Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile zapłącę za badania lh,tsh,fsh,prolaktyna, testosteron?
    A robiłyście badanie idh, chyba że coś przekręciłam?
    Ja się na tym jeszcze nie znam ale mam karteczkę od ginekologa jakie mam porobić badania jak nie zajde w ciąże, tylko tak nie wyraźnie napisał że nie kumam :(

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex a gdzie obecnie jesteś zatrudniona?

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An co to fluidy ciążowe? :P

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi zobacz sobie moze na stronie luxmedu bo jest cennik.☺☺

Andii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Dziewczyny a ile zapłącę za badania lh,tsh,fsh,prolaktyna, testosteron?
    A robiłyście badanie idh, chyba że coś przekręciłam?
    Ja się na tym jeszcze nie znam ale mam karteczkę od ginekologa jakie mam porobić badania jak nie zajde w ciąże, tylko tak nie wyraźnie napisał że nie kumam :(

Nie znam badania idh, możliwe że nie możesz go odczytać. Ja robiłam jeszcze DHEAs razem z resztą badań.

Nati dla mnie to są takie pozytywne myśli i wieści ciążowe w naszym wątku. :)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka mam grupę krwi B RH-, i kiedyś słyszałam o konflikcie serologicznym, ale czy to to samo jest co ta konstelacja konfliktowa to nie mam pojęcia. O 6 już dostałam antybiotyk, o 14 zaś mam dostać. To chyba jeszcze mnie tu potrzymają.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Terka mam grupę krwi B RH-, i kiedyś słyszałam o konflikcie serologicznym, ale czy to to samo jest co ta konstelacja konfliktowa to nie mam pojęcia. O 6 już dostałam antybiotyk, o 14 zaś mam dostać. To chyba jeszcze mnie tu potrzymają.

Mari, no właśnie masz -. Prawdopodobnie maluch ma + (mąż ma + ?)
    Konstelacja to różnica grup krwi gdzie mama ma - a dziecko + .
    Konflikt jest wtedy, kiedy mama zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciw krwinkom malca. Dlatego zeby do tego nie dopuścić daje sie leki

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari no to by się zgadzało, że macie póki co ryzyko konfliktu. Ale lekarze na pewno trzymają rękę na pulsie. Mogą Ci podać zastrzyk z immunoglobulinami, to takie typowe postępowanie :)
    U mnie dziś spadek temperatury. Jestem pogodzona z tym że się nie udało, a jednocześnie rozważam czy chcę być biedniejsza o 30 zł i robić betę. Chyba chcę bo potrzebuję pewności i faktów ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Mari no to by się zgadzało, że macie póki co ryzyko konfliktu. Ale lekarze na pewno trzymają rękę na pulsie. Mogą Ci podać zastrzyk z immunoglobulinami, to takie typowe postępowanie :)
    U mnie dziś spadek temperatury. Jestem pogodzona z tym że się nie udało, a jednocześnie rozważam czy chcę być biedniejsza o 30 zł i robić betę. Chyba chcę bo potrzebuję pewności i faktów ;)
    An ja mam tak przed każdym badaniem - zastanawiam się czy chce być biedniejsza :) I zawsze chce

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An ja bym poczekała jednak... Jak juz tracić kasę to w czasie miarodajnym ;)
    Poza tym o jakim spadku mówisz? :D ładnie Ci sie trzyma temperatura ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 07:03

• an1315 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss no to mamy tak samo ;D
    Ja miałam o tyle lepiej że dawniej praktycznie wszystkie badania robiłam z Luxmedu i nie musiałam za nie płacić. Teraz jestem obrażona na lekarza (generalnie rozważam złożenie skargi albo chociaż napisanie opinii na znanym lekarzu) i Luxmed. Pewnie gdybym napisała na czacie do położnej to dałaby mi skierowanie na betę ale ona będzie mieć wgląd w moją kartę i nie chce mi się tłumaczyć że inny lekarz powiedział inaczej i chce tą betę :P

• an1315 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    An ja bym poczekała jednak... Jak juz tracić kasę to w czasie miarodajnym ;)
    Poza tym o jakim spadku mówisz? :D ładnie Ci sie trzyma temperatura ;)

Tylko że wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę Duphastonu. Jeśli cokolwiek miałoby być na rzeczy to chcę go nadal brać i boję się go odstawiać. Dlatego mimo wszystko idę dziś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dzisiaj wyszła dużo ciemniejsza ta kreska.. w sumie to nie wiem czy się cieszę. Tak bardzo chciałam a teraz jestem w jakimś amoku. Chyba też nie wierzę, że tak szybko się udało.

I dosłownie panikuję. Kiedy iść do lekarza, kiedy rodzinie powiedzieć, co dalej !?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa a ja siedzę i becze w robocie :/ zapomniałam wziąć dupka z rana a w pracy nie mam, dzwoniłam do męża 20 razy a ten nie odbiera :( nie wiem co mam robić :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an jak ma Cię to uspokoić to idź :)
    Mari jak Ci mineła noc?
    MissKathy92 wrote:
    An ja mam tak przed każdym badaniem - zastanawiam się czy chce być biedniejsza :) I zawsze chce

Nigdy nie robiłam bety hehe ale wiecie jak ja z badaniami mam :P
    Od kiedy się staram nigdy nie robiłam testu, franca i tak do mnie przyłazi :)
    Mój jedyny test jaki robiłam to przy córce i był pozytywny choć wtedy wypatrywałam jednej kreski :P A teraz wypatruje dwóch ale ciąży brak.
    Powiem Wam, ze czuje taką niesprawiedliwość wtedy kiedy nie chciałam, bach ciąża a teraz kiedy o tym marze nic. Przykre to :(

• Andii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kuźwa a ja siedzę i becze w robocie :/ zapomniałam wziąć dupka z rana a w pracy nie mam, dzwoniłam do męża 20 razy a ten nie odbiera :( nie wiem co mam robić :(

Nie panikuj, na spokojnie dzwoń do męża, może odbierze.

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss kochana nie panikuj spokojnie.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Tylko że wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę Duphastonu. Jeśli cokolwiek miałoby być na rzeczy to chcę go nadal brać i boję się go odstawiać. Dlatego mimo wszystko idę dziś.

Ok to zmienia postać rzeczy ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooorka16 wrote:
    Cześć! Dzisiaj wyszła dużo ciemniejsza ta kreska.. w sumie to nie wiem czy się cieszę. Tak bardzo chciałam a teraz jestem w jakimś amoku. Chyba też nie wierzę, że tak szybko się udało.

I dosłownie panikuję. Kiedy iść do lekarza, kiedy rodzinie powiedzieć, co dalej !?

Spoko, ja też jak zobaczyłam pozytywna bete to sie ucieszyłam a potem "cholera i co teraz? " także to normalna reakcja :D
    Do lekarza jesli nic sie nie dzieje i nie masz pracy zagrażającej możesz spokojnie iść ok 6-7 tc (o ile tyle wytrzymasz ;) ) a rodzinnej możesz powiedzieć przy okazji, to nie ma znaczenia-moja sie dowiedziała w połowie ciąży czy nawet dalej bo nie mialam potrzeby do niej iść wcześniej ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Spokojnie! To nie antybiotyk zeby myśleć brać co do godziny... Próbuj dodzwonić sie, albo weźmiesz w domu jak juz będziesz... Chyba nie powinno byc aż takiej różnicy...

‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ