Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie macie racje z tą grupą krwi, bo mąż ma +, ja - .
    A noc minęła mi spokojnie nawet. Ciekawe ile będę tu siedzieć?
    MissKathy nie panikuj jak jednej tabletki nie wzięłaś to nic się nie stanie. Pamiętaj tylko spokojnie :-)

Andi tak to już jest, jak czegoś chcemy to nie mamy. A jak nie chcemy to bach i jest :-)
    Doorka będzie dobrze. Ciesz się tym :-)

Dziewczyny po 8 ma być obchód, ciekawe co dzisiaj wymyślą.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss spokojnie ;) mnie też się zdarzyło zapomnieć rano o Dupku. Brałam popołudniu jedną a późnym wieczorem drugą.

Dobra jestem biedniejsza o 32 zł ;) Dziś znów dzień czekania ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An dasz radę. Czekamy z Tobą :-)
    Dzisiaj nawet dobre śniadanko dostałam. Jeszcze mam te antybiotyki dzisiaj dostać. Żadnych badań już dzisiaj nie mam mieć i jak się nic nie zmieni w piątek do domu :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy- sytuacja opanowana :) mąż mi przywiózł dupka do pracy :D ale spanikowalam tak że aż mnie brzuch rozbolal :/ wczoraj też ćmił a ja się nakrecilam że może coś mi się tam zagniezdza :P ale raczej nie mam szans w tym cyklu :( no nic, będą kolejne :D

Andii tak to jest, że jak to jeszcze nie czas to łatwo można "zaskoczyć" (bo niby dlaczego tyle wpadek jest?), kobieta wtedy na luzie podchodzi do tego, się nie spodziewa niczego a tu bach i jest :D A jak już bardziej się pragnie dzidziusia to dochodzi stres który dużo miesza :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Miss spokojnie ;) mnie też się zdarzyło zapomnieć rano o Dupku. Brałam popołudniu jedną a późnym wieczorem drugą.

To czekamy razem z Tobą i trzymamy kciuki ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj nie miałam siły wstać z łóżka, a budziłam się nad ranem tyle razy, że myślałam że już po 11 gdzieś będzie. Śniły mi się jakieś porąbane rzeczy, uciekanie przed czymś, jakaś wojna, później że płynę na statku a tam też wojna i może wzburzone. Obudziłam się bardziej zmęczona, niż zasypiałam.
    A ja tak siedzę i myślę ciągle... Moja mama miała taką samą sytuację z poronieniem. Niby 10 tc, ale dziecko w 6 się zatrzymało. 3 miesiące później była w ciąży ze mną. I wszystko było w porządku, 4 lata później moja siostra też bez problemów po drodze. Może to jest faktycznie dziedziczne?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj nie miałam siły wstać z łóżka, a budziłam się nad ranem tyle razy, że myślałam że już po 11 gdzieś będzie. Śniły mi się jakieś porąbane rzeczy, uciekanie przed czymś, jakaś wojna, później że płynę na statku a tam też wojna i może wzburzone. Obudziłam się bardziej zmęczona, niż zasypiałam.
    A ja tak siedzę i myślę ciągle... Moja mama miała taką samą sytuację z poronieniem. Niby 10 tc, ale dziecko w 6 się zatrzymało. 3 miesiące później była w ciąży ze mną. I wszystko było w porządku, 4 lata później moja siostra też bez problemów po drodze. Może to jest faktycznie dziedziczne?

Możliwe ze dziedziczne. A to oznacza ze teraz będzie tylko lepiej :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy- sytuacja opanowana :) mąż mi przywiózł dupka do pracy :D ale spanikowalam tak że aż mnie brzuch rozbolal :/ wczoraj też ćmił a ja się nakrecilam że może coś mi się tam zagniezdza :P ale raczej nie mam szans w tym cyklu :( no nic, będą kolejne :D

Andii tak to jest, że jak to jeszcze nie czas to łatwo można "zaskoczyć" (bo niby dlaczego tyle wpadek jest?), kobieta wtedy na luzie podchodzi do tego, się nie spodziewa niczego a tu bach i jest :D A jak już bardziej się pragnie dzidziusia to dochodzi stres który dużo miesza :(

Eh Miss Miss Twój optymizm mnie powalil :D

• terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:

No to czekamy! :D
    O której spodziewasz sie wyników?

• terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Dziewczyny pewnie macie racje z tą grupą krwi, bo mąż ma +, ja - .
    A noc minęła mi spokojnie nawet. Ciekawe ile będę tu siedzieć?
    MissKathy nie panikuj jak jednej tabletki nie wzięłaś to nic się nie stanie. Pamiętaj tylko spokojnie :-)

Andi tak to już jest, jak czegoś chcemy to nie mamy. A jak nie chcemy to bach i jest :-)
    Doorka będzie dobrze. Ciesz się tym :-)

Dziewczyny po 8 ma być obchód, ciekawe co dzisiaj wymyślą.

Mari s Tobie nie robili badan wcześniej w tym kierunku?
    Super ze jest lepiej, potrzymają zobaczą czy antybiotyk działa jak należy i wypuszcza ;) dasz rade do piątku ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Eh Miss Miss Twój optymizm mnie powalil :D
    Muszę o tym myśleć optymistycznie bo inaczej zwariuje :D A to dopiero początek starań :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Muszę o tym myśleć optymistycznie bo inaczej zwariuje :D A to dopiero początek starań :P

No wiec właśnie! Myśl pozytywnie a nie "na pewno sie nie udało" :P

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No wiec właśnie! Myśl pozytywnie a nie "na pewno sie nie udało" :P
    Wiedziałam że ten tekst o moim optymizmie to lekki sarkazm :D
    A zauwazylas że jak któraś narzeka "na pewno nic z tego, nie udało się i tym razem" to później się okazuje że jednak się udało? :D to tak jak na studiach "na pewno nie zaliczyłam tego kolokwium" a później hyc i jest 3 :D to tak już jest, lepiej nie robić sobie nadzieji i się nie rozczarować ale miło zaskoczyć ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Wiedziałam że ten tekst o moim optymizmie to lekki sarkazm :D
    A zauwazylas że jak któraś narzeka "na pewno nic z tego, nie udało się i tym razem" to później się okazuje że jednak się udało? :D to tak jak na studiach "na pewno nie zaliczyłam tego kolokwium" a później hyc i jest 3 :D to tak już jest, lepiej nie robić sobie nadzieji i się nie rozczarować ale miło zaskoczyć ;)

Cos w tym jest :D

Miss teraz zerklam na Twoja stopke-jaka dawkę witD stosujesz? Możliwe ze kiedyś 100 lat temu mi pisałaś ale nie kojarzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 10:10

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Cos w tym jest :D

Miss teraz zerklam na Twoja stopke-jaka dawkę witD stosujesz? Możliwe ze kiedyś 100 lat temu mi pisałaś ale nie kojarzę ;)
    Ja biorę nadal 2000 tak jak na zimę mi lekarka zalecila :/ to pewnie za dużo nie? Bo czytałam że dzienna dawka nie może przekroczyć 4000 jednostek ale wiadomo jeszcze z innych źródeł jest ta witamina :/ z tym że ja nie przepadam za słońcem i chowam się przed nim jak mogę

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No to czekamy! :D
    O której spodziewasz sie wyników?

Obstawiam 17 ;) bo byłam w mniejszym mieście na pobraniu a oni to wysyłają do Krakowa i tak

• an1315 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Może tak być że jest to dziedziczne. I napawa optymizmem, że będzie dobrze <3 Życzę Ci tego z całego serca :)

• terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja biorę nadal 2000 tak jak na zimę mi lekarka zalecila :/ to pewnie za dużo nie? Bo czytałam że dzienna dawka nie może przekroczyć 4000 jednostek ale wiadomo jeszcze z innych źródeł jest ta witamina :/ z tym że ja nie przepadam za słońcem i chowam się przed nim jak mogę

Czy ja wiem czy za dużo? Obstawiałam właśnie ze za mało :P powiedziałabym Ci żebyś sobie zbadała poziom ale to kolejne koszta sa... Ale wiem ze witD bardzo dobrze na tarczyce tez wpływa...
    Nie wiem ja tam mam 4000 dawkę bo przy 2000 słabo sie czułam... Słońca tez unikam :P z tym przedawkowaniem to tak mówią mówią a ludzie jakos żyją i nadal większość ma niedobory ostre ;) i podaj mi jedzenie które ma duża dawkę witD i ktore oczywiście jesz :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Czy ja wiem czy za dużo? Obstawiałam właśnie ze za mało :P powiedziałabym Ci żebyś sobie zbadała poziom ale to kolejne koszta sa... Ale wiem ze witD bardzo dobrze na tarczyce tez wpływa...
    Nie wiem ja tam mam 4000 dawkę bo przy 2000 słabo sie czułam... Słońca tez unikam :P z tym przedawkowaniem to tak mówią mówią a ludzie jakos żyją i nadal większość ma niedobory ostre ;) i podaj mi jedzenie które ma duża dawkę witD i ktore oczywiście jesz :D
    Nie no faktycznie, w jedzeniu to raczej za dużo tej Wit D to nie dostarczam :D
    Ja dobrze się czuje przy tej dawce, więc chyba nie potrzebuje ani zwiększać ani zmniejszać :) najwyżej polubie się ze słońcem bardziej :D no właśnie chciałam ostatnio zbadać razem z hormonami ale jak mi wyszło za nie 400zl plus jeszcze witamina D 60zl to już sobie darowalam :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Nie no faktycznie, w jedzeniu to raczej za dużo tej Wit D to nie dostarczam :D
    Ja dobrze się czuje przy tej dawce, więc chyba nie potrzebuje ani zwiększać ani zmniejszać :) najwyżej polubie się ze słońcem bardziej :D no właśnie chciałam ostatnio zbadać razem z hormonami ale jak mi wyszło za nie 400zl plus jeszcze witamina D 60zl to już sobie darowalam :/

Dlatego warto sobie to odłożyć na osobny czas żeby nie wszystko na raz. Ale warto kiedyś zrobić choć wiem ze to koszt jest (sama sie zabieram za to ale mysle jeszcze czy przed czy po porodzie sobie to ogarnąć).
    Swoja droga za co Ci aż 400zl wyszło? Mi nigdy ponad 100 nie wyszło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 10:45

‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ