Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już, plan idealny :) Ja też mam niektóre dzieci okropne. Nawet taki 2,5 latek potrafi przywalić, kopnąć w brzuch. I noszenie też się zdarza, tu się jakieś przewróci i trzeba na 2 piętro po schodach wnieść, tu wyje i się ładuje na kolana. Też nie będę się przemęczać. Pójdę na L4 najszybciej jak się da, nawet kosztem Egiptu. Nie tyle o lot samolotem się boję, co klimat i bakterie. Wtedy gdzieś w Polsce pojedziemy na wakacje, za wycieczkę powinni zwrócić całość bo mamy full ubezpieczenie wykupione.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No i już, plan idealny :) Ja też mam niektóre dzieci okropne. Nawet taki 2,5 latek potrafi przywalić, kopnąć w brzuch. I noszenie też się zdarza, tu się jakieś przewróci i trzeba na 2 piętro po schodach wnieść, tu wyje i się ładuje na kolana. Też nie będę się przemęczać. Pójdę na L4 najszybciej jak się da, nawet kosztem Egiptu. Nie tyle o lot samolotem się boję, co klimat i bakterie. Wtedy gdzieś w Polsce pojedziemy na wakacje, za wycieczkę powinni zwrócić całość bo mamy full ubezpieczenie wykupione.

Też słyszałam, że są w wodzie bakterie itp.

A to prawda, dziecko podbiegnie, chce się przytulić... walnie nóżką niechcący, no różnie. Ja ostatnio piłką dostałam ale akurat tak brzuch zasłoniłam a to było mocne walnięcie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie natchnęło i napisałam do gina o tym Egipcie właśnie, bo sama nie wiem co robić. Naczytałam się na necie i większość odradza ten kierunek na początek ciąży. Biegunki można dostać i bez tego, a to niebezpieczne. Wolę pojechać nad polskie morze, albo coś, żeby tylko dziecku nie zaszkodzić. Jak powie, że to nie jest bezpieczny kierunek to idziemy jutro do biura podróży zapytać o warunki rezygnacji z wycieczki. Bo niby mamy full ubezpieczenie, ale pewnie czas w tej kwestii też jest ważny. Wylot za 3 tygodnie już.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy kupować wycieczkie do włoch :P a pojedziemy gdzieś nad morze albo w góry:)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie ze nie ma co narażać dzieciątka...
    Tyle wałczyłyście po to żeby szybciutko stracić z powodu pracy /wycieczki? :)

Prace obie macie dość niebezpieczną, zapewne dostaniecie L4 przy najbliższej wizycie jak tylko powiecie co i jak w pracy.

Alex dobrze że spytałaś o Egipt, mnie też wydaje się że to nie byłby najlepszy pomysl na I trymestr ciąży. Samolot jedno klimat i bakterie druga sprawa... Zobaczymy co powie lekarz :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka a jak tam u Ciebie? jak się czujesz? :) Leniuchujecie?

dZhdp1.png

• kryha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w lipcu planowaliśny jechać na Korsykę. Swoim samochodem, żeby po drodze też pozwiedzać. Ale teraz nie wiem, czy to dobry pomysł. I jeszcze od połowy maja też biorę L4 i kurde boję się trochę kontroli z ZUS :-P

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się kończy umowa więc i tak chociaż "skorzystam" :P
    ominą mnie afery.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    My w lipcu planowaliśny jechać na Korsykę. Swoim samochodem, żeby po drodze też pozwiedzać. Ale teraz nie wiem, czy to dobry pomysł. I jeszcze od połowy maja też biorę L4 i kurde boję się trochę kontroli z ZUS :-P

No właśnie jak to z tym ZUSem jest to nie wiem. Niby L4 ciążowe nie jest leżące ale nie wiem na ile takie wycieczki są dozwolone :P

• terka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Terka a jak tam u Ciebie? jak się czujesz? :) Leniuchujecie?

A dziękuje ;)
    Poza upałami których i bez ciąży nie znoszę i w domu przeczekuje najgorsze godziny to super ;)
    Coś tam czasem zaboli (kręgosłup np przy dłuższej jednej pozycji :P ) ale ogólnie to gdyby nie mały wiercipięta i wielki brzuch to bym nie wiedziała że w ciąży jestem :P :D :)
    A no i pogryzły mnie komary! Trzy dziady w jeden mój biedny piszczel i wyglądam jak jakiś obdrapaniec na tej nodze :P ale i tak nie jest zle, meżula bardziej gryzą, przy nim jestem bezpieczna :P :D :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A dziękuje ;)
    Poza upałami których i bez ciąży nie znoszę i w domu przeczekuje najgorsze godziny to super ;)
    Coś tam czasem zaboli (kręgosłup np przy dłuższej jednej pozycji :P ) ale ogólnie to gdyby nie mały wiercipięta i wielki brzuch to bym nie wiedziała że w ciąży jestem :P :D :)
    A no i pogryzły mnie komary! Trzy dziady w jeden mój biedny piszczel i wyglądam jak jakiś obdrapaniec na tej nodze :P ale i tak nie jest zle, meżula bardziej gryzą, przy nim jestem bezpieczna :P :D :)

HAhaha :D biedny mąż :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    HAhaha :D biedny mąż :P

Pod tym względem biedny... On juz ma ręce pogryzione a mamy maj... Także no... Ja mam tylko te 3 na nodze i spokój :P
    Jaki będzie bilans po wakacjach zobaczymy ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie jednego miałam... I walnął mnie między łopatki ;/

Mam trochę stracha z tym l4... jakbym coś złego miała zrobić.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja na razie jednego miałam... I walnął mnie między łopatki ;/

Mam trochę stracha z tym l4... jakbym coś złego miała zrobić.

A cóż złego jest w ciąży byc na L4 skoro praca jest taka a nie inna i jest zagrożeniem?

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A cóż złego jest w ciąży byc na L4 skoro praca jest taka a nie inna i jest zagrożeniem?

Moja koleżanka niby chodzi... i bywały takie co chodziły i takie co od razu szły... Ja nie mam za ciekawych dzieci pod względem zachowania.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi odpisał że podróż samolotem sama w sobie nie jest przeciwskazaniem do 35 t ciąży. Ale Egiptu nie poleca, chyba że jedziemy do sprawdzonego hotelu i będziemy unikać kostek lodu i niebutelkowanej wody. Jutro idziemy do biura podróży zapytać co i jak z odwołaniem. Nie mam zamiaru ryzykować. Pojedziemy gdzieś nad polskie morze albo gdzieś do spa.
    A jak na razie grillujemy ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ognisko. Alex masz racje lepiej nie ryzykować.. Pozdroski.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex szybko Ci odpisał , i dobrze ze zapytałaś ... wiesz jeśli macie możliwość zrezygnować i odzyskać pieniądze to wiesz ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas coś się deszcz zbiera bo kropi. Zaraz przenosimy imprezę do domu chyba ;) mój brzuchol widoczny ;) przyjaciółka się śmieje że bliźniaki albo trojaczki :p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex trudno uniknąć takich rzeczy... Tak mi się wydaje, dobrą decyzję podjeliście :)

dZhdp1.png

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ