Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdaa21 wrote:Wkurzają mnie, jak zrobi się rano siku i pojedzie do badania to zanim się to odda to minie godzina. A potem kilka godzin zanim zbadaja. To jak potem bakterie ludziom maja nie wychodzić? Jak tyle h mocz sobie czeka? Uggh zła jestem.
Eh no niestety ja tez podejrzewam ze właśnie wtedy cos tam wychodzi przez ten zastój...
Ja dzisiaj jestem mało przytomna. W nocy gdzieś od 2-3.30 nie spalam. Pocieszeniem w tym wszystkim ze nie mogę spac byl mały bryczek co widocznie tez nie spal i postanowił sie pobawić ze mną zeby mi sie w nocy nie nudziło (ale nie obudził mnie on bo wstał później ode mnie
) 
Mąż wstał do pracy o 5 a ja byłam zmęczona bardziej niż wieczorem. Teraz dospałam do 8 ale i tak kiepsko z moja kondycja dzisiaj...
My tez śpimy przy otwartym oknie a mnie i tak gorąco cały czas. Maz przykryty patrzy na mnie dziwnie i przykłada rękę do czola czy gorączki nie mam. No nie mam... Po prostu jest gorąco...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Magdaa21 wrote:Wkurzają mnie, jak zrobi się rano siku i pojedzie do badania to zanim się to odda to minie godzina. A potem kilka godzin zanim zbadaja. To jak potem bakterie ludziom maja nie wychodzić? Jak tyle h mocz sobie czeka? Uggh zła jestem.
Mam to samo, bardzo często wychodzily mi jakieś bakterie w moczu bez jakichkolwiek obajwów. A ja objawy dobrze znam bo jako dziecko miałam nawracające ZUMy. A to jednak może być wina laboratorium, czasu jaki próbka czeka na badane. -
Jak już tak sobie narzekam z rana to ponarzekam dalej...
Od wczoraj znów mam doła iście kobiecego... I myślenie że sie zmieniłam (rzecz jasna na gorsze, na lepsze bym nie narzekała
), że nawet bardziej niż myślałam, że już ani za ładne ani za bardzo pożyteczne stworzenie ze mnie się zrobiło...
Jak mąż chciał mi zdjęcie zrobić to myślałam ze padnę jak się zobaczyłam... I chyba na jakiś czas zrezygnujemy ze zdjęć bo po co ma mnie dołować...
Próbuje mnie pocieszyć że wcale nie jest tak jak to widzę, ze fakt zmiany tez zauważył (chwała mu za szczerość bo bym go czymś walnęła jakby mnie okłamywał) ale i tak jestem piękna i że to wszystko minie, ze już końcówka, że mały zaraz będzie miał eksmisje
Ale mało mi to daje...
Wiem ludzie maja dużo ogromniejsze problemy, ale jakos sobie ostatnio ze sobą nie radze...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja właśnie dostałam tabletki... Nie wiem co mam że sobą zrobic. Pęcherzyk na USG już się robił zapadnięty, pewnie dlatego mnie brzuch boli. Zastanawiam się nad genetycznymi badaniami, dlaczego tak się stało, ale nie wiem jak to dalej wygląda.. . Pochówku nie będziemy robić, ale chce jak najdłużej być na l4 a później się zwalniam z pracy... życie już nie ma sensuLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Terka chyba tak to już jest że kobiety w ciąży w pewnym momencie czuja sie jakby mało kobiece bo tu przybylo tu sie nie mogę ruszyć a tu jeszcze coś innego. Ale myślenie takie jest błędne bo w ttm momencie jestes najbardziej kobiecą kobieta na świecie bo trzymasz pod sercem życie i zobaczysz że po porodzie wszystko sie ustabilizuje. A mąż będzie z Tobą i dla niego zawsze będziesz najpiekniejsza!

-
alex0806 wrote:Ja właśnie dostałam tabletki... Nie wiem co mam że sobą zrobic. Pęcherzyk na USG już się robił zapadnięty, pewnie dlatego mnie brzuch boli. Zastanawiam się nad genetycznymi badaniami, dlaczego tak się stało, ale nie wiem jak to dalej wygląda.. . Pochówku nie będziemy robić, ale chce jak najdłużej być na l4 a później się zwalniam z pracy... życie już nie ma sensu
Chciałam coś napisać, co mogłoby choć ciuteńkę Ci ukoic bol... ale nie wiem co...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
panipuchatkowa wrote:Terka chyba tak to już jest że kobiety w ciąży w pewnym momencie czuja sie jakby mało kobiece bo tu przybylo tu sie nie mogę ruszyć a tu jeszcze coś innego. Ale myślenie takie jest błędne bo w ttm momencie jestes najbardziej kobiecą kobieta na świecie bo trzymasz pod sercem życie i zobaczysz że po porodzie wszystko sie ustabilizuje. A mąż będzie z Tobą i dla niego zawsze będziesz najpiekniejsza!
Niby człowiek to wszystko wie... A jednak spojrzy w lustro i zaczyna we wszystko to wątpić...
No i tez wolałabym żeby mąż cieszył sie z żony a nie tylko ją miał no i byl no bo jest mężem...
Eh nawet nie mogę powiedzieć ze to od braku słońca taki dół bo jego to aż zanadto...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Panipuchatkowa, to zależy od dnia i porcji jedzenia
ogólnie już coś tam widać, ale jak stoję, jak leżę to nie
lekarka na prenatalnych mi powiedziała że mam tyłozgięcie macicy i będzie widać ok 5 miesiąca, czyli już całkiem niedługo 
Terka, nie martw się. Ja się czuję mało kobieco bo nie mam siły się malować, ładnie ubrać, biorę pierwsze lepsze rzeczy z szafy, nie ma seksu więc jest średnio
rozumiem Cię doskonale..
Alex, bardzo bardzo mi przykro
-
Magdaa21 wrote:Terka, nie martw się. Ja się czuję mało kobieco bo nie mam siły się malować, ładnie ubrać, biorę pierwsze lepsze rzeczy z szafy, nie ma seksu więc jest średnio
rozumiem Cię doskonale..
Ja próbowałam się wczoraj ładnie ubrać... Ubieram się, patrzę w lustro i cała do przebrania bo wyglądałam strasznie... Cos udało mi się znaleźć ale teraz to najchętniej tylko długie sukienki. W nich jakos wyglądam... Jakos...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Alex kochana też mocno zastanawiałam się nad badaniami, ostateczne zrezygnowalam, od dziewczyn na forum dowiedziałam się że poznają wady (czasami wada losowa co nic nie wnosi)lecz to nie uchroni kolejnej ciąży lepiej szukać u siebie czegoś. Jeśli chcesz iść na zwolnienie które przysługuje musisz znać płeć dziecka. Ci do pochówku u mnie szpital gwarantowal przechowania płodu i później grupowy pochówek tak zwany dzieci nienarodzonych22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Dziewczyny to tak strasznie boli ;( fizycznie i psychicznie. Jestem sama bo mąż musiał do pracy dzisiaj iść. Mam drgawki, wymioty i biegunkę. Nie wyszłam przez godzinę z toalety. A skurcze brzucha chyba jak na poród. Teraz stać nie mogę bo noga lewa mi zdretwiala. Niech to się skończy;(Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Właśnie dziś 1.raz w życiu kupiłam sobie długa sukienkę w lidlu, ale zobaczyłam dziewczynę która miała na sobie i była w ciąży i ładnie wyglądała. Ja zawsze myślę że będę wyglądać w tym jak cyganka, ale może dam sobie szansę :pterka wrote:Ja próbowałam się wczoraj ładnie ubrać... Ubieram się, patrzę w lustro i cała do przebrania bo wyglądałam strasznie... Cos udało mi się znaleźć ale teraz to najchętniej tylko długie sukienki. W nich jakos wyglądam... Jakos...
-
Biedna biednaalex0806 wrote:Dziewczyny to tak strasznie boli ;( fizycznie i psychicznie. Jestem sama bo mąż musiał do pracy dzisiaj iść. Mam drgawki, wymioty i biegunkę. Nie wyszłam przez godzinę z toalety. A skurcze brzucha chyba jak na poród. Teraz stać nie mogę bo noga lewa mi zdretwiala. Niech to się skończy;(
nie wiem co Ci napisać, jak pocieszyć, to straszne..
-
ALex ja bym chciała tych badań bo będziesz znać dokładna przyczynę , będziesz wiedzieć jak zapobiec następnym razem , co do pochówku sprawa indywidualna , ja bym nie mogła inaczej jakby nie było to było dziecko wasze dziecko . I Mówi to mama aniołka w niebie .
Swoją droga ostatnio mam straszna handre jakoś normalnie wszytko mnie przytłacza o dobija , nie mam na nic ochoty , k często płacze mówili ze drugi trymestr jesy taki super Cool a mnie jakaś depresja bierze i myśli damy rade jak to będzie i w ogóle ..
Magda myśle ze na taka „okazje „ bez problemu się dosjate wolne .. jakby nie było przysługuje Ci z urzędu .
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
alex0806 wrote:Nie wiecie czy mąż dostanie na mnie l4? I gdzie to załatwiać?
Spytaj kochana lekarza, albo on niech spyta w kadrach ale wtedy musiałby chyba powiedzieć o co chodzi (chociaż nie wiem)... Możliwe że tak, bo jesteś jego rodzina i będziesz potrzebowała pomocy...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm