Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
To jest w tym kąciku pod zakończeniem żuchwy i jakieś 2cm pod uchemterka wrote:Ale to pod kościa żuchwy czy na niej? Bardziej szyja czy okolice ucha?
i jak się tam macam to wyczuwam taki jakby kanalik i jak go przyciskam to mnie boli
dwa miesiące temu miałam usg tarczycy i szyi razem z węzłami chlonnymi i było wszystko ok
-
MissKathy92 wrote:Wydaje mi się że nie
ewentualnie otwarte okno/Klima w samochodzie w sobotę 
Ja pamiętam jak miałam zapalenie ucha to boki tak, że nie pomylisz tego z niczym. Wątpię, żeby to było nawet od złego czyszczenia ucha. Raczej właśnie jakieś przewianie, może infekcja i problem z węzłami chłonnymi? -
U mojego męża w pracy jest podobnieterka wrote:O proszę klasyczny przykład nie słuchania żony

W piątek mezulo miał iść na te badania ale przełożony go prosił zeby przyszedł do pracy bo ma mało ludzi. No to odwołał badania, przeniósł na dzisiaj i poszedł wtedy do pracy. Ustalili ze pojdzie na badania dzisiaj.
Mowie do niego (w piatek) zeby powiedział mu na wszelki wypadek jeszcze raz ze na pewno idzie w poniedziałek, ze tak umówił z przychodnia itd zeby jaj nie było. Jego odpowiedz "nie no ustaliliśmy że ide to nie będę drugi raz mówił". I dzisiaj dostaje smsa od przełożonego ze miał mu powiedzieć kiedy idzie a nie sobie nie przychodzić do pracy a on ludzi nie ma...
No klasyka niedogadania, a wystarczyło powiedzieć ze na bank idzie i problemów by nie bylo...
Ale po co żony słuchać
Swoja droga co mnie czy mezula interesuje ze on ludzi nie ma? Miał badania zrobić w tamtym tygodniu, poszedł na rękę, robi dzisiaj. A tamten ludzi moze nie mieć cały tydzień i co? Nie puścił by go? Przecież musi zrobic je... Eh...
Sorki musiałam się wygadać...
też jak nie ma ludzi to wolnego nie dostanie, chyba że na rzadanie
-
MissKathy92 wrote:To jest w tym kąciku pod zakończeniem żuchwy i jakieś 2cm pod uchem
i jak się tam macam to wyczuwam taki jakby kanalik i jak go przyciskam to mnie boli
dwa miesiące temu miałam usg tarczycy i szyi razem z węzłami chlonnymi i było wszystko ok
No to mogą byc węzły chłonne... Ekspertem nie jestem ale tak mi sie zdaje. A ze 2 msc temu bylo ok? No mogło byc co nie wyklucza że teraz może nie być
Bo ja jak naciskam (z ciekawości
) w to miejsce co opisujesz to nic nie czuję...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja też kiedyś miałam zapalenie ucha to faktycznie- tego się nie da pomylićan1315 wrote:Ja pamiętam jak miałam zapalenie ucha to boki tak, że nie pomylisz tego z niczym. Wątpię, żeby to było nawet od złego czyszczenia ucha. Raczej właśnie jakieś przewianie, może infekcja i problem z węzłami chłonnymi?
ja myślę że to węzeł chlonny, może zapalenie, tylko od czego by bolał i się powiększył? I teraz nie wiem czy dziś zadzwonić do przychodni i się zapisać na jutro zy czekać do następnego tygodnia
może samo przejdzie
-
MissKathy92 wrote:U mojego męża w pracy jest podobnie
też jak nie ma ludzi to wolnego nie dostanie, chyba że na rzadanie
Ale on nawet urlopu czy dla swoich potrzeb cos nie chcial tylko badania do pracy ma zrobic. Wiec to go wcale nie powinno interesować, skoro dostal skierowanie od nich to mu przysługuje dzień wolny a nie ze ma jeszcze marnować swoj urlop bo oni chcą mieć badania... A i tak z kadr dostał ze najlepiej zeby zrobił w tamtym tygodniu. A poszedł dzisiaj bo tamten go prosił. Na rękę idzie i jeszcze obrywać ma... Mógł iść wtedy i chrzanić go tak? Mógł... Ale nie zrobił tego a i tak tamten pretensje ma...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
No ja naciskam po drugiej stronie to też zero bólu a po prawej tragediaterka wrote:No to mogą byc węzły chłonne... Ekspertem nie jestem ale tak mi sie zdaje. A ze 2 msc temu bylo ok? No mogło byc co nie wyklucza że teraz może nie być

Bo ja jak naciskam (z ciekawości
) w to miejsce co opisujesz to nic nie czuję...
ach ze mną tak zawsze jest, jak już się robi dobrze to nagle coś nowego wyskakuje
-
MissKathy92 wrote:Ja też kiedyś miałam zapalenie ucha to faktycznie- tego się nie da pomylić
ja myślę że to węzeł chlonny, może zapalenie, tylko od czego by bolał i się powiększył? I teraz nie wiem czy dziś zadzwonić do przychodni i się zapisać na jutro zy czekać do następnego tygodnia
może samo przejdzie
Moze przejdzie moze nie. Moze lepiej sprawdzić to zanim będzie gorzej. Mówiłaś ze od wczoraj gorzej jest co nie? To jeszcze potem tydzień czekać to sporo czasu jest...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
A no faktycznie, zapomniałam że to oni sami skierowali na badania, to niby kiedy ma je zrobić jak pracuje ? Oczywiście że się należy dzień wolnego, no bez przesady... fakt mógł iść w piątek i olac robotęterka wrote:Ale on nawet urlopu czy dla swoich potrzeb cos nie chcial tylko badania do pracy ma zrobic. Wiec to go wcale nie powinno interesować, skoro dostal skierowanie od nich to mu przysługuje dzień wolny a nie ze ma jeszcze marnować swoj urlop bo oni chcą mieć badania... A i tak z kadr dostał ze najlepiej zeby zrobił w tamtym tygodniu. A poszedł dzisiaj bo tamten go prosił. Na rękę idzie i jeszcze obrywać ma... Mógł iść wtedy i chrzanić go tak? Mógł... Ale nie zrobił tego a i tak tamten pretensje ma...
-
Kurczę wiemterka wrote:Moze przejdzie moze nie. Moze lepiej sprawdzić to zanim będzie gorzej. Mówiłaś ze od wczoraj gorzej jest co nie? To jeszcze potem tydzień czekać to sporo czasu jest...
zadzwonię dziś do tej przychodni
pomyślą że jakaś nieformalna jestem że tak często chodzę do rodzinnej, w tym miesiącu pewnie ze 4 razy już byłam
-
MissKathy92 wrote:A no faktycznie, zapomniałam że to oni sami skierowali na badania, to niby kiedy ma je zrobić jak pracuje ? Oczywiście że się należy dzień wolnego, no bez przesady... fakt mógł iść w piątek i olac robotę
Mógł ale ta kochana cholera dobre serce ma i jak moze to na rękę pojdzie
Jak jutro będzie miał jakieś ale tamten to mu powie parę słów, zaleciłam generalnie olewke i przetrwanie tych dwóch dni (bo czwartek wolne a od piątku idzie gdzie indziej juz
)
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Kurczę wiem
zadzwonię dziś do tej przychodni
pomyślą że jakaś nieformalna jestem że tak często chodzę do rodzinnej, w tym miesiącu pewnie ze 4 razy już byłam
Jesli taka potrzeba to co zrobic... Lepsze to niz potem czekanie tydzień (swoja droga czemu tak? ) na wizytę gdzie juz coraz gorzej będzie...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Patrycja20 wrote:Miss ja tak miałam przy węzłach ... dostałam wtedy antybiotyk .
Ja dziś siknelam kreski już takie same
na betę nie idę nie będę się stresować . W piątek wizyta oby było już coś widać
To będzie skończony 6tydzien dobrze patrzę?
Możliwe ze cos będzie widać
jak nie to trzeba będzie jeszcze poczekać - pewnych rzeczy sie nie przyspieszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 07:04
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Bo moja rodzinna przyjmuje tylko we wtorki i czwartki a w czwartek Boże ciałoterka wrote:Jesli taka potrzeba to co zrobic... Lepsze to niz potem czekanie tydzień (swoja droga czemu tak? ) na wizytę gdzie juz coraz gorzej będzie...

Dzwoniłam do swojej siostry, ona jest pielęgniarką w szpitalu i powiedziała że to na 100% węzeł chłonny
mógł się powiększyć przez przewianie, powinno samo przejść ale lepiej iść do lekarza
-
Dziewczyny jak to jest z tymi badaniami okresowymi/wstępnymi? Mezulo ma iść do pracy jak wcześniej niz pracę je skończy? Bo zapowiada sie niezbyt długa wizyta tym razem i teraz nie wiadomo co ma robić... Słyszałam 2 opcje i zdurniałam już...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Bo moja rodzinna przyjmuje tylko we wtorki i czwartki a w czwartek Boże ciało

Dzwoniłam do swojej siostry, ona jest pielęgniarką w szpitalu i powiedziała że to na 100% węzeł chłonny
mógł się powiększyć przez przewianie, powinno samo przejść ale lepiej iść do lekarza
No to nie ma co umawiaj sie i idz do lekarza... Jesli tylko przyjmuje 2x w tygodniu to faktycznie sie naczekasz potem niepotrzebniehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm