X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile zapłącę za badania lh,tsh,fsh,prolaktyna, testosteron?
    A robiłyście badanie idh, chyba że coś przekręciłam?
    Ja się na tym jeszcze nie znam ale mam karteczkę od ginekologa jakie mam porobić badania jak nie zajde w ciąże, tylko tak nie wyraźnie napisał że nie kumam :(

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex a gdzie obecnie jesteś zatrudniona?

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An co to fluidy ciążowe? :P

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi zobacz sobie moze na stronie luxmedu bo jest cennik.☺☺

Andii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Dziewczyny a ile zapłącę za badania lh,tsh,fsh,prolaktyna, testosteron?
    A robiłyście badanie idh, chyba że coś przekręciłam?
    Ja się na tym jeszcze nie znam ale mam karteczkę od ginekologa jakie mam porobić badania jak nie zajde w ciąże, tylko tak nie wyraźnie napisał że nie kumam :(

Nie znam badania idh, możliwe że nie możesz go odczytać. Ja robiłam jeszcze DHEAs razem z resztą badań.

Nati dla mnie to są takie pozytywne myśli i wieści ciążowe w naszym wątku. :)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka mam grupę krwi B RH-, i kiedyś słyszałam o konflikcie serologicznym, ale czy to to samo jest co ta konstelacja konfliktowa to nie mam pojęcia. O 6 już dostałam antybiotyk, o 14 zaś mam dostać. To chyba jeszcze mnie tu potrzymają.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Terka mam grupę krwi B RH-, i kiedyś słyszałam o konflikcie serologicznym, ale czy to to samo jest co ta konstelacja konfliktowa to nie mam pojęcia. O 6 już dostałam antybiotyk, o 14 zaś mam dostać. To chyba jeszcze mnie tu potrzymają.

Mari, no właśnie masz -. Prawdopodobnie maluch ma + (mąż ma + ?)
    Konstelacja to różnica grup krwi gdzie mama ma - a dziecko + .
    Konflikt jest wtedy, kiedy mama zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciw krwinkom malca. Dlatego zeby do tego nie dopuścić daje sie leki

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari no to by się zgadzało, że macie póki co ryzyko konfliktu. Ale lekarze na pewno trzymają rękę na pulsie. Mogą Ci podać zastrzyk z immunoglobulinami, to takie typowe postępowanie :)
    U mnie dziś spadek temperatury. Jestem pogodzona z tym że się nie udało, a jednocześnie rozważam czy chcę być biedniejsza o 30 zł i robić betę. Chyba chcę bo potrzebuję pewności i faktów ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Mari no to by się zgadzało, że macie póki co ryzyko konfliktu. Ale lekarze na pewno trzymają rękę na pulsie. Mogą Ci podać zastrzyk z immunoglobulinami, to takie typowe postępowanie :)
    U mnie dziś spadek temperatury. Jestem pogodzona z tym że się nie udało, a jednocześnie rozważam czy chcę być biedniejsza o 30 zł i robić betę. Chyba chcę bo potrzebuję pewności i faktów ;)
    An ja mam tak przed każdym badaniem - zastanawiam się czy chce być biedniejsza :) I zawsze chce

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An ja bym poczekała jednak... Jak juz tracić kasę to w czasie miarodajnym ;)
    Poza tym o jakim spadku mówisz? :D ładnie Ci sie trzyma temperatura ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 07:03

• an1315 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss no to mamy tak samo ;D
    Ja miałam o tyle lepiej że dawniej praktycznie wszystkie badania robiłam z Luxmedu i nie musiałam za nie płacić. Teraz jestem obrażona na lekarza (generalnie rozważam złożenie skargi albo chociaż napisanie opinii na znanym lekarzu) i Luxmed. Pewnie gdybym napisała na czacie do położnej to dałaby mi skierowanie na betę ale ona będzie mieć wgląd w moją kartę i nie chce mi się tłumaczyć że inny lekarz powiedział inaczej i chce tą betę :P

• an1315 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    An ja bym poczekała jednak... Jak juz tracić kasę to w czasie miarodajnym ;)
    Poza tym o jakim spadku mówisz? :D ładnie Ci sie trzyma temperatura ;)

Tylko że wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę Duphastonu. Jeśli cokolwiek miałoby być na rzeczy to chcę go nadal brać i boję się go odstawiać. Dlatego mimo wszystko idę dziś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dzisiaj wyszła dużo ciemniejsza ta kreska.. w sumie to nie wiem czy się cieszę. Tak bardzo chciałam a teraz jestem w jakimś amoku. Chyba też nie wierzę, że tak szybko się udało.

I dosłownie panikuję. Kiedy iść do lekarza, kiedy rodzinie powiedzieć, co dalej !?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa a ja siedzę i becze w robocie :/ zapomniałam wziąć dupka z rana a w pracy nie mam, dzwoniłam do męża 20 razy a ten nie odbiera :( nie wiem co mam robić :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an jak ma Cię to uspokoić to idź :)
    Mari jak Ci mineła noc?
    MissKathy92 wrote:
    An ja mam tak przed każdym badaniem - zastanawiam się czy chce być biedniejsza :) I zawsze chce

Nigdy nie robiłam bety hehe ale wiecie jak ja z badaniami mam :P
    Od kiedy się staram nigdy nie robiłam testu, franca i tak do mnie przyłazi :)
    Mój jedyny test jaki robiłam to przy córce i był pozytywny choć wtedy wypatrywałam jednej kreski :P A teraz wypatruje dwóch ale ciąży brak.
    Powiem Wam, ze czuje taką niesprawiedliwość wtedy kiedy nie chciałam, bach ciąża a teraz kiedy o tym marze nic. Przykre to :(

• Andii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kuźwa a ja siedzę i becze w robocie :/ zapomniałam wziąć dupka z rana a w pracy nie mam, dzwoniłam do męża 20 razy a ten nie odbiera :( nie wiem co mam robić :(

Nie panikuj, na spokojnie dzwoń do męża, może odbierze.

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss kochana nie panikuj spokojnie.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Tylko że wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę Duphastonu. Jeśli cokolwiek miałoby być na rzeczy to chcę go nadal brać i boję się go odstawiać. Dlatego mimo wszystko idę dziś.

Ok to zmienia postać rzeczy ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooorka16 wrote:
    Cześć! Dzisiaj wyszła dużo ciemniejsza ta kreska.. w sumie to nie wiem czy się cieszę. Tak bardzo chciałam a teraz jestem w jakimś amoku. Chyba też nie wierzę, że tak szybko się udało.

I dosłownie panikuję. Kiedy iść do lekarza, kiedy rodzinie powiedzieć, co dalej !?

Spoko, ja też jak zobaczyłam pozytywna bete to sie ucieszyłam a potem "cholera i co teraz? " także to normalna reakcja :D
    Do lekarza jesli nic sie nie dzieje i nie masz pracy zagrażającej możesz spokojnie iść ok 6-7 tc (o ile tyle wytrzymasz ;) ) a rodzinnej możesz powiedzieć przy okazji, to nie ma znaczenia-moja sie dowiedziała w połowie ciąży czy nawet dalej bo nie mialam potrzeby do niej iść wcześniej ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Spokojnie! To nie antybiotyk zeby myśleć brać co do godziny... Próbuj dodzwonić sie, albo weźmiesz w domu jak juz będziesz... Chyba nie powinno byc aż takiej różnicy...

‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ