WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po antykach może się nieźle popieprzyć i każdy gin inaczej gada: starać się pól roku po odstawieniu, 3 miesiące po.. a jeszcze inni rok po ;/
    przez dwa miesiące antyki jeszcze bd ci siedzieć w organizmie, bynajmniej tak w labolatorium mi babki powiedziały że jak chce sobie zobić badania na poziom hormonow to dopiero po 2 miesiacach od odstawienia.
    No ale można mierzyć tak sobie dla siebie tworzyc nowy nawyk :P
    mam nadzieje ze szybko ci cykl wróci do normy :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    po antykach może się nieźle popieprzyć i każdy gin inaczej gada: starać się pól roku po odstawieniu, 3 miesiące po.. a jeszcze inni rok po ;/
    przez dwa miesiące antyki jeszcze bd ci siedzieć w organizmie, bynajmniej tak w labolatorium mi babki powiedziały że jak chce sobie zobić badania na poziom hormonow to dopiero po 2 miesiacach od odstawienia.
    No ale można mierzyć tak sobie dla siebie tworzyc nowy nawyk :P
    mam nadzieje ze szybko ci cykl wróci do normy :)
    A no tak właśnie myślałam że się wszystko rozreguluje. No nic, będę mierzyć (zaczęłam bo w poradni nam kazano:D) i czekać aż wróci do normy ;)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróci :) ja dopiero rok po odstawieniu zaszłam ale za duzo mialam zmieniane w ciągu 3 lat i strzelone na oko zawsze, raz za mocne raz za słabe itp..
    jedne brałaś ile lat? ponoć po antykach jest się jeszcze lepiej płodnym i mogą być nawet bliźniaki ;P ale u mnie się nie strzeliło jakoś zaraz :D nie mam farta :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po antykach jakoś strasznie nie rozregulowało, ale to tez zależy jakie mocne ;)

Mizzelko, mi w październiku stuknie rok bez antyków, to może i mi się uda :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah Ewko kochana mam nadzieje że szybciej :* mi cykl wrócił po 9 miesiącach co prawda troszkę dłuższy ale czułam owulkę tyle że przez ten dłuższy cykl ciężko było strzelić :D dopiero za 3 razem sie udalo a za pierwszym razem z ovu bo poprzedni cykl byl już w fazie lutealnej :P
    i jak cykl wraca? już jest krótszy? :)

w ogóle mi wszystko za 3 razem wychodzi, nawet prawko zdalam za 3 razem i trafiłam drugi raz na tego patafiana co mnie olał po prawie godz jazdy za 1 razem :D

• cath Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dawno mnie tutaj u was nie było. :) Widzę nowe mamusie. Gratuluję tym co się udało a tym co jeszcze nie mocno trzymam kciuki. NAJMOCNIEJ NA ŚWIECIE <3

Ja dziś chciałam wam powiedzieć nowinkę :) W piątek byłam na genetycznym i lekarz powiedział mi że na 80% dziewczynka :) No i wszystko się super rozwija. Oczywiście jeszcze siusiak może wyskoczyć, ale to już nie ważne. Najważniejsze że zdrowe :*

A co u was słychać? Opowiadajcie :)

Ewa99, mizzelka, Angelabd, Jula222 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, wszystko cacy :) owulkę na powrót czułam bo i śluz jak kiedyś i jajcory dały znać, a cykl 28 dni, czyli jak kiedyś super terminowo :)
    Teraz dopiero drugi cykl na takim luzie, odpuściliśmy i to mocno, nawet z takim lekkim nastawieniem "dobrze, że nie akurat teraz". Okropne upały, remonty, dużo pracy fizycznej oraz sportu, wiadomo jakieś imprezy, strach by był gdyby się udało, a potem "o jezus, bo piłam alkohol itd", a jakbym trafiła typowe ciążowe samopoczucie w takiej pogodzie, to chyba bym się pochlastała :P
    W sumie w ogóle nie rozmawiamy o staraniach, nie ma gdybania jakie imię, gdzie ewentualnie łóżeczko, jak byśmy powiedzieli rodzicom itd odpoczywamy od tego tematu, bo trochę jednak nam głowy zryło ;)
    Nawet mamy mało czasu, ostatnio, poza spaniem w jednym łóżku, szybkim zjedzeniem obiadu i kolacji, trafiło się, że nie miałam czasu spokojnie sam na sam pogadać z mężem od czwartku do niedzieli :P Non stop jakieś wyjazdy, goście, znajomi...
    Jeszcze mamy cały czas małego stresa, bo przyjaciółka prawie poroniła... Teraz jej pomagamy jak możemy, często jesteśmy u niej i pomagam jej przy maluszku, bo ona ma zakaz podnoszenia, zbytniego wysiłku itd, a mąż w delegacji co chwilę :/
    Ale się rozpisałam, ale w sumie to takie streszczenie, bo długo mnie nie było :P

Cath, gratulacje, imię wybraliście? :)
    Jak się czujesz w ogóle?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, w takie upaly na serio trzeba uważać i te mdłości itp.. do dupy samopoczucie ;/
    o to widzę że pełną parą idzie, ostro zorganizowany czas jest, ale moze i dobrze bo wlasnie odpoczniecie od tego :) nie ma nawet czasu o tym mysleć :D

ojejku wspolczuje przyjaciolce, dobrze że chociaz was ma i ktos jej pomoze ;/
    ale cieszę się że u Cb okej i wrocil cykl do normy :)
    duzo remontujecie?

Cath gratululuję córy, czułaś od początku ze córka? :)

• surreal95 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mogę się dołączyć?
    Jestem tu nowa, staram się o dzidziusia od miesiąca.
    Rocznik 95'

SYNEK! <3

gannflw1hmy15hvi.png

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skończyliśmy w końcu taras, teraz sobie ogólnie taki ogródek organizujemy. Jak się ochłodzi to wchodzimy z remontem do domu :)
    Surreal witaj :)

Mizzelko, u was już jakieś przygotowania do dzidzi? :) Rodzinka wie?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to sie dzieje :) ale fajnie :)

rodzinka średnio wie, mimo że badania ok to nie chwaliłam sie.
    wie aby mama i siostra i nikt więcej, bo one pary nie puszczą.
    teściowei sie domyslają, brzuch mi wysadziło ;/ odmawiam alko.. to juz mają domysly.

powoli mysle o wszystkim, ale jeszcze do mnie nie dociera :/
    a juz 3 miesiąc się zaczął... nadal nie dowierzam i nadal sie obawiam czy wszystko ok. a wizyta dopiero 14 sierpnia.. i wtedy planuje sie oficjalnie przyznać.

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    wróci :) ja dopiero rok po odstawieniu zaszłam ale za duzo mialam zmieniane w ciągu 3 lat i strzelone na oko zawsze, raz za mocne raz za słabe itp..
    jedne brałaś ile lat? ponoć po antykach jest się jeszcze lepiej płodnym i mogą być nawet bliźniaki ;P ale u mnie się nie strzeliło jakoś zaraz :D nie mam farta :D
    Ja brałam jedne, przez 2,5 roku.
    Też mi gin mówił że lepsza płodność. Internet też tak mówi :D no ale narazie nic nie widać.
    Narazie nie mamy 'parcia' na dziecko ;) Czy będzie teraz czy za rok to też fajnie;) w końcu jesteśmy młodzi. Zegar mi nie tyka :D

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, to już niedługo, raz dwa zleci i zobaczysz maluszka ;)

Mi czas śmiga, nie wiem kiedy te dni i tygodnie uciekają, już połowa lata za nami, a ja nawet jeszcze nie byłam się kąpać w jeziorze :P

Lilly_Ana super podejście! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 08:21

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Ja brałam jedne, przez 2,5 roku.
    Też mi gin mówił że lepsza płodność. Internet też tak mówi :D no ale narazie nic nie widać.
    Narazie nie mamy 'parcia' na dziecko ;) Czy będzie teraz czy za rok to też fajnie;) w końcu jesteśmy młodzi. Zegar mi nie tyka :D
    dokladnie... jak minie rok i nic to dopiero można startować :) ja juz wlasnie mialam się wybierać do endo i na badania a tu hop :D w równy rok od odstawienia :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się do kolejnych USG nie moge doczekać czy zyje czy ma sie dobrze.. kurde czlowiek przed sie stresuje ze nie moze a jak ma to sie stresuje czy wszystko OK :P
    uuuu to trzeba organizacje przeprowadzic.. jakiś spontaniczny wyjazd nad jeziorko :D bo ci sie pogoda skonczy :D

Ewa99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma czasu jakoś, a nawet mnie aż tak nie ciągnie :P W miarę znosze upały o dziwo
    Byliśmy na weekend, ale woda była jeszcze lodowata wtedy

A ty się nie martw, bedzie wszystko dobrze :*

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się :D
    eee wakacje sie skonczą i nawet ich nie użyjesz :) ja to bym chętnie pojechala ale ten ukrop i skwar jest nie do zniesienia.. dziś już od 6 rano pali ;/

• cath Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) JA chciałam zawsze córkę :) Chociaż teraz wiem że jak będzie chłopiec też będzie moim kochanym dzieciątkiem <3
    Czuć teraz już lepiej. Zaczęłam II trymestr to rzeczywiście niektóre objawy się zmniejszyły. Mdłości miałam całymi dniami. Przez I trymestr schudłam aż 5 kg. Nic oprócz owoców nie mogłam jeść. Ale cały czas ochotę miałam na naleśniki na słodko i na ciasta <3 no a sok pomarańczowy mogłabym pić hektolitrami. Niestety okazało się ze muszę brać Euthyrox bo mam niedoczynność tarczycy, ale została wcześnie wykryta więc nie boję się o moje maleństwo <3
    Imiona jakie mamy wybrane dla dziewczynki to Konstancja, Lilianna i Hanna. Z czego mojemu mężowy Konstancja nie zbyt się podoba. :) Urabiam go i sam już się łapie że mówi do brzucha "Cześć Konstancja tu tata" :)

No i co najważniejsze brzuch już rośnie :) Już widać go :) Moja mama też miała wcześnie brzuszek :) taka nasza uroda :)

Ewa widzę że na luz postawiliście :) i dobrze :* odpocznijcie, nacieszcie się sobą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 10:48

Ewa99, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę i te upały miną :)
    Cath, to dobrze, że już po tych nieprzyjemnych objawach...
    Lilka to tez jedno z moich ulubionych imion, ale mąż sceptycznie do tego podchodzi... Poza tym zauważyłam, ze naszła teraz jakaś moda na to imię.

A mi się ono spodobało 2 lata temu, kiedy poznałam na studiach starszą kobietkę, która miała właśnie na imię Lila, była po mocnych przejściach (nowotwór, problemy rodzinne). Dawała wszystkim wkoło tyle radości, że aż ciężko było w to uwierzyć. Tyle przeszła, a była większa optymistką niż najszczęśliwsi ludzie w koło, była naprawdę taka dobra. Poza tym kociara jak ja :D Na początku roku niestety znowu choroba powrócila...
    I tak sobie wtedy wymyśliłam, że jak będę miała córkę, to musi być Lilka :)

cath lubi tę wiadomość

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ