Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
No i już, plan idealny
Ja też mam niektóre dzieci okropne. Nawet taki 2,5 latek potrafi przywalić, kopnąć w brzuch. I noszenie też się zdarza, tu się jakieś przewróci i trzeba na 2 piętro po schodach wnieść, tu wyje i się ładuje na kolana. Też nie będę się przemęczać. Pójdę na L4 najszybciej jak się da, nawet kosztem Egiptu. Nie tyle o lot samolotem się boję, co klimat i bakterie. Wtedy gdzieś w Polsce pojedziemy na wakacje, za wycieczkę powinni zwrócić całość bo mamy full ubezpieczenie wykupione.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:No i już, plan idealny
Ja też mam niektóre dzieci okropne. Nawet taki 2,5 latek potrafi przywalić, kopnąć w brzuch. I noszenie też się zdarza, tu się jakieś przewróci i trzeba na 2 piętro po schodach wnieść, tu wyje i się ładuje na kolana. Też nie będę się przemęczać. Pójdę na L4 najszybciej jak się da, nawet kosztem Egiptu. Nie tyle o lot samolotem się boję, co klimat i bakterie. Wtedy gdzieś w Polsce pojedziemy na wakacje, za wycieczkę powinni zwrócić całość bo mamy full ubezpieczenie wykupione.
Też słyszałam, że są w wodzie bakterie itp.
A to prawda, dziecko podbiegnie, chce się przytulić... walnie nóżką niechcący, no różnie. Ja ostatnio piłką dostałam ale akurat tak brzuch zasłoniłam a to było mocne walnięcie. -
Tak mnie natchnęło i napisałam do gina o tym Egipcie właśnie, bo sama nie wiem co robić. Naczytałam się na necie i większość odradza ten kierunek na początek ciąży. Biegunki można dostać i bez tego, a to niebezpieczne. Wolę pojechać nad polskie morze, albo coś, żeby tylko dziecku nie zaszkodzić. Jak powie, że to nie jest bezpieczny kierunek to idziemy jutro do biura podróży zapytać o warunki rezygnacji z wycieczki. Bo niby mamy full ubezpieczenie, ale pewnie czas w tej kwestii też jest ważny. Wylot za 3 tygodnie już.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
My mieliśmy kupować wycieczkie do włoch
a pojedziemy gdzieś nad morze albo w góry:)
-
Dziewczyny pewnie ze nie ma co narażać dzieciątka...
Tyle wałczyłyście po to żeby szybciutko stracić z powodu pracy /wycieczki?
Prace obie macie dość niebezpieczną, zapewne dostaniecie L4 przy najbliższej wizycie jak tylko powiecie co i jak w pracy.
Alex dobrze że spytałaś o Egipt, mnie też wydaje się że to nie byłby najlepszy pomysl na I trymestr ciąży. Samolot jedno klimat i bakterie druga sprawa... Zobaczymy co powie lekarz
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Terka a jak tam u Ciebie? jak się czujesz?
Leniuchujecie?
-
Mi się kończy umowa więc i tak chociaż "skorzystam"

ominą mnie afery. -
kryha wrote:My w lipcu planowaliśny jechać na Korsykę. Swoim samochodem, żeby po drodze też pozwiedzać. Ale teraz nie wiem, czy to dobry pomysł. I jeszcze od połowy maja też biorę L4 i kurde boję się trochę kontroli z ZUS

No właśnie jak to z tym ZUSem jest to nie wiem. Niby L4 ciążowe nie jest leżące ale nie wiem na ile takie wycieczki są dozwolone
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Seli wrote:Terka a jak tam u Ciebie? jak się czujesz?
Leniuchujecie?
A dziękuje
Poza upałami których i bez ciąży nie znoszę i w domu przeczekuje najgorsze godziny to super
Coś tam czasem zaboli (kręgosłup np przy dłuższej jednej pozycji
) ale ogólnie to gdyby nie mały wiercipięta i wielki brzuch to bym nie wiedziała że w ciąży jestem

A no i pogryzły mnie komary! Trzy dziady w jeden mój biedny piszczel i wyglądam jak jakiś obdrapaniec na tej nodze
ale i tak nie jest zle, meżula bardziej gryzą, przy nim jestem bezpieczna
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:A dziękuje

Poza upałami których i bez ciąży nie znoszę i w domu przeczekuje najgorsze godziny to super
Coś tam czasem zaboli (kręgosłup np przy dłuższej jednej pozycji
) ale ogólnie to gdyby nie mały wiercipięta i wielki brzuch to bym nie wiedziała że w ciąży jestem

A no i pogryzły mnie komary! Trzy dziady w jeden mój biedny piszczel i wyglądam jak jakiś obdrapaniec na tej nodze
ale i tak nie jest zle, meżula bardziej gryzą, przy nim jestem bezpieczna

HAhaha
biedny mąż
-
Seli wrote:HAhaha
biedny mąż 
Pod tym względem biedny... On juz ma ręce pogryzione a mamy maj... Także no... Ja mam tylko te 3 na nodze i spokój
Jaki będzie bilans po wakacjach zobaczymy
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja na razie jednego miałam... I walnął mnie między łopatki ;/
Mam trochę stracha z tym l4... jakbym coś złego miała zrobić. -
Seli wrote:Ja na razie jednego miałam... I walnął mnie między łopatki ;/
Mam trochę stracha z tym l4... jakbym coś złego miała zrobić.
A cóż złego jest w ciąży byc na L4 skoro praca jest taka a nie inna i jest zagrożeniem?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:A cóż złego jest w ciąży byc na L4 skoro praca jest taka a nie inna i jest zagrożeniem?
Moja koleżanka niby chodzi... i bywały takie co chodziły i takie co od razu szły... Ja nie mam za ciekawych dzieci pod względem zachowania. -
Lekarz mi odpisał że podróż samolotem sama w sobie nie jest przeciwskazaniem do 35 t ciąży. Ale Egiptu nie poleca, chyba że jedziemy do sprawdzonego hotelu i będziemy unikać kostek lodu i niebutelkowanej wody. Jutro idziemy do biura podróży zapytać co i jak z odwołaniem. Nie mam zamiaru ryzykować. Pojedziemy gdzieś nad polskie morze albo gdzieś do spa.
A jak na razie grillujemy
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex szybko Ci odpisał , i dobrze ze zapytałaś ... wiesz jeśli macie możliwość zrezygnować i odzyskać pieniądze to wiesz ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Alex trudno uniknąć takich rzeczy... Tak mi się wydaje, dobrą decyzję podjeliście