecilam. Mialam priming estrogenowy i wydluzyl mi sie cykl (mam cykle 24 dniowe). Poza tym bylam po histero. W 30 dc dostałam okres, a juz mialam test kupiony. A ty który dc?

    Starania od sierpnia 2016
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zanizone bialko s 60%.
    Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed.
    ET 5-dniowej Blastocysty 5.1.1.: 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    "Nie bój się, tylko wierz."
    c55f43r81cba3es9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2019, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech najgorsze jest rozczarowanie na koniec cyklu... Fajnie by było naturalnie, chociaż sama w to średnio wierzę, ale mawiają że póki małpy nie ma to jest nadzieja. Pożyjemy zobaczymy :D
    Ja dopiero 11 dc, ale dziś ponoć pierwsza owulka. Czuje niemiłosiernie 😂
    Btw. Muszę poczytać o primingu, chociaż nie mam problemu z długością cykli. Ale - człowiek uczy się przez całe życie :)

  • Krąsi Autorytet
    Postów: 942 436

    Wysłany: 27 listopada 2019, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy, coś Ty dostała na owulkę? Ja na 5 tabletkach aromka wyhodowałam 3 jajeczka, przy czym 1 było ładne.

    rfxggywlo00cjtpm.png

    ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

    on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

    1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI:
    17.04.2020 - Mały Człowiek ma 6,52 cm, serce jak dzwon - 156 uderzeń i jest prawdopodobnie Dziewczynką 🎀🍏💕
    19.05.2020 - Mały Człowiek ma 13,6 cm, 201 gram i jest prawdopodobnie Dziewczynką 🎀🍏💗
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2019, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi, też brałam aromka, ale końskie dawki.

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 2883 1421

    Wysłany: 28 listopada 2019, 06:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Ech najgorsze jest rozczarowanie na koniec cyklu... Fajnie by było naturalnie, chociaż sama w to średnio wierzę, ale mawiają że póki małpy nie ma to jest nadzieja. Pożyjemy zobaczymy :D
    Ja dopiero 11 dc, ale dziś ponoć pierwsza owulka. Czuje niemiłosiernie 😂
    Btw. Muszę poczytać o primingu, chociaż nie mam problemu z długością cykli. Ale - człowiek uczy się przez całe życie :)
    Pierwsza owulka, czyli wczesniej owulacji nie miałas?

    Starania od sierpnia 2016
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zanizone bialko s 60%.
    Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed.
    ET 5-dniowej Blastocysty 5.1.1.: 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    "Nie bój się, tylko wierz."
    c55f43r81cba3es9.png
  • aniołkowa_mama Autorytet
    Postów: 772 750

    Wysłany: 28 listopada 2019, 06:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nie wierzę... skinęłam dla sportu bo dziś termin @. dwie wyraźne kreski

    Kitka_87, Krąsi, Anuśla, megson91 lubią tę wiadomość

    d9c1d621a5.png

    Moje Aniołki 4tc i 13tc
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2019, 06:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Pierwsza owulka, czyli wczesniej owulacji nie miałas?
    Nie nie,owulacje zawsze mialam. Pierwsza owulka-bo mają mi pękać trzy dni pod rząd heh 😊

    Aniolkowa_mama - gratulacje! Dla pewności uciekaj na betę :)

  • aniołkowa_mama Autorytet
    Postów: 772 750

    Wysłany: 28 listopada 2019, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Nie nie,owulacje zawsze mialam. Pierwsza owulka-bo mają mi pękać trzy dni pod rząd heh 😊

    Aniolkowa_mama - gratulacje! Dla pewności uciekaj na betę :)

    pójdę pójdę :) dalej nie wierzę... ostatni pozytywny test ciążowy widziałam w styczniu 2016...
    oby tylko finał był inny

    d9c1d621a5.png

    Moje Aniołki 4tc i 13tc
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 3262 2953

    Wysłany: 28 listopada 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 17:08

    Sleepyhead lubi tę wiadomość

    jeszcze 32 🙋• starania o pierwsze 👶
    to już 16cs ⏳ • zaczęło się w 06.2019 📆
    9cs cb 💔 • czekam na Ciebie 💗

    🌈 cykl rocznicowy 🌈

    👽🧟MTHFR A1298C hetero + PAI-1 4G/5G hetero + NK23% + stan zapalny w cytokinach

    📝Zalecenia: HSG

    💊 Bromergon, Euthyrox25, GlucophageXR

    ♂️11.2019: morfo 18% 💪
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 3262 2953

    Wysłany: 28 listopada 2019, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 17:08

    aniołkowa_mama lubi tę wiadomość

    jeszcze 32 🙋• starania o pierwsze 👶
    to już 16cs ⏳ • zaczęło się w 06.2019 📆
    9cs cb 💔 • czekam na Ciebie 💗

    🌈 cykl rocznicowy 🌈

    👽🧟MTHFR A1298C hetero + PAI-1 4G/5G hetero + NK23% + stan zapalny w cytokinach

    📝Zalecenia: HSG

    💊 Bromergon, Euthyrox25, GlucophageXR

    ♂️11.2019: morfo 18% 💪
  • aniołkowa_mama Autorytet
    Postów: 772 750

    Wysłany: 28 listopada 2019, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Mąż badał się pierwszy raz i bardzo mi ulżyło, że czynnik męski nie zawodzi, aczkolwiek wiem, że to żadna gwarancja zajścia w ciążę.

    Jeśli mi w tym cyklu nie zaskoczy to od kolejnego biorę niepokalanka. Dziewczyny chwalą, że mają rewelacyjny śluz.

    Teraz biorę wiesiołka, ale już sama nie wiem czy mi pomoga, bo od niedzieli serduszkujemy codziennie i jak wiadomo z powodu nasienia w śluzie ciężko ocenić mi jego jakość. Aczkolwiek rozciągliwego nie było nigdy u mnie za bardzo, raczej po prostu wodnisty.
    co do śluzu- pijesz wystarczająco dużo wody?

    d9c1d621a5.png

    Moje Aniołki 4tc i 13tc
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 3262 2953

    Wysłany: 28 listopada 2019, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 17:08

    jeszcze 32 🙋• starania o pierwsze 👶
    to już 16cs ⏳ • zaczęło się w 06.2019 📆
    9cs cb 💔 • czekam na Ciebie 💗

    🌈 cykl rocznicowy 🌈

    👽🧟MTHFR A1298C hetero + PAI-1 4G/5G hetero + NK23% + stan zapalny w cytokinach

    📝Zalecenia: HSG

    💊 Bromergon, Euthyrox25, GlucophageXR

    ♂️11.2019: morfo 18% 💪
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2019, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 z taką armią mam nadzieję, że nie będziecie musieli długo czekać :)
    Jak brałam wiesiołka to nie narzekałam na śluz. O niepokalanku też muszę doczytać heh
    Chociaż nie miewam większych problemów, w tym cyklu wspomagamy się też żelem i muszę przyznać że fajne uczucie.

  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 3262 2953

    Wysłany: 28 listopada 2019, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 17:08

    Iskierka87 lubi tę wiadomość

    jeszcze 32 🙋• starania o pierwsze 👶
    to już 16cs ⏳ • zaczęło się w 06.2019 📆
    9cs cb 💔 • czekam na Ciebie 💗

    🌈 cykl rocznicowy 🌈

    👽🧟MTHFR A1298C hetero + PAI-1 4G/5G hetero + NK23% + stan zapalny w cytokinach

    📝Zalecenia: HSG

    💊 Bromergon, Euthyrox25, GlucophageXR

    ♂️11.2019: morfo 18% 💪
  • Iskierka87 Autorytet
    Postów: 1867 1290

    Wysłany: 28 listopada 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

    Cudne wieści aniołkowa mamo życzę Ci by tym razem było szczęśliwie ❤️

    U nas też wyniki męża się sporo poprawiły ale nadal nic więc na pewno coś u mnie siedzi. W poniedziałek mam monitoring by podejrzeć czy wszystko ok. I zaczęłam pić więcej wody. Rano szklanka wody z cytrynka a później staram się nawadniać regularnie. Myślałam nawet nad apka która przypomina wodę pić 😀

    piu3s65gtrxpqdci.png
    Szczęście sprzyja tym, którzy mają odwagę by po nie sięgać!
  • Krąsi Autorytet
    Postów: 942 436

    Wysłany: 28 listopada 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa - gratki!

    Apka o wodzie jest rewelacyjna, po kilku miesiącach używania usunęłam ją, bo tak mnie nauczyła regularnego picia :)

    Iskierka87 lubi tę wiadomość

    rfxggywlo00cjtpm.png

    ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

    on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

    1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI:
    17.04.2020 - Mały Człowiek ma 6,52 cm, serce jak dzwon - 156 uderzeń i jest prawdopodobnie Dziewczynką 🎀🍏💕
    19.05.2020 - Mały Człowiek ma 13,6 cm, 201 gram i jest prawdopodobnie Dziewczynką 🎀🍏💗
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.