Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Terka akurat tego badania nie kazali mi robić. Tylko przeciwciała. No trudno tak to już jest.
    Pewnie za to teraz dostanę tyle badań do zrobienia, że nie będę wiedziała jak się nazywam.
    A co do Wit.D3 to ja też brałam 4000 tj.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No chyba sie nie obejdzie... Bo nie chciałabym tez mieć Cie na sumieniu :P bo potem mnie znajdziesz, kopa zasadzisz ze głupoty Ci gadam ;)
    Nie nie, ja dobrze wiem że dobrze radzisz tylko wiesz chodzi o to że to kolejne badanie, kolejny koszt i zamartwianie się :( czasem trochę żałuję że zaczęłam tak wszystko na samym początku badać bo to dla mnie bardzo stresujące jest, mogliśmy się postarać z pół roku tak na spokojnie bo nam się nie spieszy z dzidzią (tak wczoraj doszliśmy do wniosku), jesteśmy młodzi więc czas tak nie goni :/ wiem że dobrze jest się zbadać na samym początku żeby od razu wykryć problem ale u mnie tych badań się zrobiło mnóstwo i stresów też mnóstwo a wiem że to na mnie ma ogromny wpływ :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Nie nie, ja dobrze wiem że dobrze radzisz tylko wiesz chodzi o to że to kolejne badanie, kolejny koszt i zamartwianie się :( czasem trochę żałuję że zaczęłam tak wszystko na samym początku badać bo to dla mnie bardzo stresujące jest, mogliśmy się postarać z pół roku tak na spokojnie bo nam się nie spieszy z dzidzią (tak wczoraj doszliśmy do wniosku), jesteśmy młodzi więc czas tak nie goni :/ wiem że dobrze jest się zbadać na samym początku żeby od razu wykryć problem ale u mnie tych badań się zrobiło mnóstwo i stresów też mnóstwo a wiem że to na mnie ma ogromny wpływ :(

Rozumiem kochana rozumiem... Ja tez bym zwariowała tyle badan mając... Ale mimo wszystko chyba dobrze bp to nawet nie tylko o starania ale i zdrowie chodzi przecież... Im wcześniej tym lepiej ;) Akurat witD to najmniej stresujące powinno byc bo nawet przy "tragicznych" wynikach walisz suplementacje i gra ;)
    Ale rozumiem ze możesz mieć dość tego wszystkiego.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Andii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy- sytuacja opanowana :) mąż mi przywiózł dupka do pracy :D ale spanikowalam tak że aż mnie brzuch rozbolal :/ wczoraj też ćmił a ja się nakrecilam że może coś mi się tam zagniezdza :P ale raczej nie mam szans w tym cyklu :( no nic, będą kolejne :D

Andii tak to jest, że jak to jeszcze nie czas to łatwo można "zaskoczyć" (bo niby dlaczego tyle wpadek jest?), kobieta wtedy na luzie podchodzi do tego, się nie spodziewa niczego a tu bach i jest :D A jak już bardziej się pragnie dzidziusia to dochodzi stres który dużo miesza :(

Ja teraz nie mam pojęcia jak można wpaść :) Przecież to wcale nie jest takie proste

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    No widzisz Terka akurat tego badania nie kazali mi robić. Tylko przeciwciała. No trudno tak to już jest.
    Pewnie za to teraz dostanę tyle badań do zrobienia, że nie będę wiedziała jak się nazywam.
    A co do Wit.D3 to ja też brałam 4000 tj.

No o przeciwciała właśnie w tym badaniu chodzi ;) zeby zobaczyć czy mama nie wytwarza takowych-powtarza sie je później też ale w Twoim przypadku powinno byc zrobione jedzcze w I trymestrze...

• terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ja teraz nie mam pojęcia jak można wpaść :) Przecież to wcale nie jest takie proste

Hehehe :D
    A jednak tyle wpadek jest... Bo "wpadkowi" cieszą sie seksem i tutaj tez chyba o to chodzi ;) nie liczą, nie analizują tylko z czasem dochodzi do nich że @ powinna byc juz kiedyś a nie ma :D

Andii, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Hehehe :D
    A jednak tyle wpadek jest... Bo "wpadkowi" cieszą sie seksem i tutaj tez chyba o to chodzi ;) nie liczą, nie analizują tylko z czasem dochodzi do nich że @ powinna byc juz kiedyś a nie ma :D

Jak wpadłam to test zrobiłam jakoś miesiąc po śpóżniającym się okresie,dopiero jak kolejny okres nie przyszedł to mi zaświtało że może warto test byłoby zrobić. teraz sobie nie wyobrażam tyle czekać ale wtedy wszystko było możliwe ale nie ciąża haha :D Ale serio nie mam pojęcia jak to możliwe i jak można wpaść. Na ten moment to jakieś nie wyobrażalne, staram się rok o ciąże i nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 12:41

terka lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Rozumiem kochana rozumiem... Ja tez bym zwariowała tyle badan mając... Ale mimo wszystko chyba dobrze bp to nawet nie tylko o starania ale i zdrowie chodzi przecież... Im wcześniej tym lepiej ;) Akurat witD to najmniej stresujące powinno byc bo nawet przy "tragicznych" wynikach walisz suplementacje i gra ;)
    Ale rozumiem ze możesz mieć dość tego wszystkiego.
    W sumie masz rację :) przynajmniej ktoś moja tarczycą się zajął - narazie z marnym skutkiem ale zawsze :P no i teraz pytanie co z hormonami :/ bo ja nie mam absolutnie żadnych dolegliwości a wyniki mam słabe :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    W sumie masz rację :) przynajmniej ktoś moja tarczycą się zajął - narazie z marnym skutkiem ale zawsze :P no i teraz pytanie co z hormonami :/ bo ja nie mam absolutnie żadnych dolegliwości a wyniki mam słabe :(

Pojęcia nie mam, bo na tych szczegółowych hormonach (nawet nie wiedziałam ze niektóre istnieją i można je zbadać :P ) sie nie znam ;)
    Co do tarczycy, sama nie wiem o co chodzi, skoro Ci zwiększyła dawkę to powinno ruszyć a nie dalej sie podnosić... dlatego warto robić z ft je bo samo to to widzisz niewiele mowi...

• terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Jak wpadłam to test zrobiłam jakoś miesiąc po śpóżniającym się okresie,dopiero jak kolejny okres nie przyszedł to mi zaświtało że może warto test byłoby zrobić. teraz sobie nie wyobrażam tyle czekać ale wtedy wszystko było możliwe ale nie ciąża haha :D Ale serio nie mam pojęcia jak to możliwe i jak można wpaść. Na ten moment to jakieś nie wyobrażalne, staram się rok o ciąże i nic.

No właśnie tu jest chyba często urok starań...
    Nie wypowiem sie za dużo na temat długości trwania u nas takowych bo my akurat dość szybko zaskoczyliśmy. Wiem, bo widzę tutaj na forum ze takie dłuższe mogą do szalu doprowadzać zamiast radować z bliskości...

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pojęcia nie mam, bo na tych szczegółowych hormonach (nawet nie wiedziałam ze niektóre istnieją i można je zbadać :P ) sie nie znam ;)
    Co do tarczycy, sama nie wiem o co chodzi, skoro Ci zwiększyła dawkę to powinno ruszyć a nie dalej sie podnosić... dlatego warto robić z ft je bo samo to to widzisz niewiele mowi...
    No mnie też zaskoczyła wczoraj ta tarczyca :/ i chyba wydam jeszcze trochę oszczędności i porobie te wszystkie badania i w końcu będę wiedziała wszystko, o co chodzi z tarczycą, czy potrzebnie biorę te metformine i jak jest z tą witaminą D u mnie :) mąż mnie zabije że znowu wymyśliłam drogie badania no ale cóż :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    No mnie też zaskoczyła wczoraj ta tarczyca :/ i chyba wydam jeszcze trochę oszczędności i porobie te wszystkie badania i w końcu będę wiedziała wszystko, o co chodzi z tarczycą, czy potrzebnie biorę te metformine i jak jest z tą witaminą D u mnie :) mąż mnie zabije że znowu wymyśliłam drogie badania no ale cóż :/

To mu nie mów :P
    Poważnie, nie mowie tego żeby wbrew małżeństwu działać. Ale jak zrobisz i będzie ok to po co go stresować. A jak nie, to wtedy mu pokazać i wtedy nie będzie taki zły bo będzie widział ze warto bylo ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    To mu nie mów :P
    Poważnie, nie mowie tego żeby wbrew małżeństwu działać. Ale jak zrobisz i będzie ok to po co go stresować. A jak nie, to wtedy mu pokazać i wtedy nie będzie taki zły bo będzie widział ze warto bylo ;)
    Chyba tak zrobię :P żeby mi znowu nie marudził że po co to

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Chyba tak zrobię :P żeby mi znowu nie marudził że po co to

Dla komfortu psychicznego was obojga chyba lepiej tak będzie ;)
    Bo obstawiam że on tez sie martwi i dlatego tak reaguje (wiadomo ze inaczej będzie reagował niz Ty jako kobieta ;) )
    Poza tym-to nie Ty wymyślasz drogie badania. To oni wymyślili taka cenę. Gdyby to od Ciebie zależało to mur beton byłoby za darmo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 13:17

• an1315 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze rozczarowanie za mną :( Negatyw.

Działamy od nowa

• terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Pierwsze rozczarowanie za mną :( Negatyw.

Działamy od nowa

Ojjj :(
    Zobaczymy jeszcze za kilka dni co będzie... Moze jednak za wcześnie ;)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę powinien przyjść okres. Kupiłam ten żel nawilżający na allegro. Mam też Symfolic do picia, działamy.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was bierze ten metylowany kwas foliowy? Bo tak się zastanawiam, że skoro miałam wyższy poziom niż norma to chyba nie dobrze i za słabo przyswajam? Ostatnio mamaginekolog pisała, że ponad 50% Polaków może mieć tą mutację, więc chyba bezpieczniej brać foliany?
    I zastanawiam się, jaki kupić.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ja dziś od rana mam co robić ale teraz chwilą luzu, widzę że piszecie o Wit D, co do jednostek z tego co mi się obilo o uszy te 2000, 4000 to na nasz klimat to mało, ale wiadomo warto mieć to pod kontrolą i co ważne stosujcie razem K2mk7.
    Alex jeśli masz podniesiony poziom to możesz nie przyswajac tego zwykłego kwasu foliowego, ja się teraz przeżyciami na ten metyliwy mimo że nie badalam poziomu i najlepiej wychodzi z swanson czy jakoś tak dziewczyny na forum polecaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 16:10

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dla komfortu psychicznego was obojga chyba lepiej tak będzie ;)
    Bo obstawiam że on tez sie martwi i dlatego tak reaguje (wiadomo ze inaczej będzie reagował niz Ty jako kobieta ;) )
    Poza tym-to nie Ty wymyślasz drogie badania. To oni wymyślili taka cenę. Gdyby to od Ciebie zależało to mur beton byłoby za darmo ;)
    Oj na pewno byłoby darmowe :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ