Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już, plan idealny :) Ja też mam niektóre dzieci okropne. Nawet taki 2,5 latek potrafi przywalić, kopnąć w brzuch. I noszenie też się zdarza, tu się jakieś przewróci i trzeba na 2 piętro po schodach wnieść, tu wyje i się ładuje na kolana. Też nie będę się przemęczać. Pójdę na L4 najszybciej jak się da, nawet kosztem Egiptu. Nie tyle o lot samolotem się boję, co klimat i bakterie. Wtedy gdzieś w Polsce pojedziemy na wakacje, za wycieczkę powinni zwrócić całość bo mamy full ubezpieczenie wykupione.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No i już, plan idealny :) Ja też mam niektóre dzieci okropne. Nawet taki 2,5 latek potrafi przywalić, kopnąć w brzuch. I noszenie też się zdarza, tu się jakieś przewróci i trzeba na 2 piętro po schodach wnieść, tu wyje i się ładuje na kolana. Też nie będę się przemęczać. Pójdę na L4 najszybciej jak się da, nawet kosztem Egiptu. Nie tyle o lot samolotem się boję, co klimat i bakterie. Wtedy gdzieś w Polsce pojedziemy na wakacje, za wycieczkę powinni zwrócić całość bo mamy full ubezpieczenie wykupione.

Też słyszałam, że są w wodzie bakterie itp.

A to prawda, dziecko podbiegnie, chce się przytulić... walnie nóżką niechcący, no różnie. Ja ostatnio piłką dostałam ale akurat tak brzuch zasłoniłam a to było mocne walnięcie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie natchnęło i napisałam do gina o tym Egipcie właśnie, bo sama nie wiem co robić. Naczytałam się na necie i większość odradza ten kierunek na początek ciąży. Biegunki można dostać i bez tego, a to niebezpieczne. Wolę pojechać nad polskie morze, albo coś, żeby tylko dziecku nie zaszkodzić. Jak powie, że to nie jest bezpieczny kierunek to idziemy jutro do biura podróży zapytać o warunki rezygnacji z wycieczki. Bo niby mamy full ubezpieczenie, ale pewnie czas w tej kwestii też jest ważny. Wylot za 3 tygodnie już.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy kupować wycieczkie do włoch :P a pojedziemy gdzieś nad morze albo w góry:)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie ze nie ma co narażać dzieciątka...
    Tyle wałczyłyście po to żeby szybciutko stracić z powodu pracy /wycieczki? :)

Prace obie macie dość niebezpieczną, zapewne dostaniecie L4 przy najbliższej wizycie jak tylko powiecie co i jak w pracy.

Alex dobrze że spytałaś o Egipt, mnie też wydaje się że to nie byłby najlepszy pomysl na I trymestr ciąży. Samolot jedno klimat i bakterie druga sprawa... Zobaczymy co powie lekarz :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka a jak tam u Ciebie? jak się czujesz? :) Leniuchujecie?

dZhdp1.png

• kryha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w lipcu planowaliśny jechać na Korsykę. Swoim samochodem, żeby po drodze też pozwiedzać. Ale teraz nie wiem, czy to dobry pomysł. I jeszcze od połowy maja też biorę L4 i kurde boję się trochę kontroli z ZUS :-P

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się kończy umowa więc i tak chociaż "skorzystam" :P
    ominą mnie afery.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    My w lipcu planowaliśny jechać na Korsykę. Swoim samochodem, żeby po drodze też pozwiedzać. Ale teraz nie wiem, czy to dobry pomysł. I jeszcze od połowy maja też biorę L4 i kurde boję się trochę kontroli z ZUS :-P

No właśnie jak to z tym ZUSem jest to nie wiem. Niby L4 ciążowe nie jest leżące ale nie wiem na ile takie wycieczki są dozwolone :P

• terka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Terka a jak tam u Ciebie? jak się czujesz? :) Leniuchujecie?

A dziękuje ;)
    Poza upałami których i bez ciąży nie znoszę i w domu przeczekuje najgorsze godziny to super ;)
    Coś tam czasem zaboli (kręgosłup np przy dłuższej jednej pozycji :P ) ale ogólnie to gdyby nie mały wiercipięta i wielki brzuch to bym nie wiedziała że w ciąży jestem :P :D :)
    A no i pogryzły mnie komary! Trzy dziady w jeden mój biedny piszczel i wyglądam jak jakiś obdrapaniec na tej nodze :P ale i tak nie jest zle, meżula bardziej gryzą, przy nim jestem bezpieczna :P :D :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A dziękuje ;)
    Poza upałami których i bez ciąży nie znoszę i w domu przeczekuje najgorsze godziny to super ;)
    Coś tam czasem zaboli (kręgosłup np przy dłuższej jednej pozycji :P ) ale ogólnie to gdyby nie mały wiercipięta i wielki brzuch to bym nie wiedziała że w ciąży jestem :P :D :)
    A no i pogryzły mnie komary! Trzy dziady w jeden mój biedny piszczel i wyglądam jak jakiś obdrapaniec na tej nodze :P ale i tak nie jest zle, meżula bardziej gryzą, przy nim jestem bezpieczna :P :D :)

HAhaha :D biedny mąż :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    HAhaha :D biedny mąż :P

Pod tym względem biedny... On juz ma ręce pogryzione a mamy maj... Także no... Ja mam tylko te 3 na nodze i spokój :P
    Jaki będzie bilans po wakacjach zobaczymy ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie jednego miałam... I walnął mnie między łopatki ;/

Mam trochę stracha z tym l4... jakbym coś złego miała zrobić.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja na razie jednego miałam... I walnął mnie między łopatki ;/

Mam trochę stracha z tym l4... jakbym coś złego miała zrobić.

A cóż złego jest w ciąży byc na L4 skoro praca jest taka a nie inna i jest zagrożeniem?

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A cóż złego jest w ciąży byc na L4 skoro praca jest taka a nie inna i jest zagrożeniem?

Moja koleżanka niby chodzi... i bywały takie co chodziły i takie co od razu szły... Ja nie mam za ciekawych dzieci pod względem zachowania.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi odpisał że podróż samolotem sama w sobie nie jest przeciwskazaniem do 35 t ciąży. Ale Egiptu nie poleca, chyba że jedziemy do sprawdzonego hotelu i będziemy unikać kostek lodu i niebutelkowanej wody. Jutro idziemy do biura podróży zapytać co i jak z odwołaniem. Nie mam zamiaru ryzykować. Pojedziemy gdzieś nad polskie morze albo gdzieś do spa.
    A jak na razie grillujemy ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ognisko. Alex masz racje lepiej nie ryzykować.. Pozdroski.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex szybko Ci odpisał , i dobrze ze zapytałaś ... wiesz jeśli macie możliwość zrezygnować i odzyskać pieniądze to wiesz ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas coś się deszcz zbiera bo kropi. Zaraz przenosimy imprezę do domu chyba ;) mój brzuchol widoczny ;) przyjaciółka się śmieje że bliźniaki albo trojaczki :p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex trudno uniknąć takich rzeczy... Tak mi się wydaje, dobrą decyzję podjeliście :)

dZhdp1.png

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ