Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ;) wczoraj miałam napisać ale tu słaby zasięg jest wifi i kupiliśmy dopiero dzisiaj kartę sim z netem. Ale tyle się dzieje że raczej nie będę miała jak pisać codziennie. Nawet nie mam dzisiaj jak nadrobić;) może wieczorem coś poczytam. Na razie dużo się dzieje to korzystamy;) czuje się dobrze i mam nadzieję że maluch korzysta ;) seks, palmy i plaża:p

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex zazdroszczę!!!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no wreszcie jakieś wieści od Ciebie! ;)
    No korzystajcie ile wlezie :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super :-) odpoczywajcie.
    Dziewczyny dzisiaj upał 30 stopni w Opolu. W Kościele myślałam, że zemdleję tak duszno było.
    A do tego tak mi dzisiaj nogi spuchły i to w palcach u stóp, że ledwo chodzę. Coś okropnego. Teraz moczę się w zimnej wodzie :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Alex super :-) odpoczywajcie.
    Dziewczyny dzisiaj upał 30 stopni w Opolu. W Kościele myślałam, że zemdleję tak duszno było.
    A do tego tak mi dzisiaj nogi spuchły i to w palcach u stóp, że ledwo chodzę. Coś okropnego. Teraz moczę się w zimnej wodzie :-)

U mnie nogi jeszcze jako tako ale palce rak to szaleństwo ;) obrączka dawno juz leży i czeka na lepsze czasy :P dziwnie tak bez niej ale co zrobić ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam katar i gardło boli, ale jakoś daje radę;) upał jest mega, słoneczko świeci, fajny kurort mamy ;) ogólnie jestem zadowolona bardzo.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam katar i gardło boli, ale jakoś daje radę;) upał jest mega, słoneczko świeci, fajny kurort mamy ;) ogólnie jestem zadowolona bardzo.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak jest tyłozgięcie macicy to tak może być, a ja się wczoraj dowiedziałam że tak mam. Więc luz.
    Dzis padam, byłam na spacerze z M i koleżanka i jej Maluszkiem. Znalazła mi używany przez miesiąc laktator, kupiony w lutym za 600zl, a dziewczyna sprzedawała za 200 teraz. Nie wiem czy mi się przyda, ale podobno dobrze mieć więc mam już jak cos:p pierwsza rzecz dla Dzidzi jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 20:50

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex dobrze że szczęśliwie dotarliscie, teraz nic tylko odpoczywać :D
    Dziewczyny, taka opuchlizna to tragedia :( ja miałam dwa razy spuchniętą nogę od upałów to myślałam że zwariuje :/ A jak ostatnio byłam u gina to przede mną weszła dziewczyna z ktg, bo chciała skonsultować czy to już poród się zaczął czy jeszcze nie, taka malutka, drobniutka tylko brzuszek pokaźny ale jak spojrzałam na jej kostki (była w sukience 3/4) to się przerazilam, miała takie czerwone i mega spuchnięte... wiedziałam że nogi w ciąży puchną ale nie przypuszczałam że mogą aż tak :/
    A tak poza tym co u mnie- wczoraj byliśmy u mojej mamy z życzeniami, przyjechała moja ciocia, spojrzała na mnie i zapytała czy ja w ciąży nie jestem, bo miałam taką sukienkę że brzuszek się odznaczał a ja do niej odpowiedziałam: tak, w spożywczej :D pozniej mi oznajmila ze moja kuzynka już w lipcu rodzi a ja nawet nie wiedziałam że w ciąży jest a ślub brali pod koniec tamtego roku :) oczywiście mi smutno się zrobiło, no ale przecież nie będę wszystkim dookoła mówić że my się staramy i nic nie wychodzi :( za to dziś przesiedzialam pół dnia przed kompem oglądając serial bo mąż w pracy był, później poszliśmy na spacer a teraz wegetujemy na kanapie przed tv :) W międzyczasie poserduszkowalismy, od wczoraj robię testy owulacyjne i wczoraj wyszedł bielutki jak śnieg a już dziś cień cienia jest więc coś zaczyna się dziać :)
    Życzę Wam udanego wieczorku i jutrzejszego dnia :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

U nas zapowiada sie znów upał, mąż idzie na badania do nowej pracy (:D ), chciałam iść z nim ale boi sie o mnie bo nie to ze ma byc Afryka dzisiaj to tam gdzie idzie zazwyczaj dużo ludzi i woli żebym w domu została... Wiec zostaje grzecznie i poogarniam domek chociaż ;)

Doszliśmy dzisiaj do wniosku że czas najwyższy kończyć powoli przygotowania mieszkania bo ostatnio na koncowce odpuściliśmy i daliśmy na luz i ta końcówka dalej nam została ;)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    No my też musimy małe przemeblowanko zrobić i przygotować miejsce dla dzidzi :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Po dzisiejszym porannym mierzeniu temperatury ovufriend wyznaczył mi owulację w piątek przerywaną linią. Jakoś nie wydaje mi się, że to faktycznie było w piątek. Test wyszedł pozytywny w sobotę (już się dowiedziałam, że ten rodzaj co ja mam jest beznadziejny), jajniki mnie bolały piątek - niedziela. Gdybym miała sama obstawić kiedy to powiedziałabym że owu była wczoraj.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Terka faktycznie Wy już powoli musicie kończyć przygotowania, dzidzia lada chwila będzie z Wami :)
    A u mnie dziś 12dc temperatura narazie w dole, śluzu brak :/ zobaczę jak się rozwinie sytuacja :)
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Wczoraj jak się kladlam spać to zwróciłam uwagę że mnie boli coś za uchem. Dokładnie na końcu żuchwy, boli jak dotykam i jestem w stanie wyczuć węzeł chłonny (chyba to on). Myślałam że po nocy przejdzie ale jest gorzej bo takie dziwne uczucie, nie ból ale takie jakby drętwienie odczuwam właśnie od tego miejsca za uchem aż do przodu szyi. To może być od przewiania lub od złego wyczyszczenia ucha?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Hej,

Po dzisiejszym porannym mierzeniu temperatury ovufriend wyznaczył mi owulację w piątek przerywaną linią. Jakoś nie wydaje mi się, że to faktycznie było w piątek. Test wyszedł pozytywny w sobotę (już się dowiedziałam, że ten rodzaj co ja mam jest beznadziejny), jajniki mnie bolały piątek - niedziela. Gdybym miała sama obstawić kiedy to powiedziałabym że owu była wczoraj.

Program zasugerował sie temperatura. Jak będziesz mierzyć dalej to pewnie zmieni ;) dlatego przerywana linia :)

an1315 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka faktycznie Wy już powoli musicie kończyć przygotowania, dzidzia lada chwila będzie z Wami :)
    A u mnie dziś 12dc temperatura narazie w dole, śluzu brak :/ zobaczę jak się rozwinie sytuacja :)
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Wczoraj jak się kladlam spać to zwróciłam uwagę że mnie boli coś za uchem. Dokładnie na końcu żuchwy, boli jak dotykam i jestem w stanie wyczuć węzeł chłonny (chyba to on). Myślałam że po nocy przejdzie ale jest gorzej bo takie dziwne uczucie, nie ból ale takie jakby drętwienie odczuwam właśnie od tego miejsca za uchem aż do przodu szyi. To może być od przewiania lub od złego wyczyszczenia ucha?

Ciężko powiedzieć czy to od przewiania ucha czy od węzłów chłonnych...

• an1315 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Ciezko powiedzieć, a miałaś jakąś sytuację, że faktycznie mogło Cię przewiać? Przeciąg albo otwarte okno w samochodzie?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ciężko powiedzieć czy to od przewiania ucha czy od węzłów chłonnych...
    No właśnie już sama nie wiem :( jak nie dotykam to czuje tak jakbym miała przewianą prawą stronę szyi a jak dotykam to boli centralnie pod uchem, przy zakończeniu żuchwy :( do tego chyba te miejsce mam lekko opuchnięte ale może mi się wydaje :/ kurczę nie wiem czy z tym się pchać do rodzinnej, jak nie przejdzie to pewnie dopiero w następny wtorek będę mogła iść :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę klasyczny przykład nie słuchania żony ;)
    W piątek mezulo miał iść na te badania ale przełożony go prosił zeby przyszedł do pracy bo ma mało ludzi. No to odwołał badania, przeniósł na dzisiaj i poszedł wtedy do pracy. Ustalili ze pojdzie na badania dzisiaj.
    Mowie do niego (w piatek) zeby powiedział mu na wszelki wypadek jeszcze raz ze na pewno idzie w poniedziałek, ze tak umówił z przychodnia itd zeby jaj nie było. Jego odpowiedz "nie no ustaliliśmy że ide to nie będę drugi raz mówił". I dzisiaj dostaje smsa od przełożonego ze miał mu powiedzieć kiedy idzie a nie sobie nie przychodzić do pracy a on ludzi nie ma...
    No klasyka niedogadania, a wystarczyło powiedzieć ze na bank idzie i problemów by nie bylo...
    Ale po co żony słuchać :P

Swoja droga co mnie czy mezula interesuje ze on ludzi nie ma? Miał badania zrobić w tamtym tygodniu, poszedł na rękę, robi dzisiaj. A tamten ludzi moze nie mieć cały tydzień i co? Nie puścił by go? Przecież musi zrobic je... Eh...

Sorki musiałam się wygadać...

• terka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No właśnie już sama nie wiem :( jak nie dotykam to czuje tak jakbym miała przewianą prawą stronę szyi a jak dotykam to boli centralnie pod uchem, przy zakończeniu żuchwy :( do tego chyba te miejsce mam lekko opuchnięte ale może mi się wydaje :/ kurczę nie wiem czy z tym się pchać do rodzinnej, jak nie przejdzie to pewnie dopiero w następny wtorek będę mogła iść :(

Ale to pod kościa żuchwy czy na niej? Bardziej szyja czy okolice ucha?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ciezko powiedzieć, a miałaś jakąś sytuację, że faktycznie mogło Cię przewiać? Przeciąg albo otwarte okno w samochodzie?
    Wydaje mi się że nie :( ewentualnie otwarte okno/Klima w samochodzie w sobotę :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ