Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nigdy tak nie miałam żeby mi poszła tak w górę w środku fazy lutealnej, zawsze była na równym poziomie a dziś takie zaskoczeniean1315 wrote:Miss to super, faktycznie poszła mocno do góry
czekamy na testowanie
(11 czerwca? To w moje urodziny więc będę z całych sił trzymać kciuki!)
U mnie za to spadek do 37, leci już od dwóch dni. Pewnie w sobotę okres.
Tyle dobrego że chorobą mi trochę przechodzi
tak, ja na pewno będę testować 11 czerwca bo wtedy niby mam odstawic dupka więc muszę mieć pewność że to nie ciąża
to będzie mój 13dpo, ciekawe czy coś wyjdzie
-
Terka dziś jak z rana wstałam i zmierzyłam tempke, sobie pomyślałam "kurde, ja naprawdę noge być w ciąży" to z tej radości (i trochę lęku) nie mogłam już zasnąćterka wrote:Miss widzisz moze sie niedługo wyjaśni skąd to zamieszanie w organizmie
ale byłoby cudownie 
A co do tsh to myślisz że jakbym była teraz w ciąży to tak szybko by podskoczylo? W sensie jestem dopiero 9dpo i już by były takie zmiany w hormonach?
-
MissKathy92 wrote:Terka dziś jak z rana wstałam i zmierzyłam tempke, sobie pomyślałam "kurde, ja naprawdę noge być w ciąży" to z tej radości (i trochę lęku) nie mogłam już zasnąć
A co do tsh to myślisz że jakbym była teraz w ciąży to tak szybko by podskoczylo? W sensie jestem dopiero 9dpo i już by były takie zmiany w hormonach?
Jak najbardziej tak może byćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Oj dziewczyny teraz to naprawdę zaczęłam wierzyć że może się udało
tsh zwariowalo, progesteron ładny i do tego wspomagany dupkiem, tempka w górę
zobaczymy co będzie jutro
kurdeee się nakrecilam
ale teraz zostało tylko czekać do dnia testowania i wierzyć że będzie dobrze
-
MissKathy92 wrote:Oj dziewczyny teraz to naprawdę zaczęłam wierzyć że może się udało
tsh zwariowalo, progesteron ładny i do tego wspomagany dupkiem, tempka w górę
zobaczymy co będzie jutro
kurdeee się nakrecilam
ale teraz zostało tylko czekać do dnia testowania i wierzyć że będzie dobrze
Tez jestem ciekawa
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
No te kilka dni to faktycznie będzie jak na szpilkach
najbardziej się teraz martwię tym tsh czy ono nie jest za wysokie jakby się okazało że faktycznie ciąża jest a wizytę u endo mam dopiero 26.06
-
Miss ja przez Ciebie spać nie mogę
tak mnie nakręciłaś 
Ja dzisiaj wizyta u doktorka, zobaczymy co dzisiaj powie
Mam nadzieje że wyniki mi nie wyszły jakieś złe z morfologii, choć mogły... Zobaczymy
I ciekawa jestem czy teraz będzie go mierzył na każdej wizycie czy jak
lubie popatrzeć sobie na niego wtedy (na Andrzejka, nie lekarza
)
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:No te kilka dni to faktycznie będzie jak na szpilkach
najbardziej się teraz martwię tym tsh czy ono nie jest za wysokie jakby się okazało że faktycznie ciąża jest a wizytę u endo mam dopiero 26.06 
Spokojnie, gin tez potrafi cos zrobić w takich sytuacjach
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:No te kilka dni to faktycznie będzie jak na szpilkach
Spokojnie gdyby test był pozytywny to najwyżej powtórzysz TSH, i wtedy nawet ginekologa zapytasz jak z dawką. Albo spróbujesz się wcisnąć wcześniej do endokrynologa, może się zgodzi przyjąć.
A powiedz mi Ty masz Duphaston 2x1? I Euthyrox? Jak je bierzesz? Bo ja mam w sumie wątpliwość, Euthyrox biorę na czczo te 30, czasami nawet godzinę przed posiłkiem i chcialabgm równocześnie Duphaston. Ale nie wiem czy tak można... -
Przepraszam Terka że nie daje Ci spaćterka wrote:Miss ja przez Ciebie spać nie mogę
tak mnie nakręciłaś 
Ja dzisiaj wizyta u doktorka, zobaczymy co dzisiaj powie
Mam nadzieje że wyniki mi nie wyszły jakieś złe z morfologii, choć mogły... Zobaczymy
I ciekawa jestem czy teraz będzie go mierzył na każdej wizycie czy jak
lubie popatrzeć sobie na niego wtedy (na Andrzejka, nie lekarza
)
ale pomysł jaka ja jestem nakręcona teraz
terka lubi tę wiadomość
-
an1315 wrote:Spokojnie gdyby test był pozytywny to najwyżej powtórzysz TSH, i wtedy nawet ginekologa zapytasz jak z dawką. Albo spróbujesz się wcisnąć wcześniej do endokrynologa, może się zgodzi przyjąć.
A powiedz mi Ty masz Duphaston 2x1? I Euthyrox? Jak je bierzesz? Bo ja mam w sumie wątpliwość, Euthyrox biorę na czczo te 30, czasami nawet godzinę przed posiłkiem i chcialabgm równocześnie Duphaston. Ale nie wiem czy tak można...
Poczytaj ulotkę ale chyba dupka sie nie bierze na czczohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Dobra czyli do pozytywnego testu nie będę się nakręcać i spokojnie będę czekać na rozwój sytuacjian1315 wrote:Spokojnie gdyby test był pozytywny to najwyżej powtórzysz TSH, i wtedy nawet ginekologa zapytasz jak z dawką. Albo spróbujesz się wcisnąć wcześniej do endokrynologa, może się zgodzi przyjąć.
A powiedz mi Ty masz Duphaston 2x1? I Euthyrox? Jak je bierzesz? Bo ja mam w sumie wątpliwość, Euthyrox biorę na czczo te 30, czasami nawet godzinę przed posiłkiem i chcialabgm równocześnie Duphaston. Ale nie wiem czy tak można...
I tak jeśli by się udało to od razu muszę iść do gina więc to zapytam 
Co do leków to ja biorę euthyrox o 4.30, razem z mierzeniem tempki a potem jeszcze dosypiam godzinkę i po śniadaniu czyli koło 6 biorę Metformax z dupkiem razem
mi lekarz zalecił że euthyroxu z niczym nie łączyć i popijac małą ilością przegotowanej wody żeby był jak najbardziej naczczo 
Aaa i tak biorę 2x1, wieczorem po kolacji też razem z metformaxemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 07:38
-
terka wrote:Poczytaj ulotkę ale chyba dupka sie nie bierze na czczo
Właśnie w ulotce nie ma nic mądrego na ten temat, można z lub bez jedzenia
A właśnie endokrynolog nic mi nie powiedział czy Euthyrox mogę z czymś łączyć.
Na następny cykl muszę sobie to jakoś rozplanować
-
an1315 wrote:Właśnie w ulotce nie ma nic mądrego na ten temat, można z lub bez jedzenia
A właśnie endokrynolog nic mi nie powiedział czy Euthyrox mogę z czymś łączyć.
Na następny cykl muszę sobie to jakoś rozplanować
Euthyrox to wymagający lek. Najlepiej z niczym go nie łączyć, tak jak pisała Miss nawet mało wody używać i najlepiej bliżej godziny niz pol godziny przed jedzeniem. Lepsze efekty
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm