Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Miss, TSH lubi tak skakać. Dlatego robi się je w pakiecie z FT 3 i 4. U mnie przed ciążą było 1,56. W ciąży na samym początku skoczyło do 4. A po 5 tygodniach spadło tylko do 3.56 mimo zwiększenia dawki z 75 na 100. Teraz nadal biorę 100 i muszę się do endo umówić. Bo jak to kwestia tarczycy, to muszę chyba kontrolować wszystko co tydzień kolejnym razem.MissKathy92 wrote:Dziewczyny dostałam wyniki: glukoza 88, a te cholerne tsh 3.22
zaraz sprawdzę w domu jakie przedtem miałam ale też coś koło tego
nie rozumiem dlaczego ja nie reaguje na lek ;/
Edit: właśnie sprawdziłam- 1.5 miesiąca temu miałam 2.95 a teraz mam 3.22 mimo zwiększenia dawki z 50 na 75
no ręce mi opadają 
Bierzesz sobie selen też? Poprawia funkcje tarczycy.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kurczę najbardziej mnie martwi to że mimo zwiększenia dawki tsh poszło w góręalex0806 wrote:Miss, TSH lubi tak skakać. Dlatego robi się je w pakiecie z FT 3 i 4. U mnie przed ciążą było 1,56. W ciąży na samym początku skoczyło do 4. A po 5 tygodniach spadło tylko do 3.56 mimo zwiększenia dawki z 75 na 100. Teraz nadal biorę 100 i muszę się do endo umówić. Bo jak to kwestia tarczycy, to muszę chyba kontrolować wszystko co tydzień kolejnym razem.
Bierzesz sobie selen też? Poprawia funkcje tarczycy.
selenu nie biorę ale chyba czas zacząć
-
Dobrze że masz tak wspaniałego lekarza który umie wesprzeć choć trochę i nie olał sprawyalex0806 wrote:U mnie podobnie. Odkąd mąż wrócił z pracy to tylko się tulimy, a teraz poszedł się kąpać i piszę do was przez łzy.
Jedyny plus jest taki, że mój lekarz się mną bardzo przejmuje. Co chwilę mam od niego maila. Chciał, żebym przyszła o 14 i przed 16 mi napisał, że jak jednak się zdecydowałam to on czeka i może ze mną porozmawiać. Ale tak mnie boli brzuch i męczy biegunka, że się nie ruszam z domu. Podjęłam decyzję, że pójdę za tydzień, jak wszystko się już trochę zagoi. Wtedy mnie zbada i podejmiemy decyzję, co dalej. Spiszę sobie badania, jakie chciałabym zrobić, bo znalazłam tego sporo, m.in. immunologiczne. Ale w dużej mierze wydaje mi się, że u mnie to kwestia tarczycy - bardzo mało spadła, nawet po większej dawce leku.
A do rodziny jadę na weekend. Mama teraz jest w Belgii u mojego taty, akurat nie było jej przy mnie w tym wszystkim. Jutro dopiero wraca. A ja w piątek mam urodziny...
Mąż mi chce kupić Pandorę, której nie zdążył kupić w ciąży... i charmsa na pamiątkę.. Ale nie wiem czy to dobry pomysł. Będę siedziała i wyła pewnie do niego...
A Pandora to dobry pomysł ale może troszkę później jak już nabierzesz sił...
-
nick nieaktualny
-
Mój mąż stara się jak może, ciągle coś wymyśla, żeby mnie pocieszyć... Ale widzę, że sam też się rozpada. Na razie wystarczy mi, że jest przy mnie. Niejedna para po takiej sytuacji przeżywałaby kryzys... Ja się staram jakoś trzymać. Jak się na chwilę czymś zajmę to oddycham i funkcjonuję. Ale mam 1500 momentów załamania dziennie.
Mari, a jak u Ciebie?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Nati u ciebie to już w ogóle pozytyw konkretny. Gratulacje dziewczyny. Przyda się tu powiew pozytywów. Mam nadzieję, że za niedługo znowu do was dołączę w staraniach...
Myślicie, że jest sens zaczynać pomiary już od teraz?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
DIewczyny obydwa pozytywne ! Gratuluje
)
ALex super wsparcie , najważniejsze ze masz bliskich którzy chcą Vi pomoc przez to przejść , a ginekolog i złoty człowiek
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Doorka gratulacje

Alex u mnie był Kowalczyk i też on robił mi usg. A prowadzący lekarz to Gacko.
Mam strasznie gorąco w tej sali, tak słońce po oczach wali , że mam mroczki przed oczami.
Z jedzeniem też już lepiej. Nawet głód zaczęłam odczuwać. Mam nadzieję, że jeszcze trochę i puszczą mnie ZDROWĄ do domu. Jeszcze o 22 mam antybiotok dostać.
Alex a ty się trzymaj, ja się tu za Ciebie modlę.
Dziękuje Wam dziewczyny, że tu jesteście i za wsparcie. Dziękuje raz jeszcze
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
O matko, ten Gocko robił mi HSG, jak pamiętacie nie wspominam go ciepło... Mi USG też robił Kowalczyk chyba. Ogólnie był dzisiaj on, ordynator i jakiś młodzik. Mój gin przyszedł na dyżur dopiero po 14. Ty pewnie jesteś na stronie położniczej, ja byłam na 1 piętrze na ginekologicznym. Akurat miałam łóżko za ścianą, ale ukrop straszny w tych salach jest. Ja jeszcze do tego miałam gorączkę wczoraj, więc już w ogóle szło umrzeć.Mari92 wrote:Doorka gratulacje

Alex u mnie był Kowalczyk i też on robił mi usg. A prowadzący lekarz to Gacko.
Mam strasznie gorąco w tej sali, tak słońce po oczach wali , że mam mroczki przed oczami.
Z jedzeniem też już lepiej. Nawet głód zaczęłam odczuwać. Mam nadzieję, że jeszcze trochę i puszczą mnie ZDROWĄ do domu. Jeszcze o 22 mam antybiotok dostać.
Alex a ty się trzymaj, ja się tu za Ciebie modlę.
Dziękuje Wam dziewczyny, że tu jesteście i za wsparcie. Dziękuje raz jeszcze
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Masz racje, ten Gacko to gbur. Ale i tacy bywają. Ja jestem na patologii ciąży drugie piętro.
A tego twojego nie widziałam, może będzie na obchodzie jakś koło 20
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
A to ja nie wiem, czy on na patologię zachodzi... Ale jakby przyszedł to pytaj o wszystko, na pewno odpowie i w ogóle. On się angażuje w sprawę, a nie olewa jak inni. Ja mam wrażenie, że ci lekarze to tak przemykają korytarzami, byleby z pacjentkami nie rozmawiać. Obchód trwał rano 3 sekundy - ta i ta pani do usg, a pani do domu. Tyle. A podczas badania też usłyszałam jedynie zdanie "ładnie to wygląda, 7 mm" i tyle. O leki sama musiałam dopytywać, czy coś będę brała. A on, że nie. To tak się wnerwiłam za ich podejście, że wyszłam bez słowa.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex za to mnie się pytają co chwila czy się dobrze czuje.
Ale sprawy załatwiają międy sobą, to masz racje
niestety
Marek💙
Marta 💓

[/url]
[/url]