Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Wkurzają mnie, jak zrobi się rano siku i pojedzie do badania to zanim się to odda to minie godzina. A potem kilka godzin zanim zbadaja. To jak potem bakterie ludziom maja nie wychodzić? Jak tyle h mocz sobie czeka? Uggh zła jestem.

Eh no niestety ja tez podejrzewam ze właśnie wtedy cos tam wychodzi przez ten zastój...

Ja dzisiaj jestem mało przytomna. W nocy gdzieś od 2-3.30 nie spalam. Pocieszeniem w tym wszystkim ze nie mogę spac byl mały bryczek co widocznie tez nie spal i postanowił sie pobawić ze mną zeby mi sie w nocy nie nudziło (ale nie obudził mnie on bo wstał później ode mnie :P ) ;)
    Mąż wstał do pracy o 5 a ja byłam zmęczona bardziej niż wieczorem. Teraz dospałam do 8 ale i tak kiepsko z moja kondycja dzisiaj...
    My tez śpimy przy otwartym oknie a mnie i tak gorąco cały czas. Maz przykryty patrzy na mnie dziwnie i przykłada rękę do czola czy gorączki nie mam. No nie mam... Po prostu jest gorąco...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już widzę że dziś będzie ciężki dzień. Jest duszno, słońce świeci tak dziwnie jakby przez mgłę i trudno to wytrzymać.
    Tyle tylko że lekko wieje.

Miss widzę że my jesteśmy blisko z cykalmi ;)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Wkurzają mnie, jak zrobi się rano siku i pojedzie do badania to zanim się to odda to minie godzina. A potem kilka godzin zanim zbadaja. To jak potem bakterie ludziom maja nie wychodzić? Jak tyle h mocz sobie czeka? Uggh zła jestem.

Mam to samo, bardzo często wychodzily mi jakieś bakterie w moczu bez jakichkolwiek obajwów. A ja objawy dobrze znam bo jako dziecko miałam nawracające ZUMy. A to jednak może być wina laboratorium, czasu jaki próbka czeka na badane.

• terka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już tak sobie narzekam z rana to ponarzekam dalej...
    Od wczoraj znów mam doła iście kobiecego... I myślenie że sie zmieniłam (rzecz jasna na gorsze, na lepsze bym nie narzekała :P ), że nawet bardziej niż myślałam, że już ani za ładne ani za bardzo pożyteczne stworzenie ze mnie się zrobiło...
    Jak mąż chciał mi zdjęcie zrobić to myślałam ze padnę jak się zobaczyłam... I chyba na jakiś czas zrezygnujemy ze zdjęć bo po co ma mnie dołować...
    Próbuje mnie pocieszyć że wcale nie jest tak jak to widzę, ze fakt zmiany tez zauważył (chwała mu za szczerość bo bym go czymś walnęła jakby mnie okłamywał) ale i tak jestem piękna i że to wszystko minie, ze już końcówka, że mały zaraz będzie miał eksmisje ;)
    Ale mało mi to daje...
    Wiem ludzie maja dużo ogromniejsze problemy, ale jakos sobie ostatnio ze sobą nie radze...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostałam tabletki... Nie wiem co mam że sobą zrobic. Pęcherzyk na USG już się robił zapadnięty, pewnie dlatego mnie brzuch boli. Zastanawiam się nad genetycznymi badaniami, dlaczego tak się stało, ale nie wiem jak to dalej wygląda.. . Pochówku nie będziemy robić, ale chce jak najdłużej być na l4 a później się zwalniam z pracy... życie już nie ma sensu

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka chyba tak to już jest że kobiety w ciąży w pewnym momencie czuja sie jakby mało kobiece bo tu przybylo tu sie nie mogę ruszyć a tu jeszcze coś innego. Ale myślenie takie jest błędne bo w ttm momencie jestes najbardziej kobiecą kobieta na świecie bo trzymasz pod sercem życie i zobaczysz że po porodzie wszystko sie ustabilizuje. A mąż będzie z Tobą i dla niego zawsze będziesz najpiekniejsza!

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże alex to jest podłe... Kochana nie wiem co mam Ci napisać bo żadne słowa w tym momencie nie ukoją Waszego bólu.. :(

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja właśnie dostałam tabletki... Nie wiem co mam że sobą zrobic. Pęcherzyk na USG już się robił zapadnięty, pewnie dlatego mnie brzuch boli. Zastanawiam się nad genetycznymi badaniami, dlaczego tak się stało, ale nie wiem jak to dalej wygląda.. . Pochówku nie będziemy robić, ale chce jak najdłużej być na l4 a później się zwalniam z pracy... życie już nie ma sensu

Chciałam coś napisać, co mogłoby choć ciuteńkę Ci ukoic bol... ale nie wiem co...

• terka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Terka chyba tak to już jest że kobiety w ciąży w pewnym momencie czuja sie jakby mało kobiece bo tu przybylo tu sie nie mogę ruszyć a tu jeszcze coś innego. Ale myślenie takie jest błędne bo w ttm momencie jestes najbardziej kobiecą kobieta na świecie bo trzymasz pod sercem życie i zobaczysz że po porodzie wszystko sie ustabilizuje. A mąż będzie z Tobą i dla niego zawsze będziesz najpiekniejsza!

Niby człowiek to wszystko wie... A jednak spojrzy w lustro i zaczyna we wszystko to wątpić...
    No i tez wolałabym żeby mąż cieszył sie z żony a nie tylko ją miał no i byl no bo jest mężem...
    Eh nawet nie mogę powiedzieć ze to od braku słońca taki dół bo jego to aż zanadto...

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, to zależy od dnia i porcji jedzenia :P ogólnie już coś tam widać, ale jak stoję, jak leżę to nie :P lekarka na prenatalnych mi powiedziała że mam tyłozgięcie macicy i będzie widać ok 5 miesiąca, czyli już całkiem niedługo :)

Terka, nie martw się. Ja się czuję mało kobieco bo nie mam siły się malować, ładnie ubrać, biorę pierwsze lepsze rzeczy z szafy, nie ma seksu więc jest średnio :/ rozumiem Cię doskonale..

Alex, bardzo bardzo mi przykro :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Terka, nie martw się. Ja się czuję mało kobieco bo nie mam siły się malować, ładnie ubrać, biorę pierwsze lepsze rzeczy z szafy, nie ma seksu więc jest średnio :/ rozumiem Cię doskonale..

Ja próbowałam się wczoraj ładnie ubrać... Ubieram się, patrzę w lustro i cała do przebrania bo wyglądałam strasznie... Cos udało mi się znaleźć ale teraz to najchętniej tylko długie sukienki. W nich jakos wyglądam... Jakos...

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kochana też mocno zastanawiałam się nad badaniami, ostateczne zrezygnowalam, od dziewczyn na forum dowiedziałam się że poznają wady (czasami wada losowa co nic nie wnosi)lecz to nie uchroni kolejnej ciąży lepiej szukać u siebie czegoś. Jeśli chcesz iść na zwolnienie które przysługuje musisz znać płeć dziecka. Ci do pochówku u mnie szpital gwarantowal przechowania płodu i później grupowy pochówek tak zwany dzieci nienarodzonych

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to tak strasznie boli ;( fizycznie i psychicznie. Jestem sama bo mąż musiał do pracy dzisiaj iść. Mam drgawki, wymioty i biegunkę. Nie wyszłam przez godzinę z toalety. A skurcze brzucha chyba jak na poród. Teraz stać nie mogę bo noga lewa mi zdretwiala. Niech to się skończy;(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja próbowałam się wczoraj ładnie ubrać... Ubieram się, patrzę w lustro i cała do przebrania bo wyglądałam strasznie... Cos udało mi się znaleźć ale teraz to najchętniej tylko długie sukienki. W nich jakos wyglądam... Jakos...
    Właśnie dziś 1.raz w życiu kupiłam sobie długa sukienkę w lidlu, ale zobaczyłam dziewczynę która miała na sobie i była w ciąży i ładnie wyglądała. Ja zawsze myślę że będę wyglądać w tym jak cyganka, ale może dam sobie szansę :p

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dziewczyny to tak strasznie boli ;( fizycznie i psychicznie. Jestem sama bo mąż musiał do pracy dzisiaj iść. Mam drgawki, wymioty i biegunkę. Nie wyszłam przez godzinę z toalety. A skurcze brzucha chyba jak na poród. Teraz stać nie mogę bo noga lewa mi zdretwiala. Niech to się skończy;(
    Biedna biedna :( nie wiem co Ci napisać, jak pocieszyć, to straszne..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex okropne jest to że musisz przez.to przechodzić. Osoba która walczyła o to maleństwo już tak długo. :( nigdy tego nie zrozumiem..

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaproponowali wszystko razem. Jeśli chce badania to muszę sama pochować. I wtedy wszystko dopiero przysługuje.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie czy mąż dostanie na mnie l4? I gdzie to załatwiać?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALex ja bym chciała tych badań bo będziesz znać dokładna przyczynę , będziesz wiedzieć jak zapobiec następnym razem , co do pochówku sprawa indywidualna , ja bym nie mogła inaczej jakby nie było to było dziecko wasze dziecko . I Mówi to mama aniołka w niebie .
    Swoją droga ostatnio mam straszna handre jakoś normalnie wszytko mnie przytłacza o dobija , nie mam na nic ochoty , k często płacze mówili ze drugi trymestr jesy taki super Cool a mnie jakaś depresja bierze i myśli damy rade jak to będzie i w ogóle ..
    Magda myśle ze na taka „okazje „ bez problemu się dosjate wolne .. jakby nie było przysługuje Ci z urzędu .

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Nie wiecie czy mąż dostanie na mnie l4? I gdzie to załatwiać?

Spytaj kochana lekarza, albo on niech spyta w kadrach ale wtedy musiałby chyba powiedzieć o co chodzi (chociaż nie wiem)... Możliwe że tak, bo jesteś jego rodzina i będziesz potrzebowała pomocy...

‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ