Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Badanie robiłam prawie rok temu, więc pewnie teraz powtórzę, ale miałam wtedy 25,60, a norma do 18,70. Więc może coś być na rzeczy. Wit D miałam wtedy 51,84, więc bardzo dobrze. I wit B12 527, a normy 191-663
No to nie jakos super ponad byl ten wynik... Chodzi mi o to ze jak suplementujesz kwas foliowy w większej dawce niz potrzeba Twojemu organizmowi to moze sie zrobic lekki zapas. Co innego jakbyś miała naprawdę sporo.
Tez mialam troszkę ponad normę (podobny wynik do Ciebie chyba nawet) ale właśnie pewnie dlatego. To oczywiście moje zdanie
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Andii wrote:O dłuższego czasu płace ponad 1000zł, prowadzę sprzedaż internetową i ostatnio przychód mam dość spory a nie jestem w stanie brać więcej faktur
Ciężki temat ale jak za badania mam dać około 200zł to ja dziękuje, córki przedszkole dzisiaj zapłaciłam 150zł plus wycieczka 40zł razem 190zł, i jak mam tak skumulować wydatki to ja dziękuje
Na jeden miesiąc to zdecydowanie za dużo, nie wiem co robić bo nie chcę przesuwać tych badań,od wczoraj już się nastawiłam na jutro ale jak mąż usłyszy jaką ja kasą operuję to chyba na zawał zejdzie 
Jeszcze z nim pogadam jak wróci, co o tym uważa ale te badania w zasadzie sa niezbędne i tak czy siak będe musiała je zrobić
Mamma mia no nieźle... Szkoda ze nie możesz brać wiecej faktur...
Ja myślałam ze nasz pit marny bo mąż zwrotu tylko 46zl miał a tu widzę dużo gorsza sprawęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 19:55
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Andii wrote:terka a tak z ciekawości zapytam? Gotowa już jesteś do porodu? W sensie czy ciuszki poprane, łóżeczko, torba do szpitala spakowana?

Dzisiaj dokupiłam kilka ostatnich rzeczy
Torba nie spakowana ale tym nie panikuje, mam do szpitala 10 minut pieszo, maz moze wszystko donieść (instrukcje gdzie co jest dostał
), ciuszki w trakcie prania, ale te najważniejsze juz w komodzie czekaja
łóżeczko złożyliśmy w weekend
Andii lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
panipuchatkowa wrote:Super! A jak psychicznie przed porodem się czujesz?
Mysle o tym czasem ale bez przesad, zacznę sie bać później

Maz sie boi ze zacznę rodzic gdzieś niespodziewanie i zabronił bez telefonu wychodzić
a ja sie zastanawiam kiedy młody zechce przyjść na świat
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Dzisiaj dokupiłam kilka ostatnich rzeczy

Torba nie spakowana ale tym nie panikuje, mam do szpitala 10 minut pieszo, maz moze wszystko donieść (instrukcje gdzie co jest dostał
), ciuszki w trakcie prania, ale te najważniejsze juz w komodzie czekaja
łóżeczko złożyliśmy w weekend 
Ale cudnie
Fajne uczucie jak łóżeczko stoi puste i oczyma wyobraźni można sobie wyobrazić, że nie długo będzie tam maleństwo
Starania o drugie dziecko -
A dziewczyny jak to jest z tymi witaminami właściwie? Które można przedawkowac a które nie? Przed suplementacją trzeba wszystko badać? Ja teraz kupiłam dziś sobie selen i cynk bo czytałam że to pomaga usprawnić pracę tarczycy
teraz czytam o diecie jaką trzeba stosowac aby tsh spadlo
bo ja wiem że to przez złe odżywianie mi te tsh wzrosło a nie zmalalo... ciągle nie wierzę w to że mam taki wynik podczas gdy zwiększyła mi się dawka leku
pocieszam się tym że może byłam zdenerwowana podczas pobierania krwi albo to przez inne labo albo przez to że nie badają na miejscu tylko wysyłają do Białegostoku
-
W 3cs nie badalam ale w 1cs miałam tylko 7.5 a w drugim 11.5an1315 wrote:Napiszesz jak było wcześniej? Nie było mnie tu wtedy a w opisie widzę, że to 4cs

gdy bylam u gina z tymi wynikami to powiedzial że za mało mam progesteronu żeby utrzymać ciąże więc dał mi duphaston na to no i na wydłużenie cyklu
ogólnie też zalecił pić Miovarian dla polepszenia owulacji
-
MissKathy92 wrote:W 3cs nie badalam ale w 1cs miałam tylko 7.5 a w drugim 11.5
gdy bylam u gina z tymi wynikami to powiedzial że za mało mam progesteronu żeby utrzymać ciąże więc dał mi duphaston na to no i na wydłużenie cyklu
ogólnie też zalecił pić Miovarian dla polepszenia owulacji 
To jest duża poprawa, super
A widzę, że ten Miovarin ma to samo w składzie co Symfolic, więc lekarze idą podobnym tropem
-
MissKathy92 wrote:A dziewczyny jak to jest z tymi witaminami właściwie? Które można przedawkowac a które nie? Przed suplementacją trzeba wszystko badać? Ja teraz kupiłam dziś sobie selen i cynk bo czytałam że to pomaga usprawnić pracę tarczycy
bo ja wiem że to przez złe odżywianie mi te tsh wzrosło a nie zmalalo... ciągle nie wierzę w to że mam taki wynik podczas gdy zwiększyła mi się dawka leku
pocieszam się tym że może byłam zdenerwowana podczas pobierania krwi albo to przez inne labo albo przez to że nie badają na miejscu tylko wysyłają do Białegostoku 
Każde witaminy wchłaniają się tylko w 10% maksymalnie 30% w organizm a nie które nawet w znacznie mniejszym procencie, wszystko zależy od organizmu dlatego ważna jest dieta bogata w witaminy bo tego nie zastąpi żadna witamina
Ja ostatnio dużo czytałam na temat zdrowego odżywiania, jak to mówią jesteśmy tym co jemy, naszym paliwem jest żywność a żeby dobrze presferować musimy dostarczać dobre paliwo 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 21:17
Osobiście polecam jeść dużo tłustego nabiału przynajmniej jedna szklanka mleka dziennie lub jogurtu/kefiru poprawia hormony tylko nie odtłuszczone tylko tłuste. Podobno odtłuszczone zmienia skład hormonalny.
Ja teraz też zaczęłam jeść dużo jajek i bananów
Andii wrote:Ale cudnie
Fajne uczucie jak łóżeczko stoi puste i oczyma wyobraźni można sobie wyobrazić, że nie długo będzie tam maleństwo 
Od kiedy je złożyliśmy to tak wszystko bardziej realne sie zrobiło
oboje to poczuliśmy.
A ja zakochałam się w nim jeszcze bardziej niż jak przyjechało złożone od kolegi (nie widziałam go wcześniej wiec to była taka niespodzianka jakie będzie
i wtedy rozłożone na części już bylo cudne a złożone to już całkiem choć swoje latka to łóżeczko ma
))
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Andii wrote:Każde witaminy wchłaniają się tylko w 10% maksymalnie 30% w organizm a nie które nawet w znacznie mniejszym procencie, wszystko zależy od organizmu dlatego ważna jest dieta bogata w witaminy bo tego nie zastąpi żadna witamina
Ja ostatnio dużo czytałam na temat zdrowego odżywiania, jak to mówią jesteśmy tym co jemy, naszym paliwem jest żywność a żeby dobrze presferować musimy dostarczać dobre paliwo 
Tak, żywieniem można naprawdę dużo zdziałać i dużo zniszczyć to prawda.
Co jakiś czas jest jakieś bum na ekstra jedzenie ale nie ukrywajmy - zakrawa to o szaleństwo momentami
Zdrowy sposób żywienia praktycznie sie nie zmienia (w przeciwieństwie do mody
)
Co do tych 10-30%, to jesli ktoś ma problemy z wchłanianiem raczej
ale wiecej niz 50 to nie wchłonie nawet superchlonny organizm
nie mówiąc o tym, ze przyrządzając w nieprawidłowy sposób niektóre witaminy wytracimy albo wyrzucimy prawie w całości
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:A dziewczyny jak to jest z tymi witaminami właściwie? Które można przedawkowac a które nie? Przed suplementacją trzeba wszystko badać? Ja teraz kupiłam dziś sobie selen i cynk bo czytałam że to pomaga usprawnić pracę tarczycy
Dziwne, naprawdę dziwne to wszystko u Ciebie
Nijak zwiększony wynik mi nie pasuje, poważnie.
Chyba ze faktycznie byłaś zmęczona, niewyspana czy zdenerwowana. To by wyjaśniało sprawę. Bo w normalnych warunkach po 1 dawka zwiększona powinna obniżyć, po 2 upał tez wpływa na poziom tsh ale właśnie tez raczej obniżając
No chyba ze... ❤ wtedy miałoby to wyjaśnienie
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
No mi się zdaje że byłam w miarę spokojna, w sensie tak jak zawsze przed badaniemterka wrote:Dziwne, naprawdę dziwne to wszystko u Ciebie

Nijak zwiększony wynik mi nie pasuje, poważnie.
Chyba ze faktycznie byłaś zmęczona, niewyspana czy zdenerwowana. To by wyjaśniało sprawę. Bo w normalnych warunkach po 1 dawka zwiększona powinna obniżyć, po 2 upał tez wpływa na poziom tsh ale właśnie tez raczej obniżając
No chyba ze... ❤ wtedy miałoby to wyjaśnienie
mi też to nie pasuje bo przecież to w ogóle nie logiczne: rozumiem żeby zostało w miejscu albo spadlo bardzo mało ale rosnąć? No coś jest nie tak albo z badaniem albo ze mną 
A co do
to mam wiadomość że tempka mi dziś wybiła tak w górę że aż sama się zdziwiłam
od owu była tak na poziomie 36.45-36.50 (oprócz tych dwóch dni po alko) a dziś 36.74
jejku tak bardzo bym chciała żeby się udało
-
Miss to super, faktycznie poszła mocno do góry
czekamy na testowanie
(11 czerwca? To w moje urodziny więc będę z całych sił trzymać kciuki!)
U mnie za to spadek do 37, leci już od dwóch dni. Pewnie w sobotę okres.
Tyle dobrego że chorobą mi trochę przechodzi